Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Έρχονται τα ΕΞΥΠΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ. Θα ακολουθούν το ένα το άλλο!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Ένας στόλος από «έξυπνα» φορτηγά που μετακινούνται μόνα τους, θα δοκιμαστούν τον νέο χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα έχουν τη δυνατότητα, μέσω μιας σειράς από εφαρμογές και «έξυπνες» λειτουργίες, να ακολουθούν το ένα το άλλο. Με τον τρόπο αυτό, μια ομάδα φορτηγών μπορεί να μετακινηθεί ακολουθώντας απλά το πρώτο από τα φορτηγά, το οποίο θα οδηγεί ένας αυτοκινητιστής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sunday Times, ομάδα Βρετανών υπουργών επισκέφθηκε τη Σουηδία προκειμένου να δει σε δράση τον στόλο των «έξυπνων» φορτηγών.

Επικριτές του όλου εγχειρήματος επισημαίνουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι από την αυτόνομη οδήγηση φορτηγών, ενώ υποστηρικτές του σχεδίου υπογραμμίζουν ότι η μείωση καυσίμων από μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευεργετική για την ανθρωπότητα.

Ακόμη πάντως είναι σχετικά νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Το υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή του: «Καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Η νέα αυτή τεχνολογία είναι ακόμη υπό δοκιμή. Η ασφάλεια στους δρόμους παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».
Διαβάστε περισσότερα ...

ΟΑΕΕ: Απειλεί να κατασχέσει ΚΑΙ τα ΤΑΞΙ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μετά τα κατασχετήρια που στέλνει το υπουργείο Οικονομικών για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας σε όσους φορολογούμενους χρωστούν προς το Δημόσιο, τώρα ο ΟΑΕΕ απειλεί να κατασχέσει ακόμα και τα ταξί.

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν να απαντήσουν οι οδηγοί ταξί στα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν με τα οποία ο ΟΑΕΕ τους γνωστοποιεί ότι θα προβεί σε κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο.

«Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Όχι μόνο θα αντιδράσουμε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη φορά να φτάσουμε στα άκρα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο αν θελήσουν να πάρουν τα αυτοκίνητα της δουλειάς μας», δηλώνει στη «Δημοκρατία» ο πρόεδρος του συνδικάτου αυτοκινητιστών, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

«Θέλουν να μας αφανίσουν εντελώς. Θέλουν να κατασχέσουν τα αυτοκίνητα και τα σπίτια μας. Θέλουν να μας εξαθλιώσουν τελείως», επισημαίνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα για τις κατασχέσεις, τότε πολύ σύντομα θα λάβει ένα ισχυρό μήνυμα όχι μόνο από τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά και από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και από όλη την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ενέδρα θανάτου στη Μάνη για 2 νεαρούς. Έφυγαν βόλτα και δε γύρισαν ποτέ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Από φαράγγι στην αγροτική περιοχή Λίμνα στον Κάμπο Αβίας στη δυτική Μάνη ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί οι σοροί του 25χρονου και 26χρονου, από τη Μεσσηνία και τη Σάμο, αντίστοιχα, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που έκανε ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο οι δύο άντρες φέρουν τραύματα από κυνηγετικό όπλο και εκτιμάται ότι το συμβάν έγινε σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν.

Η μηχανή με την οποία έφυγαν για βόλτα τα θύματα, σύμφωνα με την μαρτυρία συγγενικών και φιλικών προσώπων, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών, στη Μεσσηνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι χθες (19.8.2014) το απόγευμα, βρέθηκαν νεκροί, σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Σημειώνεται ότι για τα δύο νεαρά άτομα, είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους χθες το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας».

Διαβάστε περισσότερα ...

Τουρίστες χάθηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Θάσου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα
Ενημέρωση για δύο αγνοούμενους τουρίστες κολυμβητές, οι οποίοι παρασύρθηκαν με στρώματα θαλάσσης στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «Σαλονικιός» και «ΝΣΙΣ Παναγιάς» της Θάσου, έλαβε το βράδυ της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Θάσου.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από στεριά με περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής, από θάλασσα με πλωτό περιπολικό και πέντε ιδιωτικά σκάφη, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma.

Ο ένας αγνοούμενος εντοπίστηκε από το αλιευτικό σκάφος «Σάντα Μαρία», ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμού του δεύτερου αγνοούμενου συνεχίζονται.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed