Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Χειροπέδες και φυλάκιση σε αθλητές που ντοπάρονται. Ραβασάκι από Γερμανία.

Με ποινή φυλάκισης τριών ετών κινδυνεύουν όσοι αθλητές κριθούν ένοχοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Γερμανίας.

«Ο στόχος του σχεδίου Nόμου είναι να προασπίσουμε την ακεραιότητα του αθλητισμού και να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Το κείμενο το οποίο παρουσιάζουμε είναι ένας Nόμος αποτελεσματικός, ξεκάθαρος και σαφής, αλλά επίσης ένας Nόμος που επιδεικνύει αυστηρότητα», σημείωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί στο Βερολίνο.

«Ο αθλητισμός στη Γερμανία έχει τεράστια κοινωνική σπουδαιότητα, ο αθλητισμός παράγει υποδείγματα, ιδίως μεταξύ των νέων, ο αθλητισμός είναι επίσης ένα κόσμημα της Γερμανίας, και είναι προς το δημόσιο συμφέρον να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις ή επιρροές», τόνισε ο ίδιος.

Από τη δική του πλευρά, ο Χάικο Μάας, υπουργός Δικαιοσύνης, υπεραμύνθηκε της διάταξης του Nόμου η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους αθλητές και όσες αθλήτριες συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κρίνοντας ότι πρόκειται για μια «σημαντική απόφαση». «Θέλουμε να δείξουμε επίσης ότι από μέρους του κράτους, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο ντόπινγκ να αμαυρώσει την εικόνα του αθλητισμού».

Η ψήφιση του νομοσχεδίου προβλέπεται να γίνει την επόμενη χρονιά, αφού συζητηθεί στην ομοσπονδιακή βουλή, την Μπούντεσταγκ. Πέραν των ποινών φυλάκισης, ο Nόμος αυτός προβλέπει επίσης την επιβολή μεγάλων προστίμων, αλλά και την κατάσχεση των όποιων μεταλλίων ή διακρίσεων που έχουν κατακτήσει αθλητές σε περίπτωση που συλληφθούν ντοπέ. Ακόμη, το σχέδιο Nόμου προβλέπει την απλοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις εισαγγελικές αρχές, τα δικαστήρια και τον γερμανικό εθνικό οργανισμό καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Αλφόνς Χέρμαν χαιρέτισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ARD το σχέδιο Νόμου αυτό, το οποίο εκτίμησε ότι λαμβάνει υπόψη του τα «κεντρικά αιτήματα» του αθλητικού κόσμου.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto