Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Σοφία Βούλτεψη: Είναι δυνατόν η νέα Κυβέρνηση να ειναι χωρίς γραβάτες και αξύριστη; Εγώ ήμουν στην πένα!

Αγανακτισμένη δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη με την εμφάνιση των Υπουργών κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια της κ. Βούλτεψη, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με το left.gr να απαντά:

«Με στυλιστικές αναφορές της στο Mega, στυλίτευσε το look των αριστερών της κυβέρνησης. Και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει δίκιο. Τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης φρόντιζαν να είναι καλοντυμένα όταν απευθύνονταν στην εξαθλιωμένη κοινωνία για να εξαγγείλουν ότι θα την εξαθλιώσουν κι άλλο. Πώς να εμφανιστείς απεριποίητος και αχτένιστος μπροστά στον άνεργο, την πεινασμένη, τον συνταξιούχο με το κομμένο ρεύμα...»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Καστοριάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, επεφύλασσε ένα πολύ πικρόχολο πολιτικό σχόλιο μέσω Twitter:

DiamantopoulosV ‏@vdiamanto

Τώρα που δεν εξαρτάται η χώρα μας απο εσάς,μπορείτε να προκαλείτε το γέλιο ελεύθερα...Το μαλλί πως είναι?

kontranews.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Τρίπολη, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021. 11 προσωπικότητες στον αγώνα διεκδίκησης του τίτλου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Έντεκα προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσά τους και ο Μίκης Θεοδωράκης, συγκροτούν την επιτροπή διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021, από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας.

«Η Τρίπολη, ως πρωτεύουσα της Αρκαδίας, είναι η ελληνική υποψηφιότητα που μπορεί να αναπτύξει μια πολιτιστική αφήγηση και έναν πολιτιστικό διάλογο με οικουμενικό περιεχόμενο και διεθνή απήχηση. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο της Τρίπολης να αναδείξει στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κοινό τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου της Αρκαδίας, καθιστώντας το συμμέτοχο στην αναπτέρωση του αρκαδικού ιδεώδους. Σε μια χρονιά εορταστική, 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας (1821), αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδεθεί το όραμα της Ελευθερίας με το όραμα μιας ειρηνικής αναζήτησης της Ευδαιμονίας, σύγχρονου "ευ ζην"», επισημαίνεται στη διακήρυξη της επιτροπής διεκδίκησης.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «Η Τρίπολη φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη "πράσινη" πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στρέφοντας το βλέμμα της πανοραμικά στις επιστήμες, τη διανόηση. Με αυτό τον τρόπο, η Τρίπολη δεν αρνείται, δεν αγνοεί, δεν εξορκίζει αλλά ούτε προσπαθεί να εξωραΐσει τα προβλήματα του αστικού της χώρου και της περιοχής της. H επίγνωση των ελλειμμάτων στην πολιτιστική ζωή και της υστέρησης σε υποδομές, την ωθεί σε μια διεκδίκηση του τίτλου, ώστε να αξιοποιήσει τον θεσμό ως τον ισχυρό καταλύτη στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων μέσω της σύζευξης της περιβαλλοντικής συνείδησης με την καλλιτεχνική δημιουργία».

Επικεφαλής της επιτροπής έχει τεθεί ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Στην επιτροπή συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη, διευθύντρια Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Γαβράς, σκηνοθέτης, Μαρία Γεωργοπούλου, διευθύντρια Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ΆΑγγελος Δεληβορριάς, τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Μίκης Θεοδωράκης, μουσικοσυνθέτης, Νίκος Μανωλόπουλος, τ. διευθυντής Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ηθοποιός, Παντελής Σκαγιάννης, καθηγητής Πολιτικής Υποδομών, Καίτη Τζιτζικώστα, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Unesco.

Το σήμα της υποψηφιότητας Tripolis Arcadia 2021 επιλέχθηκε με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, στον οποίο κατατέθηκαν 17 προτάσεις. Και στις τρεις προτάσεις που κατατάχθηκαν πρώτες, το σύμβολο που επιλέχτηκε για να δώσει την οπτική ταυτότητα της υποψηφιότητας είναι ο Αυλός του Πάνα. Θέση στην τριάδα είχαν οι προτάσεις των Ηλία Καρύδη και Νικόλαου Παχή. Πρώτη αναδείχθηκε η πρόταση του Ευάγγελου Κασσαβέτη.

Διαβάστε περισσότερα ...

Στη λίστα και ο Κετσπάγια για την Εθνική Ελλάδος

Ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που εξετάζονται να αναλάβουν την Εθνική Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει προϋπηρεσία σε πάγκο άλλου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος προπονητής είχε εργαστεί από το 2009 μέχρι και το 2014 στη εθνική Γεωργίας από την οποία αποχώρησε, λόγω των προβλημάτων που είχε με την Ομοσπονδία της χώρας.

Ο Κετσπάγια βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα (ήταν στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιγιάλειο) και δεν αποκλείεται να γίνει συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι, επίσης, είναι οι Σέρχιο Μαρκαριάν και Μίτσελ, τους οποίους ο Γιώργος Καραγκούνης είχε συναντήσει στην Ισπανία, όπως και οι Γιώργος Δώνης και Τάκης Λεμονής (με τον τελευταίο έχει υπάρξει επαφή και με τον πρώτο θα είναι πιθανό να υπάρξει συνάντηση).

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί ο διεθυνυτής ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον οποίο θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τους υποψήφιους τεχνικούς.

Οι τελικές συζητήσεις με τους προπονητές αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να παρθεί η απόφαση για τον αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Υποψήφιος ο Στογιάνοβιτς για την Εθνική Ελλάδας

Ένας έμπειρος προπονητής που αρέσκεται σε «δύσκολες αποστολές» φέρεται να απασχολεί αυτή τη στιγμή την ΕΠΟ και τον Γιώργο Καραγκούνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σερβία για τον πάγκο της.

Ο λόγος για τον Σλάβισα Στογιάνοβιτς, ο οποίος την περσινή σεζόν έσωσε την Λιρς από τον υποβιβασμό στο βελγικό πρωτάθλημα, και παλιότερα είναι καταφέρει να εκθρονίσει την Παρτίζαν όντας στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα.

Στην πατρίδα του 45χρονου τεχνικού γράφουν ότι είναι βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την Ελλάδα και φιλοξενούν δηλώσεις του...

«Εάν είναι αλήθεια, θα είναι τιμή μου. Δεν είναι μικρό πράγμα να σε θέλει μία πρώην Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο», ήταν οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού.

Μέχρι τώρα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχουν πάρει θέση για τα δημοσιεύματα αυτά των σερβικών ιστοσελίδων. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται το όνομα του Στογιάνοβιτς ανάμεσα σε εκείνα των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Κομπίνα 28 εκ. Ευρώ, σε μοναστήρι της Θεσσαλονίκης

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ

Έξι άτομα, τρεις μοναχοί και τρεις ιδιώτες, παραπέμπονται σε δίκη για τη συμμετοχή τους σε υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, με «βιτρίνα» το γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς», στον Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, αναφέρει περίεργες αγοραπωλησίες οικοπέδων, χαμηλής αντικειμενικής αξίας ανάμεσα στην εν λόγω μονή και ιδιωτών, με «φουσκωμένα» τραπεζικά δάνεια, συναλλαγές, μέσω off shore εταιρείας στη Λιβερία και επενδύσεις σε εταιρεία που χτύπησε «κανόνι».

Στο βούλευμα ως κατηγορούμενοι φέρονται, ένας ιερομόναχος, μια μοναχή, και ένας μοναχός, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας δικηγόρος και μία εργολάβος, ενώ αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί σε δίκη η ηγουμένη της μονής και μία ακόμη μοναχή.

Πηγή: kontranews.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Την παραίτηση Σαμαρά ζητά ο Αντώναρος

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM, έκανε λόγο για βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές και ζήτησε εμμέσως από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί.

«Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009 θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές της ΝΔ.

«Έχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα ...

Όλα τα μέτρα που ξηλώνει η Κυβέρνηση Τσίπρα και οι αλλαγές.

Ξετυλίγεται από την πρώτη κιόλας μέρα το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

- Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για τη μείωση της ανεργίας.

- Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και με τετραετές πλάνο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών πλεονασμάτων. Εχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για το χρέος και τις επενδύσεις.

- Σύγκρουση με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ωστόσο οι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν ξεκινήσει το ξήλωμα των μέτρων από το βράδυ της Τρίτης και συνέχισαν το πρωί της Τετάρτης...

Δημόσιο

Καταρχήν ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι επαναπροσλαμβάνει στο δημόσιο όλους όσους έφυγαν με διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες για αρχή. Ταυτόχρονα θα αλλάξει την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

ΕΡΤ

Η ΕΡΤ θα ανοίξει πάλι σύμφωνα με τον Αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ωστόσο δεν θα γίνει η παλιά ΕΡΤ. Εκτιμάται ότι δεν θα έχει όλο το προσωπικό της παλιάς ΕΡΤ.

Ιδιωτικοποιήσεις

Παγώνουν από ότι φαίνεται οι ιδωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη. Ο Θοδωρής Δρίτσας, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι: «Ο δημόσιος χαρακτήρις του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ», εξηγώντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Για την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, είπε ότι: «Όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να έχουν κοινωνικό περιεχόμενο».

Σε ανάλογο κλίμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι σταματά κάθε διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ ο Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών.

Παιδεία

Στον τομέα της Παιδείας, ο Αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ανακοίνωσε ότι καταργείται άμεσα η τράπεζα θεμάτων ενώ επιστρέφουν στα πανεπιστήμια όλοι οι αιώνιοι φοιτητές.

Βασικός μισθός - Συντάξεις

Ο Δημήτρης Στρατούλης, αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων, σημείωσε ότι ότι άμεσα θα δοθεί το δώρο χριστουγέννων στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εργασίας, επανέλαβε ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ...

Οριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από kontranews.gr

 

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το όνομα του οποίου ακουγόταν πολύ τις τελευταίες ημέρες για την κατάληψη του προεδρικού θώκου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews.gr  ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αναμένεται να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά, ο κ. Σαμαράς είχε αντίθετη άποψη αλλά στη συνέχεια σταθμίζοντας το γενικότερο συμφέρον της παράταξής του, αποφάσισε το κόμμα του να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed