Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ελεύθερος αφέθηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας απατεώνας.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ελεύθερος αφέθηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας απατεώνας, ο μετρ των οικονομικών εγκλημάτων, ο 65χρονος Σταύρος Παναγιωτόπουλος. Του επεβλήθη χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και το παρόν στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του δύο φορές τον μήνα.

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί στην Αθήνα από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής. Από το 2010 τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί μετά από μία ακόμη απάτη του. Μαζί με επτά συνεργούς του το 2007 είχαν πουλήσει οικόπεδο στο Π. Ψυχικό, έναντι 2.500.000 ευρώ, καταρτίζοντας πλαστά έγγραφα για την αγοραπωλησία του. Ουσιαστικά είχαν πουλήσει οικόπεδο που δεν τους ανήκε.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης, για συγκρότηση, διεύθυν ση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.

Το 1994, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος έκλεψε ομόλογα αξίας 990.000.000 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 3 εκατ. ευρώ) από την Εθνική Τράπεζα.

Tον περασμένο Νοέμβριο ο 65χρονος πρώην τραπεζικός, πούλησε... τέσσερις φορές την ίδια βίλα στο Ψυχικό, και άλλη μία στη Βούλα, συμμετέχοντας σε κύκλωμα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, αποκομίζοντας πάνω από 700.000 ευρώ. Παρότι συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες), ο 65χρονος «φαντομάς» και ένας 53χρονος συνεργός του αναζητούνταν μέχρι το πρωί της περασμένη Τρίτης.

Τα μέλη της σπείρας απατεώνων και κυρίως μία 45χρονη γυναίκα, εντόπιζε πολυτελείς οικίες προς πώληση, οι οποίες ανήκαν κυρίως σε απόδημους Έλληνες. Στη συνέχεια προσέγγιζε μεσίτες ή ιδιοκτήτες και τους έπειθε να αναλάβει τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό προσωπικές πληροφορίες και πρόσβαση σε ιδιωτικά και δημόσια έγραφα (αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, πληρεξούσια, τοπογραφικά, ταυτότητες). Έπειτα κανόνιζε ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές και για να ενισχύσει τη φερεγγυότητα της απέναντι τους, παρουσίαζε ως ιδιοκτήτες των ακινήτων κάποια από τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία ενός υποψήφιου αγοραστή κατοικίας στο Ψυχικό, που είχε δώσει 8.600 ευρώ ως προκαταβολή και τα μέλη του κυκλώματος ζήτησαν άλλα 8.000 ευρώ για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αγοραπωλησίας. Αντελήφθη την απάτη όταν μπήκε στο Taxis και διαπίστωσε ότι είχε πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Απευθύνθηκε σε αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού, οι οποίοι σε προκαθορισμένο ραντεβού παραλαβής των χρημάτων, συνέλαβαν τα πέντε μέλη του κυκλώματος. Ο 64χρονος μεγαλοαπατεώνας είχε εμφανιστεί ως ιδιοκτήτης πολυτελούς κατοικίας στην οδό Κισσάβου στο Ψυχικό, την οποία κατάφερε να... πουλήσει σε εταιρείας real estate αποκομίζοντας 550.000 ευρώ, ενώ επιχείρησε να το κάνει άλλες τρεις φορές παίρνοντας προκαταβολές ύψους 86.000 ευρώ. Γι άλλο ακίνητο στη Βούλα πήραν προκαταβολή 80.000 ευρώ.

Την άνοιξη του 1994 ενεπλάκη στη μεγάλη υπόθεση κλοπής ομολόγων από την Εθνική Τράπεζα. Η κλοπή των 99 εντόκων γραμματίων αξίας 990.000.000 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 3 εκατ. ευρώ) αποκαλύφθηκε στις 13 Μαΐου του 1994, ύστερα από έλεγχο που έγινε στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. Τα ομόλογα που είχαν κλαπεί ήταν ένα μέρος μιας παρτίδας 250 δισ. δρχ. (περίπου 750 εκατ. ευρώ) που είχε παραλάβει η Εθνική Τράπεζα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, διοργανωτής της κλοπής των ομολόγων ήταν ο 65χρονος σήμερα απατεώνας, ο οποίος είχε εμφανιστεί με το ψευδώνυμο «Ευστράτιος Ρίζος» και δήλωνε... κτηματομεσίτης. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας δικηγόρου και μιας οικονομολόγου προχώρησαν σε διάφορες τράπεζες στην προεξόφληση των ομολόγων. Στην υπόθεση ενεπλάκη και ένας 62χρονος πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να παρέλαβε ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων που προέρχονταν από την εξόφληση των ομολόγων.

Ο 65χρονος συνελήφθη για την υπόθεση της κλοπής των ομολόγων στις 8 Ιουνίου του 1995. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί που συμμετείχαν τότε στη σύλληψή του, «είχε στο αυτοκίνητό του περίπου 30 εκατ. δρχ. και μας πρότεινε να τα πάρουμε για να τον αφήσουμε ελεύθερο». Στις 4 Ιουλίου του 1995 απέδρασε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ οδηγείτο στον ανακριτή στα κτίρια της Σχολής Ευελπίδων...


Τότε στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής συνεστήθη μια ολιγομελής ομάδα αναζήτησής του, στην οποία υπεύθυνος ήταν ο χαμηλόβαθμος τότε αξιωματικός κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος σήμερα είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έρευνα για τη σύλληψή του είχε επεκταθεί και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας όπου διέμενε ανά χρονικά διαστήματα. Τελικά συνελήφθη στις 17 Νοεμβρίου του 1996 κοντά στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βούλα, όταν ο κ. Σφακιανάκης είχε κρυφτεί με προτεταμένο το όπλο του κάτω από το αυτοκίνητο του καταζητουμένου. Μαζί με τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο είχαν συλληφθεί ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, ένας δημοτικός σύμβουλος της Βάρης και ένας χρυσοχόος. Τους είχε εμφανιστεί, είπαν, ως Μανώλης Ρίζος, κτηματομεσίτης. Για αυτές τις ποινικές εμπλοκές καταδικάστηκε το 1997 σε πολυετή κάθειρξη. Ο 64χρονος αποφυλακίστηκε το 2006, αφού εξέτισε ένα μέρος της ποινής του. Ωστόσο, στις 25 Μαΐου του 2007, λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του ενεπλάκη πάλι σε απάτη.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κυκλώματα ναρκωτικών με «λαμπερό» πελατολόγιο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ενας από τους επιχειρηματίες φαίνεται να είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους και αναζητείται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ενώ ερευνάται η πιθανότητα, το ξέπλυμα των χρημάτων από την διακίνηση των ναρκωτικών να γινόταν μέσω της αγοράς νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σκαφών αναψυχής και πολυτελών οχημάτων. Παράλληλα, οι αξιωματικοί, που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο «συνεργασίας» ή «ανοχής» στις δραστηριότητες των κυκλωμάτων, στελεχών της αστυνομίας και του λιμενικού, χωρίς προς το παρόν να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των μελών του κυκλώματος, που προσδιορίζεται χρονικά πριν από περίπου ένα χρόνο, προέκυψαν χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες, κάποιες από τις οποίες ανέδειξαν την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από γνωστά πρόσωπα της… Showbiz και επιχειρηματικών κύκλων. Ανάμεσα σε εκείνους που φέρεται να επικοινωνούν με μέλη των κυκλωμάτων, μέσω τρίτων προσώπων που τους επικαλούνται, αλλά και απευθείας οι ίδιοι, για την προμήθεια κοκαΐνης, χασίς, MDMA και Skunk, είναι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, μοντέλα, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και ποδοσφαιριστές.

Μερικοί από τους κωδικούς των παραγγελιών, που εκτελούσε ο «ντιλιβεράς» του κυκλώματος, είχαν ως εξής:

«Δύο άτομα»: Τα δύο γραμμάρια ναρκωτικού

«Φούστα-μπλούζα»: Παραγγελία δύο ειδών ναρκωτικών

«Μηχανάκια»: Η κοκαΐνη

         Τουλάχιστον ένας από τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να είχε ρόλο ενδιάμεσου, αποδέκτη των παραγγελιών και προμήθειας των ναρκωτικών στους χώρους ιδιοκτησίας του. 

          Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τις δύο ομάδες, φαίνεται να αριθμεί τουλάχιστον 30 άτομα, κάποια από τα οποία θα κατηγορηθούν. Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια και οχήματα των εννέα συλληφθέντων έχουν κατασχεθεί περίπου 20 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA και Skunk. Αργά χθες το απόγευμα αναμενόταν να ολοκληρωθεί η ογκωδέστατη δικογραφία, προκειμένου να γίνει η μεταγωγή των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα, ενώ σήμερα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φαίνεται να έχει κάποιο «κοινό κρίκο» με εκείνο που εξαρθρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου και εκεί εμφανιζόταν ένα «υψηλό πελατολόγιο» όπως και οι συνοδείες όμορφων κοριτσιών σε Σαουδάραβες κροίσους!  

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ αλλάζει όνομα και γίνεται... ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ομάδα «Όμικρον»… βαφτίζεται η πρώην ΔΕΛΤΑ. Τουλάχιστον αυτή θα είναι η κωδική της ονομασία στις διαβιβάσεις των εντολών προς τα μέλη της. Οι διαταγές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που θα την στελεχώσουν είναι να πετάξουν όλα τα διακριτικά της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν στο προσωπικό, δόθηκε σαφές στίγμα για τη νέα υπηρεσία που θα στελεχωθεί αποκλειστικά από άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στην καταργημένη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα ομάδα ΔΕΛΤΑ. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θέλει ουσιαστικά να επανιδρύσει τη ΔΕΛΤΑ χωρίς, όμως, να αποτυπωθεί η απόφαση αυτή ως ένα «πισωγύρισμα» σε σχέση με την αρχική απόφαση του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν εντολές στους άνδρες να μη φέρουν πάνω τους κανένα διακριτικό της παλιάς υπηρεσίας, να προσέχουν ιδιαίτερα να μην προκαλούν, ενώ απέφυγαν να δώσουν κάποιο όνομα στη νέα ομάδα. Έτσι, αποφασίστηκε οι διαβιβάσεις εντολών να γίνονται με την κωδική ονομασία «Ο» (από το ομάδα). Οι άνδρες που θα στελεχώσουν τη μηχανοκίνητη υπηρεσία θα είναι αρχικά 65 και δεν θα κατεβαίνουν, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αρχικό σχεδιασμό, ποτέ κάτω από την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Ο ρόλος τους θα είναι να αποτρέπουν επιθέσεις και όχι να καταδιώκουν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων κουκουλοφόρους που επιτίθενται με μολότοφ.

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για τη δημιουργία της ομάδας, καθώς κάνουν λόγο για πρόχειρο και βιαστικό σχεδιασμό που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των αστυνομικών και των πολιτών. Ενδεικτικό είναι, ότι ακόμα και επικεφαλής της νέας ομάδας έκανε λόγο σε χθεσινή ομιλία τους προς τους αστυνομικούς για μία «πρωτόγνωρη διαδικασία». «Έστω και την τελευταία στιγμή η πολιτική ηγεσία πρέπει να σταματήσει τους πειραματισμούς και να μη δημιουργήσει μία μαϊμού υπηρεσία, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιδιωκόμενο και ενδεχομένως προκύψουν κίνδυνοι. Πρέπει να επανασυστήσουν τη Δέλτα με επιχειρησιακούς κανόνες και λειτουργία», λέει ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Στελέχη το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η ομάδα θα κάνει ντεμπούτο σήμερα το πρωί πιλοτικά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί. Ο λόγος που διαμορφώνεται σταδιακά αποδίδεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος για να μην φανεί ανακόλουθη η πολιτική ηγεσία. «Η ομάδα είναι υπό διαμόρφωση. Η τελική μορφή δεν θα έχει σχέση με αυτό που θα δούμε από σήμερα στα Εξάρχεια. Στο μέλλον η υπηρεσία θα ενισχυθεί και θα αποκτήσει ευρύτερο επιχειρησιακό ρόλο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ζητηθεί ετοιμότητα δυνάμεων και από άλλες υπηρεσίες. Η Αστυνομία πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον δύσκολο με αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες. Υπήρξαν στρατηγοί που είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως για τις ανάγκες αυτές πριν την κατάργηση της Δέλτα», προσθέτει το στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Κατάφερε να εξοικονομήσει 14.000 ευρώ σε ένα χρόνο. Έκοψε μέχρι και το χαρτί τουαλέτας!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Η 36χρονη έβαλε τη ζωή της σε διαφορετική οικονομική βάση για έναν χρόνο και εντυπωσιάστηκε με τα αποτελέσματα.

Εξοικονόμησε τόσα λεφτά, σύμφωνα με τη Daily Mail, που άφησε και τη δουλειά της.

«Είμαι πολύ θετική στην υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών καθώς δεν είναι καλό μόνο για τον πλανήτη αλλά και για το πορτοφόλι μας», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

«Πριν αλλάξω τον τρόπο ζωής μου, ξόδευα πολλά λεφτά σε "πράσινα" προϊόντα χωρίς να ξέρω πραγματικά πόσο φιλικά προς το περιβάλλον ήταν ούτε αν πραγματικά έπιαναν τόπο τα χρήματά μου», προσθέτει.

Το σημείο καμπής στη ζωή της ήταν όταν βρισκόταν σε άδεια μητρότητας, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Ήθελε απεγνωσμένα να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να μείνει σπίτι με τα παιδιά της αλλά δεν μπορούσε για οικονομικούς λόγους. Έτσι αποφάσισε να βάλει κάτω όλα τα έξοδα και να δει τι μπορούσε να περικοπεί.

«Μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις ήταν το χαρτί τουαλέτας. Επιχείρησα τη χρήση νερού και υφασμάτων αλλά τελικά επέστρεψα και πάλι στο κανονικό χαρτί…», εξομολογείται.

«Όλα έχουν να κάνουν με συμβιβασμούς», συνεχίζει, «για παράδειγμα σταμάτησα να χρησιμοποιώ σαμπουάν και κρέμα μαλλιών και προτίμησα σαπούνι ελαιόλαδου. Εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ και πλένομαι με σαμπουάν μόνο αραιά, κάτι που και πάλι σημαίνει οικονομία».

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που εξοικονόμησε ήταν από τα νωπά τρόφιμα. «Αγοράζω μικρές ποσότητες και δεν εντυπωσιάζομαι από μεγάλες προσφορές που στην πραγματικότητα έχουν ως αποτέλεσμα μέρος των τροφίμων να καταλήγει στα σκουπίδια. Οι τιμές σε τοπικά μανάβικα και μπακάλικα είναι εξίσου ανταγωνιστικές με τις μεγάλες αγορές», εξηγεί.

Σταμάτησε επίσης να αγοράζει πράγματα σε σακούλα- μειώνοντας και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. «Πηγαίνω στο χασάπη και του ζητώ να βάλει το κοτόπουλο κατευθείαν μέσα στο ταψί μου, μετά πηγαίνω σπίτι και το βάζω κατευθείαν στο φούρνο. Είναι τόσο πρακτικό που πια το κάνω με όλα τα κρέατα».

Για τα λαχανικά η Zoe άρχισε να καλλιεργεί τα δικά της στον κήπο της.

«Δεν έχω ιδέα από κηπουρική αλλά ακόμα και το πιο απλό πράγμα κάνει μεγάλη διαφορά», λέει, «τα αποξηραίνω όλα και τα διατηρώ για καιρό».

Για να εξοικονομήσει χρήματα έκανε επίσης τα παρακάτω: τοποθέτησε ηλιακά πάνελ, νοίκιασε ένα κενό δωμάτιο σε φοιτητές, έπαιρνε μαζί της φαγητό από το σπίτι αντί να τρώει έξω κι άρχισε να δανείζεται βιβλία από τη βιβλιοθήκη αντί να τα αγοράζει.

Δεν σταμάτησε να επισκέπτεται σάιτ για «ανακύκλωση» αντικειμένων όπου προσφέρονται δωρεάν κι έτσι πήρε μεταξύ άλλων παιχνίδια για τα παιδιά της. Πολλές από τις αγορές της της έκανε από καταστήματα με είδη από δεύτερο χέρι.

Η Zoe πιστεύει πως ο καθένας μπορεί να κάνει μικρές αλλαγές στη ζωή του και να στοχεύει σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον αγορές.

«Ξοδεύουμε πολλά χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε. Είμαι πεπεισμένοι πως όλοι θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα και να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος κάνοντας μικρές αλλαγές», καταλήγει.

Περισσότερα για την αλλαγή στον τρόπο ζωής της μπορείτε να διαβάσετε στο blog της ecothriftyliving.com.

Διαβάστε περισσότερα ...

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ μετατρέπεται σε κινητή μονάδα φροντίδας αστέγων.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μια εξαιρετικά καινοτόμο δράση για την ανακούφιση και τη φροντίδα των αστέγων της Αθήνας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, τον πρόεδρο της ΜΚΟ Praksis Τζανέτο Αντύπα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστο Χαρπαντίδη.

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας φροντίδας αστέγων, τη "Φροντίδα εν κινήσει". Όπως γνωστοποίησε, πρόκειται για τη μετατροπή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σε κινητή μονάδα υγιεινής, παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και συμβουλευτικής, σε άστεγους της Αττικής. «Είναι μικρές κινήσεις ενθάρρυνσης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η εν λόγω παρέμβαση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ετήσιο κόστος ανέρχεται στα 400.000 ευρώ, ενώ η χορηγία της Παπαστράτος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και πολλών εποπτευόμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του υπουργείου Εργασίας, για να δημιουργηθούν επιπλέον δομές.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και τις καταστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. «Δεν μπορώ να μην συγχαρώ πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών, όπως αυτήν που συζητάμε σήμερα, που έρχονται συμπληρωματικές στην ευθύνη του κράτους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πιο αδύναμους. Η Θεανώ Φωτίου έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά, χωρίς πόρους, να έχει εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους αυτό το χέρι βοηθείας που τόσο πολύ χρειάζονται» τόνισε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα ...

Έτσι θα επιχειρεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - Πως θα συλλαμβάνονται οι διακινητές!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Οι αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη (η Μονιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου SNMG 2) θα δρα ανατολικά των ελληνικών νησιών με σκοπό την άμεση επιστροφή στην Τουρκία, όσων προσώπων περνούν και καταφέρουν να βγουν από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και φθάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην περιοχή αυτή ισχύει η αρχή της εξ ημισείας απόστασης.

Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εντοπίζουν το ίχνος (συντεταγμένες του πλοίου των διακινητών) και άμεσα θα ειδοποιούν ή την τουρκική ακτοφυλακή ή την FRONTEX και το σκάφος θα επιστρέφει στην Τουρκία. Σε περίπτωση που περάσει τη μέση γραμμή και έλθει προς Ελλάδα τότε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή θα επιστρέφει τη βάρκα στο ΝΑΤΟϊκό πλοίο και αυτό στην Τουρκία.

Στην απόφαση προβλέπεται με σαφήνεια ότι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός των πλοίων της δύναμης προς το αντίστοιχο περιφερειακό κέντρο έρευνας και διάσωσης -για την Ελλάδα είναι το ΕΚΣΕΔ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας- όσον αφορά τη δράση τους, στο πλαίσιο της επιχείρησης. Η ελληνική πλευρά πρότεινε επίσης η διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης να αναλάβουν σύμμαχες ώρες μέλη του ΝΑΤΟ πλην της Ελλάδας και της Τουρκίας ενόσω διαρκεί η επιχείρηση.


Σημειώνεται, ότι τη διοίκηση της δύναμης μέχρι τον Ιούνιο έχει η Γερμανία και ακολουθούσε η Τουρκία. Το ΝΑΤΟ, συμφώνησε ο επόμενος διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου του ΝΑΤΟ να προέλθει από άλλη σύμμαχη χώρα.

Εν τω μεταξύ, απέπλευσαν από τη Σούδα τα 4 πρώτα πλοία της δύναμης για να ξεκινήσουν την επιχείρηση. Από ελληνικής πλευράς θα υποστηρίζουν την επιχείρηση -σταδιακά- 15 - 20 πλοία.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πτώση ελικοπτέρου: Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις για τον χαμό των 3 χειριστών.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι αυριανές ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Το απόγευμα, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος, που -όπως έγινε γνωστό απότο ΓΕΕΘΑ, ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά(συγκυβερνήτης) και τον ανθυπασπιστή - μηχανικό του ελικοπτέρου Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Πραμένει αγνοούμενος ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης (κυβερνήτης). Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής.

Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας
Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκρουση του ελικοπτέρου με την πλαγιά ήταν τόσο βίαιη, που τα συντρίμμια διασκορπίσθηκαν σε μια περιοχή 300 μέτρων.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ με την οποία η Ελλάδα ενημέρωνε για τις περιοχές που θα γινόταν η έρευνα. Ταυτόχρονα η Τουρκία με προκλητικό τρόπο, αμφισβήτησε με δική της ΝΟΤΑΜ την επιχείρηση της Ελλάδας για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed