Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Χρυσή Μπάλα: Ντροπιαστική αμέλεια της ΕΠΟ! Δεν έστειλε τις ψήφους.

epo logo

Τον υπαίτιο της γκάφας για τη μη αποστολή των ψήφων του Σκίμπε και του Τοροσίδη για τη “Χρυσή Μπάλα” ερευνούν στην ΕΠΟ. Σε κάθε περίπτωση η οργάνωση ξεχειλίζει στην ομοσπονδία...

Η FIFA δεν έλαβε ποτέ τις ελληνικές ψήφους και δίπλα στην Ελλάδα υπήρχε ένα ντροπιαστικό κενό για τη χώρα μας. Τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε όσο και ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Τοροσίδης είχαν ψηφίσει κανονικά. 

Ο αμυντικός της Ρόμα είχε δώσει την πρώτη ψήφο του στον Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), έπειτα διάλεξε Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ) και τελευταίο τον Εντέν Αζάρ (Τσέλσι).

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

FIFA: Επιδιώκουν ισόβιο αποκλεισμό σε Μπλάτερ - Πλατινί.

Η ποινή του Μπλάτερ και του Πλατινί για το οικονομικό σκάνδαλο της FIFA... Αυτό αναμένεται να επιδιώξουν οι εισαγγελείς της επιτροπής δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Πρόκειται να καταθέσουν έφεση, ώστε η τιμωρία των δύο ανδρών να ξεπεράσει τα οκτώ χρόνια ή ακόμα να προκύψει και ισόβιος αποκλεισμός... 

Πάντως, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για παράνομη δοσοληψία, την οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν θα ασκήσουν και αυτοί έφεση ώστε να καταπέσει η τιμωρία τους.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πίσω οι βαθμοί! Ανατροπή και δικαίωση για τον ΟΦΗ.

Με ομόφωνη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, οι Κρητικοί παίρνουν πίσω τους βαθμούς που τους είχαν αφαιρεθεί με απόφαση της ΕΠΟ και των οργάνων της.

H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέστρεψε τους έξι βαθμούς στον ΟΦΗ, οι οποίοι του είχαν αφαιρεθεί ως ποινή για οφειλές στον Αλεξάντερ Πέσιτς. Πρόκειται για μια τεράστια δικαίωση των κρητικών που πλέον μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της ανόδου από στη Β' εθνική.

Το γεγονός αυτό φέρνει πλέον τον ΟΦΗ στην 4η θέση της βαθμολογίας στον 4o όμιλo της Γ' Εθνικής και στο -8 από τον πρωτοπόρο Φωστήρα, τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή στον Ταύρο.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Euroleague: Ελληνικές πρωτιές! Ηγέτης ο Σπανούλης, καλύτερο “4άρι” ο Πρίντεζης.

Οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού τοποθετήθηκαν από τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων της Euroleague στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τζένεραλ μάνατζερ επέλεξαν τον Βασίλη Σπανούλη για σπουδαιότερo ηγέτη (58.3%), ενώ το 50% θα τού έδινε την μπάλα για το τελευταίο σουτ.

Καλύτερος power forward ψηφίστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ στην κούρσα για το βραβείο του MVP προηγείται ο Νάντο Ντε Κολό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ποιος θα είναι ο MVP της σεζόν;
Νάντο Ντε Κολό 58.33%
Γιαν Βέσελι 12.50%
Μίλος Τεόντοσιτς 8.33%
Γιάννης Μπουρούσης 8.33%
Μάλκολμ Ντιλέινι 8.33%

Ποιος είναι ο καλύτερος Αμερικανός στην Euroleague
Μάλκολμ Ντιλέινι 45.83%
Κουίνσι Μίλερ 12.50%
Ντέρικ Μπράουν 8.33%
Μπράντλι Γουαναμέικερ 8.33%
Ταϊρές Ράις 8.33%

Ποιος είναι ο κλασικότερος σουτέρ;
Τζέισι Κάρολ 45.83%
Τζον Ντίμπλερ 20.83%
Αλεξέι Σβεντ 12.50%

Ποιος είναι ο καλύτερος αμυντικός;
Σέρχιο Γιουλ 20.83%
Μπράιαντ Ντάνστον 16.67%
Κάιλ Χάινς 16.67%

Ποιος είναι ο πιο θεαματικός παίκτης;
Γιαν Βέσελι 20.83%
Πάτρικ Γιανγκ 12.50%
Τζέιμς Γκιστ 12.50%

Ποιος είναι ο καλύτερος πασέρ;
Μίλος Τεόντοσιτς 45.83%
Τομά Ερτέλ 16.67%
Σέρχιο Ροντρίγκεθ 12.50%

Ποιος θα είναι ο ανερχόμενος αστέρας της σεζόν;
Ντάριο Σάριτς 33.33%
Λούκα Ντόντσιτς 25%

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στη διοργάνωση;
Κάιλ Χάινς 37.50%
Μπράιαντ Ντάνστον 16.67%
Βασίλης Σπανούλης 12.50%

Ποιος είναι ο ηγετικότερος παίκτης;
Βασίλης Σπανούλης 58.33%
Ταϊρές Ράις 8.33%
Δημήτρης Διαμαντίδης 8.33%
Σέρχιο Γιουλ 8.33%

Ποιος παίκτης θα θέλατε να πάρει το τελευταίο σουτ;
Βασίλης Σπανούλης 50%
Μάλκολμ Ντιλέινι 8.33%

Ποιος παίκτης έχει τον υψηλότερο δείκτη μπασκετικής νοημοσύνης;
Σέρχιο Ροντρίγκεθ 33.33%
Μίλος Τεόντοσιτς 25%
Βασίλης Σπανούλης 25%

Ποιος παίκτης είναι πιθανόν να κάνει το ξεπέταγμα εφέτος;
Μάικ Τσίρμπες 12.50%
Μάλκολμ Ντιλέινι 12.50%
Ταϊρές Ράις 8.33%
Γιάννης Μπουρούσης 8.33%
Βίκτορ Κλαβέρ 8.33%

Ποιον παίκτη θα θέλατε να αποκτήσετε;
Νάντο Ντε Κολό 20.83%
Μάλκολμ Ντιλέινι 20.83%

Ποιος είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ;
Μίλος Τεόντοσιτς 16.67%
Μάλκολμ Ντιλέινι 16.67%

Ποιος είναι το καλύτερο 2άρι;
Νάντο Ντε Κολό 41.67%
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 12.50%
Μάλκολμ Ντιλέινι 12.50%

Ποιος είναι ο καλύτερος σμολ φόργουορντ;
Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 37.50%
Λουίτζι Ντατόμε 16.67%
Νάντο Ντε Κολό 8.33%
Αλεσάντρο Τζεντίλε 8.33%
Ρούντι Φερνάντεθ 8.33%

Ποιος είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ;
Γιώργος Πρίντεζης 45.83%
Ντέρικ Μπράουν 8.33%
Γιαν Βέσελι 8.33%

Ποιος είναι ο καλύτερος σέντερ;
Γιαν Βέσελι 41.67%
Άντε Τόμιτς 16.67%
Γιάννης Μπουρούσης 12.50%

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο Κερατσινίου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

olp12012016

Άρχισε, χθες Δευτέρα 11/1/2016, διαδικασία κατάσχεσης ποσού 6.826.489,17 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος, σημειώνοντας ότι η κατάσχεση στηρίζεται σε τελεσίδικες αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγές, πάντως, από τον ΟΛΠ μιλώντας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα, είπαν ότι πρόκειται για μια οικονομική διένεξη από το 2009, ενώ ανέφεραν ότι η σχετική διαδικασία έχει προσβληθεί εδώ και καιρό από το νομικό τμήμα του Οργανισμού και η υπόθεση ακόμα δεν έχει κριθεί.
«Όλοι έχουν πάρει το μήνυμα ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε χάρες ούτε εξαιρέσεις, ειδικά όσον αφορά σε εταιρείες που για πολλά χρόνια έχουν ωφεληθεί από την πόλη», τόνισε από την πλευρά του δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα ...

Ξεκινάει το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, σύναξη ετοιμάζει ο Άνθιμος!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Η «Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών», όπως θα είναι ο τίτλος του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Η λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, δύο χρόνια μετά την απόφαση ίδρυσής της που έλαβε στις 7 Μαρτίου 2014 το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ, ωστόσο οι οξύτατες αντιδράσεις πολιτικών και κυρίως εκκλησιαστικών παραγόντων, οδήγησαν στη μέχρι τώρα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος έχει προγραμματίσει σύναξη στις 14 Φερβουαρίου, προκειμένου να εκδηλώσει τη δριμεία αντίδρασή του για το νέο Τμήμα.

Σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Σταμούλη, πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ , θα οργανωθεί στο ΑΠΘ ανεξάρτητο 4ετές πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:

– Εκτός από τους καθηγητές με θεολογικό αντικείμενο (ανήκουν στο Τμήμα Θεολογίας), στο πρόγραμμα θα διδάξουν πανεπιστημιακοί από τα Τμήματα Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας, Φιλολογίας, Νομικής, Αρχιτεκτονικής.

– Θα προκηρυχθούν πέντε θέσεις διδασκόντων με οκτάμηνη σύμβαση (γι’ αυτό απαιτείται η έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), οι οποίοι θα διδάξουν Μουσουλμανική Θεολογία, δηλαδή το Κοράνι, και Αραβική Γλώσσα.

– Η πρόταση του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ προς το υπουργείο είναι στο πρόγραμμα να εισαχθούν το 2016 από 30 έως 50 φοιτητές.

– Το πρόγραμμα δεν θα έχει κατηχητικό χαρακτήρα, ούτε θα στοχεύει αποκλειστικά στη μόρφωση μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούν να εισαχθούν υποψήφιοι ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου.

– Θα επιλέγεται από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους των πανελλαδικών και οι απόφοιτοί του θα είναι ειδικευμένοι στη Μουσουλμανική Θεολογία, ενώ όσοι εξ αυτών είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης θα μπορούν να εργαστούν ως ιεροδιδάσκαλοι Ισλαμικής Θρησκείας, και δη στη Θράκη όπου ζουν περίπου 120.000 μουσουλμάνοι.

Εως τώρα, τις θέσεις ιεροδιδασκάλων καταλαμβάνουν (ως αναπληρωτές με ετήσια σύμβαση) απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων ή της τριετούς φοίτησης Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, που απευθυνόταν αποκλειστικά σε μουσουλμάνους που επιθυμούσαν να διδάξουν σε μειονοτικά σχολεία, και καταργήθηκε επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου. Η έλλειψη σε προσωπικό με τα απαραίτητα ακαδημαϊκά προσόντα καταδεικνύεται από το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν 240 θέσεις ιεροδιδασκάλων, το 2014 καλύφθηκαν οι 65 και το 2015 οι 90. Ετσι οι Μουσουλμανικές Σπουδές θα προσφέρουν μια δεξαμενή νέων ιεροδιδασκάλων με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το Τμήμα Θεολογίας έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι θα πρόκειται για πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών που έχει καθαρά ακαδημαϊκή και επιστημονική στόχευση και όχι κάποιου είδους ιερατική σχολή για μουσουλμάνους.

«Η συνύπαρξη χριστιανικής θεολογίας και μουσουλμανικής θεολογίας αποτελεί συνηθισμένη πρακτική στα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ», έλεγε στη Βουλή στις 8 Οκτωβρίου του 2014 ο τότε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος. Και αποτυπώνοντας την κατάσταση σε χώρες της Δύσης, ανέφερε ότι «ακόμη και όταν οι μουσουλμανικές σπουδές υπηρετούνται από Τμήματα Ισλαμικών Σπουδών, αυτά εντάσσονται στις Θεολογικές Σχολές, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στα Πανεπιστήμια του Tuebingen στη Γερμανία, στο Cambrigde στη Βρετανία, το Berkeley και το Yale στις ΗΠΑ. Επίσης, εντός του Βατικανού λειτουργεί το Ποντιφικικό Ινστιτούτο Αραβοϊσλαμικών Σπουδών-PISAI».

Στην προσπάθεια για να μην ιδρυθεί το πρόγραμμα Μουσουλμανικών Σπουδών πρωταγωνίστησαν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Οι σημερινές αντιδράσεις πάντως και αυτές που προγραμματίζονται εκτιμώνται, όπως ανέφερε στην «Κ» κυβερνητική πηγή, «ως τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις ενός συστήματος που με ακραίες φωνές επιχειρεί να εκφράσει την εσωστρέφεια και τον συντηρητισμό μέρους της σύγχρονης Ορθοδοξίας γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις επιθέσεις εναντίον του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου κατηγορώντας τους ότι προδίδουν την Ορθοδοξία».

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Συντάξεις: Τσεκούρι και χωρίς προσωπική διαφορά ζητούν οι δανειστές – Μπλόκο και στην εθνική σύνταξη με αύξηση των ετών.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

- Από τώρα και όχι το 2018 οι μειώσεις στις συντάξεις με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις
- Κίνδυνος να αυξηθούν από τα 15 στα 20 τα έτη ασφάλισης και μπλόκο στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ
- Τα πάνω, κάτω και στα ποσοστά αναπλήρωσης φέρνει το κουαρτέτο των δανειστών που βάζει νέα εμπόδια στο Ασφαλιστικό

Μετά τη διάψευση Κατρούγκαλου από την Κομισιόν ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις για τοΑσφαλιστικό, έρχονται και οι ενστάσεις με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια σειρά “μπλόκων” που βάζουν οι δανειστές στις συντάξεις όλων των επιπέδων.
Ουσιαστικά οι δανειστές ζητούν αλλαγές στα ποσά αναπλήρωσης ή αλλαγή στο ποσό της εθνικής σύνταξης καθώς βλέπουν ότι υπάρχουν αδικίες σε βάρος όσων έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης και έτσι ευνοείται η μαύρη εργασία, ενώ φαίνεται ότι απαιτούν και άμεσες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις χωρίς την προσωπική διαφορά, να έρθουν οι μειώσεις δηλαδή τώρα και όχι το 2018.

Αναλυτικά τα εμπόδια που βάζουν οι δανειστές:
Σε ό,τι αφορά στην εθνική σύνταξη οι δανειστές διαφωνούν με το ύψος του ποσού. Θεωρούν ότι τα 15 έτη ασφάλισης ως μίνιμουμ για την εθνική σύνταξη είναι λίγα.
Παράλληλα ζητούν μεγαλύτερη του 6% μείωση για όσους αποχωρούν νωρίτερα από τα 67 έτη.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα ποσοστά αναπλήρωσης καθώς ένας ασφαλισμένος με 15 έτη και μισθό 800 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό θα δικαιούται σύνταξη 480 ευρώ, ποσοστό ελάχιστα μικρότερο από εκείνο που λαμβάνει κάποιος με πολλαπλάσια έτη ασφάλισης και ανάλογο μισθό. 
Το ίδιο και με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με μισθό 1.500 ευρώ και ασφάλιση 35 ετών με το νέο σύστημα θα λάβει σύνταξη 946 ενώ ένας εργαζόμενος με μισθό 600 ευρώ και ασφάλιση 15 ετών θα πάρει σύνταξη 456 ευρώ. Δηλαδή ο πρώτος που θα δουλέψει υπερδιπλάσια χρόνια θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης 63% ενώ ο δεύτερος με τα βασικά 15 έτη ασφάλισης θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης 75%.
Ουσιαστικά οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να ... σβήσει και να ξαναγράψει απ' την αρχή όλα τα ποσοστά αναπλήρωσης στο νέο ασφαλιστικό.
Κάπως έτσι πέφτει στο τραπέζι ξανά το ενδεχόμενο αύξησης του μίνιμουμ των ετών ασφάλισης από τα 15 στα 20 έτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος σύνδεσης της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια κάτι που θα σημάνει σύνταξη μόλις 384 για χιλιάδες συνταξιούχους.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Eldorado Gold: Αναστέλλεται η επένδυση στην Χαλκιδική - Χάνουν την δουλειά τους 600 εργαζόμενοι.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε απώλεια 600 θέσεων από τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής εντός του επόμενου τριμήνου θα οδηγήσει η απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών ενώ άλλες 500 θέσεις στο έργο της Ολυμπιάδας απειλούνται αν δεν εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου η άδεια εγκατάστασης που απαιτείται.

Τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο πρόεδρος της πολυεθνικής, Πωλ Ράιτ παρουσιάζοντας τις αποφάσεις για αναστολή των επενδύσεων στις Σκουριές και πιθανή αναστολή της Ολυμπιάδας. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι σε καθεστώς συντήρησης τίθενται και τα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη.

Στις Σκουριές απασχολούνται σήμερα 682 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 600 σε εργολάβους. Στο τέλος του τριμήνου προβλέπεται να παραμείνουν 40-50 για συντήρηση και ασφάλεια των εγκαταστάσεων ενώ αν προχωρούσε η επένδυση σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας θα προσλαμβάνονταν άλλοι 500.

Πάντως ο κ. Ράιτ απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα εκτός όπως είπε αν η κυβέρνηση ζητήσει από την εταιρία να φύγει και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι το ζήτημα της επένδυσης έχει πολιτικοποιηθεί ήδη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και όχι στην ακεραιότητα της επένδυσης ή σε τοπικές αντιδράσεις οι οποίες όπως είπε προέρχονται από μειοψηφία κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Ράιτ σημείωσε ότι από το 2012 η εταιρία έχει αντιμετωπίσει τη μη εκπλήρωση από την πλευρά του υπουργείου Ενέργειας και λοιπών δημόσιων υπηρεσιών των υποχρεώσεών τους για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων. Υποστήριξε επίσης ότι "το 2015 το υπουργείο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανακάλεσε ή ανέστειλε ορισμένες βασικές άδειες χωρίς κανένα προφανή λόγο".

Ενδεικτικά ειναι τα νούμερα που παρουσίασε για τα έργα της Χαλκιδικής και τα οικονομικά μεγέθη που θα συνεισφέρει η εταιρεία:

1) 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση
2) 1,5 δισεκατομμύριο ευρω σε μισθούς
3) 100 εκατομμύρια ευρω σε τοπικούς συλλόγους και φορείς
4) 150 εκατομμύρια ευρω σε περιβαλλοντικές βελτιώσεις
5) 75 εκατομμύρια ευρω σε επενδύσεις σε έργα υποδομής της περιοχής
6) περισσότερα απο 2,5 δισεκατομμύρια ευρω σε πληρωμές προορισμούς τοπικούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.

«Η εταιρεία μας ειναι μια απο τις μεγαλύτερες καναδικές μεταλλευτικές εταιρείες. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 1 δις δολάρια ΗΠΑ τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσος, Πολ Ράιτ. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για άρρωστο πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες της επένδυσης.

Ο κ. Ράιτ είπε ακόμα: «Έχουμε ευθύνη προς όλους τους μετόχους και τους κοινωνικούς εταίρους μας και οι κίνδυνοι που το υπουργείο δημιουργεί δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή απο το να αναστείλουμε καθε περαιτέρω επένδυση στο έργο των Σκουριών με αποτέλεσμα να απολυθούν 600 εργαζόμενοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και οι δυο πλευρές όπως είπε δεσμεύονται από το νόμο. "Είναι ευθύνη μας να δρούμε σύμφωνα με περιβαλλοντικούς, εργασιακούς και εμπορικούς κανονισμούς και είναι νόμιμη και συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να χορηγήσει έγκαιρα άδειες και εγκρίσεις ώστε να επιτρέψει στην επένδυση να επιτύχει".

Συνέδεσε πάντως την υπόθεση των μεταλλείων με την προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων λέγοντας ότι οι επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τους οποίους προσκαλούν οι υπουργοί βλέπουν το παράδειγμα της Eldorado.
Η διοίκηση της εταιρίας θα έχει σειρά συναντήσεων σήμερα και αύριο στην Αθήνα: στις 4:30 θα γίνει συνάντηση με τον ΣΕΒ, στις 6μμ με το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τα σωματεία των εργαζομένων. Στις 9:30 αύριο το πρωί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φ. Γεννηματά, στις 10:30 με τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη, στις 12 μ. με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σ. Θεοδωράκης και στις 2:30 προγραμματίζεται κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει το θέμα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και να λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για την αναγγελία αναστολής των εργασιών της El Dorando.
«Με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου της El Dorando είχαμε κλείσει ένα ραντεβού για χθες. Προτίμησε με δική του ευθύνη να το ακυρώσει να δώσει τη συνέντευξη Τύπου και να το κάνουμε αύριο. Θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι προκλητική. Διότι αν θέλεις να συνεννοηθείς με κάποιον δεν δημιουργείς τετελεσμένα γεγονότα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Και θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει το θέμα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και να λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους» δήλωσε ο κ. Π. Σκούρλετης βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου νωρίτερα συμμετείχε σε διυπουργική σύσκεψη για τα μεγάλα έργα.

 

«Ουδέν σχόλιο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα.
«Πρόκειται για ίδια εταιρική απόφαση και δεν σχολιάζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ. Ωστόσο, η ίδια εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος προσαρμογής, στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην προσέλκυση και διατήρηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Χρυσές Σφαίρες: "Revenant" και "Martian" οι μεγάλοι νικητές.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Οι δύο "οδύσσειες" επιβίωσης, οι ταινίες "The Revenant" (Η Επιστροφή) του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου και "Η Διάσωση" (The Martian) του Ρίντλεϊ Σκοτ, θριάμβευσαν στην 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Beverly Hilton, του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια.

Η πρώτη ταινία που έχει ως θέμα της την επιβίωση ενός κυνηγού που εγκαταλείπεται τραυματισμένος από τους συντρόφους του, οι οποίοι τον προδίδουν και σκοτώνουν το γιο του, τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ενώ ο σκηνοθέτης της, ο Μεξικάνος Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, κατέγραψε άλλον έναν θρίαμβο και έφυγε από την τελετή με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, μετά το Όσκαρ που είχε πάρει πέρυσι για την ταινία του Birdman.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε με τη σειρά του με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία για την ερμηνεία του στο ρόλο του θρυλικού κυνηγού Χιου Γκλας, τον οποίο ενσαρκώνει στην ταινία.

"Δεν μπορώ να περιγράψω την έκπληξή και την περηφάνεια μου που επέζησα της ταινίας αυτής έχοντας τόσο καλή παρέα (...) ", δήλωσε ο κινηματογραφιστής κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

"Ήταν το πιο δύσκολο ταξίδι για το οποίο έχω μπαρκάρει (...) Παλέψαμε σε χαμηλές θερμοκρασίες και δύσκολες συνθήκες για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτήν την ταινία, αλλά όλοι σε αυτήν την αίθουσα ξέρουμε πως ο πόνος είναι προσωρινός, ενώ μια ταινία είναι παντοτινή, επομένως ποιος νοιάζεται;", πρόσθεσε ο Ινιάριτου.

Η ταινία αυτή γυρίστηκε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες στον καναδικό βορρά και στην Αργεντινή και στοίχισε περισσότερα από 135 εκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά του, ο 41χρονος Ντι Κάπριο, ο οποίος επευφημήθηκε πολύ από τον κόσμο στην αίθουσα, είπε ότι αφιερώνει το βραβείο αυτό στους ιθαγενείς σε όλον τον κόσμο. "Είναι καιρός να ακούσουμε τη φωνή σας και να προστατεύσουμε τον πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές", δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος αγωνίζεται επίσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

"Είναι μια ταινία για την επιβίωση, την προσαρμογή και πάνω από όλα την εμπιστοσύνη, την οποία δεν υπάρχει κανένας που να την αξίζει περισσότερο από τον σκηνοθέτη μας Αλεχάντρο Ινιάριτου", σημείωσε ο Ντι Κάπριο, ο οποίος θεωρείται πλέον το φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού, καθώς οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται προάγγελος των πολυπόθητων μικρών αγαλματιδίων.

Την ίδια ώρα με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας τιμήθηκε "Η Διάσωση" (The Martian) του Ρίντλεϊ Σκοτ με θέμα έναν αστροναύτη που εγκαταλείπεται στον Άρη όταν θεωρείται νεκρός. Η ταινία αυτή χάρισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία στον Ματ Ντέιμον.

Οι ταινίες Spotlight και Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short), οι οποίες θεωρούνταν φαβορί, έφυγαν άπραγες από την τελετή αυτή.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία τιμήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον για τον ρόλο της στην ταινία Room (Το Δωμάτιο), στο οποίο ενσαρκώνει μια έγκλειστη μητέρα σε ένα δωμάτιο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 26χρονη ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Τζέικομπ Τρεμπλέι του 9χρονου συμπρωταγωνιστή της στην ταινία.

Η νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy του Ντέιβιντ Ο.Ράσελ, την τρίτη στη σειρά ταινία που κάνει μαζί του.

"Θέλω να θαφτώ στο πλάι σου", αστειεύτηκε κατά την παραλαβή του βραβείου της η 25χρονη ηθοποιός, η οποία έχει ήδη τιμηθεί με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας" και πάλι του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Η 40χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ κέρδισε την τέταρτη Χρυσή Σφαίρα στη σταδιοδρομία της. Αυτή τη φορά τιμήθηκε με αυτήν του Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Steve Jobs", ενώ ο θρύλος των ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε έφυγε από την τελετή αυτή με την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα, αυτή για τον Β' Ανδρικό Ρόλο στο "Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου" (Creed), στην οποία ενσαρκώνει έναν πρώην πρωταθλητή του μποξ.

"Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής", δήλωσε ο 69χρονος Σταλόνε από τα παρασκήνια σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την τελετή απονομής των βραβείων.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας τιμήθηκε "Ο Γιος του Σαούλ" (Ουγγαρία).

Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Animation τη Χρυσή Σφαίρα κέρδισε η ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς" (Inside Out) με τον Πιτ Ντόκτερ, συνδημιουργό της ταινίας μαζί με τον Ρόνι Ντελ Κάρμεν, να δηλώνει κατά την παραλαβή του βραβείου: "Πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο και ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα μιας ταινίας".

Επίσης με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου τιμήθηκε το "Steve Jobs".

Κατά την 73η τελετή απονομής των Βραβείων της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών ο Ντένζελ Ουάσινγκτον παρέλαβε το τιμητικό βραβείο "Cecil B DeMille Award" για το σύνολο της προσφοράς του στο χώρο του κινηματογράφου.

Την τιμητική αυτή διάκριση που απονέμεται σε αναγνώριση της προσφοράς ενός καλλιτέχνη μπροστά και πίσω από τις κάμερες έχει λάβει επίσης μεταξύ άλλων ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ ο 61χρονος Ουάσινγκτον είναι ο τρίτος μαύρος ηθοποιός στον οποίο απονέμεται στα περισσότερα από 60 χρόνια της ιστορίας του βραβείου αυτού.

Την παρουσίαση της τελετής αυτής απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών διακρίσεων είχε αναλάβει για τέταρτη φορά ο Ρίκι Ζερβέ, από τον οποίο δεν έλλειψε το καυστικό και μερικές φορές αμφιλεγόμενο χιούμορ, με στόχο κυρίως την Τζένιφερ Λόρενς, τον Μπεν Άφλεκ ή τον Μελ Γκίμπσον.

Κορυφαία στιγμή όμως ήταν όταν ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στον Σον Πεν ως "καρφί" για τη συνέντευξη που είχε πάρει μυστικά από τον Μεξικάνο βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν. "Θα βγάλω αυτόν τον μονόλογο και μετά θα κρυφτώ. Ούτε ο Σον Πεν δεν θα μπορέσει να με βρει", είπε ο Ζερβέ, ρούφηξε μια γουλιά από την μπίρα του και πρόσθεσε "Καρφί". Ο Σον Πεν δεν βρισκόταν στο ακροατήριο.

"Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής", δήλωσε ο 69χρονος Σταλόνε από τα παρασκήνια σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την τελετή απονομής των βραβείων.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας τιμήθηκε "Ο Γιος του Σαούλ" (Ουγγαρία).

Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Animation τη Χρυσή Σφαίρα κέρδισε η ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς" (Inside Out) με τον Πιτ Ντόκτερ, συνδημιουργό της ταινίας μαζί με τον Ρόνι Ντελ Κάρμεν, να δηλώνει κατά την παραλαβή του βραβείου: "Πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο και ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα μιας ταινίας".

Επίσης με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου τιμήθηκε το "Steve Jobs".

Κατά την 73η τελετή απονομής των Βραβείων της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών ο Ντένζελ Ουάσινγκτον παρέλαβε το τιμητικό βραβείο "Cecil B DeMille Award" για το σύνολο της προσφοράς του στο χώρο του κινηματογράφου.

Την τιμητική αυτή διάκριση που απονέμεται σε αναγνώριση της προσφοράς ενός καλλιτέχνη μπροστά και πίσω από τις κάμερες έχει λάβει επίσης μεταξύ άλλων ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ ο 61χρονος Ουάσινγκτον είναι ο τρίτος μαύρος ηθοποιός στον οποίο απονέμεται στα περισσότερα από 60 χρόνια της ιστορίας του βραβείου αυτού.

Την παρουσίαση της τελετής αυτής απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών διακρίσεων είχε αναλάβει για τέταρτη φορά ο Ρίκι Ζερβέ, από τον οποίο δεν έλλειψε το καυστικό και μερικές φορές αμφιλεγόμενο χιούμορ, με στόχο κυρίως την Τζένιφερ Λόρενς, τον Μπεν Άφλεκ ή τον Μελ Γκίμπσον.

Κορυφαία στιγμή όμως ήταν όταν ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στον Σον Πεν ως "καρφί" για τη συνέντευξη που είχε πάρει μυστικά από τον Μεξικάνο βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν. "Θα βγάλω αυτόν τον μονόλογο και μετά θα κρυφτώ. Ούτε ο Σον Πεν δεν θα μπορέσει να με βρει", είπε ο Ζερβέ, ρούφηξε μια γουλιά από την μπίρα του και πρόσθεσε "Καρφί". Ο Σον Πεν δεν βρισκόταν στο ακροατήριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα ...

Βουτιά στο πετρέλαιο, γύρισαν 11 χρόνια πίσω οι τιμές.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Κάτω από τα 31 δολάρια έπεσε το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές με το βαρέλι να πιάνει τιμή ως και 30,67%.

Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι το βαρέλι θα ... πιάσει πάτο, καθώς “διαβάζουν” την αγορά και βλέπουν από τη μια μεριά την υπερπαραγωγή, που ούτως ή άλλως ρίχνει την τιμή και από την άλλη τα οικονομικά δεδομένα της Κίνας. Ο “δράκος” είναι σε κρίση κάτι που θα σημάνει μείωση της ζήτησης (ειδικά σε επίπεδο βιομηχανίας) και απ' τη στιγμή που ο κινεζικός γίγαντας μειώσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση πτωτική θα είναι και η τιμή του πετρελαίου.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed