Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Εθνική Ελλάδος: Όλα όσα θα δούμε στη νέα σειρά του Γ. Καπουτζίδη

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Στη Ζυρίχη βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης για να παρακολουθήσει από κοντά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA με πρωταγωνίστριες τη Σμαράγδα Καρύδη, την Κατερίνα Παπουτσάκη και την Κωνσταντίνα Μιχαήλ αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα με σκηνοθέτη τον έμπειρο Αντώνη Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real η σειρά θα αποτελεί ύμνο στην ελπίδα και την αισιοδοξία, δείχνοντας πως αν θέλεις κάτι πολύ  μπορείς να το πετύχεις με πολύ δουλειά και από την άλλη θα ασκεί σκληρή κριτική στον ρατσισμό.

Η ηρωίδα της σειράς, (Σμαράγδα Καρύδη) είναι πρώην αθλήτρια, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ θα υποδυθεί την αδελφή της η οποία εργάζεται ως κομμώτρια και η Κατερίνα Παπουτσάκη θα υποδυθεί μια ατάλαντη ηθοποιό που νιώθει πάρα πολύ μόνη.

Από τη μία λοιπόν θα δούμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο και από την άλλη η σειρά θα επιχειρίσει να θίξει ευαίσθητα θέματα, καθώς το ένα από τα δύο παιδιά της Σμαράγδας Καρύδη, είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, ενώ ο σύζυγος της Κωνσταντίνας Μιχαήλ, το οποίον θα υποδυθεί ο Κώστας Αποστολάκης έχει απέχθεια στους αλλοδαπούς.

Στόχος του Γιώργου Καπουτζίδη δεν είναι να κάνει ακόμα μια κωμωδία, αλλά μέσα από αυτή να μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τον ίδιο και την κοινωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν ξεκαρδιστικές στιγμές στη νέα σειρά. 

Βασικό ρόλο στη σειρά θα έχει το άθλημα κέρλινγκ για το οποίο μάλιστα οι πρωταγωνίστριες θα κάνουν συχνά πυκνά ταξίδια μέχρι τη Βουλγαρία όπου υπάρχει ανάλογο παγοδρόμιο.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ! - Καταγγελία εφοριακών: «Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά - Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία»

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

enfiaaxroistoi17082014

«Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».
Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ως προς τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν έχει υπάρξει η αναγκαία εισήγηση που οι διαδικασίες του υπουργείου προβλέπουν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, και για το λόγο αυτό υπάρχει μία σειρά πολύ σοβαρών παραλείψεων.
Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πουθενά δεν υπήρξε εξειδίκευση των περιπτώσεων εξαιρέσεων από το νόμο, δεν τέθηκαν προδιαγραφές ως είθισται να γίνεται για αναξιοπαθούντες, έχοντες προβλήματα υγείας ή χαμηλά εισοδήματα, ενώ υπήρξε και το επίσης τραγικό να μην εξαιρούνται του νόμου ή να τυγχάνουν εκπτώσεων άνθρωποι ευρισκόμενοι σε αδυναμία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Αποκλείεται υπηρεσιακοί παράγοντες με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας να προσέθεσαν την τελευταία παράγραφο στο νόμο, η οποία ξεκαθάριζε ότι για να υπάρξει απαλλαγή και έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ ο φορολογούμενος, η σύζυγος και τα τέκνα του θα πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία», επισημαίνει ο κ. Αλεξιάδης.
Μάλιστα, εδώ και αρκετό καιρό υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου διαμαρτύρονται, καθώς τους έρχονται κείμενα και προτάσεις νόμων είτε στα αγγλικά, είτε σε πολύ κακής ποιότητας μεταφράσεις. Νόμοι όμως που δε δείχνουν γνώση των αντικειμένων, με αποτέλεσμα οι γκάφες να είναι διαρκείς, ενώ το ανάθεμα κατόπιν λόγω πολιτικού αδιεξόδου πέφτει σε αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα του 4ου Κύκλου

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Ακόμη δύο νέα πρόσωπα θα δούμε στον τέταρτο κύκλο της δραματικής σειράς του Mega, «Κλεμμένα όνειρα».

Σύμφωνα με το Mytv στο ανανεωμένο καστ της σειράς εντάσσονται ο Νίκος Πουρσανίδης-που είδαμε στην «Πολυκατοικία» στον ρόλο του Χρήστου- και η Αννίτα Κουλή -που γνωρίσαμε καλύτερα στο «Νησί» στον ρόλο της Φωτεινής-, οι οποίοι θα υποδυθούν το ανδρόγυνο. Στα «Κλεμμένα όνειρα» η Αννίτα Κουλή θα ενσαρκώσει τη Λήδα, μία μυστηριώδη γυναίκα που μπαίνει στις ζωές των ηρώων, προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η σειρά προγραμματίζεται να βγει στις οθόνες μας τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ολυμπιακά ακίνητα: Φάγανε τις μίζες και τώρα τα βγάζουν στο σφυρί!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο εγκατάλειψης, τρία ολυμπιακά έργα φαίνεται πως θα πάρουν και το μετάλλιο ζημίας για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Iππικό κέντρο στοΜαρκόπουλο, το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και το κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι βγαίνουν στο σφυρί μετά απο προκήρυξη διαγωνισμού παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ με τιμή εκκίνησης 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής και συντήρησης τους  μέχρι το 2013 έφτασε τα 195,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, απο τα στοιχεία που έχουν δοθεί για το κόστος των ολυμπιακών αγώνων του 2004, η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά κόστισε 76,3 εκατομμύρια ευρώ και για τη συντήρηση του το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με επιπλέον 10,5 εκατομμύρια.

Το Ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο απαίτησε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ,και για τη συντήρηση του το κράτος επιβαρύνθηκε με 11,3 εκατομμύρια.

Για το κλειστό στο Γαλάτσι,δαπανήθηκαν 60,6 εκατομμύρια αν και αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 12 εκατομμύρια, τη στιγμή που για τη συντήρηση του κτιρίου δαπανήθηκαν 1,8 εκατομμύρια.

Έτσι φαίνεται πως με τα χρήματα που ζητάει το ελληνικό δημόσιο, επιχειρεί να καλύψει μόνο τα σπασμένα των τελευταίων χρονών από τη συντήρηση των τριών ολυμπιακών ακινήτων, και όχι την πραγματική τους αξία.

Μάλιστα πηγές του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εκτιμούν πως τα τρία ολυμπιακά ακίνητα είναι τα πιο ώριμα προς αξιοποίηση..

Διαβάστε περισσότερα ...

Στις φλόγες κατάστημα ρούχων στην Ξάνθη

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Ξάνθης νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Πρόκειται για το κατάστημα Terranova που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή και από την οροφή του κτιρίου στο το οποίο στεγάζεται το ίδιο λίγο μετά τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί. 

Λίγη ώρα νωρίτερα χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ αυτό ήταν κλειστό, χωρίς ωστόσο αρχικά να γίνει αντιληπτός ο λόγος. Υπάλληλος άνοιξε την πόρτα λίγο μετά τις 8.00 όταν και αντελήφθη πως από την οροφή του κτηρίου έβγαιναν καπνοί. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική με συνολικά τέσσερα επανδρωμένα οχήματα καθώς και η Αστυνομία που απέκλεισε τον χώρο αποτρέποντας τη κίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών.

Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί στον πάνω όροφο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες εικάζεται πως ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε καλώδιο. Ο πάνω όροφος του κτηρίου χρησιμοποιείται ως αποθήκη και εντός αυτού βρίσκονταν εμπορεύματα. Οι Αρχές προληπτικά προχώρησαν στην εκκένωση των γύρω καταστημάτων ζητώντας από τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες να απομακρυνθούν.

Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το κέντρο της πόλης προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενδιαφέρον των κατοίκων που έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί αν και όταν αυτή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οι πυκνοί καπνοί δημιουργούσαν δυσφορία.

Χρειάστηκε περισσότερη από μια ώρα για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο κατάστημα μετέβη και συνεργείο της ΔΕΗ το οποίο διέκοψε την παροχή ηλεκτροδότησης για προληπτικούς λόγους. Το μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, ενώ μόλις οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο οι υπάλληλοι του καταστήματος εισήλθαν σε αυτό αφαιρώντας τα ρούχα που βρίσκονταν στο εσωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πρωινό Αntenna: Ποιοί φεύγουν και ποιοί έρχονται.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν... κι όλα αυτά εν μέσω καλοκαιριού και με 40 βαθμούς θερμοκρασία, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον «πονοκέφαλο» των ιθυνόντων του τηλεοπτικού σταθμού Ant1.

Μετά από συσκέψεις και πολλά ραντεβού λοιπόν η ομάδα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά είναι έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Στο πλευρό τους λοιπόν θα βρίσκονται οι: Άρης Καβατζίκης, Μαίρη Συνατσάκη και Κώστας Δόξας. Αυτοί που αποχωρούν την ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα είναι ο Γιώργος Λιανός και η Λάουρα Νάργιες.

Διαβάστε περισσότερα ...

Έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ρεύματος! Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε τελικά ?

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

smartmeters17082014 01

Έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης ρεύματος!


Πόσοι από σας έχετε ακούσει για τους smart meters (έξυπνους μετρητές) ή το smart grid (έξυπνο δίκτυο); Είναι κάτι που λίγοι προς το παρόν έχουν ακούσει στην Ελλάδα και, όπως πάντα συμβαίνει, χωρίς καν να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς, και που σύντομα όμως θα εισβάλλουν στα σπίτια μας αν δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα.Και τα δυο έχουν -πάλι- να κάνουν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και τα δύο έρχονται -πάλι- για το καλό μας... Είναι όμως έτσι;

Το smart meter θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό ρολόι μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος, θα μπει μέσα στο σπίτι και, μέσω μικροκυμάτων, θα κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης και αυτόματη αποστολή της στη ΔΕΗ. Σε πρώτη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχουν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, σε δεύτερη και μάλλον αναπόφευκτη, θα στηθούν ξεχωριστές κειραίες για αυτή τη δουλειά. Κι αν είσαι και πολύ γκαντέμης, μπορεί κα να δεις καμιά τέτοια και μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου.

Σε Αμερική και Καναδά τα smart meters έχουν ήδη αρχίσει να μπουκάρουν στα σπίτια, εκβιαστικά, γιατί όποιος το αρνηθεί, μπορεί απλά... να μην έχει πια ρεύμα. Αλλά και η ΕΕ καλά κρατεί. Στόχος μέχρι το 2020 τα περισσότερα σπίτια να έχουν γεμίσει με τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους. Γιατί τους λέμε έτσι; Γιατί αυτό και είναι.

Πέρα από το απλό γεγονός ότι, όπου έχουν μπει, υπάρχουν καταγγελίες για 'αυξημένη' καταγραφή στην κατανάλωση του ρεύματος, οι 'έξυπνιοι' μετρητές έχουν κι άλλες ικανότητες. Μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική μας ζωή, την 'ιδιωτική', όπως χαρακτηρίζεται, αλλά πλεόν δεν θα είναι.
Γιατί... Μπορούν να:
1. Εντοπίζουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι και να τις καταγράφουν όποτε λειτουργούν.
2. Καταγράφουν κάθε δραστηριότητα των νοικοκυριών παραβιάζοντας κάθε έννοια του οικιακού ασύλου.
3. Μεταδίδουν ασύρματα σήματα τα οποία μπορεί να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα μέρη και για άγνωστους σκοπούς όπως, παρακολούθηση της συμπεριφοράς, καταγραφή λεπτομερειών χώρου, στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μυστικές υπηρεσίες έως και εγκληματίες.
4. Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων εύκολα προσβάσιμες από μέρη που δεν έχουν καμία άδεια από τον ένοικο να γνωρίζει όλα αυτά τα δεδομένα.
5. Η πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των έξυπνων μετρητών μπορεί να δημιουργήσει ένα μόνιμο ιστορικό ( φακέλλωμα) σχετικά με τις δραστηριότητες και γενικά την όλη εικόνα ζωής του ένοικου.

6. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να περάσουν εκούσια ή ακούσια σε άλλα χέρια, από διαφημιστικές εταιρίες μέχρι εκβιαστές, χάκερ, αστυνομία, ανταγωνιστικές εταιρίες κλπ.

7. Τα smart meters είναι μέρος του smart grid κι έτσι, παραβιάζοντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα (για μια ακόμα φορά) των προσωπικων δεδομένων και εν αγνοία των περισσοτέρων, ο 'έξυπνος' ρουφιάνος εγκαθίσταται στο σπίτι σας. Παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες, ηλεκτρονικές, σεξουαλικές, ιατρικές, διαπροσωπικές με άλλα άτομα μέσα στο σπίτι σας -κοινώς, το ποιος μπαίνει και βγαίνει- ακόμα μπορεί να μπει μέσω bar code και στο ίδιο το ψυγείο σας να δει τι τρώτε. Κατσικάκι ??? Με τι λεφτά το αγοράσατε ??? Δες το!



Η 'έξυπνη' δικαιολογία.

Η κλιματική αλλαγή!!!

smartmeters17082014 02

Τι; Ναι!. Καλά ακούσατε. Τελευταία όλοι οι δρόμοι προς την κόλαση μας έχουν πινακίδα που γράφει 'κλιματική αλλαγή'.

"Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός μιλώντας στο συνέδριο του Economist, επισήμανε ότι «η υλοποίηση ενός σχεδίου για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, επιβάλλει να κατανοήσουμε ότι οι ενεργειακές στρατηγικές που ακολουθήσαμε τον 19ο και τον 20ο αιώνα δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν".

Και το κείμενο το βρήκαμε στο ... Econews.gr που υποτίθεται είναι σελίδα οικολογική. Με τίτλο: "'Εξυπνοι" μετρητές από τη ΔΕΗ και κατηγορία Περιβάλλον-Ενέργεια- Οικολογία.

Με λίγα λόγια ένας οικολογικός ιστότοπος που νοιάζεται για το περιβάλλον προσπαθεί να περάσει στους αναγνώστες του, που επίσης νοιάζονται για το περιβάλλον, τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συστήματος καταμέτρησης ρεύματος το οποίο από μόνο του μολύνει κι άλλο το περιβάλλον με μικροκύματα μέσω ασύρματης καταμέτρησης! Τάζοντας ανανεώσιμες παραγωγές, καλύτερη διαχείριση, υψηλή απόδοση, ασφάλεια και οικονομία - όλα για το καλό μας - τόσο η ΔΕΗ όσο και τα ΜΜΕ που υποκλίνονται μέχρι δαπέδου στο σύστημα, κάνουν για μα φορά το θαύμα τους: λένε ψέματα και παραπληροφορούν προς όφελος εκείνων που έχουν βαλθεί να διαλύσουν τον πλανήτη κι εμάς μαζί, αφού πρώτα μας ελέγξουν! Όπως θα δείτε στο κείμενο τους, έχουν ήδη ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα και προχωράνε ακάθεκτοι.

Σε άλλο άρθρο του Econews.gr με τίτλο "Έξυπνοι ενεργεικοί μετρητές σε κατάστημα Goody's από Intelen" διαβάζουμε ότι έχει ήδη εγκαταστσθεί smart grid στο εν λόγω κατάστημα λαϊκής κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού, το δεύτερο μετά την 'Πίτα του Παππού' για να..."να αξιολογήσουν πολλά πράγματα, σχετικά με την ενεργειακή συμπεριφορά, το μεταβλητό ενεργειακό κόστος της εταιρίας, αλλά και αποτελεσματικές μεθόδους μείωσής του, μέσω ESCO επενδύσεων, ενεργειακών κοινωνικών δικτύων, διαχείριση ζήτησης (Demand Response) και παρεμβατικών ενεργειών". Με λίγα λόγια, εσείς τρώτε, εμείς καταγράφουμε... τι ακριβώς όμως;

Στην Αμερική που αυτή η δουλειά γίνεται εδώ και καιρό υπάρχει εξειδικευμένο κίνημα ενάντια στα smart meters. Τόσο σοβαρό θεωρείται. Κι επειδή οι νόμοι και το καθεστώς από πολιτεία σε πολιτεία διαφέρει, είναι ανάλογες η προσπάθεια και τα αποτελέσματα. Στο Τέξας αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, δίνεται μάχη.
Διαβάστε Smart meter movement stirs rowdy debate in Texas. Κάποιοι έχουν πάρει ακόμα και όπλα περιμένοντας να αντιμετωπίσουν εκείνους που θα πάνε στα σπίτια τους για να τοποθετήσουν με το έτσι θέλω τους πανέξυπνους μετρητές. 'Εδώ είναι Τέξας', λέει μα γυναίκα, 'έχουμε δικαίωμα να διαλέξουμε τι συσκευές θέλουμε στα σπίτια μας'. Και μια άλλη δηλώνει, 'Είναι σκέτη Γκεστάπο, εγώ είμαι χωριατοκόριτσο του Τέξας και δεν πρόκειται να ανεχτώ κάτι τέτοιο'.

Εμείς τι ακριβώς είμαστε, τελικά; Το πείραμα; Ο μεταλλαγμένος Έλληνας που τα ανέχεται όλα μέχρι τελικής πτώσης; Ο συγχισμένος Έλληνας που του λένε 'ανήκομεν εις τη δύσην' την ώρα που ακούει όλη μέρα ελληνικό τουρκομπαρόκ, πίνει φραπέ της Νεστλέ -προϊόν σχεδόν ανύπαρκτο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- τον αφήνουν χωρίς τη δυνατότητα να πληρώσει τη ΔΕΗ, αλλά κατά τα άλλα τον μετρητή θα τον βάλει στο σπίτι του... αν έχει ακόμα σπίτι. Κι αφού γεμίσαμε το περιβάλλον με μικροκύματα από κινητά, wifi κομπιούερ, ασύρματα τηλέφωνα, τώρα Digea, σε λίγο και τους χαφιο-μετρητές, γιατί να μην κάνουμε κι ένα Παραητηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων ακόμα; Ποιο θα είναι το τελικό κόστος της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος όλων αυτών των μικροκυμάτων; α, εμείς δεν ξέρουμε... ρωτήστε καλύτερα τις μέλισσες... αν βρείτε μετά κόπου και βασάνων καμία...ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΦΤΑΙΜΕ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" ?

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΤΑ 533.000 τετ. μιλια. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ 2012 ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2013
ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΞΗ ΟΧΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ!
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΨΥΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΖΕΡΒΟΙ

smartmeters17082014 03

Διαβάστε περισσότερα ...

Μουρμούρα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια, και ο ρόλος της Αθηνάς Οικονομάκου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Η σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», αναμφισβήτητα ήταν μια από τις καλύτερες σειρές της σεζόν που μας πέρασε για αυτό και δεν υπήρξε ούτε δεύτερη σκέψη για το αν συνεχιστεί και φέτος!


Σύμφωνα με το TV24, θα δούμε να έρχεται στην Αθήνα η μαμά του Χάρη. Μάλιστα, μετά την άφιξή της οι σχέσεις του ζευγαριού θα διαταραχθούν με αποτέλεσμα ο χωρισμός να χτυπήσει την πόρτα της Βάσως και του Χάρη. Μάλιστα, το ζευγάρι θα κληθεί να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους από την έναρξη κιόλας της νέας σεζόν, αλλά επειδή πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν ότι ο ένας δεν μπορεί μακριά από τον άλλο, ο χωρισμός τους θα είναι προσωρινός μέχρι που θα κάνει την εμφάνιση της η Αθηνά Οικονομάκου και θα ταράξει για ακόμα μια φορά την οικογενειακή τους ευτυχία.

Η επέλαση των μαμάδων θα συνεχιστεί με την παρουσία της επί 15 χρόνια χήρας μητέρας του Ηλία, η οποία έρχεται και αυτή στην Αθήνα αποφασισμένη να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Έχει βρει μάλιστα και το γαμπρό και δεν θέλει με τίποτα να ακούσει τις αντιρρήσεις του γιου της. Και τα ευτράπελα όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν τελειωμό για τα τρία ζευγάρια που μας υπόσχονται πολλά γέλια και... κλάματα για τη σεζόν που έρχεται!

Διαβάστε περισσότερα ...

Κίνδυνος για το λάδι από τους ψεκασμούς

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σοβαρούς κινδύνους να βρεθούν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο παραγόμενο ελαιόλαδο, εγκυμονούν οι ανεξέλεγκτοι ψεκασμοί δακοκτονίας από τους αγρότες που γίνονται αυτή την περίοδο.

Η Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου Νομού Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ορθής χρήσης των εντομοκτόνων.

Πηγή: neatv.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Χειροπέδες σε Γερμανούς, που πήγαν στη Μήλο και έκλεψαν αρχαία.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Δύο Γερμανοί συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία, την Παρασκευή, στο αεροδρόμιο της Μήλου. Οι δράστες κατείχαν στις αποσκευές τους αρχαίο αμφορέα με σκοπό τον εξάγουν από το νησί.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στις αποσκευές ενός άντρα και μιας γυναίκας από τη Γερμανία, βρήκαν και κατάσχεσαν έναν οξυπύθμενο αμφορίσκο ύφους 32,5 εκατοστών και τμήμα λαιμός-λαβή που είχε αποσπαστεί από τον εν λόγω αμφορίσκο.

Το παραπάνω αρχαίο αντικείμενο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο και κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

H δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed