Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Μπουφόν: Σταματώ μετά το Μουντιάλ του 2018.

Για άλλα δυόμισι χρόνια θα απολαμβάνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα την κλάση του Τζίτζι Μπουφόν. Ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος γκολκίπερ του 21ου αιώνα έκανε γνωστό πως προτίθεται να αποσυρθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

«Θα προσπαθήσω να είμαι παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ίσως μετά να έχει έρθει η ώρα να σταματήσω. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συμβεί αυτό», δήλωσε ο 37χρονος γκολκίπερ της Γιουβέντους.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την πικρία του που δεν ήταν καν υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, παρά τη φοβερή σεζόν που έκανε με τη Γιουβέντους. «Άξιζα να είμαι υποψήφιος, έστω κι αν γνωρίζω πως θα ήταν απίθανο να είμαι ο νικητής», είπε.

Όσο για την εξαιρετικά φόρμα της Γιουβέντους, τόνισε: «Έχουμε 11 σερί νίκες κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Θα πρέπει να είμαστε, πάντως, προσεκτικοί γιατί όλα τα σερί κάποια στιγμή τελειώνουν».

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανακαίνιση στη Λεωφόρο το Μάιο.

Νέα μορφή, πιο σύγχρονου γηπέδου και πιο φιλικού προς το φίλαθλο, θα πάρει προσεχώς το «Απόστολος Νικολαΐδης». Σύμφωνα με την «Πράσινη», ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει την οριστική απόφαση για να αρχίσουν τα έργα ανακαίνισης της Λεωφόρου στα τέλη Μαΐου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των play offs της Super League.

Ήδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει κάνει τις σχετικές συζητήσεις με τους συνεργάτες του κι έχουν αποφασιστεί τα έργα που θα γίνουν, όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, προκειμένου να μη χρειαστεί να… ξενιτευτεί σε άλλο γήπεδο η ομάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο η Περιφέρεια Αττικής συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2016 ένα ποσό 7 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Στη Βέροια ο Ελευθερόπουλος.

Ο πρόεδρος της Βέροιας Θόδωρος Καρυπίδης από την πρώτη στιγμή ήθελε να φέρει στην Βέροια τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr. Ακόμα κι όταν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε Πανθρακικό και Ελευθερόπουλο, ο Καρυπίδης δεν έκανε πίσω. Επέμενε και στο τέλος δικαιώθηκε με τον ερχομό του Έλληνα τεχνικού στην ομάδα της Ημαθίας.

Ο 40χρονος τεχνικός έλυσε το συμβόλαιο με την ομάδα της Κομοτηνής, ενώ βρέθηκε στην προπόνηση του Πανθρακικού προκειμένου ν' αποχαιρετήσει τους παίκτες και στη συνέχεια ταξίδεψε για την Βέροια. Ο Ελευθερόπουλος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη και του Ζήση Βρύζα. Μάλιστα την Τρίτη (26/1) θα επιμεληθεί ο ίδιος την προπόνηση της Βέροιας, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα τον παρουσιάσει στους παίκτες της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

«Κόκκινο» πάρτι στο ΣΕΦ. Νίκη Ολυμπιακού, με 80-66.

Ένας… διαστημικός Ολυμπιακός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε 80-66 τον Παναθηναϊκό και υπερκαλύπτοντας έτσι τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ, έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια!

Άλλαξαν τα… κουμάντα! Ένας τρομερός Ολυμπιακός, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε 80-66 στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να υπερκαλύψει τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ και να έχει το πάνω χέρι για την κατάληξη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1!

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Δένουν από αύριο και για δύο μέρες τα πλοία.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη βουλή.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι είναι ακόμα ανοιχτή στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και ότι η ένταξη του ταμείου των ναυτικών στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα γίνει με τη διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης, που θα κάνει ό,τι κάνει το ΝΑΤ τώρα. Επίσης αναφερόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά είπε ότι ο υπουργός Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό τονίζοντας ότι λόγω ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ πρόσθεσαν ότι έχουν ήδη πρόταση την οποία έχουν καταθέσει και με την οποία λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ταμείου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι όλα τα πλοία του νόμου 27/1975 και οι ναυτιλιακές εταιρείες που υπάγονται σε αυτόν το νόμο, απολαμβάνοντας προνόμια, να καταθέτουν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας στοιχεία της blue list που να περιλαμβάνει επίσημα την κάθε μεταβολή και ένταξη ναυτικού που εντάσσεται στο πλήρωμα ενός πλοίου, και η πρόσληψη αυτή να γίνεται με σύμβαση και κοινωνική ασφάλιση.

Τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά είπαν προς τον υπουργό ότι η εξαίρεση υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν αναφέρεται ρητά στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Βγαίνουν στους δρόμους και οι ένστολοι στις 5 Φεβρουαρίου.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στην Πλατεία Κολοκοτρώνη δίνουν ραντεβού στις 5 Φεβρουαρίου στις 4 το μεσημέρι οι ένστολοι, μετά από απόφαση της επιτροπής αγώνα του συνδικάτου αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών που αντιδρούν στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιών αποφασίστηκε η παρουσία και συμμετοχή των ένστολων στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Συγκλονίζει η γιαγιά του μικρού Φοίβου. Ζητάει συνέχεια τη μαμά του.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα λόγια της γιαγιάς του 4χρονου Φοίβου. Το μικρό αγόρι αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Είναι καλά στην υγεία του όμως ο οργανισμός του παραμένει αφυδατωμένος.

Ο 4χρονος ρωτάει που είναι η μαμά του ενώ όπως αναφέρει η γιαγιά το παιδί έχει υποστεί μεγάλο σοκ.

«Ο μικρός Φοίβος θα βγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη, γιατί είχε αφυδατωθεί τελείως», δήλωσε η γιαγιά του 4χρονου Φοίβου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στην αρχή το παιδί είχε πάθει σοκ και δεν μιλούσε αλλά όταν συνήλθε περιέγραψε τις περιπέτειες που έζησε για 18 ημέρες με τον πατέρα του που τον είχε απαγάγει.

«Τώρα ζητάει την μαμά του, στην αρχή ζητούσε και τον μπαμπά του αλλά τώρα ζητάει μόνο την μαμά του» είπε εμφανώς συγκινημένη η γιαγιά του Φοίβου.

Στη συνέχεια η Μαρία Μαυρομάτη, επισήμανε ότι «είναι έτοιμη να δώσει πολλά στα εγγόνια της», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το παιδί της δεν θα γυρίσει πίσω.

Τέλος, η γιαγιά σημείωσε ότι πέρα από τον Φοίβο και ο Ιάσονας, το άλλο παιδί της οικογένειας χρειάζεται υποστήριξη καθώς «όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του».

Την ίδια ώρα προθεσμία ζήτησε και πήρε, για να απολογηθεί την Τετάρτη, ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους, πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανιστούν.

Ο 35χρονος, που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Την υπεράσπισή του δεν αναλαμβάνει κανένας νομικός, γι'αυτό και θα του ορίσει δικηγόρο η Πολιτεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το σχέδιό διαφυγής του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει.

Ο συζυγοκτόνος κρατείται μόνος του σε ένα κελί έως ότου απολογηθεί στον Ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λέσι ζήτησε να μιλήσει με συγκεκριμένο δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος φαίνεται να είχε υπερασπιστεί τον συζυγοκτόνο σε παλαιότερες υποθέσεις, που είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, αλλά και στην υπόθεση διαζυγίου του, αυτή τη φορά αρνήθηκε να παραστεί ως συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει δικηγόρο που θα τον αναλάβει.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος, ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία, να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε σήμερα όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στην διαφυγή».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Βέλγιο: Αν η Ελλάδα κρατήσει 400.000 πρόσφυγες θα διαγραφεί και το χρέος της.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

«Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ» τόνισε ο υπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «είναι δύσκολη η κατάσταση για τη χώρα μας όσον αφορά το προσφυγικό».

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γιάννης Μουζάλας τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά.

Την ίδια ώρα νέο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «ανταλλαγή χρέους» με φιλοξενία προσφύγων.

Όπως γράφει η εφημερίδα: «Το περασμένο καλοκαίρι, η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αντί να συμφωνήσει σε νέο δάνειο δισεκατομμυρίων ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα, η Γερμανία παραπαίει υπό το βάρος της έλευσης πάνω από 1 εκατ. προσφύγων, οι περισσότεροι εκ των οποίων πέρασαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Έφτασε η ώρα να σκεφτούμε δημιουργικά πως τα δύο προβλήματα μπορούν να συνδυαστούν σε ένα διπλωματικό πακέτο που θα βοηθάει και τις δύο χώρες. Το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας θα είναι απλό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ελλάδα θα συμφωνήσει να σφραγίσει τα βόρεια σύνορά της με τη βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας τη ροή μεταναστών στη βόρεια Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιστρέφουν στη Συρία (ή όπου αλλού πηγαίνουν) μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το σχέδιο αυτό «φέρεται να έχει τη στήριξη του Βερολίνου».

ΤΣύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την «περίφραξη» της Ελλάδας με το κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, που είναι το βασικό μονοπάτι προς τα βόρεια.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

«Ναι» της Ελλάδας σε παράλληλες περιπολίες με τους Τούρκους.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβεί έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, διαβεβαίωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος.

«Η ισχύς της συνθήκης Σένγκεν δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ανασταλεί, διότι τότε θα υπάρξει θέμα ευρύτερο στην Ευρώπη. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Εδώ θα πρέπει η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδος, είναι της Ευρώπης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι» είπε ο κ.Φιλιππάκος, επισημαίνοντας: «Είμαστε η μόνη χώρα, που έχει σταθεί αντάξια των περιστάσεων, δηλαδή έχει σεβαστεί και συνεχίζει να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει αντιμετωπίσει σε ικανοποιητικό βαθμό το όλο ζήτημα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλέστηκε ο αν. γγ του υπ. Εσωτερικών, από το 2015 έως σήμερα η Ελλάδα διαχειρίστηκε περί τους 920.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα, με σκοπό να περάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Παράλληλα, όπως είπε, εξαρθρώθηκαν οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, με τις συλλήψεις το 2015 να φθάνουν στα 1.450 άτομα. «Εδώ, πλέον, φαίνεται ότι η Ελλάδα, καίτοι μικρή χώρα, κάνει τη δουλειά της, με τον καλύτερο τρόπο, παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων» είπε ο κ. Φιλιππάκος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, ο κ. Φιλιππάκος επισήμανε ότι θα μπορούσαν να γίνουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, για εθνικούς λόγους, δε μπορεί να γίνουν με την Τουρκία. «Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ενεργήσει περιπολίες στα όριά της και επίσης μπορεί να συνεργάζεται και επιθυμεί να συνεργαστεί με την Τουρκία, αλλά όχι για κοινές περιπολίες. Μπορεί να γίνουν παράλληλες περιπολίες και αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα» διευκρίνισε.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Νέα προθεσμία για το διαβολικό ζεύγος της Κοζάνης.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Νέα προθεσμία ζήτησαν και πήραν το πρωί η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν νωρίτερα στον ανακριτή Κοζάνης, από τον οποίο έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού από κοινού.

Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγό επτά μήνες αργότερα, μισοθαμμένο, σε κτήμα του πατριού, κοντά στη Σιάτιστα. Το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ανδρόγυνο φέρεται ότι είχε πάρει υπέρογκα τραπεζικά δάνεια στο όνομά του 23χρονου, γεγονός που πυροδότησε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον νεαρό μεταφέροντας το πτώμα του στο κτήμα, όπου το έθαψαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed