Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ο πολιτικός με τα 5 εκ. στο εξωτερικό, και οι ανήλικοι εκατομμυριούχοι. Ελλάδα, η χώρα των κροίσων!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

- Πολιτικό πρόσωπο εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ αλλά αποδεικνύεται πως ήταν ο δικαιούχος
- Πρόκειται για άνθρωπο που παραμένει στην πολιτική και συμβουλεύει κόμμα!
- Πως αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ – Κλήθηκε ήδη για εξηγήσεις
- Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει και η έρευνα για το σκάνδαλο SwissLeaks
- 14 δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις 8,2 εκατ. δολάρια, ανήλικοι με 2,8 εκατ. στην τράπεζα HSBC
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ HSBC

 

Τελικά στην Ελλάδα και λεφτά υπάρχουν και κροίσοι με καταθέσεις εκατομμυρίων. Απλά, τα λεφτά υπάρχουν σε καταθέσεις στην Ελβετία! Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο SwissLeaks με τις καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα HSBC έρχονται να προκαλέσουν το... κοινό αίσθημα.

Εν αρχή ην η λίστα Λαγκάρντ. Μια υπόθεση για την οποία έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί πολλά και για την οποία έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μια αποκάλυψη για πρόσωπο που βρίσκεται στην περιβόητη λίστα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω. Και αυτό γιατί πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως πληρεξούσιο μεγάλου ποσού, πάνω από 5 εκατ. ευρώ, στη λίστα Λαγκάρντ. Όμως αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, πως δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος του.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, τον κάλεσε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει το ποσό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δυο δημοσιογράφους ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, που την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ και συναντήθηκαν με τους οικονομικούς εισαγγελείς. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο υπάλληλος της HSBC που πήρε τα στοιχεία με τους καταθέτες, τους έδωσε και το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική, καθώς τώρα δίνει ατύπως συμβουλές σε πολιτικό κόμμα!

Πέρα από κάθε... φαντασία είναι οι αποκαλύψεις για το ποιοί περιλαμβάνονται στη λίστα των καταθετών της τράπεζας HSBC η οποία έρχεται στο φως μέσα από την έρευνα για το σκάνδαλο SwissLeaks, στην οποία μετέχει και η εφημερίδα Τα Νέα.

Στη λίστα λοιπόν υπάρχουν νοικοκυρές, δημόσιοι υπάλληλοι, ανήλικοι (!), καλλιτέχνες, δικαστές, πρώην στρατιωτικοί, αγρότες και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών με "βαριές" καταθέσεις.

Στους 2.148 πελάτες της τράπεζας με... ελληνικό ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από την έρευνα των Νέων, εντοπίστηκαν 34 περιπτώσεις λογαριασμών που συνδέονται με άτομα των οποίων η επαγγελματική ιδιότητα που έχει δηλωθεί περιλαμβάνεται στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι 20 εμφανίζονται μηδενικοί αλλά ειδικοί υποστηρίζουν πως ακόμη και αυτοί μπορεί να κρύβουν «θησαυρούς», γιατί υπάρχει πιθανότητα να άνοιξαν απλά για να δεχτούν ένα ποσό, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο λογαριασμό εκτός τράπεζας.

Οι υπόλοιποι 14 «φιλοξένησαν» την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατομμύρια. Ανάμεσα στους 14 και η μοναδική δημόσια υπάλληλος, με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων, που κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή αλλά υποστήριξε πως δεν ξέρει τίποτα και ότι ήταν απλώς συνδικαιούχος.

Επίσης, ανάμεσα στους 14 είναι και πρώην δικαστικοί με καταθέσεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά και ένας ναύαρχος κι ένας απόστρατος με μηδενικούς λογαριασμούς.

Ανάμεσα στους καταθέτες της HSBC βρίσκονται και τρεις ανήλικοι με καταθέσεις 2,8 εκατομμυρίων δολάρια, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων με 67 λογαριασμούς ύψους 236,5 εκατ. δολάρια, συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς που μοιράζονται 225,6 εκατ. δολάρια.

* newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Το προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων, για το Πάσχα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ο Εμπορικός Σύλλογος, συγκεκριμένα, προτείνει από Τετάρτη 1η Απριλίου μέχρι και Παρασκευή 3 του μήνα συνεχόμενο ωράριο 9 το πρωί με 9 το βράδυ, το Σάββατο 4 Απριλίου λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. Την Κυριακή 5 Απριλίου από 11 το πρωί με 6 το απόγευμα και Μεγάλη Δευτέρα με Μεγάλη Πέμπτη ωράριο από τις 9 το πρωί με τις 9 το βράδυ, Μεγάλη Παρασκευή από 1 μετά το μεσημέρι μέχρι 7 το απόγευμα και Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα είναι αργία. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και από Τρίτη 14 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Φυλακές Λάρισας: Όλη αλήθεια για το μακελειό! Τι συνέβη μεταξύ των δύο Αλβανών κακοποιών

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ο 35χρονος δράστης είχε από παλιότερα διαφορές με έναν 47χρονο ομοεθνή συγκρατούμενό του

Προηγούμενα από τον καιρό που βρίσκονταν στην πατρίδα τους είχαν ο δράστης και το θύμα της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Αλβανών κρατουμένων που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος δράστης είχε από παλιότερα διαφορές με έναν 47χρονο ομοεθνή συγκρατούμενό του με τον οποίο διαπληκτίστηκε έντονα μπροστά και σε άλλους συμπατριώτες τους κρατούμενους, χωρίς να έχει γίνει γνωστή με σαφήνεια η αιτία. Ξαφνικά, έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα με αυτό.

Ένας άλλος Αλβανός ηλικίας 46 χρόνων προσπάθησε να εμποδίσει τον δολοφόνο, όμως εκείνος έστρεψε εναντίον του το μαχαίρι και τον τραυμάτισε σοβαρά πριν επέμβουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τον αφοπλίσουν. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται. Η Ασφάλεια Λάρισας διερευνά το κίνητρο του φονικού, σε συνεργασία με την διεύθυνση των φυλακών.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Σημαδεμένος επιστρέφει!

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Η θρυλική ατάκα «Say hello to my little friend», πρόκειται να ακουστεί ξανά στην μεγάλη οθόνη, αφού η Universal έχει ήδη στα σκαριά το remake της εμβληματικής ταινίας Scarface, με την υπογραφή αυτή τη φορά του σεναριογράφου του «Straight Outta Compton»,Τζόναθαν Χέρμαν.

Η πρώτη έκδοση του 1983, η οποία κυκλοφόρησε από την ίδια εταιρεία παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, αφηγείται την ιστορία του Κουβανού πρόσφυγα Tony Montana, ο οποίος φτάνει το 1980 στο Μαϊάμι και εξελίσσεται σε κορυφαίο έμπορο ναρκωτικών.

Στο remake που θα παρακολουθήσουμε, με βάση το Λος Άντζελες, την άνοδο ομάδας μεταναστών στον εγκληματικό υπόκοσμο. Την καρέκλα του σκηνοθέτη θα πιάσει αυτή τη φορά ο Πάμπλο Λαρέν, ενώ την παραγωγή θα υπογράψει ο Μαρκ Σμάγκερ με την Global Produce. Την εξέλιξη της νέας ταινίας θα επιβλέπουν οι Τζον Μουρ και Τζέι Πολίντορο εκ μέρους της Universal.

* newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο φοιτητής με τη BMW, το τσουβάλι, και η δήθεν ερωτική απογοήτευση.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα makeleio, μαθαίνουμε στοιχεία που φαίνονται το λιγότερο παράξενα...

Στα χέρια δημοσιογράφων, υπάρχει υλικό που δείχνει φοιτητές, να βάζουν ένα τσουβάλι στο πορτ-μπαγκαζ ενός μαύρου οχήματος μάρκας BMW, που ανήκει σε φοιτητή.

Ο δικηγόρος του εν λόγω νεαρού, κατέθεσε μήνυση στο makeleio, για ψευδείς αναφορές και στοιχεία. Ποιός φοβάται τις αποκαλύψεις;

Ακόμη, από εχθές αναφέρεται πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ερωτεύτηκε μια κοπέλα από τα Γιάννενα και ήταν "πεσμένος" για αυτόν τον λόγο. Και οχι για τους τραμπουκισμούς!

Ποιός πάει να ονομάσει την αυτοκτονία - δολοφονία, σε αυτοκτονία - ερωτική απογοήτευση;

Ποιός νέος στις μέρες μας, βάζει τέλος στη ζωή του για μια κοπέλα; Ενώ παράλληλα σχεδιάζει πως θα περάσει το Πάσχα με την οικογένειά του;

Το Makeleio αποκαλύπτει πολλά, ακόμα και για τον ειδικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη που όποτε η αστυνομία κάνει "λάθη" εκείνος τα διορθώνει. Ποιά είναι τα λάθη και ποιές οι διορθώσεις; Γιατί ζητούν από την οικογένεια να μείνει μακριά από τον Γιώργο Τσούκαλη;

Τέλος, με νέα αποκάλυψη ειδικού, μια αυτοκτονία πρέπει να αφήσει μεγάλες ποσότητες αίματος, οι οποίες δεν βρέθηκαν στο σώμα του Βαγγέλη, ούτε αλλού...

Η συνέχεια θα είναι αποκαλυπτική, και σίγουρα πολλοί έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους, καθώς κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Daily Bet Gr. Προτεινόμενα παιχνίδια για Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Προτεινόμενα παιχνίδια για
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Daily Bet and Win ! Daily news gr - Προτεινόμενα παιχνίδια για Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

1. 17:00 (ΑΓΠ) ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΣΟΥΟΝΣΙ προτείνουμε ΑΣΣΟ, με απόδοση 2.20.
2. 19:30 (ΓΕ1) ΣΑΛΚΕ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ προτείνουμε OVER, με απόδοση 1.75.
3. 16:30 (ΓΕ1) ΚΟΛΩΝΙΑ - ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ προτείνουμε OVER, με απόδοση 1.80.
4. 21:45 (ΟΛΛ) ΑΛΚΜΑΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΡ προτείνουμε ΟVER, με απόδοση 1.55.
5. 21:00 (ΓΑ1) ΚΑΕΝ - ΜΕΤΣ προτείνουμε ΑΣΣΟ, με απόδοση 1.70.
6. 17:00 (ΑΓΤ) ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΦΟΥΛΑΜ προτείνουμε ΑΣΣΟ, με απόδοση 1.65.


Στην σημερινά μας προγνωστικά δεν σας έχουμε σχόλια και αναλύσεις, για τους αγώνες που σας προτείνουμε. Είναι αλήθεια ότι στο σημερινό δελτίο αγώνων του στοιχήματος, παρατηρούμε μια μεγάλη ποικιλία αγώνων με πολύ δύσκολα παιχνίδια, με μεγάλους συντελεστές απόδοσης. Έτσι επιλέξαμε να σας προτείνουμε πιο απλά και εύκολα παιχνίδια (σιγουράκια), και να μην μπλεχτούμε με αγώνες χωρίς προοπτική κέρδους. Καλά κέρδη !

Από τον Dailybet Chris.

Γίνετε μέλη και στην ομάδα του DailyBet στο facebook, για άμεση ενημέρωση!
https://www.facebook.com/groups/dailybetgr/


*Το Dailynewsgr.com και το DailyBet, δεν φέρει καμία ευθύνη για τα παραπάνω αναγραφόμενα.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed