Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Τα έπαιξε ΟΛΑ στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ για το ΟΧΙ της Σκωτίας. Δες πόσα κέρδισε!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ένας Λονδρέζος πόνταρε στην παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και …πήγε «ταμείο»! – Κέρδη 3 εκατ. λιρών για τις μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων.

Ο Λονδρέζος είχε τοποθετήσει συνολικά 900.000 λίρες σε τέσσερα διαφορετικά στοιχήματα υπέρ του «όχι» των κατοίκων της Σκωτίας στο χθεσινό δημοψήφισμα. Μάλιστα είχε καταθέσει τα στοιχήματα από τον Ιούνιο σε ένα γραφείο στοιχημάτων του Λονδίνου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία William Hill ο συγκεκριμένος Λονδρέζος κέρδισε συνολικά περίπου 200.000 λίρες -σχεδόν 254.000 ευρώ- σήμερα, αφού οι Σκωτσέζοι δεν τον… απογοήτευσαν και είπαν το πολυπόθητο «όχι» στην ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η William Hill, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, επεσήμανε ότι έλαβε στοιχήματα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών για το δημοψήφισμα, ποσό περίπου ίσο με αυτό των στοιχημάτων που κατατίθενται για τους μεγάλους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά τριπλάσιο από εκείνο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2010.

Τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούσαν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θα επέλεγαν την ανεξαρτησία και γι’ αυτό τον λόγο η διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair πλήρωσε νωρίτερα κάποιους από τους πελάτες της που είχαν στοιχηματίσει υπέρ του «όχι», ανακοινώνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι σίγουρο 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα.

Περισσότερες εξουσίες για τους Σκωτσέζους υπόσχονται οι Εργατικοί
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι το κόμμα των Εργατικών δεσμεύεται να παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένης της Σκωτίας, ύστερα από την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Σε ομιλία του στη Γλασκώβη, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών χαιρέτισε το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως «η αποκέντρωση δεν είναι μία καλή ιδέα μόνο για τη Σκωτία και την Ουαλία, είναι καλή ιδέα για την Αγγλία και για τη Βόρεια Ιρλανδία».

Απευθυνόμενος στους Σκωτσέζους εκείνους που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ο Μίλιμπαντ είπε: «Το Εργατικό κόμμα είναι αποφασισμένο να δείξει μέσα στα επόμενα χρόνια ότι μπορεί να είναι το όχημα για τις ελπίδες, τα όνειρά σας, τις φιλοδοξίες για μία καλύτερη ζωή για εσάς, μία καλύτερη ζωή για τη Σκωτία και μία καλύτερη ζωή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «αν οι πολίτες ψήφισαν ναι ή όχι σε αυτό το δημοψήφισμα, ας είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, αυτή ήταν μία ψήφος για αλλαγή…Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησής της και γνωρίζουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται να αλλάξει τα πρόσωπα που την κυβερνούν. Θα παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες για ένα ισχυρότερο σκωτσέζικο κοινοβούλιο, μία ισχυρή Σκωτία. Και γνωρίζω ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων θα εκπληρώσουν αυτή τη δέσμευσή τους. Θα εκπληρώσουμε επίσης την επιθυμία για αλλαγή στην Αγγλία, την Ουαλία, ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Διαβάστε περισσότερα ...

Ενοικιάζεται κατάστημα ... χωρίς ενοίκιο

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Κι όμως... Ενοικιάζεται «ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ». Η πινακίδα στη βιτρίνα του άδειου καταστήματός του στη Νέα Ιωνία Αττικής αποτυπώνει την απόγνωση χιλιάδων ιδιοκτητών καταστημάτων που αναζητούν ενοίκους για επαγγελματική στέγη τους ακόμη και χωρίς μίσθωμα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για πυρήνα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων που θα μπορούσαν να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές. Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει και πληροφορίες για έρευνα σε εταιρία που χορηγούσε ψευδείς πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών σε τζιχαντιστές.

Πληροφορίες λοιπόν έκαναν λόγο για εκπαίδευση τζιχαντιστών ως ιπτάμενων μηχανικών αεροσκαφών από εταιρία που έχει την έδρα της στο Μαρκόπουλο και σχολή στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι ύποπτοι σπουδαστές έπαιρναν με το τσουβάλι της ειδοποιήσεις, πληρώνοντας 10.000 δολάρια.

Η αστυνομία από την άλλη, διαψεύδει ότι υπήρχε σχολή τζιχαντιστών στην Ελλάδα, μετά από σχετική έρευνα που έγινε.

Την ίδια ώρα, ύποπτες συλλήψεις έγιναν στην Εύβοια, με τρεις αλλοδαπούς που μετέφεραν υδράργυρο. Οι Βούλγαροι μετέφεραν σε φιάλη 900 γρ. υδραργύρου, ο οποίος κοστίζει 15.000 ευρώ το κιλό και χρησιμοποιείται και για την κατασκευή πολύ ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε περισσότερα ...

Υπόθεση αυτοκτονίας αστέγου: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ η ψυχίατρος του Δρομοκαϊτείου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας η επιμελήτρια ψυχίατρος στο «Δρομοκαΐτειο» και συνελήφθη, μετά τη σχετική εισαγγελική εντολή.

Η ψυχίατρος φέρεται να ήταν αυτή που εξέτασε τον 44χρονο άνδρα και του έδωσε εξιτήριο, παρά την παραπομπή από το Αιγινήτειο για νοσηλεία. (Το δεύτερο νοσοκομείο είχε διαγνώσει ότι πάσχει από ψυχική νόσο).

Το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος, βγήκε στο μπαλκόνι τoυ ξενοδοχείου που λειτουργεί ως Κέντρο Στέγασης Αστέγων και έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Μαζί με την ψυχίατρο ήταν και ειδικευόμενος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΚΑΒΑΛΑ: Δίδασκε με πλαστό πτυχίο. Καλείται να επιστρέψει 150.000 Ευρώ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

40χρονος δάσκαλος στην Καβάλα είχε πλαστό πτυχίο αλλά δίδασκε επι 9 χρόνια στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. 
Το Δημόσιο απαιτεί να του επιστραφούν 150.000€.

Είναι δυνατόν επι 9 ολόκληρα χρόνια ένα άνθρωπος να διδάσκει σε σχολείο με πλαστό πτυχίο; Στην Ελλάδα ναι. Πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις των 150 υπαλλήλων που παραιτήθηκαν πριν βγουν στην σύνταξη αφού κατηγορούνταν για πλαστά πιστοποιητικά.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, θα συμπεριληφθεί διάταξη σε νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ένας δημόσιος υπάλληλος καταθέτει αίτηση παραίτησης θα γίνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου του πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία.

Το τελευταίο διάστημα και λόγω της επικείμενης νεας αλλαγής στο ασφαλιστικό, υπάρχει μπαράζ αποχωρήσεων από το Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed