Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ: ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΩΝΙΣΕΙ ΒΙΖΙΤΕΣ !

anna kouroupou politikoi vizites travesti poutanes pornes mpourdela daily news gr 24 12 2015
Άννα Κουρουπού: Αμέτρητοι πολιτικοί έχουν ψωνίσει βίζιτες.

Μας μιλάει για την ΛΟΑΤ κοινότητα, το σύμφωνο συμβίωσης και τις επόμενες διεκδικήσεις.

Η Άννα Κουρουπού είναι Γενική Γραμματέας του ΣΥΔ. Έχει δική της ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό Extra kavatza κάθε Κυριακή γύρω στις 22:00. Το βιβλίο της «Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου, μαμά;» ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Γιώργο Στυλιανόπουλο να δημιουργήσει ένα θεατρικό έργο που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2016. Τον τελευταίο καιρό συνδράμει την οργάνωση «Θετική Φωνή» στο πρόγραμμα για την ενδυνάμωση και τα δικαιώματα των sex workers. Τη συναντήσαμε στη Μεγάλη Βρετανία. Εντυπωσιακά όμορφη, γοητευτική, χειμαρρώδης, αποστομωτικά ειλικρινής και τόσο ευγενής που ακόμα κι όταν θελήσαμε να γίνουμε λίγο πιο αδιάκριτοι και να τη ρωτήσουμε για το επάγγελμα της πόρνης δεν καταφέραμε να υπερβούμε τον πληθυντικό.
Πρόσφατα ήταν η παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βρίσκετε ότι γεννιόμαστε όλοι ίσοι ως άνθρωποι;
Θεωρητικά ναι αλλά στην πράξη όχι. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων δεν έχουν ίσα δικαιώματα με το πρότυπο του λευκού ανθρώπου και δη του λευκού ανδρός. Γεννιόμαστε με τελείως άνισα δικαιώματα λόγω εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου κ.τ.λ.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Είναι καθαρά λόγω του πατριαρχικού μοντέλου που έχει επικρατήσει όλα αυτά τα χρόνια ήδη από την αρχαιότητα. Προσωπικά έχω καταλάβει ότι το μοντέλο αυτό έχει κάνει τεράστιο κακό στις μειονοτικές ομάδες μιας και το κυρίαρχο πρότυπο θα επιτεθεί π.χ. στον gay άντρα θεωρώντας ότι προσβάλει το είδος του. Γουστάρει όμως κιόλας. Είναι διπλό το κακό. Κι επειδή δεν μπορεί να δείξει την έλξη του δείχνει τον αποτροπιασμό του.

Είναι θέμα φόβου λοιπόν;
Σίγουρα είναι θέμα φόβου αλλά σε συνδυασμό με την άγνοια. Αυτά είναι αλληλένδετα. Το ένα φέρνει το άλλο. Κακά τα ψέματα ό,τι δε γνωρίζουμε το φοβόμαστε.

Έχετε πει ότι αν και καλός μαθητής σας απέκλεισαν από το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Από τότε μέχρι σήμερα τι έχει αλλάξει; Ένα gay αγόρι μπορεί να σπουδάσει κανονικά;
Ίσως μπορεί αλλά με τη βοήθεια οργανώσεων που θα ασκήσουν πιέσεις. Κατά τα άλλα τρώει το ίδιο bullying και την ίδια καταπίεση. Απλά πιστεύω ότι στη σημερινή εποχή έχει ένα σκαλοπατάκι να πατήσει και να βρει υπεράσπιση. Στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών είχαμε το περιστατικό μιας κοπέλας τρανς η οποία ζητούσε από τους καθηγητές της να την αποκαλούν με το γυναικείο όνομα που επιθυμούσε αλλά αυτοί αρνούνταν πεισματικά με σκοπό να τη γελοιοποιούν στους υπόλοιπους μαθητές. Κάποια στιγμή κάποια παιδιά την περιέλουσαν με βενζίνη και απείλησαν ότι θα την κάψουν αν δε φύγει από το σχολείο. Υπέκυψε στις πιέσεις για ένα χρόνο αλλά με την παρέμβαση του ΣΥΔ και της ομάδας «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση» συνεχίζει πια τις σπουδές της κανονικά σε νυχτερινό σχολείο. Σε μια άλλη περίπτωση ενός τρανς αγοριού η στοχοποίηση ήταν σχετικά μικρότερη λόγω του πατριαρχικού μοντέλου που λέγαμε προηγουμένως. Το δέχεται ο άλλος πιο εύκολα. «Γίνεται δικός μας», σου λέει. Είναι βαθιά η σαπίλα στην κοινωνία μας. Δεν έχουμε σωτηρία.

Τι πιέσεις μπορεί να ασκήσει μια οργάνωση;
Ένα βασικό όπλο είναι τα δελτία τύπου για να μαθαίνει κανείς τι γίνεται. Επίσης μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις σε υπουργεία και υπουργούς και να απαιτήσουμε τις αυτονόητες λύσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Σας φοβίζει η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Νομίζω ότι αρχίζει πια και σηκώνεται το χαλί αν κι είμαστε ακόμα στα κρόσσια. Με τρόμαξε λίγο η Χρυσή Αυγή και μάλιστα είχα στοχοποιηθεί κι εγώ η ίδια γιατί στα κείμενα μου στο Protagon ήμουν κάθετα εναντίον τους. Με είχαν αναφέρει κάποια στιγμή σε ένα φόρουμ ως τον «αρχηγό των τραβεστί». Πιστεύω όμως ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία ήταν μια σαπουνόφουσκα. Βέβαια μια δολοφονία δεν παύει να έιναι μια δολοφονία και δεν ήταν η μόνη. Το μεγάλο κακό όμως που μπήκαν στην Βουλή είναι ότι έγιναν νόμιμοι στα μάτια των απλών ανθρώπων και η νομιμοποίηση της κακοποίησης είναι Μεσαίωνας. Κατά τα άλλα δυο σφαλιάρες έπαιξαν μέσα στο κοινοβούλιο και κάτι έγινε. Δημιούργησαν τον ντόρο που ήθελαν.

Πιστεύετε ότι ένας αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να βοηθήσει;
Όλες οι οργανώσεις έχουμε ενστάσεις ως προς τη διατύπωση και την εφαρμογή του ισχύοντος αντιρατσιστικού νόμου. Αναφέρω μόνο την περίπτωση του ακραία ρατσιστικού και ομοφοβικού λόγου του Αμβρόσιου ο οποίος θα έπρεπε να έχει ήδη φάει το πρόστιμο μιας και δε μίλησε ως θεσμός αλλά ως πρόσωπο. Όπως πάντα δεν κουνήθηκε φύλλο. Ωστόσο είναι ένα πρώτο βήμα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι από το τίποτα καλό είναι κι αυτό.

Πώς νιώθετε μετά την ψήφιση του Σύμφωνου Συμβίωσης;
Μέχρι πρότινος θεωρούσα ότι τους περίσσευαν χρήματα να πληρώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχω πιο ειρωνική απάντηση. Όσο κι αν αυτή η κυβέρνηση δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτή τη χώρα. Υπάρχει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας η οποία περιμένει εξίσου ευχάριστες αποφάσεις από τους κυβερνώντες. Στη δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί για τους λίγους. Κι αυτή ήταν μια καθαρή νίκη της δημοκρατίας. Ευπρόσδεκτη η συγγνώμη του πρωθυπουργού προς τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Συγκλονιστικός για ακόμα μια φορά ο Καραγιαννίδης και η Κατριβάνου. Αποτρόπαια η Χρυσή Αυγή και ξεχασμένο στα Γκούλαγκ το ΚΚΕ. Όσο για αυτούς που έλειψαν έδειξαν με αυτό τον τρόπο τη δειλία τους.

Επόμενες διεκδικήσεις;
Πριν δύο χρόνια κανείς δεν ήξερε τι είναι η ταυτότητα φύλου. Χτες ακούστηκε μέσα στο κοινοβούλιο πάνω από έξι φορές και κάθε φορά δάκρυζα από περηφάνεια. Φυσικά αυτή η κατάκτηση ήρθε μετά από αγώνα και συντονισμένες δράσεις του ΣΥΔ. Ο επόμενος στόχος είναι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Χρειάζεται η ελληνική κοινωνία μια Τζένη Χειλουδάκη να τακτοποιεί τη δημόσια σφαίρα μετά την υπόθεση Παναγιώτη Ψωμιάδη;
Αν την τακτοποιούσε θα τη χρειαζόμασταν. Άπειροι πολιτικοί έχουν ψωνίσει βίζιτες στο Κολωνάκι και στη Συγγρού. Η Χειλουδάκη βγάζοντας στη φόρα προσωπικά δεδομένα του Ψωμιάδη συνδέει το όνομα της με σκάνδαλα και διαιωνίζει μια κατά την άποψη μου λανθασμένη τακτική της δεκαετίας του ‘80. Έναν άνθρωπο μάλιστα που κατά δική του ομολογία μισεί τους ομοφυλόφιλους και τα πάει καλά μόνο με τις γυναίκες δεν τον χρειάζεται η LGBT κοινότητα. Πολλές κοπέλες όπως κι εγώ γνωρίζουμε ποιοι έχουν πάει με ποιους. Με το να βγαίνεις και να λες κάτι τέτοιο για έναν άχρηστο και διεφθαρμένο πολιτικό όχι μόνο γίνεσαι ίδιος ή χειρότερος από αυτόν αλλά του δίνεις και πόντους.

Καλύτερα να μένουν ανενόχλητοι όλοι αυτοί;
Δεν είπα αυτό. Άλλωστε οι δηλώσεις αυτές είναι μηνύσιμες βάσει του αντιρατσιστικού νόμου. Προτείνω απλά μια πιο πολιτική λύση κι όχι τόσο κουτσομπολίστικη.

Η άποψη σας για τον Φαήλο Κρανιδιώτη;
Πιστεύω ότι λειτουργεί σαν κράχτης. Θα βγει να δημιουργήσει ντόρο για να ξεχαστούν κάποια άλλα πράγματα.

Τι είναι η ταυτότητα φύλου και τι ο σεξουαλικός προσανατολισμός;
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Σεξουαλικός προσανατολισμός με απλά λόγια είναι με ποιον θέλεις να κάνεις έρωτα, δηλαδή τι σε ελκύει σεξουαλικά. Η ταυτότητα φύλου είναι μια πιο πολυσύνθετη έννοια. Έχει να κάνει με αυτό που νιώθεις μέσα σου. Εγώ ως μικρό αγόρι ένιωθα μέσα μου γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου μου ήταν γυναικεία. Δεν επιλέγεις να γίνεις τρανς. Γεννιέσαι τρανς.

Πως έχει επηρεάσει η κρίση την τρανς κοινότητα;
Σαφώς μας έχει επηρεάσει οικονομικά. Έχουμε 27 μέλη από Αθήνα και 5 από Θεσσαλονίκη εγγεγραμμένα στο συσσίτιο του ΣΥΔ. Το ίδρυμα Μποδοσάκη μας παραχωρεί τα τρόφιμα. Είναι πραγματικά συγκινητικό. Ξαφνικά ένα ζευγάρι επισκέφθηκε τα γραφεία μας κι είπε ότι θέλει να μας βοηθήσει. Αρχικά τους αντιμετωπίσαμε με επιφύλαξη. Μας έδειξαν όμως πραγματική συμπάθεια αναγνωρίζοντας απλούστατα ότι κάνουμε έργο για την πιο κακοποιημένη κοινότητα στην Ελλάδα. Κάπως έτσι συμφώνησαν να μας βοηθήσουν ως προς το συσσίτιο και το ενοίκιο. Κατά τα άλλα συντηρούμαστε μόνες μας. Όμως η κρίση είναι και ανθρωπιστική. Οι άνθρωποι πια βρίζουν απροκάλυπτα χωρίς να φοβούνται να δείξουν την κακή τους πλευρά.

Έχουν αυξηθεί δηλαδή οι επιθέσεις κατά των τρανς;
Έχουν αυξηθεί συνολικά οι επιθέσεις ρατσιστικού χαρακτήρα. Μια βόλτα αν πάτε στην ΕΔΔΑ στο τμήμα καταγραφής ρατσιστικής βίας θα βρείτε ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά κόρον. Η Colour Youth έχει ένα πρόγραμμα το «Πες το σ’ εμάς» που δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μιλήσουν για το πρόβλημα τους. Εμείς μόνο φέτος καταγράψαμε έξι περιστατικά. Μάλιστα η μια κοπέλα εξ αυτών έπεσε θύμα πυροβολισμού έξω από την Τροχαία Αθηνών.

Ποια είναι η σχέση των τρανς με το κράτος;
Η σχέση των τρανς με την αστυνομία ήταν σαν το θήραμα και τον κυνηγό. Ο κυνηγός είχε να εισπράξει την ικανοποίηση ότι έπιασε και εξευτέλισε το θήραμα του, ο ανδρισμός του μεγάλωσε και η εξουσία του έπιασε τόπο. Τα λεφτά τα παίρνει το κράτος άλλωστε. Πρέπει να επέλθει ισορροπία σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς έναντι των αστυνομικών. Τον περασμένο μήνα ωστόσο έγινε κάτι συγκλονιστικό. Η Μαρίνα Γαλανού προσκλήθηκε να παραδώσει μαθήματα σε αστυνομικούς ως προς το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε τρανς άτομα. Το πρώτο που τους είπε ήταν ότι η στολή που φορούσαν της προκαλούσε αμηχανία. Την επόμενη ημέρα πήγαν χωρίς στολή. Το τμήμα της ΓΑΔΑ επίσης έχει αρχίσει να μας αγκαλιάζει σιγά σιγά. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι μπορεί να μιλήσω στο τηλέφωνο με αστυνομικό και να μην του πω «άντε γαμ…». Η παλιατζούρα φεύγει σταδιακά. Αυτό είναι κατάκτηση του ΣΥΔ.

Γιατί οι τρανς δεν εκπροσωπούνται στο Athens Pride;
Ο κόσμος νομίζει ότι όλο αυτό γίνεται από τις οργανώσεις αλλά κανείς δε γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα το Athens Pride είναι μια κερδοσκοπική εταιρία που κάνει τη διοργάνωση και τίποτα παραπέρα. Δε μας ρωτάει καν για τα θέματα μας. Μας παίρνει μόνο χρήματα για το χώρο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όταν εμείς απαιτήσαμε να μπει ένα τρανς άτομο στην επιτροπή για να κοινωνήσει τα τρανς θέματα μας το αρνήθηκαν. Ξεχνούν όμως ότι τα Pride ανά τον κόσμο ξεκίνησαν από τρανς άτομα στη Νέα Υόρκη. Είναι μια ιστορία που δεν έχει τελειώσει δυστυχώς. Η συγγνώμη δεν ειπώθηκε. Μάλλον θα έχουμε δύο Pride φέτος.

Υπάρχει εσωτερικός ρατσισμός λοιπόν μέσα στην LGBT κοινότητα;
Βέβαια κι όχι μόνο προς τις τρανς αλλά και από τις τρανς. Είναι λογικό γιατί είμαστε άνθρωποι κι έχουμε τα στερεότυπα μας. Όταν εγώ άκουσα ότι μια τρανς γυναίκα με επαναπροσδιορισμό φύλου πηγαίνει με γυναίκες μου σηκώθηκε η τρίχα. Ήταν ο τρόπος που είχα μεγαλώσει. Εγώ έγινα γυναίκα για να πηγαίνω με άντρες. Κι όμως είχα μπερδέψει τα πράγματα στο κεφάλι μου.

Η μνήμη του αποκλεισμού σβήνει;
Από θέση προνομίου γινόμαστε όλοι καταπέλτες έστω και άθελα μας. Ένας gay όμως ή μια λεσβία δεν μπορεί να τολμάει να λέει ότι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Η τρανς θα μιλήσει η ίδια για τα προβλήματα της κι όποιος θέλει ας ακολουθήσει βοηθώντας.

Παρόμοια ήταν η πρόσφατη διένεξη που είχατε με την Ελεονώρα Μελέτη;
Αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό θέμα. Πολλές τρανς κοπέλες που δεν έχουν κάνει τον επαναπροσδιορισμό φύλου μιλάνε σαν να τον έχουν κάνει. Βγήκε η άλλη με το βλέμμα της αγελάδας και παίζοντας με την μπούκλα να πει αν έχουμε οργασμό ή όχι χωρίς η ίδια να έχει κάνει τον επαναπροσδιορισμό. Ειδικά το θέμα του οργασμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί εμείς που έχουμε κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου έχουμε υποστεί πολύ κακοποιητικό λόγο για αυτό το θέμα. Από τον πολύ κόσμο θεωρούμαστε ευνουχισμένες.

Άρα οι τρανς γυναίκες έχουν οργασμό;
Ναι έχουν οργασμό. Θα υπάρξουν βέβαια και τρανς που δεν έχουν οργασμό όπως και γυναίκες δεν έχουν, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έκαναν τον επαναπροσδιορισμό φύλου για λάθος λόγο. Οργασμό θα έχεις αν μέσα σου λες: «Άλλη μια ημέρα να μείνω έτσι θα πεθάνω! Εγώ θέλω να είμαι γυναίκα!»

Είστε τότε στην προνομιούχα θέση να έχετε βιώσει τον οργασμό και ως άντρας αλλά και ως γυναίκα. Πόσο διαφορετική είναι η εμπειρία;
Η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια. Ο τρόπος να το πετύχεις αλλάζει.

Υπάρχουν μέσα σας κατάλοιπα από την αντρική ταυτότητα;
Δυστυχώς όχι γιατί αν έμενε και κάτι αντρικό στον εγκέφαλο μου θα μπορούσα να σκέφτομαι πιο τετράγωνα και ορθολογικά τα πράγματα. Να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις. Τώρα είμαι δαίδαλος. Βέβαια ούτε σαν αγόρι ήμουν έτσι. Δεν πρόλαβα να ζήσω ως άντρας. Στα δεκαέξι μου άρχισα ορμονοθεραπεία.

Έχετε αμφιβολία για την επιλογή που κάνατε να επαναπροσδιορίσετε το φύλο σας;
Ούτε μισή. Σήμερα όμως με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους – πρέπει να προσέχω και τις λέξεις μου γιατί το politically correct μας έχει αποκεφαλίσει – να είναι πολυσυλλεκτικό στη σεξουαλικότητα του και την τάση των ανδρών να θέλουν να δοκιμάσουν τον παθητικό ρόλο στο σεξ πολλές τρανς γυναίκες που έχουν κάνει επαναπροσδιορισμό φύλου έρχονται στον ενεργητικό ρόλο κι έτσι δεν έχουν μεγάλη επιτυχία στην εποχή μας.

Μα το επαγγελματικό σας τηλέφωνο χτυπάει συνέχεια;
Είναι κυρίως αναγνωριστικό. Κι ίσως επειδή είμαι κάπως αναγνωρίσιμη. Η τρέλα του Έλληνα αλλά τα αγαπάω τα αγοράκια μου.

Φοράτε strap-on;
Είναι πρόκληση. Ακόμα δεν το έχει συνηθίσει το μάτι μου να βλέπει έναν άντρα να θέλει παθητικό σεξ με μια γυναίκα. Έχει μάλλον να κάνει με τις φαντασιώσεις του καθενός αλλά στο σεξ δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε ερωτήσεις. Απλά μου κάνει ενδιαφέρον.

Πώς μπαίνετε και βγαίνετε στη ζωή της νύχτας;
Θεωρούσα ότι το είχα κατακτήσει αλλά όταν εισπράττεις κακοποίηση για τόσα χρόνια καθημερινά μπορεί να σε σημαδέψει. Ίσως αφεθείς κι εσύ να γίνεις κακοποιητικό στοιχείο. Μου γαμάς την ψυχολογία εσύ; Θα σε ξεφτιλίσω εγώ. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Θες μια έμφυτη ευγένεια; Θες η οικογένεια μου; Προσπάθησα με τα χρόνια να θωρακίσω τον εαυτό μου ώστε να μη με καταβάλει η νύχτα. Σίγουρα έχω ρωγμές κι έχω κάνει λάθη. Όταν κατάλαβα όμως ότι πάω να σπάσω, ότι ήμουν μεν πόρνη αλλά γινόμουν πουτάνα και στην κανονική μου ζωή σταμάτησα να δουλεύω. Τέσσερα χρόνια εκτός έχτισα τα θεμέλια μου. Κι ήταν υπέροχα παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Ξαφνικά δεν είχα τίποτα αλλά ήταν τέτοια η πληρότητα της ψυχής μου που το προσπέρναγα εύκολα. Είχα την ευκαιρία να δοθώ σε αυτό που ήθελα εγώ. Αυτό ήταν το κλειδί. Το παιχνίδι μέσα-έξω είναι η ασφάλεια μου. Παλιά είχα μια τελετουργία μισή ώρα πριν αρχίσω τη δουλειά να μένω μόνη στο δωμάτιο για να μπω στο ρόλο. Τώρα δε το χρειάζομαι πια. Οι εργασιακές σχέσεις ούτε καν αγγίζουν την καθημερινότητα μου.

Ποια είναι τα ωραία του επαγγέλματος;
Στο παρελθόν είχε αρκετά χρήματα. Η δουλειά μου εξασφάλιζε μια καλή ποιότητα ζωής. Τώρα πια οι αυτόνομες πόρνες δεν έχουν δουλειά. Επίσης μέσα στους οίκους ανοχής ανακάλυψα τη σεξουαλικότητα μου. Βέβαια απομυθοποίησα εντελώς τους άντρες. Δεν τους βαρέθηκα, απλά τους καταλαβαίνω χωρίς προσπάθεια. Όταν ο άντρας κάνει σεξ είναι η πιο αληθινή του στιγμή. Έχω δει εκατομμύρια άντρες στις πιο ειλικρινείς τους στιγμές.

Μια τρανς έχει την ευχέρεια να δουλέψει αλλού εκτός πεζοδρομίου;
Δεν της δίνεται η ευκαιρία. Αν δεν εκπαιδευτείς πώς θα μάθεις και συνεπώς πώς θα δουλέψεις; Είναι αλυσίδα. Όλα ξεκινούν από τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση. Ίσως πιο εύκολα μια τρανς να βρει δουλειά σε κάτι καλλιτεχνικό π.χ. ως κομμώτρια, ενδυματολόγος ή φωτογράφος αλλά κι εκεί υπάρχει κρίση. Δεν έχει δουλειά.

Έχετε λάβει μέρος στην καμπάνια κατά του στίγματος του HIV. Πάνω από τη φωτογραφία σας υπάρχει μια λεζάντα που γράφει: «Αν ήμουν θετική στον HIV θα σταματούσες να με διαβάζεις;». Αυτοπροσδιορίζεσθε κυρίως ως συγγραφέας;
Είμαι λίγο από όλα μάλλον. Έχω γράψει μόνο ένα βιβλίο. Βέβαια ζήτησα να μπω ως αρθρογράφος όταν με ρώτησαν γιατί αυτό με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Κυρίως όμως αισθάνομαι μια πολίτης που παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο. Προς τιμή τους πάντως δεν επέλεξαν να με πλασάρουν ως τρανς γυναίκα. Δεν ήταν επιθυμία τους να βασιστούν πάνω σε αυτό για να πουλήσουν. Γράφω ένα δεύτερο βιβλίο τώρα. Θέλω να απομονωθώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να συγκεντρωθώ. Όλο μου κεντρίζουν πράγματα το ενδιαφέρον και αποπροσανατολίζομαι.

Πόρνη;

Όλα μαζί. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μάλιστα όταν πήγα στο Protagon μου ζητήθηκε να γράψω για σεξ. Ακόμα ένα στερεότυπο. Με ενόχλησε αλλά ξέρω που ζω. Αποφάσισα να το κάνω πιστεύοντας ότι θα καταφέρω μέσα από το γράψιμο να περάσω κι αυτά που θέλω. Τελικά περνούσα τόσα μηνύματα που υπερκερούσαν το σεξ κι είχα μεγάλη απήχηση ακόμα και σε ανθρώπους εκτός του χώρου. Όταν λοιπόν η πουτάνα τρανς Άννα Κουρουπού ήταν νούμερο ένα στο Protagon για εβδομάδες κάποιοι ενοχλήθηκαν. Στα πιο διαβασμένα κείμενα ήταν τα δικά μου κι έτσι απαίτησαν να αλλάξω θεματολογία. Ξέρω ποιοι είναι αλλά δεν μπορώ να πω. Μετά από τόση δουλειά μου ζητάνε να αλλάξω θεματολογία. Πρόκληση στην πρόκληση; Άρχισα να γράφω για άλλα πράγματα. Πότε πολιτική, πότε συναισθηματικά, πότε για τον χώρο των τρανς. Συνεχίζω να έχω την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία. Κάπως έτσι εδραιώθηκα στο Protagon. Με πείσμα. Όπου μου κλείνουν πόρτες εγώ θα τις σπάσω και θα μπω. Έτσι κάνω και στη ζωή μου.

Η συνεργασία σας με το Protagon εξομαλύνθηκε;
Τώρα η διεύθυνση έχει αλλάξει. Προς το παρόν παραμένω εκεί αλλά με περιορισμένη θεματολογία.

Οι τρανς είναι στη μόδα;
Η ορατότητα που επιζητούσαμε τόσο καιρό έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μακάρι όμως να μην είναι μόδα. Σίγουρα πουλάμε.

Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείς με την πολιτική;
Καθόλου. Μου έγινε πρόταση πέρσι στις δημοτικές εκλογές με τον Βαλιανάτο. Είπα ναι μόνο για την ορατότητα αλλά ευτυχώς δεν έγινε.

Όταν βγαίνετε έξω νιώθετε άνετα ή σε κοιτάει ο κόσμος;
Εξαρτάται σε τι κατάσταση είμαι. Σαφώς με κοιτάνε. Ο καθένας για τους λόγους του. Αν είμαι καλά τους κοιτάω ευθέως στα μάτια αλλιώς αποφεύγω το βλέμμα γιατί ξέρω ότι θα μου κάνει κακό. Ποτέ όμως δε σκύβω πια το κεφάλι. Πολλές φορές ένα βλέμμα είναι πιο δυνατό από ένα χαστούκι. Στη δουλειά έχω παίξει ξύλο πολλές φορές αλλά αυτό που πάντα θα θυμάμαι είναι το πόσο απαξιωτικά με κοίταξε ένας τύπος στη Λάρισα όταν τελείωσε. Δε θα ξεχάσω το βλέμμα του μέχρι να πεθάνω.

Που βγαίνετε;
Δε βγαίνω συχνά. Είμαι σπιτόγατα.

Καλές φίλες έχετε;
Νόμιζα ότι είχα. Δεν έχω.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

entopismos forofygadon eforia xeplyma sdoe geormpalidhs andreas taxleader daily gr 24 12 2015
Είναι να απορεί κανείς με το ύψος της φοροδιαφυγής που διαπράττουν κάποιοι. Δεν γίνεται να δεχτούμε πώς μπορεί κάποιος να είναι αγρότης, και να έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 4.450.000 και μάλιστα με τραπεζικές καταθέσεις, δεν γίνεται εταιρεία του εξωτερικού η οποία δεν έκανε καν έναρξη εργασιών στην Ελλάδα και να μην εξέδωσε στην Ελλάδα τιμολόγια αξίας 2.789.000, Ιερόδουλος να προσαύξησε την περιουσία του κατά 183.000 χωρίς να αποδεικνύεται η πηγή προέλευσης των τραπεζικών καταθέσεων, Ιατρός να προσαύξησε την περιουσία του κατά 183.000 χωρίς να αποδεικνύεται η πηγή προέλευσης των τραπεζικών καταθέσεων και δύο περιπτώσεις μισθωτών υπαλλήλων με τραπεζικές καταθέσεις ο ένας με 18 εκατομμύρια ευρώ και ο άλλος με 12 εκατομμύρια!! χωρίς επίσης να μπορούν να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεων τους.

Ολοκλήρωση ελέγχου περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής από το Σ.Δ.Ο.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
http://www.minfin.gr/

Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015

Έλεγχοι ΣΔΟΕ

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2015 και υποθέσεις των οποίων τα στοιχεία είχαν περιέλθει στο Σ.Δ.Ο.Ε. παλαιότερα και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2015.

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Ιδιωτικός υπάλληλος – μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 18.426.220,84 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.847.184,89 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Επιχειρηματίας με εκμετάλλευση παραδοσιακού καφενείου υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 3.645.906,03 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

4. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.596.889,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

5. Συνταξιούχος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 2.762.495,40 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

6. Ξενοδοχειακή επιχείρηση από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.656.337,72 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

7. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.278.913,47 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

8. Επιχειρηματίας στο χώρο της αλιείας υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.165.835,25 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

9. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.116.608,57 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Χαρτοσήμου ύψους 166.089,76 €.

10. Αλλοδαπή εταιρία ιδιοκτησίας ακινήτου υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (από πώληση ακινήτου) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 820.564,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

11. Ιατρός από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 755.509,83 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

12. Μη επιτηδευματίας, μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 674.880,63 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (ενοίκια) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 216.511,34 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Χαρτοσήμου για ποσό ύψους 17.169,69 €.

13. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 751.532,93 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

14. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ( από αμοιβές μερισμάτων) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 692.759,07 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Δωρεάς για ποσό ύψους 214.308,29 €.

15. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 633.398,36 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

16. Επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 538.219,88 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

17. Συνταξιούχος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 506.853,19 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

18. Αστρολόγος από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 295.948,39 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

19. Ανεπάγγελτη, σύζυγος του ανωτέρω (με α/α 5) συνταξιούχου, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 392.059,88 € , ενώ προσαύξησε την περιουσία της κατά 13.603,57 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

20. Οδοντίατρος από μη έκδοση και ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 192.117,88 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

21. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 156.600,21 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

22. Ιδιώτης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 155.000,00 €. Επίσης υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων με ποσό ανακρίβειας ύψους 160.000,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

23. Ιδιωτικός υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 141.713,48 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

24. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 122.216,64 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

25. Ανεπάγγελτη, σύζυγος του ανωτέρω (με α/α 13) ιατρού, προσαύξησε την περιουσία της κατά 109.622,25 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

26. Επιτηδευματίας με δραστηριότητα στο παρελθόν με λογιστικές υπηρεσίες και κατασκευαστικές εργασίες από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.895,40 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

27. Κατασκευαστική επιχείρηση υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (από πώληση ακινήτου) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 100.000,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

28. Διαφημιστική εταιρεία έλαβε (1.665) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 67.113.460,00 €.

29. Επιχείρηση συστημάτων Η/Υ κα προγραμμάτων πληροφορικής έλαβε (1.665) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.696.027,00 €.

30. Εργολάβος ελαιοχρωματισμών έλαβε (24) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.630.876,96 € και εξέδωσε ένα (1) εικονικό φορολογικό στοιχείο συνολικής αξίας 500.500,00 €.

31. Έμπορος ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έλαβε (46) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 499.873,50 €.

32. Κατασκευαστής τεχνικών έργων έλαβε (32) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 339.465,00 €.

33. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε (765) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.979.043,91 €.

34. Επιχείρηση κατασκευής τεχνικών έργων εξέδωσε (745) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.007.611,98 €.

35. Επιχείρηση κατασκευής ρούχων εξέδωσε τριάντα τρία (33) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.539.197,25 €.

36. Επιχείρηση εμπορίας πολυτίμων μετάλλων εξέδωσε διακόσια ενενήντα τρία (293) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.782.270,30 €.

37. Επιχείρηση διακοσμήσεων εξέδωσε πενήντα τρία (53) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 771.918,57 €.

38. Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξέδωσε πενήντα τρία (53) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 550.908,71 €.

39. Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξέδωσε πενήντα (50) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 534.177,79 €.

40. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου λευκών ειδών εξέδωσε σαράντα επτά (47) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 319.205,00 €.

41. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε οκτώ (8) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 202.255,00 €.

42. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου λευκών ειδών εξέδωσε σαράντα επτά (47) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 319.205,00 €.

43. Επιτηδευματίας παροχής υπηρεσιών γραμματειακής υποστήριξης και μεταφράσεων εξέδωσε (111) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 225.439,82 €.

44. Επιχείρηση τοποθέτησης χωρισμάτων, ψευδοροφών κλπ. εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 195.753,27 € και δεν καταχώρησε στο βιβλίο εσόδων-εξόδων εκατόν εξήντα (160) φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 84.484, 97 €.

45. Επιχείρηση εμπορίου πυροσβεστικών ειδών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 126.981,60 € και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε απροσδιόριστο πλήθος συναλλαγών αξίας 623.573,49 €.

46. Εστιατόριο – αναψυκτήριο δεν δήλωσε δύο (2) φορολογικές ταμειακές μηχανές (Φ.Τ.Μ.) και δεν εξέδωσε (1674) φορολογικά στοιχεία αξίας 1.842.034,48 €.

47. Ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.656.337,72 €.

48. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών δεν ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία σε απροσδιόριστο πλήθος συναλλαγών αξίας 890.625,00 €.

49. Υπαίθρια καντίνα δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 123.617,50 €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 751.532,93 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Ιδιώτης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 368.192,90 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

3. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 200.031,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (καταβολής ποσών δανείων) με συνολικό ύψος απόκρυψης 232.059,34 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

4. Αθλητικό Σωματείο δεν απέδωσε τέλη χαρτοσήμου δανείου ύψους 657.214,06 €. Το σωματείο προσκόμισε αποδεικτικά καταβολής των αναλογούντων τελών κατόπιν εκούσιας συμμόρφωσης.

5. Τεχνική Εμπορική εταιρεία εξέδωσε (89) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.607.355,78 €.

6. Επιχείρηση ξυλουργικών εργασιών εξέδωσε δέκα (10) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 135.165,00 €.

7. Εταιρεία εκμετάλλευσης τουριστικών σκαφών εξέδωσε δεκατρία (13) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 104.000,00 €.

ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1. Ιδιωτικός υπάλληλος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 677.334,12 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Ιατρός από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 415.735,32 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

3. Ιερόδουλος προσαύξησε την περιουσία της κατά 183.923,88 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

4. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία της κατά 165.904,55 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

5. Ηλεκτρολόγος – Εργολάβος οικοδομών υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 503.801,27 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.

6. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης εξέδωσε και έλαβε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, έλαβε εικονικά και εξέδωσε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.440.000,71 €.

7. Επιχείρηση λιανικού εμπορίου ενδυμάτων εξέδωσε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 987.717,77 €.

8. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 477.709,00 €.

9. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και εμπορίου Η/Υ έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 707.620,54 €.

10. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οικοδομικών υλικών έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 587.000,00 €.

11. Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 150.000,00 €.

12. Επιχείρηση παραγωγής μεταξοτυπιών, έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 110.000,00 €.

13. Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 100.000,00 €.

14. Επιχείρηση διεθνών οδικών μεταφορών δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 697.791,00 €.

15. Αυτοκινητιστής δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 602.000.98 €.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο γεωργικών προϊόντων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.363.994,41 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.096,96 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 107.680,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4. Οδοντίατρος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 56.808,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

5. Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων έλαβε δέκα (10) πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.919,00 €.

V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 9.642.561,00 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.

2. Δικηγόρος προσαύξησε την περιουσία της κατά 5.840.120,85 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 4.452.159,75 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.

4. Αγρότης προσαύξησε την περιουσία της κατά 4.257.663,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

5. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης Φόρου Δωρεάς και η ανακριβής δήλωση Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 1.967.479,96 €.

6. Ανεπάγγελτος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 900.000,00 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.

7. Έμπορος πτηνών προσαύξησε την περιουσία του κατά 604.504,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

8. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε, η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, η μη τήρηση λογιστικών βιβλίων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 2.789.180,40 €.

9. Οικοδομική επιχείρηση εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 645.680,77 €.

10. Επιχείρηση οδικών μεταφορών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 169.200,00 €.

11. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης εξέδωσε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 130.332,00 €.

12. Έμπορος παλαιών σιδήρων, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 114.087,15 €.

13. Επιχείρηση παραγωγής ειδών αρτοποιϊας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 127.514,00 €.

VI. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1. Επιχειρηματίας στο τομέα των χωματουργικών εργασιών, προσαύξησε την περιουσία του κατά 227.331,66 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Έμπορος παλαιών σιδήρων και μετάλλων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 119.266,68 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Ανεπάγγελτος προσαύξησε την περιουσία του κατά 86.795,04 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4. Ανεπάγγελτος προσαύξησε την περιουσία του κατά 59.448,00 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Οι ανωτέρω (1), (2), (3) και (4) αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας.

5. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων, εξέδωσε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 108.549,41 €.

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1. Μεταφορική επιχείρηση έλαβε ογδόντα (80) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 422.268,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 84.453,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 301.456,00 €.

2. Μεταφορική επιχείρηση έλαβε είκοσι δύο (22) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 68.790,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 13.758,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 46.664,00 €.

Πηγή: http://www.taxleader.gr/

Διαβάστε περισσότερα ...

ΛΟΥΚΕΤΟ 250.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 800.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

tryfon alexiadhs anergia louketo krish epixeirhseis foroi daily news gr 24 12 2015
Τρύφωνας Αλεξιάδης:
«Κατά την περίοδο της κρίσης έκλεισαν 250.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας»

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (ως εκπροσώπου της κυβέρνησης) στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
http://www.minfin.gr/

Κυρίες και Κύριοι

Η τιμητική πρόσκληση στο συνέδριό σας, μου δίνει τη δυνατότητα να υπερθεματίσω ως προς το κεντρικό της θέμα, δηλαδή τη σπουδαιότητα των ΜμΕ για την έξοδο από την κρίση και να σημειώσω την έμπρακτη συμπαράσταση της Κυβέρνησης στην υποβοήθηση του έργου τους.

Γιατί σε αντίθεση με τις μεγάλες διεθνοποιημένες επιχειρήσεις, που εκμεταλλεύονται τη παγκόσμια προσφορά φτηνού εργατικού δυναμικού, αποσύρουν ταχύτατα τα κεφάλαιά τους για αποδοτικότερες τοποθετήσεις και καταπατούν κάθε περιβαλλοντική και εργατική νομοθεσία για το κέρδος, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στηρίζουν την τοπική κοινωνία, αυξάνουν την απασχόληση, προωθούν την καινοτομία. Εσείς δεν ακολουθείτε το παράδειγμα άλλων, να έχουν τα κεφάλαιά τους κρυμμένα στο εξωτερικό και τα χρέη τους στην Ελλάδα.

Η χώρα μας, με τη στενή παραγωγική της βάση, στήριξε για χρόνια ένα παρασιτικό, κρατικοδίαιτο και μη ανταγωνιστικό παραγωγικό μοντέλο, που σε συνδυασμό με τις πελατειακές σχέσεις και την ευνοιοκρατία στο δημόσιο, την οδήγησε το 2010 στην κατάρρευση - με διπλά ελλείμματα (δημοσιονομικό και εμπορικό) στο ιλιγγιώδες ύψος του 15%. Η 5ετης ύφεση που ακολούθησε έπληξε πολλαπλώς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με συνέπεια να κλείσουν 250.000 και να χαθούν 800.000 θέσεις εργασίας. Για όσες θα άντεχαν, τις περίμενε η Οδύσσεια της χαμηλής ζήτησης, του ακριβού δανεισμού, του ασύμμετρου εξωτερικού ανταγωνισμού και της υπερφορολόγησης.

Παρόλα αυτά, σήμερα 1,7εκ έλληνες εργάζονται στις Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και θα αποτελέσουν και πάλι την ατμομηχανή για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης στις μικρές επιχειρήσεις παρουσιάζονται στην Ελλάδα (58% έναντι 29% μ.ο. στην Ευρώπη). Ομοίως και στις επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζομένους. Η Ελλάδα έχει 96,7% και το χαμηλότερο ποσοστό η Γερμανία, μόλις 4,7%.

Η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας και η καθαρή ανανέωση της λαϊκής εντολής το Σεπτέμβρη, θέτουν τις βάσεις για τη σταθεροποίηση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος. Αίρεται η αβεβαιότητα, η εμπιστοσύνη επιστρέφει και όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος, αναμένουν την εκδίπλωση της συμπιεσμένης δυναμικής της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, μειώνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, ελευθερώνοντας πόρους 20 δις ευρώ σε βάθος 4ετίας – δηλαδή ένα επιπλέον ΕΣΠΑ. Αυξάνονται οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τόσο στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος όσο και στις δημόσιες επενδύσεις από εθνικούς πόρους. Το συνολικό προϋπολογισθέν ποσό για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αυξήθηκε στα 6,75 δισεκατομμύρια και είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας πενταετίας, ενώ από το ΕΣΠΑ διοχετεύονται 300 εκ ευρώ περισσότερα από την περασμένη χρονιά.

Οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι πιο στενά εξαρτημένες από τον τραπεζικό δανεισμό σε σχέση με άλλες χώρες. Με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος:1) για την επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και 2) την αναδιάρθρωση των δανειακών τους χαρτοφυλακίων-ειδικά ως προς τα επιχειρηματικά δάνεια. Συνεπώς το κόστος χρήματος θα μειωθεί και θα απελευθερωθούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Σ’ αυτό θα συμβάλει το θετικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και η επίλυση του ζητήματος του δημόσιου χρέους, θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα και να δώσει την έγκριση συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Παράλληλα, στα πλαίσια του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις υπάρχουν τρεις βασικοί άξονες: Η κινητοποίηση τόσο των ιδίων κεφαλαίων όσο και εργαλείων που μπορούν να καλύψουν τα ίδια κεφάλαια, η ανάγκη να υπάρξει διευκόλυνση του δανεισμού αλλά και αναδιάρθρωσης του υπερδανεισμού που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων καθώς και η αύξηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης από κάθε δυνατή πηγή και τέλος η ενίσχυση της έρευνας τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας των Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις .

Ειδικά ως προς το τελευταίο, στην Ελλάδα έχουμε μια οξεία έκφραση ενός ευρωπαϊκού παράδοξου: πολύ καλή έρευνα και ελάχιστη αξιοποίησή της. Οι δαπάνες για έρευνα (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ) δεν ξεπερνούν το 0,80% (στην πρωταθλήτρια Φιλανδία είναι 3,31%, έναντι μέσου κοινοτικού όρου 2,01%). Ακόμη πιο χαμηλές είναι οι δαπάνες για έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις, στο 0,27% του ΑΕΠ.

Για το σκοπό αυτό προβλέπονται κονδύλια 280 εκατ. για παρεμβάσεις σε τέσσερις τομείς έρευνας και ανάπτυξης, και προώθησης καινοτομίας: 1)Πρωτοεμφανιζόμενες στην έρευνα επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, 2)μικρομεσαίες επιχειρήσεις 50 εκατ 3) συμπράξεις επιχειρήσεων- φορέων 180 εκατ και 4)ενσωμάτωση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην παραγωγική διαδικασία-40 εκατ. Προωθείται επίσης ο σχηματισμός Αναπτυξιακής Τράπεζας, αναβαθμίζεται ο ρόλος των συνεταιριστικών τραπεζών, εισάγονται εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης και ενισχύονται οι συνέργιες με την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Ακόμη προχωρούμε:

• στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος,

• στην εισαγωγή και προώθηση των “ηλεκτρονικών” συναλλαγών,

• στη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης,

• στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης,

• στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης,

• στην βελτίωση του πλαισίου για τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις του δημοσίου,

• στην κεντρικοποίηση του συστήματος προμηθειών Επίλογος Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα παρουσιάσουμε την προσεχή άνοιξη, καταλύτης για την ευόδωση των στόχων μας είναι η αναχαίτιση της τρομακτικής αποεπένδυσης που οδήγησε στη βαθιά ύφεση της προηγούμενης επταετίας.

Από το 2007 έχουν χαθεί από την ελληνική οικονομία επενδύσεις ύψους, περίπου 30 δισ. ευρώ ή το 65% του συνολικού τους ύψους. Ειδικά η μείωση των ιδιωτικών επενδύσεων μεταξύ 2009-2014 αγγίζει το ιλιγγιώδες 67%. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζονται οι βέλτιστες τεχνικές για την ένταξη μεγάλων έργων υποδομής στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστότερο ως Junker Plan προκειμένου να μπορούν να προσελκυσθούν ιδιωτικά κεφάλαια.

Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων θα ωφελήσει πολλαπλασιαστικά τις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς θα συμβάλει στη διάχυση οικονομικού δυναμισμού προς αυτές. Προωθούμε ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για την ελληνική οικονομία που θα συνδυάζει τα υγιή ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά της μικρομεσαίας -οικογενειακής επιχειρηματικότητας με τον προσανατολισμό στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής μας. Και θα την αξιοποιήσουμε με διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, με διάλογο με τη τους κοινωνικούς φορείς, με διάλογο με τη ΓΣΕΒΕΕ που έχουμε ξεκινήσει ήδη.

Ευχαριστώ πολύ.
Τρύφων Αλεξιάδης.

Πηγή:http://www.taxleader.gr/

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed