Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

dhmairesiesdhmoskavalas09092014

Κατά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2014, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή νέου Προεδρείου, μελών Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

 

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γιώργος Γραμμένος: Πρόεδρος Δ.Σ.
Λεωνίδας Παππάς: Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Παράσχος Αγανικόλας: Γ. Γραμματέας Δ.Σ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τακτικά μέλη

Αναστασία Ιωσηφίδου
Ηλίας Καλανταρίδης
Μανώλης Κελαιδάκης
Νίκος Κιοσσές
Χριστόδουλος Μιχαλάκης
Φίλιππος Τσανακτσής
Φίλιππος Φιλιππίδης
Μαρία Φραντζεσκάκη

Αναπληρωματικά μέλη

Ηλίας Ιωαννίδης
Ζήσης Μπόνιας
Χρήστος Ποτόλιας
Θόδωρος Τζατζάρης
Αναστάσιος Τσουρουκίδης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τακτικά μέλη

Δημήτρης Βαρβέρης
Ευαγγελία Δρακονάκη
Μαρία Κλωνάρη
Θόδωρος Μουριάδης
Βαρβάρα Μπαλτσίδου
Σωτήρης Σωτηριάδης
Φίλιππος Φιλιππίδης
Γιώργος Φιλόσογλου

Αναπληρωματικά μέλη

Δημήτρης Καζανίδης
Λευτέρης Καρασαββίδης
Νίκος Ξανθόπουλος
Τάσος Τσουρουκίδης
Χρήστος Τσοχαταρίδης


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Π.Ε.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δήμητρα Τσανάκα
Γιώργος Γραμμένος
Ζήσης Μπόνιας
Ιορδάνης Παπαντίδης
Φίλιππος Τσανακτσής
Αναστάσιος Τσουρουκίδης
Γιώργος Φιλόσογλου
Μαρία Φραντζεσκάκη
Κωστής Σιμιτσής
Χριστόδουλος Μιχαλάκης
Νίκος Κιοσσές
Βαγγέλης Παππάς
Ηλίας Ιωαννίδης

Διαβάστε περισσότερα ...

ΤΣΑΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ TAP.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

tsanakamarkopoulostap09092014

Την απόλυτη διαβεβαίωση ότι θ’ ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση και θα χρησιμοποιηθεί κάθε ένδικο μέσο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις κατά την κατασκευή του Aδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline - TAP) ώστε να μη θιχθούν γεωργικές καλλιέργειες και ιδιοκτησίες, έδωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η δήμαρχος στις δηλώσεις της χαρακτήρισε ως υποχρέωση τόσο δική της όσο και του αντιπεριφερειάρχη, που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, να ενημερώσει την τοπική κοινωνία έγκαιρα και ολοκληρωμένα μέσα από την παρουσίαση των απαραίτητων χαρτών για τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα αναφορικά με την υπόθεση της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου, τις εναλλακτικές προτάσεις και τα προτεινόμενα σχέδια που συζητήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η κ. Τσανάκα τάχθηκε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και υπογράμμισε ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν πολλές συναντήσεις και ακούστηκαν πολλές απόψεις αναφορικά με την όδευση του αγωγού, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η τελευταία πρόταση που αφορά τη βόρεια όδευση πάνω από τον τυφώνα της πεδιάδας των Τεναγών και οριακά κάτω από την προστατευόμενη αρχαιολογική περιοχή των Φιλίππων είναι η επικρατέστερη μέχρι αυτή τη στιγμή. Τόνισε όμως ότι και επ’ αυτής της πρότασης μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές και βελτιώσεις ώστε η οριστική – τελική όδευση να έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους αγρότες και την περιοχή.

Επίσης, σημείωσε, ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού τοποθετείται χρονικά σε μια περίπου διετία και μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις ώστε να υλοποιηθούν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημερωτικής σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη. Μάλιστα η δήμαρχος μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού πως θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν όλες οι βελτιωτικές παρεμβάσεις καθώς είναι απαραίτητη η κοινωνική συναίνεση για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα τόσο σημαντικό έργο.

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος ταυτίστηκε με τις θέσεις της δημάρχου τονίζοντας επιπλέον ότι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες καθώς η σημερινή όδευση του αγωγού πέφτει πάνω σε αναδασμούς δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για τη χωρά την κατασκευή του αγωγού.
Τέλος, πρόσθεσε ότι αναμένει και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του ίδιου του υπουργού στα ερωτήματα και τις επισημάνεις που του τέθηκαν από τους τοπικούς φορείς της Καβάλας κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης στο γραφείο του.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed