Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Η ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνει την Ώρα του Πολίτη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Την Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων καθιερώνει η Ελληνική Αστυνομία. Η δράση ξεκινά πιλοτικά από την ερχόμενη Δευτέρα σε 14 αστυνομικά τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα. Μετά την αξιολόγησή της, προβλέπεται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια

«Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Δύο φορές το μήνα, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο δειοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).

‘Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «με τη δράση αυτή πολίτες, φορείς και κοινωνικοί εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης».

Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα αστυνομικά τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.

Οι πολίτες, οι φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις γραμματείες των παραπάνω αστυνομικών τμημάτων, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους διοικητές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν υποθέσεις που τους απασχολούν.

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κατέβασαν ρολά στη σειρά Δικαίωση! Δείτε το γιατί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

H σειρά "Δικαίωση", που προβάλλονταν στο Mega μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από Δευτέρα έως και Πέμπτη σταμάτησε να προβάλλεται!

Η σειρά για δύο και πλέον εβδομάδες δεν συμπεριλαμβάνεται στο τηλεοπτικό "μενού"! Στη θέση της σειράς θα δούμε σε επανάληψη επεισόδια από το "Κάτω Παρτάλι".

Ποιος όμως είναι ο λόγος που η σειρά δεν προβάλλεται; Σύμφωνα με την Νάνσυ Νικολαϊδου, έχουν "παγώσει" τα γυρίσματα εδώ και μέρες, μιας και οι συντελεστές της σειράς και οι τεχνικοί δεν έχουν πληρωθεί.

Οι άνθρωποι της εταιρίας παραγωγής έχουν δεσμευθεί να καταβάλουν μέρος των δεδουλευμένων αμέσως μετά το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα ή την Τρίτη ή την Τετάρτη του Πάσχα, έτσι ώστε να ξεκινήσει πάλι η σειρά! Εν αναμονή των εξελίξεων!

gossip-tv.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Τι συμβαίνει με την Εθνική Ελλάδος του Καπουτζίδη;

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Το Mega θέλει αλλά ο δημιουργός «κλωτσάει».

Η «Εθνική Ελλάδος», το καινούργιο σίριαλ του Μεγάλου Καναλιού ενδέχεται να πάρει παράταση για μια ακόμη σεζόν. Ο δημιουργός του δεν ήθελε να απλωθεί σε πολλά επεισόδια αλλά το κανάλι έχει άλλο σκοπό. Η χρυσή τομή, όμως αναφέρει το Τηλέραμα, θα βρεθεί αφού ουσιαστικά φέτος το σίριαλ θα συμπληρώσει μισή σεζόν στον αέρα, οπότε τον Ιανουάριο που 2016 θα δούμε την άλλη μισή.

gossip-tv.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πάει για τρίτη σεζόν το Άκου τι είπαν!

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Έχει το κοινό και την τηλεθέαση με το μέρος του, γι' αυτό και ο Αlpha αποφάσισε να δώσει στον Χρήστο Φερεντίνο το πράσινο φως και για τρίτη χρονιά.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και το «Ακου τι είπαν», όπως και το «Άκου τι είπαν βραδιάτικα» θα υπάρχου ν στο πρόγραμμα του καναλιού και την ερχόμενη σεζόν. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον παρουσιαστή να έχει συζητήσει με τα στελέχη του καναλιού και για ένα ακόμη κόνσεπτ, που αν όλα πάνε καλά θα βγει στον αέρα στο δεύτερο μέρος της ερχόμενης σεζόν.

gossiptv

Διαβάστε περισσότερα ...

Επιστρέφει η σειρά Τόλμη και Γοητεία!

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Η σειρά «Τόλμη και γοητεία» έχει γράψει ιστορία τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Η θρυλική σειρά επιστρέφει αυτή τη φορά στο Μακεδονία TV κάθε μεσημέρι στις 12.45 το μεσημέρι. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιστορίες της οικογένειας Φόρεστερ! Απιστίες, γάμους, πάθη, έρωτες και πασαρέλα!

gossip-tv.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed