Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Η ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΙΜΩΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΙΔΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

melina merkourh nazi prodotes daily news gr 01 11 2015
Η Μελίνα της αντίστασης που κοιμόταν με Ναζί και κατέδιδε πατριώτες. “Πιάστε τους είναι κομμουνιστές”

«Στα χρόνια της Κατοχής η Μελίνα δεν έκανε αντίσταση. Είναι η μόνη περίοδος που πίστεψε ότι δεν είχε τίποτε να προσφέρει, γι’ αυτό και αντί για αντίσταση προτίμησε να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με όσους Γερμανούς γνώριζε προσωπικά»

Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η πιο μεγάλη ηρωίδα της Αντίστασης είναι η Μελίνα Μερκούρη! Αυτή την απάντηση θα πάρουμε, οποιοδήποτε νέο παιδί και αν ρωτήσουμε. Έχει επιβληθεί μέσα από ένα αδυσώπητο και δαιδαλώδες προπαγανδιστικό σύστημα η αντίληψη αυτή.

Και ίσως ίσως, δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια, αν έκανε κάτι και τι η Μελίνα. Υπάρχει μια γενικότερη φιλοσοφική άποψη, να μην πειράζουμε τους «μύθους» και να τους αφήνουμε να υπάρχουν για να ναρκώνονται οι λαοί…

Σε ό,τι αφορά την ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, το καλλιτεχνικό στοιχείο της οποίας δεν αφορά εδώ να το κρίνουμε, ούτε και είμαστε οι αρμοδιότεροι, γεγονός είναι ο χαρακτήρας της ήταν πάντα αντιστασιακός, πλην μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Η γυναίκα αυτή είχε εκ γενετής μια νοοτροπία αρνητικότητας και αμφισβήτησης των πάντων, αλλά ταυτόχρονα και πάμπολλα στοιχεία κυνισμού, σνομπισμού και ανεξέλεγκτου ηδονισμού. Υπό την έννοια αυτή, βεβαίως ήταν αντιστασιακή. Θα ήταν εξόφθαλμα άδικο να το αμφισβητήσουμε.

Όταν σε μια ψυχραιμότερη εποχή θα κριθεί ως προσωπικότητα η Μελίνα Μερκούρη για τις πολιτικές αντιλήψεις που είχε σε διάφορες φάσεις της ζωής της, τότε θα μπορέσουμε να την κρίνουμε αν πολιτικά ήταν πράγματι αντιστασιακή και αμφισβητίας – ή αν μόνον πήγαινε κατά πού φυσούσε το ρεύμα. Ή και αν ήταν πλήρως αδιάφορη πολιτικά, αρκούμενη στην «αξιοποίηση» (δηλ. στην εκμετάλλευση) των πολιτικών θέσεων που εμφανιζόταν να έχει, προκειμένου να προβάλλει ματαιόδοξα την εικόνα της και να αυξάνει τις γνωριμίες της, όπως και τη φήμη της.

Τα γεγονότα τείνουν να βεβαιώσουν ότι από τα πρώτα της βήματα, ωφελιμιστικά ήταν τα κριτήρια, με τα οποία διάλεγε τις παρέες της, τους εραστές της, ακόμη και τους εραστές της μιας βραδυάς. Στόχευε ισχυρούς για να τους σαγηνεύει, ώστε να επωφελείται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στα εφηβικά της χρόνια η Μελίνα Μερκούρη είναι γνωστό ότι δεν είχε εκδηλώσει πολιτικά ενδιαφέροντα. Η οικογένειά της άλλωστε ανήκε στον συντηρητικό χώρο γενικώς. Ο περίφημος παππούς της Σπύρος Μερκούρης είχε εκλεγεί επανειλημμένα δήμαρχος ως εκλεκτός των αντιβενιζελικών και μόνον όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα κέρδιζε άλλες εκλογές, προσχώρησε στο βενιζελικό στρατόπεδο. Ο πατέρας της, Σταμάτης, δεν ακολούθησε την πολιτική μεταστροφή του δικού του πατέρα, αλλά στα ίδια χρόνια (αρχές της δεκαετίας 1930) στήριξε αντίρροπη μεταστροφή από το βενιζελικό στο αντιβενιζελικό στρατόπεδο του στρατηγού Γεωργίου Κονδύλη, με τον οποίο συνδεόταν πολλαπλώς. Έτσι κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής και να γίνει υπουργός του Κονδύλη το 1935.

Ωστόσο, στα χρόνια εκείνα ο πρωτεύων πολιτικός νους της οικογένειας ήταν ο αδελφός του Σταμάτη, Γεώργιος Μερκούρης, ο οποίος είχε διατελέσει επανειλημμένα βουλευτής και υπουργός σε αντιβενιζελικές κυβερνήσεις, ενώ ήταν επιφανές στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος. Μέχρι που είχε την πρωτοβουλία να μεταλαμπαδεύσει στην Ελλάδα το φασιστικό ρεύμα που υπήρχε στην Ευρώπη. Είχε πλέον μόλις επικρατήσει ο Χίτλερ στη Γερμανία, ενώ στην Ιταλία από το 1922 ο Μουσολίνι ήταν στην εξουσία, όταν ο Γ. Μερκούρης ίδρυσε το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος. Το κόμμα ήταν πλήρως διασυνδεμένο με τα αντίστοιχα της Γερμανίας και της Ιταλίας και μάλιστα έλαβε μέρος σε διεθνές φασιστικό συνέδριο στην Ελβετία ..Από την οικογένεια, τελικώς συνελήφθη μόνον ο Σταμάτης, ο οποίος και εξορίσθηκε.

ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ο δεύτερος πατέρας της Μελίνας, όπως η ίδια τον θεωρούσε, ο Γεώργιος Μερκούρης, που ουδέποτε έκρυψε τις πεποιθήσεις του, χρειάσθηκε να συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές τον Απρίλιο 1941, πριν από την Κατοχή, ως επικίνδυνος γερμανόφιλος. Μόλις μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, αφέθηκε ελεύθερος και η πρώτη του ενέργεια ήταν να επανασυστήσει το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα αναλάμβανε την κυβέρνηση δίκην Κουίσλιγκ. Αντ’ αυτού διορίστηκε αργότερα ως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Η Μελίνα Μερκούρη, αν και πλέον ήταν έγγαμη, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον θείο της. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος είχε παντρευτεί τον Πάνο Χαροκόπο σ’ ένα χωριό της Πελοποννήσου. Αξιοσημείωτο είναι ότι με τον γάμο εκείνο σ’ ένα εκκλησάκι, για τον οποίο δεν είχε προβλεφθεί ούτε ποιος θα ήταν κουμπάρος, απέκτησε πνευματική συγγένεια μ’ ένα νεαρό τότε και οπωσδήποτε ασήμαντο επαρχιωτόπουλο, που κανείς δεν ήξερε ότι κάποτε σε μια κρίσιμη φάση θα γινόταν γνωστός στην Ελλάδα. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Λαδάς. Πρόκειται για τον γνωστό συνταγματάρχη που υπήρξε από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

…Αλλά το ερώτημα, που μας ενδιαφέρει, είναι τι έκανε την ίδια εποχή η Μελίνα.

Εκείνη μισούσε την πείνα, αν και δεν την είχε γνωρίσει ποτέ στα προηγούμενα χρόνια. Ούτε και τώρα. Άλλωστε ο σύζυγός της ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες με αμύθητης αξίας ακίνητα όχι μόνο στην ομώνυμη συνοικία της Καλλιθέας, που την είχε οικοπεδοποιήσει ο πατέρας του, αλλά και μεταξύ άλλων χιλιάδες στρέμματα στη Θεσσαλία. Από τα κτήματα εκείνα, τακτικά έφερναν οι άνθρωποί του τρόφιμα που επαρκούσαν για να διατραφούν όχι μία, αλλά πάρα πολλές οικογένειες. Αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως και τα εισοδήματά του, επέτρεπαν στο ζεύγος Χαροκόπου να μην διανοηθεί καν ότι υπάρχει πείνα στην Αθήνα. Ζούσε σ’ ένα τεράστιο ρετιρέ 400 τ.μ. μιας επιβλητικής μεσοπολεμικής πολυκατοικίας, που ήταν ιδιόκτητη και βρισκόταν χωρίς υπερβολή στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας: ακριβώς δίπλα από τη γαλλική πρεσβεία, στην αρχή της οδού Ακαδημίας.

Και όταν λοιπόν οι Αθηναίοι έπεφταν νεκροί από την πείνα στους δρόμους, οι Χαροκόποι δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι υπήρχαν χαροκαμένοι και πεινασμένοι κάτω στα πεζοδρόμια. Πολύ δε περισσότερο η ανέμελη Μελίνα, που το ενδιαφέρον της εστιαζόταν σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την πολιτική. Την ενδιέφεραν νεαρές παρέες, άντρες και γυναίκες.

Ο Πάνος Χαροκόπος ήταν πολύ μεγαλύτερός της, θα μπορούσε να είναι πατέρας της. Είχε δική του θαλαμηγό και ένα εντυπωσιακό ανοιχτό αυτοκίνητο. Και τα δύο επιτάχθηκαν από τους Γερμανούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να διατηρεί το ζεύγος άριστες σχέσεις με πολλούς αξιωματικούς του κατοχικού στρατού, που ενίοτε γίνονταν και ιδιαίτερα στενές. Χάρη σ’ αυτές είχαν αποφύγει πολλές φορές να επιταχθεί το ρετιρέ τους, κάτι που είχε συμβεί σε όλες τις άλλες πλούσιες οικογένειες της Αθήνας.

Η Κατοχή είχε βρει τη Μελίνα να έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στο θέατρο, όπου φιλοδοξούσε να κάνει μια μεγάλη σταδιοδρομία. Και για να το επιτύχει αυτό, πίστευε πως ήταν χρήσιμο να έχει πολλές επαφές με ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους θεατρικούς παράγοντες. Έτσι λοιπόν, σε μέρες που όλοι ήταν στερημένοι από φαγητό και απολαύσεις, το σπίτι της οδού Ακαδημίας 4 ήταν ανοιχτό για τις παρέες της Μελίνας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ!

«Είναι κομμουνιστές! Πιάστε τους!»

Στα χρόνια της Κατοχής η Μελίνα δεν έκανε αντίσταση. Είναι η μόνη περίοδος που πίστεψε ότι δεν είχε τίποτε να προσφέρει, γι’ αυτό και αντί για αντίσταση προτίμησε να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με όσους Γερμανούς γνώριζε προσωπικά. Το ακριβές είναι ότι έκανε αντίσταση κατά των αντιστασιακών!

Όπως είχε γράψει ο «Λαβύρινθος», η Μελίνα μια κατοχική μέρα μεσημέρι είχε καταδώσει δύο νεαρούς αντιστασιακούς, προκειμένου να τους πιάσουν οι Γερμανοί. Αντιγράφουμε από το τεύχος του Δεκεμβρίου 2003:

Η σκηνή είναι αυθεντική. Διαδραματίζεται επί Κατοχής σ’ ένα περίφημο μπαρ της εποχής, το «Παν». Το κτίριο υπάρχει και σήμερα, στην οδό Ακαδημίας 4, μια μεσοπολεμική καλοφτιαγμένη πολυκατοικία, δίπλα από την είσοδο της γαλλικής πρεσβείας. Στα κατοχικά χρόνια στο μπαρ σύχναζαν, ως επί το πλείστον, Γερμανοί αξιωματικοί και σκοτεινοί μαυραγορίτες. Ήταν οι μόνοι που είχαν τη διάθεση και το χρήμα για να πιουν ένα πανάκριβο προπολεμικό κονιάκ ή να γευθούν δυσεύρετα σνακς.

Για τη Μελίνα ήταν το δεύτερο σπίτι της κυριολεκτικά, για έναν επιπρόσθετο λόγο: στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας ήταν η πολυτελής κατοικία του συζύγου της, του Πάνου Χαροκόπου. Κατέβαιναν σχεδόν καθημερινά, λοιπόν, για τα ποτά τους.

Στα σκαμνιά μπροστά από τη μπάρα κάθονται δύο άνδρες και όρθια ανάμεσά τους μια νεαρή ψηλή εντυπωσιακή γυναίκα. Και οι τρεις αποτελούν ένα ιψενικό τρίγωνο, όπως άλλωστε γνωρίζει όλο το Κολωνάκι αρκούντως σκανδαλισμένο. Οι δύο άνδρες είναι φίλοι και «κολλητοί», χωρίς να έχουν τίποτε το κοινό – πλην της ίδιας γυναίκας. Για κάποιους πιο ευφάνταστους, το ιψενικό τρίγωνο δεν έχει γωνία αιχμής τη γυναίκα, αλλά τον κοινό εραστή.

Η γυναίκα είναι βέβαια η εικοσάχρονη τότε Μελίνα Μερκούρη και οι δύο άνδρες είναι ο σύζυγός της Πάνος Χαροκόπος και ο μεγαλομαυραγορίτης Αλέξης (Φειδίας) Γιαδικιάρογλου. Ο Χαροκόπος, γόνος παλιάς μεγαλοαστικής οικογένειας με σπουδές στην προπολεμική Αγγλία, είναι ο κλασικός τύπος του βαριεστημένου πάμπλουτου που δεν εργάζεται ποτέ, αλλά όλα τα έχει αφειδώς διαθέσιμα, λίρες, γυναίκες και άντρες. Ο Γιαδικιάρογλου, ελάχιστα χρόνια μεγαλύτερος από τη Μελίνα, είναι ένας ασύδοτος τύπος του υποκόσμου, ο οποίος αγοράζει σε εξευτελιστικές τιμές βιομηχανίες, τιμαλφή και ακίνητα αντί πινακίου φακής, εκβιάζει τους πάντες, κλέβει ακόμη και τους Γερμανούς, είναι ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών και δεν υπάρχει κατοχική βρομιά και κομπίνα στην οποία να μην είναι ανακατεμένος. Κυκλοφορεί πάντοτε με σωματοφύλακες και πολυτελές αυτοκίνητο, συχνά μεθυσμένος και οπωσδήποτε με πιστόλι στην τσέπη.

Την εποχή αυτή, αυτοί είναι οι δύο άνδρες στη ζωή της Μελίνας, η οποία ονειρεύεται να γίνει μεγάλη ηθοποιός και να σπαρταράει το κοινό στα πόδια της. Οι τρεις τους, δηλαδή η Μελίνα, ο σύζυγος και ο εραστής πίνουν ήσυχα, με το ανάλογο ύφος σνομπ και παρακμής, όταν δύο νεαροί μπαίνουν στο μπαρ. Μόλις εκείνη τους βλέπει, εξοργίζεται και φωνάζει δυνατά, παρουσία Γερμανών και συνεργατών τους:

–Είναι κομμουνιστές! Πιάστε τους!

Οι δύο νεαροί αιφνιδιάζονται και πριν προλάβουν Γερμανοί και εντόπιοι πιστολάδες να τους πιάσουν, βγαίνουν τρέχοντας από το μπαρ και εξαφανίζονται. Και οι δύο ήταν αθλητές άλλωστε και τελικά δεν τους πρόφτασαν. Γλύτωσαν έτσι από την κατάδοση της Μελίνας, που την ώρα εκείνη δεν σήμαινε τίποτε λιγότερο από θάνατο…

Ο ένας τουλάχιστον από τους δύο τότε νεαρούς αντιστασιακούς, που είχαν την απρονοησία να πέσουν στη Μελίνα, καθώς μπήκαν στο μπαρ για να γλυτώσουν κυνηγημένοι από άλλους Γερμανούς που τους είχαν θεωρήσει ύποπτους, σήμερα βρίσκεται στη ζωή. Όμως την ακρίβεια των όσων προαναφέρθηκαν μπορούν να βεβαιώσουν μία δημοσιογράφος και μία ηθοποιός, η Φρίντα Μπιούμπι και η Άννα Συνοδινού. Η πρώτη έχει ασχοληθεί στο σύνολό της με τη Μελίνα, καθώς μάλιστα με πολύ μόχθο έχει συνθέσει τη βιογραφία της. Και έχει πολλές αποκαλυπτικές πληροφορίες για την «αντιστασιακή» της δράση επί Κατοχής.

Του Χριστοφόρου Πετρίτη.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! ΤΑ ΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

giannakopoulos dhmhtrhs voulh omilia evraioi farmaka daily news gr 01 11 2015

Ας δούμε πρώτα το κείμενο διαμαρτυρίας των Ομβραίων κατά του Έλληνα βιομήχανου που τόλμησε να πει την αλήθεια για τις αλητείες τους !

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις απαράδεκτες αναφορές του εκπροσώπου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σε ονόματα ομοθρήσκων μας από το βήμα της Βουλής, κατά την ακρόαση των κοινωνικών φορέων επί του πολυνομοσχεδίου, της 14.10.15. Ανάλογα ανησυχητική είναι και η αναπαραγωγή των εν λόγω αναφορών από τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.
Θεωρούμε ποταπή και ιδιοτελή την πολιτική της προβολής θεωριών εβραϊκής συνομωσίας για την προώθηση επιχειρηματικών -ή άλλων- συμφερόντων. Ο εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας, με την επικίνδυνη στάση του να εμπλέξει επωνύμως ομοθρήσκους μας -όπως τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής και ένα μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών- για να στηρίξει τα λεγόμενά του, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, συνδέει την οικονομική κρίση με τους Εβραίους.
Το ΚΙΣΕ εκφράζει ωστόσο την ελπίδα ότι οι απόψεις του κ. Γιαννακόπουλου, που εκτρέφουν τον αντισημιτισμό στη χώρα μας, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, και βεβαίως δεν πρέπει να αφήνουν το αποτύπωμά τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Σχετικό Video:


Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Τα ίδια και απο τη Πρεσβεία του Ισραήλ…που κάνει λόγω για γραφικότητες…..

Ας ακούσουμε επιτέλους τι είπε ο Γιαννακόπουλος και να αναρωτηθούμε σε τι έχει άδικο ο βιομήχανος ;

Ερωτούμε το κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος σε τι έχει άδικο ο Έλληνας βιομήχανος ;
Κύριοι είστε 40.000 Εβραίοι στην Ελλάδα επίσημα ;
Άρα είστε μόλις το 0,35% του πληθυσμού της Ελλάδος ;
Πώς γίνεται κύριοι όντας 0,35% του πληθυσμού της Ελλάδος να έχετε το 50% + της δημόσιας διοίκησης στα χέρια σας ;
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι πρωθυπουργοί που πέρασαν είχαν Εβραϊκή καταγωγή, Καραμανλής, Παπανδρέου, Οικογένεια Μητσοτάκη, Σημίτης, οι απόγονοι Καραμανλή και Παπανδρέου, Σαμαράς, Ο Τσίπρας ! Όλοι Εβραίοι !
Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στην παιδεία παντού κυριαρχούν Εβραίοι, η Άννα Διαμαντοπούλου Εβραία, η Μαρία Δαμανάκη Εβραία, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Ροζάκης και ο τελειωμός δεν υπάρχει των Εβραίων στην δημόσια διοίκηση !
Εάν δεν υπάρχει συνωμοσία και εξαγορά τότε πως καταφέρνετε να εισβάλετε στην εξουσία ;
Πως γίνεται με 0,35% να έχετε το 50% των υπουργών και το 100% των πρωθυπουργών της χώρας Εβραίους ;

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με τις Ελληνικές βιομηχανίες που έκλεισαν, ερώτηση που τίθεται είναι χάριν τίνος συμφερόντων ;
Σας παραπέμπουμε μόνον μια μικρή λίστα παρακάτω των εταιρειών Εβραϊκών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, οι οποίες έκλεισαν πολλές Ελληνικές βιομηχανίες για να διεισδύσουν στην Ελληνική αγορά .
Πως γίνεται ο καταστροφέας της Ελληνικής βιομηχανίας να είναι ένας δικός σας πάλι Εβραίος ονόματι Μιλτιάδης Έβερτ ο οποίος θέσπισε τα πανωτόκια για να μην μπορούν οι Έλληνες βιομήχανοι να πληρώνουν τις επενδύσεις και να κλείνουν τις βιομηχανίες !

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, γιατί πρέπει να φέρνουμε στην χώρα μας φάρμακα από το Ισραήλ όταν αυτά παράγουμε εμείς οι ίδιοι ;
Και αν σκοπεύουμε να αποκτήσουμε φθηνά φάρμακα σίγουρα δεν είναι έξυπνη λύση να φέρνει κανείς από το Ισραήλ, από μια χώρα που δεν παράγει φθηνό φάρμακο.
Θα μπορούσε η χώρα μας αν ήθελε να αποκτήσει φθηνό φάρμακο να το αποκτήσεις από βιομηχανίες χωρών του τρίτου κόσμου που έχουν πολύ φθηνό ανθρώπινο δυναμικό, και ΟΧΙ από το Ισραήλ !
Γιατί λοιπόν το Ισραήλ με μόλις 14 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ερήμου να μπορεί να παράγει φάρμακα και εμείς να μην μπορούμε ;
Πόσο έξυπνο είναι να κλείνεις τις φαρμακοβιομηχανίες σου και τα χρήματα να στέλνεις στο εξωτερικό, και να δημιουργείς εκτός της χώρας σου θέσεις εργασίας, και τον δικό σου λαό να οδηγείς στην ανεργία, εάν υπάρχει κάποιος λογικό άνθρωπος που μπορεί να εξηγήσει τα οφέλη της χώρας μας να προμηθεύεται η Ελλάδα φάρμακα από το εξωτερικό ας μας το εξηγήσει.

Εμείς θα αναλύσουμε σε ένα λεπτό και θα αποδείξουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή γιατί συμφέρει να επενδύεις τα χρήματα στην χώρα σου, το κάθε 1 ευρώ που επενδύεις στην χώρα σου κάνεις τουλάχιστον 12 ευρώ κατά μέσον όρο τζίρο τον χρόνο, ενώ το κάθε 1 ευρώ που διώχνεις από την χώρα σου, σου μειώνει τον τζίρο σου τουλάχιστον κατά 12 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή μειώνει το ΑΕΠ !
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, ένας εργαζόμενος πληρώνεται κάθε μήνα λαμβάνοντας τον μισθό του και πληρώνει τους λογαριασμούς, πάγιους, αγορές, κ.λπ άρα κάθε μήνα δημιουργεί για την κάλυψη των αναγκών του έναν τζίρο σχεδόν ίσο με τον μισθό που έλαβε, ας υποθέσουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν κάνουν καμία άλλη κίνηση, πράγμα φυσικά απίθανο, τότε με αυτόν μηνιαίο ρυθμό τζίρου το κάθε 1 ευρώ που μένει εντός της χώρας αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 12 ευρώ στο τέλος του χρόνου, επειδή αυτό δεν συμβαίνει ακριβώς έτσι, δηλαδή τα χρήματα κινούνται με μεγαλύτερη συχνότητα από την μηνιαία που υπολογίσαμε τότε έχουμε ακόμα μεγαλύτερο τζίρο και κατ’ επέκτασιν μεγαλύτερο ΑΕΠ.
Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει το μικρότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μόλις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν η Γερμανία έχει δημόσιος χρέος δεκαπλάσιο της Ελλάδος, εκείνο που καθιστά την Ελλάδα ως πιο χρεωμένη χώρα της Ευρώπης είναι η σχέση του δημοσίου χρέους με το ΑΕΠ, δηλαδή το δημόσιος χρέος μας είναι κατά 170% μεγαλύτερο το ΑΕΠ μας.
Ο τελευταίος στην βαθμολογία οικονομολόγος γνωρίζει ότι για να λύσεις το πρόβλημα του δημοσίου χρέους πρέπει να ανεβάσεις το ΑΕΠ της χώρας, για να ανεβάσεις το ΑΕΠ της χώρας πρέπει να επενδύσεις στην εσωτερική σου οικονομία και στην εσωτερική παραγωγή.
Επομένως κύριοι του Ισραηλιτικού Συμβουλίου ή οι πολιτικοί μας είναι πολύ βλάκες σε βαθμό που έχουν χαμηλότερο IQ από έναν τελευταίο την βαθμολογία οικονομολόγο ή είναι εξαγορασμένα πιόνια σας !
Οι πολιτικοί μας δεν είναι καθόλου βλάκες και αυτό αποδεικνύεται με πόση ευφυΐα κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό μετά από κάθε εξαπάτηση εδώ και 40 χρόνια, επομένως είναι εξαγορασμένοι !
Από ποιον ;
Σ’αυτήν την ερώτηση στο “Από ποιόν” θα μας δώσει την απάντηση ο βασικός κανόνας των Ντετέκτιβ που λένε:
“Σε ένα έγκλημα ο πρώτος ύποπτος πάντα είναι εκείνος που έχει το συμφέρον !”
Άρα κύριοι του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ποιοι έχουν το συμφέρον οι Ελλάδα να κλείσει τις Φαρμακοβιομηχανίες τις, και να αγοράζει φάρμακα από τις Ισραηλιτικές εταιρείες φάρμακα ;
Άρα μην μας λέτε ότι δεν είστε μέρος της συνωμοσίας κατά της Ελληνικής βιομηχανίας !

Διαβάστε περισσότερα ...

Μήπως ο φίλος σου, είναι εθισμένος στο sex;

Η sex therapist του Cosmo τοποθετείται σχετικά με το sex addiction.

"Θεωρώ πως ο σύντροφός μου έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Όλα ξεκίνησαν στην αρχή του φλερτ μας βγαίναμε έξω κι εκείνος κοιτούσε επίμονα όποια γυναίκα περνούσε. Eγώ φυσικά θύμωνα κι εκείνος μου έλεγε πως «δεν μπορεί να το ελέγξει.

Οι μήνες περνούσαν και αρχίσαμε να τσακωνόμαστε επίσης για το πόσο συχνά κάναμε σεξ. Ποτέ δεν του ήταν αρκετό, όσες φορές κι αν βρισκόμασταν σεξουαλικά μέσα στην εβδομάδα. Επιπλέον, όποτε έμπαινα στον υπολογιστή μας, πάντα έβρισκα σάιτ με πορνό, ξεχασμένα ανοιχτά. Τον ρωτούσα και πάντα παραδεχόταν πως ούτε αυτή την συμπεριφορά του μπορούσε να ελέγξει. Ένιωθα πως κάτι περίεργο συνέβαινε αλλά οι φίλες μου δεν με έπαιρναν σοβαρά, θεωρώντας πως θα έπρεπε να χαίρομαι με έναν τόσο σεξουαλικά δραστήριο άνδρα. Ώσπου βρήκα συζητήσεις του στο Facebook και σε άλλα chat rooms, συζητήσεις με άλλες γυναίκες πάντα γύρω από το σεξ. Δεν του μίλησα για αυτό, μάζεψα τα πράγματά μου και επέστρεψα στους γονείς μου. Ώσπου χθες με πήρε τηλέφωνο για να μου πει πως τον απέλυσαν επειδή έμπαινε σε πορνό σελίδες από τον υπολογιστή της δουλειάς του! Τον θέλω πολύ και  ξέρω πως κι εκείνος με αγαπάει. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω ούτε τι του συμβαίνει ούτε πως μπορώ να τον βοηθήσω".

Θέτεις ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ανεξέλεγκτης σεξουαλικής παρόρμησης και συμπεριφοράς του συντρόφου σου, συμπεριφοράς που παραπέμπει στα διαγνωστικά κριτήρια του σεξουαλικού εθισμού στο σεξ ή μιας σεξουαλικά καταναγκαστικής συμπεριφοράς. Περιγράφεις το πώς μέσα από την αδυναμία του να ελέγξει τις σκέψεις και κυρίως τις συμπεριφορές του γύρω από το σεξ, έχασε τη σχέση αλλά και την εργασία του.

Ως σεξουαλικός εθισμός (sexual addiction) ορίζεται η καταναγκαστική συμπεριφορά του ατόμου, το να αναζητά δηλαδή σεξουαλικές εμπειρίες με εμμονικό τρόπο, ενώ παράλληλα εμφανίζει έντονη δυσφορία και συμπτώματα στέρησης, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης των παρορμήσεων του. Είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά που κυριαρχεί πλήρως στην ζωή του εξαρτημένου ατόμου, αφού  το σεξ γίνεται η οργανωτική αρχή της ζωής του και διαμορφώνει όλη του η καθημερινότητα.

Είναι αλήθεια πως στο μυαλό του σεξουαλικά εθισμένου τριγυρνούν συνεχώς σκέψεις, φαντασιώσεις και σενάρια γύρω από το σεξ, του είναι αδύνατον να ελέγξει μια συμπεριφορά του, ακόμη κι αν ξέρει καλά πως αυτό που κάνει δεν είναι λειτουργικό για τον ίδιο, για την σχέση του, για την εργασία του. Ο σεξουαλικά εθισμένος διαφοροποιείται από έναν άνθρωπο με αυξημένη ερωτική επιθυμία μέσω του αισθήματος κορεσμού που ο εξαρτημένος δεν αισθάνεται ποτέ, όσες σεξουαλικές επαφές κι αν έχει, όσες φορές και αν αυνανιστεί. Στο τέλος κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας, οργανώνει την επόμενη ώστε να αντλήσει εκ νέου αυτή την “ένοχη ηδονή” όπως την περιγράφουν οι εθισμένοι στο σεξ. Γιατί από την μια απολαμβάνουν το σεξ, από την άλλη όμως νιώθουν ενοχή, τύψεις και ντροπή για την αδυναμία τους να ελέγξουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Καταρχήν είναι σημαντικό να του μιλήσεις ανοιχτά για τις ανησυχίες σου δείχνοντάς του πως η συμπεριφορά του παραπέμπει στον σεξουαλικό εθισμό, για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι θεραπείας αρκεί να αποφασίσει το ίδιο το άτομο πως θέλει να βοηθηθεί. Δίπλα σε ένα εξαρτημένο άτομο, συν- νοσεί και η σύντροφος αφού συχνά, βυθίζεται στο πρόβλημα μαζί με τον σύντροφό της. Μίλησε του, όμως παράλληλα άφησέ τον να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του. Εφόσον ο ίδιος κατανοήσει τι του συμβαίνει θα μπορέσει να απευθυνθεί σε ειδικό κι εσύ φυσικά μπορείς να είσαι δίπλα του έχοντας πάντοτε στο μυαλό σου πως η υποστηρικτική, συμμαχική στάση της συντρόφου “θεραπεύει”, όμως η πραγματική θεραπεία εμπεριέχεται στην ώριμη απόφαση κάποιου να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Πηγή: cosmopolitan.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία Δευτέρα και Τρίτη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάδους και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τη Δευτέρα και την Τρίτη, 2 και 3 Νοεμβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας «στη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών», που «δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Η απεργία ξεκινάει στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ζητά, επίσης, την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των ελλήνων εργαζομένων, διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κρέμα με μπισκότο φουντουκιού και φρούτα του δάσους.

  • Δημοσιεύτηκε στην Γλυκά
 
Υλικά (για 8 άτομα)

Φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραμπουάζ, φράουλες)
Μια φουντίτσα δυόσμου

Μπισκότο φουντουκιού
250 γρ. φουντούκια
135 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 κρόκος αβγού

Κρέμα τιραμισού
450 γρ. κρέμα patisserie*
300 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζαμπαγιόνε
750 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Κρέμα patisserie
1 lt γάλα (το βράζουμε)
12 κρόκους αβγών
1 φακελάκι βανίλια (ή 2,5 κάψουλες)
300 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι

Παρασκευή

Μπισκότο φουντουκιού
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη. Βάζουμε το μίγμα με τα αλεσμένα φουντούκια και τη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι (αφού το κοσκινίσουμε) και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και τον κρόκο. Με τα δάχτυλά μας ανακατεύουμε το βούτυρο και τον κρόκο μαζί με το μίγμα από τα φουντούκια, ώστε να αναμιχτούν όλα καλά. Πιέζουμε τη ζύμη και την κάνουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγεία για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε σε δύο στρογγυλούς δίσκους, εκ των οποίων ο ένας 10 περίπου εκατοστών (ο δεύτερος πρέπει να είναι μικρότερος για να φαίνονται τα φρούτα) και ψήνουμε τις ζύμες για περίπου 1 Ο λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν. Όσο είναι ζεστές, μπορούμε να κόψουμε τις άκρες με το μαχαίρι.

Κρέμα patisserie
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι Προσθέτουμε τη βανίλια στο γάλα, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το μίγμα αβγών -ζάχαρης και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα τιραμισού
Αναμιγνύουμε την κρέμα patisserie με τα μασκαρπόνε, το ζαμπαγιόνε (το αγοράζουμε έτοιμο) και την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε προηγουμένως κτυπήσει σε ελαφριά σαντιγί.

Τέλος, τοποθετούμε τον ένα δίσκο της ζύμης σε μια πιατέλα, απλώνουμε την κρέμα τιραμισού και στρώνουμε τα φρούτα του δάσους. Τα καλύπτουμε με τη σειρά τους με μια κουταλιά σούπας κρέμα τιραμισού. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο δίσκο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και διακοσμούμε με μια φουντίτσα δυόσμου.

 

Πηγή: athinorama.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Φαγητά
 
υλικά

500 γρ. λαζάνια με αβγό
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα (προαιρετικά)
2 σκ.σκόρδο
300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ.κ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ή βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
γιά τη μπεσαμέλ:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λ. γάλα πλήρες
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο γιά 3'-4', ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται, ανακατεύοντας και ξεσβολιάζοντας συνέχεια, γιά 7'-8' περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1' προσθέτουμε τη ντομάτα, το θυμάρι ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τη σάλτσα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει με λίγη σάλτσα. Γιά να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 2'-3' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μερικές κ.σ. ζεστό νερό και βγάζουμε από τη φωτιά. 

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Πολλοί δεν βράζουν τα λαζάνια από πριν, αλλά αν δεν σας αρέσουν αρκετά σκληρά, προτιμήστε να τα ζεματίσετε γιά 1' σε αλατισμένο νερό που βράζει. Εχουμε βουτυρώσει το σκεύος που θα τα βάλουμε. Στον πάτο απλώνουμε μιά μεγάλη κ.σ. μπεσαμέλ και 2-3 κ.σ. νερό. Απλώνουμε μιά σειρά λαζάνια, χωρίς κενά (μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε κάποια στις άκρες). Μοιράζουμε επάνω τον μισό κιμά με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με στρώση λαζάνια, μπεσαμέλ με παρμεζάνα, στρώση λαζάνια, στρώση κιμά, λαζάνια και τέλος μιά στρώση μπεσαμέλ. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'-45' περίπου. Στην αρχή σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, που θα αφαιρέσουμε μετά από 15'. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί τουλάχιστον 30' πριν το κόψουμε, ενώ είναι ακόμα καλύτερο μερικές ώρες αργότερα.

 

Πηγή: athinorama.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Μοσχάρι γιουβέτσι, με κριθαράκι στο φούρνο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Φαγητά
 
Υλικά

1-κιλό μοσχάρι σπάλα 
350 γρ. κριθαράκι μέτριο 
2 φλ. τριμμένη ντομάτα 
1/2 φλ. ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Το βάζουμε στο ταψί, ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 ½ φλ. νερό και ρίχνουμε το μίγμα γύρω από το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180ο C. Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

 

Πηγή: athinorama.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κωκ ταψιού.

  • Δημοσιεύτηκε στην Γλυκά

 

ΥΛΙΚΑ

παντεσπάνι

  • 6 αυγα
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 2 φλυτζανες τσαγιου φαριν απ
  • 1 κουταλια γλ. μπεικιν
  • 2-3 βανιλετα

κρεμα

  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
  • 8 κουταλιες σουπας κοφτες ανθος αραβοσιτου βανιλια, ΟΧΙ στιγμης
  • 1 βιταμ 250γρ
  • 1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
  • 2 βανιλετα

Γλασο (το γαλσο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα)

  • 2 ποτηρια νερου, νερο
  • 7 κουταλιες σουπας κακαο
  • 4 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια, κοφτες
  • 2 κουταλιες βιταμ
  • 1 1/2 φλυτζανα τσαγιου ζαχαρη
  • 1-2 βανιλετα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παντεσπάνι: χτυπαω αυγα +ζαχαρη να αφρατεψουν στο μιξερ, μετα ριχνω αλευρι +μπεικιν και ανακατευω παλι.
  2. Βαζω το μειγμα σε ενα μεγαλο πυρεξ 32χ27ειναι το δικο μου, που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160-170 βαθμους στον αερα για 40 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
  3. Κρέμα: ολα μαζι στην κατσαρολα να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα.
  4. Όταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση οριζοντια, βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
  5. Γλάσο: ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν, και το ριχνω καυτο στο γλυκο
  6. Το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο! Δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 κιλό ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
  • 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κλωναράκια σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
  • 800 ml ζωμό κότας (σπιτικό ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο)
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 8 αραβικές πίτες, σε κομματάκια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Πολτοποιούμε με προσοχή τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ.
  4. Ρίχνουμε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ.
  5. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με λίγο αλάτι και ρίγανη, ψημένες σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά.

Tip

Προαιρετικά, προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα και 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο.

- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/soups/article/1427/manitarosoypa/#sthash.U9A7fmMk.dpuf
Διαβάστε περισσότερα ...

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

γερμανος νεκρος κινητα γιωργος daily news gr 01 11 2015
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ. ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ. Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ, Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ OI MIZEΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Μεγάλος και πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία, σκοτώθηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή της Φωκίδας. Ο 66χρονος επιχειρηματίας Γ.Γ. είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου, ωστόσο ο θάνατος τον βρήκε σε τροχαίο στην περιοχή Αποστολιά Φωκίδας στις 5:45 το πρωϊ. Πρόκειται για τον έναν από τα δύο αδέρφια μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ο οποίος πήγαινε να βρει την παρέα του για κυνήγι αλλά στον δρόμο τον βρήκε ο θάνατος..

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την αστυνομία πρόκειται για τον Γιώργο Γερμανό, αδερφο του Πάνου Γερμανού που κατηγορείται για τις μίζες στα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυναμεων.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σήμερα (01-11-2015) στις 05:45΄, στη 2η χ/θ από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Παύλιανης – Αποστολιάς Φωκίδας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς.

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Την παραπομπή σε δίκη πέντε κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, για σκέλος της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, εισηγείται με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου.

Η εισαγγελική λειτουργός, με την πρότασή της (αριθμός 1149/15) ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ” εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Η δικογραφία αφορά διακίνηση μέρους των παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, που ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ.Κάμαρης – και οι ανακριτές την κατατάσσουν σε αυτές «συμφερόντων Σμπώκου» – της οποίας την διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η επίμαχη εταιρία φαίνεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο.

Συνολικά στην CLAVIS φαίνεται να διοχετεύθηκαν και να διακινήθηκαν ποσά περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θεωρούνται, κατά τη δικογραφία, ως η «αμοιβή» του κ. Σμπώκου, από τα περίπου 90 εκατομμύρια που φέρεται να δόθηκαν συνολικά ως «δώρα» για τα ρωσικά όπλα.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των επίδικων ποσών έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο, τόσο από τον κ. Κάμαρη, όσο και από τον κ. Γερμανό, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιστρέψει όλο το χρηματικό ποσό που του αποδίδεται, αρνούμενος πως γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο επιχειρηματίας, με κομβικό ρόλο στην υπόθεση της αγοράς των αντιαεροπορικών όπλων από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, Βλάσσης Καμπούρογλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα τον Οκτώβριο του 2012.

πηγή:makelio

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed