Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ! ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 12000 ΕΥΡΩ !!!

orghlaouaforologhto16022015

Άκυρο το αφορολόγητο των 12.000€ – ΣΟΚ από τη φορολογία σε Ελ. Επαγγελματίες & μικρές επιχειρήσεις!

Ένα μεγάλο άδειασμα επιφυλάσσει η κυβέρνηση σήμερα, με τις εξαγγελίες των προγραμματικών της δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, προς τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.
Το αφορολόγητο όριο των 12.000€ που είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που τα χρόνια της κρίσης είχαν γίνει τα εύκολα θύματα για την είσπραξη δυσβάσταχτων φόρων (πολλές φορές σε ανύπαρκτα εισοδήματα λόγω τεκμηρίων), αναβάλλεται για τα εισοδήματα του… 2016!
Έτσι για παράδειγμα ένας αυτοαπασχολούμενος ή μια μικρή επιχείρηση με κέρδη για το 2014 15.000€ θα κληθεί να καταβάλλει σε φόρους εισοδήματος: 6.000€ (!) αντί για 690€ που θα έδινε εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Το ίδιο και για τα εισοδήματα του 2015(!).
Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και το αφορολόγητο των 12.000€ όντως δεν υλοποιηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για την υλοποίηση αυτού του μέτρου-ανάσα.
Πηγή:http://www.epixirimatias.gr/2015/02/12000.html

Διαβάστε περισσότερα ...

Αγωνία για τον φοιτητή Β. Γιακουμάκη. Τι δείχνουν κινητό και κάμερες.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπου φοιτά.

Με εντολή του επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Τσουβάλα, ο φάκελος της υπόθεσης της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πέρασε από το αστυνομικό τμήμα Κατσικά, στην ασφάλεια Ιωαννίνων. Στην έρευνα επίσης, από σήμερα (16/2) μετέχει πλέον και ειδικό κλιμάκιο το οποίο ήρθε στα Γιάννενα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και έχει εξειδίκευση σε ανάλογες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί, επικεντρώνουν ιδιαίτερα τις έρευνες μέσα στη Σχολή, γιατί εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει και το κλειδί του μυστηρίου.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι μαρτυρίες από συμφοιτητές του ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν αρνητικά επηρεασμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από μία ομάδα «σκληρών» συμπατριωτών του. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση του, όταν είδε στο χώρο της Σχολής τον αρχηγό της ομάδας που πλέον έχει αποφοιτήσει και υπηρετεί τη θητεία του σε κοντινή πόλη.

Δεν βοήθησε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τις κλήσεις που έκανε ή δέχτηκε λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έριξαν φως στο θρίλερ της εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή.

Υλικό από τις κάμερες

Στο μεταξύ, μια κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη να περπατάει έξω από τη Σχολή γύρω στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου που εξαφανίστηκε και στη συνέχεια να κατευθύνεται πιθανότατα προς τη Σχολή. Οι συγγενείς που κλήθηκαν να δουν το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί αναγνώρισαν τον Βαγγέλη.

Έκκληση Γ. Τσούκαλη

Ο γνωστός Γιαννιώτης ντέντεκτιβ Γιώργος Τσούκαλης, απηύθυνε κάλεσμα προς όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει, αφήνοντας κατά μέρος τη νοοτροπία «Πού να μπλέξω», βοηθώντας την οικογένεια του νεαρού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Τσούκαλης και ο συνεργάτης του στα Γιάννενα Φώντας Βρόσγος, γυναίκα που βρίσκεται απέναντι από τη Γαλακτοκομική Σχολή, είπε ότι είδε τον 20χρονο, στις 13.50 να αγοράζει ένα εισιτήριο λεωφορείου ολόκληρο (κι όχι εκπτωτικό, ως φοιτητής) και περίπου μια ώρα αργότερα να επιβιβάζεται στο λεωφορείο, όπως επιβεβαίωσε και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να θυμηθεί σε πια στάση κατέβηκε.

Εικάζεται ότι κατέβηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, κάτι που όμως που δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιος εκ των επιβατών ή κάποιος άλλος μάρτυρας που ενδεχομένως παρατήρησε το νεαρό φοιτητή. Ο κ.Τσούκαλης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική και ο χρόνος παίζει εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση εξαφάνισης. «Δεν μπορεί ένας ή δύο αγροίκοι, μπράβοι να ταλαιπωρούν τα παιδιά!» - είπε εξοργισμένος ο κ.Τσούκαλης, αναφερόμενος στο bullying που δέχτηκε ο 20χρονος στη σχολή και για το οποίο, η Διοίκηση της Σχολής αρκέστηκε στο να αλλάξει δωμάτιο στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συναγερμός στην Ξάνθη για τον 20χρονο Βαγγέλη

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε τηλεφώνημα σύμφωνα με το οποίο ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής από την Κρήτη που σπουδάζει στα Γιάννενα και τα ίχνη του έχουν χαθεί, εθεάθη να πίνει καφέ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα στις 2.30 περίπου το μεσημέρι μια γυναίκα τηλεφώνησε στο 100 δηλώνοντας πως είδε τον αγνοούμενο να πίνει καφέ στην Πιάτσα. Μάλιστα η ίδια επικοινώνησε με την Αστυνομία αφότου είχε αποχωρήσει από το κατάστημα και είχε επιστρέψει στο σπίτι της, δηλώνοντας πως εκτίμησε ότι ίσως να είδε τον αγνοούμενο.

Το τηλεφώνημα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών, και 4 άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στην Κεντρική Πλατεία αναζητώντας τον νεαρό αγνοούμενο, χωρίς ωστόσο αυτός να εντοπιστεί. Οι Αστυνομικοί βρέθηκαν στον χώρο που εθεάθη, σύμφωνα με το τηλεφώνημα ο νεαρός, ενώ στη συνέχεια τον αναζήτησαν κατά μήκος της Πλατείας καθώς και στις γύρω περιοχές.

Από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας των Αστυνομικών δεν προκύπτει η παρουσία του φοιτητή στην περιοχή, μιας και δεν υπήρξε καμία άλλη αναφορά και κανείς από όσους ερωτήθηκαν στην περιοχή δεν τον είχε δει. Την ιδία στιγμή, σύμφωνα με άλλες αναφορές ο 20χρονος εθεάθη στο Αγρίνιο, με την εξαφάνισή του να έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό θρίλερ ενώ η οικογένειά του έχει προσλάβει ιδιωτικό ερευνητή για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου από τα Γιάννενα όπου και σπουδάζει και τα ίχνη του έχουν χαθεί.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr, thrakitoday.com

Διαβάστε περισσότερα ...

Έφυγαν 20 δισ. ευρώ από τις τράπεζες μέσα σε 75 μέρες

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε ιστορικό χαμηλό διαμορφώνονται οι καταθέσεις που έχουν μείνει στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από τον Δεκέμβριο, οπότε αναλήφθηκαν συνολικά 4 δισ. ευρώ, φτάσαμε τον Ιανουάριο στα 12 δισ. (σ.σ. και κατ’ άλλους στα 13 ή στα 14 δισ.), ενώ στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου ακόμα 4 δισ. εγκατάλειψαν τα γκισέ.

Μέσα σε λιγότερο από 75 μέρες «σηκώθηκαν» από τους λογαριασμούς κοντά στα 20 δισ. ευρώ. Πλέον μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί, το «επεισόδιο» των μεγάλων εκροών, παραμονές των διπλών εκλογών του 2012, μπορεί να εξελιχθεί σχεδόν σε απλό συμβάν.

Αυτή τη στιγμή, το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί κάτω και από το όριο των 145 δισ. ευρώ.

Εφόσον το νούμερο επαληθευθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος που «κρατάει» τα σχετικά επίσημα στοιχεία, τότε μπορούμε να μιλάμε για ιστορικό χαμηλό. Και πάντως, για χαμηλότερο του 2012, που θεωρούνταν μέχρι πρότινος αρνητικό σημείο αναφοράς, όταν αναφερόμασταν στο θέμα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνονται όλα αυτά τα λεφτά. Πού πάνε, δηλαδή. Οπως προκύπτει  οι εναλλακτικές είναι πολλές. Ξεκινούν από ασφαλιστήρια συμβόλαια και καταλήγουν σε Αμοιβαία Κεφάλαια. Κάποια από αυτά τα λεφτά φεύγουν και στο εξωτερικό, αλλά είναι λίγα, για δύο λόγους: α) ό,τι ήταν να φύγει έφυγε εκεί γύρω στο 2012, ενώ β) οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ανοιχτεί πλέον ένας λογαριασμός έξω είναι τόσο πολλές και τόσο σύνθετες, που καθιστούν το εγχείρημα άλυτη εξίσωση. Η νέα μόδα, πάντως, έχει να κάνει με τοποθετήσεις σε προϊόντα money market. Το γεγονός, παραδόξως, ανακουφίζει τους τραπεζίτες. Ο λόγος; Οπως εξηγούν, «επειδή οι αποδόσεις τους είναι πολύ μικρές, αυτό συνεπάγεται ότι αμέσως μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, αυτά τα λεφτά θα επιστρέψουν στη θέση τους, δηλαδή στους λογαριασμούς».

Διαβάστε περισσότερα ...

Δωρεά μουσικών οργάνων σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας, από το Ίδρυμα Νιάρχου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μια νέα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση όλων των μουσικών σχολείων της χώρας ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα ενέκρινε δωρεά ύψους 940.000 ευρώ για τη στήριξη των 43 μουσικών σχολείων σε όλη την επικράτεια. Μέσω της πρωτοβουλίας το Ίδρυμα θα δωρίσει στα σχολεία 1.201 μουσικά όργανα, πολλά από τα οποία θα είναι χειροποίητα και θα κατασκευαστούν από Έλληνες οργανοποιούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται 54 διαφορετικοί τύποι μουσικών οργάνων, όπως κλασική κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, ταμπουράς, μπουζούκι και μαντολίνο. Μέρος των παραδοσιακών κρουστών οργάνων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τα μέλη του εργαστηρίου κατασκευής μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Η ιδέα για τη δωρεά προέκυψε έπειτα από επίσκεψη μαθητών μουσικού σχολείου στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος και την πρωτοβουλία μαθητή του σχολείου να επικοινωνήσει στη συνέχεια με το Ίδρυμα και να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον της μουσικής παιδείας στη χώρα.

Για τον αρτιότερο σχεδιασμό της πρωτοβουλίας το Ίδρυμα προχώρησε σε ενδελεχή αναζήτηση, καταγραφή και εξέταση των αναγκών κάθε σχολείου, που διήρκεσε επτά μήνες.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο αντιπρόεδρος της Google προειδοποιεί: Εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας ή χάστε τες για πάντα

Μπορεί να βοήθησε στη δημιουργία του διαδικτύου, ωστόσο δε διστάζει να μιλήσει και για τους «κινδύνους» που συνοδεύουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο Dr Vinton «Vint» Cerf προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου να εκτυπώσουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες, αν δε θέλουν μια μέρα να τις δουν να «χάνονται» μια για πάντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, ο αντιπρόεδρος της Google προειδοποιεί ότι καθώς τα λειτουργικά συστήματα και τα λογισμικά εξελίσσονται ολοένα και πιο πολύ, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη η πρόσβαση στα έγγραφα και τις εικόνες που έχουν αποθηκευτεί με παλαιότερη τεχνολογία.

Ανέφερε ακόμη, ότι η εξάρτησή μας από την τεχνολογία θα μπορούσε να «μεταλλάξει» τον 21ο αιώνα σε μια νέα «σκοτεινή εποχή» στην ιστορία, με τα οποιαδήποτε στοιχεία του πολιτισμού μας να χάνονται σε μια ψηφιακή «μαύρη τρύπα».

Στους αιώνες που θα έρθουν, οι μελλοντικοί ιστορικοί που θα μελετούν την εποχή μας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε μια ψηφιακή «έρημο», συγκρίσιμη με τη μετα-ρωμαϊκή περίοδο στη Δυτική Ευρώπη, για την οποία είναι σχετικά λίγα γνωστά, λόγω της σπανιότητας των γραπτών αρχείων.

Ο Dr Cerf, που κατέχει τον τίτλο του «Chief Internet Evangelist» στη Google είπε ακόμη: «Αν σκεφτούμε 1.000, 3.000 χρόνια μπροστά, πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε όλα τα bits τα οποία χρειαζόμαστε έτσι ώστε να ερμηνεύσουμε σωστά τα ψηφιακά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε; Προς το παρόν, χωρίς να το συνειδητοποιούμε πετάμε αδιάφορα όλα μας τα δεδομένα σε κάτι που θα μπορούσε να γίνει μια μαύρη τρύπα πληροφοριών. Τον επόμενο αιώνα και αυτοί που θα ακολουθήσουν μετά θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ερμηνευτούν τα bits που θα έχουμε αφήσει πίσω μας».

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, ο ίδιος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια παρότρυνε τους χρήστες του διαδικτύου να εκτυπώσουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες και να μη βασίζονται απλά στην αποθήκευσή τους σε αρχεία μνήμης.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed