Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Η 17χρονη που υπογράφει τη θανατική της ποινή. Αρνείται χημειοθεραπεία που θα της σώσει τη ζωή

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Αυτή η 17χρονη γυναίκα από το Κονέκτικατ ξεκίνησε μία διαμάχη με την αμερικανική Πολιτεία για το δικαίωμά της να αρνηθεί τη θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Η Κασσάνδρα Κ. διαγνώστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με λέμφωμα του Χότσκινς και η πολιτεία την υποχρέωσε να κάνει χημειοθεραπεία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Με θεραπεία, οι ασθενείς έχουν 85% πιθανότητες να θεραπευτούν πλήρως, ενώ χωρίς χημειοθεραπεία, οι γιατροί λένε ότι η Κασσάνδρα μπορεί να μην επιβιώσει.

Ωστόσο, η ίδια η νεαρή γυναίκα πιστεύει ότι η ίδια πρέπει να κάνει αυτή την επιλογή.

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας αποφάσισε ότι η έφηβη δεν είναι αρκετά ώριμη για να λάβει αυτή την απόφαση.

Η Κασσάνδρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τον περασμένο Δεκέμβριο και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα, με περιορισμένη πρόσβαση στις εξωτερικές επικοινωνίες και τους επισκέπτες.

Την ημέρα της απόφασης, η Κασσάνδρα δημοσίευσε τις προσωπικές της σκέψεις για την εμπειρία της. Στο άρθρο, περιγράφει κλάματα και πώς κρυβόταν από την αστυνομία πίσω από την ντουλάπα, πώς έφευγε από το σπίτι μετά από δύο ημέρες χημειοθεραπείας και πώς την έδεναν στο κρεβάτι του νοσοκομείου για να συνεχίσει τη θεραπεία παρά τη θέλησή της.

Επίσης αρνείται τους ισχυρισμούς ότι η μητέρα της την παραμελούσε.

Η Κασσάνδρα μιλά για έναν εφιάλτη δίχως τέλος και ζητά το δικαίωμά της να λάβει τις ιατρικές της αποφάσεις.

Το εξίσου συγκλονιστικό της ιστορία είναι ότι την απόφαση της Κασσάνδρα στηρίζει και η μητέρα της και, σύμφωνα με τους New York Times, θα συνεχίσουν να μάχονται την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε συνέντευξή της στο CBS News, η μητέρα της Κασσάνδρα, Φόρτιν, υποστηρίζει ότι η άρνηση της κόρης της να κάνει χημειοθεραπεία δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή ή το θάνατο, αλλά με την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας.

«Δεν είναι θέμα θανάτου. Δε θα πεθάνει, δε θέλει να πεθάνει», υποστηρίζει η μητέρα της έφηβης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Χάρη στα περσινά εντυπωσιακά επιτεύγματά του, ο Πορτογάλος έφτασε... φυσιολογικά στη back to back «Χρυσή Μπάλα» κι άφησε πίσω του, τους Νόιερ και Μέσι.

Εντυπωσιακός ο Μάνουελ Νόιερ πέρσι. «Συμπαθητικός» ο Λιονέλ Μέσι. Αλλά… δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς!

Τα «μαγικά» του Κριστιάνο Ρονάλντο την περασμένη σεζόν… έπρεπε να επιβραβευτούν και δικαίως έφτασε στην τρίτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του, στο ειδικό γκαλά της Ζυρίχης, κάνοντας παράλληλα το back to back, αφού και πέρσι είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Και κάπως έτσι ο «CR7» μπήκε στο κλειστό κλαμπ με τους «Λέο», Φαν Μπάστεν, Κρόιφ και Πλατινί που έχουν κατακτήσει την εν λόγω κούπα από τρεις φορές και πάνω!

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτοκτόνησε αστυνομικός που ερευνούσε το μακελειό στο περιοδικό Charlie Hebdo

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ο 45χρονος ερευνούσε τη σφαγή στο περιοδικό όταν αυτοκτόνησε με το όπλο του στο γραφείο του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

"Με μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του συναδέλφου μας Helric Fredou. Σε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα εθνικού πένθους, οι δυνάμεις μας θρηνούν για τον θάνατο του συναδέλφου μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μα συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η σκέψη μας είναι σε όλους τους συναδέλφους μας", σημείωσε σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών.

Ο 45χρονος Helric Fredou, ανύπαντρος και χωρίς παιδιά, έπασχε από κατάθλιψη και υπέφερε από υπερκόπωση.

Διαβάστε περισσότερα ...

Επίθεση Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΕΝΦΙΑ: Εφάπαξ 45% της περιουσίας στον Τσίπρα.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομικό φόρο 45% για περιουσίες που αποκτήθηκαν από το 2000 και μετά, με βάση την αντικειμενική αξία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε ότι όσοι αγόρασαν σπίτι από το 2000 μέχρι σήμερα και πλήρωσαν φόρο με βάση την αντικειμενική και όχι την εμπορική αξία (όπως ίσχυε τότε) θα φορολογηθούν με 45% για το σύνολο του ποσού. Το μέτρο αποκάλυψαν ότι θα αφορά κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ και προστίθεται:

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι (σχεδόν) οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, θα δώσουν εφάπαξ 45% της περιουσίας τους στον κ. Τσίπρα.

Με αυτό δήλωσε, ότι θα αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ΕΝΦΙΑ, όπως αποκάλυψε ο Υποψήφιος Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Λεωτσάκος, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!».

Διαβάστε περισσότερα ...

Κλείνουν τα σχολεία λόγω εκλογών, 23 και 26 Γενάρη

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, για όσες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας οι διευθυντές τους καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωσή των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, η οποία απεστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεση τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα ...

Εγκρίθηκε κονδύλι 1.5 εκ. για την εκτύπωση ψηφοδελτίων

Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για χαρτί, προκειμένου να φτιαχτούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα χρειασθούν 1.452.356,33 ευρώ προκειμένου να τυπωθεί η απαιτούμενη ποσότητα ψηφοδελτίων, σε αριθμό που υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20% τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Χαρτί δικαιούνται τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων, των οποίων συνδυασμοί υποψηφίων ανακηρύχθηκαν στο ένα τρίτο 1/3 τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ κατά Τσίπρα, για τα περί αποπληρωμής ομολόγων με έντοκα γραμμάτια

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στο οικονομικό του επιτελείο εξαπολύει το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο».

«Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο. Ελπίζουμε αυτό να είναι ομολογία ότι θα συνεργαστεί με τους εταίρους για την ασφαλή και οριστική έξοδο από το πρόγραμμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Διαφορετικά αποκαλύπτεται πλήρης άγνοια για βασικά ζητήματα χρηματοδότησης της οικονομίας. Ή ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στον λαό.»

«Και μερικές απορίες για το σύμβουλο και υποψήφιο του κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη. Θα μπορούσε να μας πει καθαρά τι θα ήθελε για τη χώρα: Μονομερή πτώχευση με όλη την καταστροφή που αυτό συνεπάγεται; Και ας πει καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ: τον εκφράζουν αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης; Θα είναι μέλος της διαπραγματευτικής του ομάδας;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.
Διαβάστε περισσότερα ...

Μπύρα σκότωσε 56 άτομα γιατί περιείχε χολή κροκόδειλου

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Τραγωδία στη Μοζαμβίκη κατά τη διάρκεια κηδείας. Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση μπύρας, ενώ άλλοι 169 διακομίσθηκαν  σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η μαζική δηλητηρίαση οφείλεται σε χολή κροκόδειλου την οποία κάποιος είχε ρίξει στη μπύρα. Η συγκλονιστική αυτή τραγωδία σημειώθηκε σε χωριό της Chitima στην κεντρική Μοζαμβίκη, κατά τη διάρκεια κηδείας.

«Καθώς ετοιμαζόμασταν να βρούμε τα αίτια θανάτου, άρχισε η μαζική εισαγωγή ανθρώπων με διάρροια και άλλους πόνους», ανέφερε η Paula Bernardo, υπεύθυνη του τομέα υγείας σε τοπικό ιατρικό κέντρο.

Οι αρχές έχουν στείλει δείγμα προς εξέταση στο χημείο του κράτους και ο πρόεδρος της χώρας, Armando Guebuza κήρυξε τριήμερο πένθος.
Διαβάστε περισσότερα ...

Νέα Δημοκρατία: Η χώρα-πρότυπο του κ. Τσίπρα έβαλε στρατό να φρουρεί τα σούπερ μάρκετ

Επίθεση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, «τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν την Ελλάδα, Βενεζουέλα».

«Σήμερα η χώρα-πρότυπο του κ. Τσίπρα, η Βενεζουέλα, έβαλε το στρατό να φρουρεί τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία.

Ευχόμαστε να μην είναι εικόνες από το μέλλον, αν επικρατήσουν οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας εφαρμόσει όσα μόνον σήμερα είπαν τα στελέχη του π.χ. ο κ. Τόλιος για “εκβιασμούς και στάση πληρωμών”, ο κ. Λαπαβίτσας για “έκρηξη και ρήξη του Σύριζα με την Ε.Ε.” και ο κ. Βαρεμένος για “άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ”», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του ονειρεύεται να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι "Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη. Ο Ούγκο Τσάβες πέτυχε σημαντικά πράγματα για τη χώρα του με ειρηνικό τρόπο. Προχώρησε στην εθνικοποίηση των φυσικών παραγωγικών πόρων. Και το έκανε ενώ δεχόταν διαρκώς επιθέσεις από το μεγάλο κεφάλαιο. (Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο λατινοαμερικάνικο κανάλι Telesur)».

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed