Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Champions League: Τα παιχνίδια της Τρίτης 25 Νοέμβρη

Η ώρα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έφτασε. Μια στροφή πριν το τέλος λίγες ομάδες έχουν ‘’σφραγίσει’’ τα εισιτήρια τους για την φάση των ‘’16’’. Απόψε την αυλαία ανοίγουν οι όμιλοι Ε’-Η’, το παιχνίδι που ξεχωρίζουμε είναι αυτό που λαμβάνει χώρα στο Μάντσεστερ μεταξύ της Σίτι και της Μπάγιερν Μονάχου για τον 5ο όμιλο. Όσο αναφορά το ΑΠΟΕΛ, υποδέχεται στο ΓΣΠ την Μπαρτσελόνα ελπίζοντας να πετύχει κάτι θετικό κόντρα στον Μέσι και την παρέα του. Ας δούμε αναλυτικά τους αγώνες που διαδραματίζονται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα απόψε:

ΟΜΙΛΟΣ Ε’ (Μπάγιερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Μετά το σοκ που υπέστη ο Αγγλικός σύλλογος την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-2) υποδέχεται την μεγάλη Μπάγιερν και παίζει το τελευταίο της χαρτί για την συνέχεια στο ChampionsLeague καθώς αγνοεί την νίκη μετά από 4 παιχνίδια και έχει κολλήσει στους 2 βαθμούς βρισκόμενη στην τελευταία θέση. Από την άλλη οι ‘’Βαυαροί’’ επικράτησαν της Ρόμα την περασμένη αγωνιστική στο Μόναχο πραγματοποιώντας το 4 στα 4, και ‘’κλείδωσαν’’ όχι μόνο την πρόκριση άλλα και την 1η θέση του ομίλου. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου οι Γερμανοί επικράτησαν με 1-0 στο Μόναχο με το γκολ του Ζερόμ Μπόατεγκ στο 90’, ενώ η τελευταία φορά που οι δυο σύλλογοι αναμετρήθηκαν στο Μάντσεστερ, ήταν πέρσι στις 02.10.2013 για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του ChampionsLeague όπου οι ομάδα του Μονάχου επικράτησε με 1-3 με τα τέρματα που πέτυχαν οι, Ριμπερί στο 7’, Μίλερ 56’ και Ρόμπεν στο 59’, για τους ‘’Πολίτες’’ μείωσε ο Νεγρέδο στο 79’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1: 3.22 X:3.54 2:2.12)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ΤΣΣΚΑ μετά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε στο Μάντσεστερ ελπίζει πως με μια καλή εμφάνιση απόψε κόντρα στην Ρόμα μπορεί να φτάσει πιο κοντά στο θαύμα και με νίκη να πιάσει τους 7 βαθμούς και να γίνει η ομάδα που θα πλαισιώσει τους ‘’Βαυαρούς’’ στην επόμενη φάση. Οι ‘’Ρωμαίοι’’ από την άλλη πρέπει να ξεχάσουν τα δυο κακά παιχνίδια με την Μπάγιερν και να επικεντρωθούν στο αποψινό παιχνίδι στην παγωμένη Μόσχα, καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία η θερμοκρασία απόψε υπολογίζεται στους -8 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ρώμη, οι ‘’Ρωμαίοι’’ επικράτησαν άνετα της ΤΣΣΚΑ με 5-1 (Ιτούρμπε 6’, Ζερβίνιο 10’ 31’,Μαικόν 20’,Ιγκνάσεβιτς (αυτ) 50’| Μούσα 82’) και ελπίζουν σε μια παρόμοια εμφάνιση. Η τελευταία φορά που η Ρόμα ταξίδεψε στην Μόσχα να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ ήταν στις 18.09.1991 για τον πρώτο γύρο του UEFACup, οι ‘’Ρωμαίοι’’ επικράτησαν με 1-2, με το αυτογκόλ του Κολέσνικοφ στο 46’ και το τέρμα του Ριτσιτέλι στο 73’, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους Ρώσους ο Σεργκέεφ στο 52’, αυτό το αποτέλεσμα ανέτρεψε το 0-1 της Ρώμης και οι Ιταλοί προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:2.76 X:3.31 2:2.47)

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’ (Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμαίν, Άγιαξ, ΑΠΟΕΛ)

Το ΑΠΟΕΛ δίνει το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι για την φετινή διοργάνωση του ChampionsLeagueστην Κύπρο, κόντρα στην παρέα του Λιονέλ Μέσι. Οι ‘’πορτοκαλί’’ την προηγούμενη αγωνιστική στο Παρίσι βρέθηκαν να χάνουν από το 1ο κιόλας λεπτό με το τέρμα που πέτυχε ο Έντισον Καβάνι, τελικώς όμως αυτό ήταν και το μοναδικό τέρμα του αγώνα και έτσι έμεινε στον 1 βαθμό. Από την άλλη η Μπάρτσα επικράτησε του Άγιαξ στο Άμστερνταμ και επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης καθώς έχει 9 βαθμούς στα 4 παιχνίδια που έδωσε. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο ‘’Κάμπ Νόου’’ η Καταλανοί επικράτησαν του συνόλου του Γιώργου Δώνη με 1-0, με το τέρμα που πέτυχε ο Ζεράρντ Πικέ στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι δυο ομάδες δεν έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στην Κύπρο, όμως η τελευταία φορά που το ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε στο ΓΣΠ Ισπανική ομάδα ήταν στις 26.08.2010 για τα Play-Offsτου EuropaLeagueκόντρα στην Χετάφε, όπου και ήρθε ισόπαλος με 1-1. Ενώ η Μπαρτσελόνα η τελευταία φορά που ταξίδεψε στο ‘’Νησί της Αφροδίτης’’ είναι στις 26.09.1996 όπου για τον πρώτο γύρο του UEFACup ήρθε ισόπαλη 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας, σκορ που της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς στην Βαρκελώνη είχε επικρατήσει 2-0. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:10.50 X:6.03 2:1.23)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Παρί υποδέχεται τον Άγιαξ στο ‘’Πάρκ ντε Πρένς’’ θέλοντας να κρατήσει το αήττητο σερί της. Οι Παριζιάνοι έχουν ‘’σφραγίσει’’ και αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση καθώς έχουν 10 βαθμούς σε 4 παιχνίδια αλλά θα παλέψουν για την πρώτη θέση που στα χαρτιά τουλάχιστον σημαίνει ευνοϊκότερη κλήρωση. Από την άλλη ο Αίαντας του Άμστερνταμ έχει χάσει κάθε μαθηματική ελπίδα πρόκρισης και τώρα έχοντας 2 βαθμούς, θα παλέψει ώστε να είναι αυτός που θα συνεχίσει έστω και στο υποδεέστερο EuropaLeague, και όχι η ομάδα της Λευκωσίας. Στο πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 με τον Καβάνι να ανοίγει το σκορ στο 14΄για τους Γάλλους και τον Σόνε να ισοφαρίζει στο 74’ για τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Είναι η πρώτη φορά που η Παρί υποδέχεται τον Άγιαξ στο Παρίσι, καθώς η μοναδική Ολλανδική ομάδα που υποδέχθηκε στο Παρίσι ήταν η Τβέντε στις 18.12.08 για την 5η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του UEFACupόπου και επικράτησε με 4-0. Ενώ η τελευταία φορά που ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Γαλλία ήταν στις 22.11.2011 κόντρα για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.31 X:5.09 2:9.25)

ΟΜΙΛΟΣ Ζ’ (Τσέλσι, Σάλκε, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Μάριμπορ)

Η Σάλκε υποδέχεται στην Γερμανία τους ‘’μπλε’’ του Ζοσέ Μουρίνιο με σκοπό να υποχρεώσουν τους Λονδρέζους στην πρώτη τους ήττα και έτσι να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν την πρώτη τους ήττα στην φετινή διοργάνωση την περασμένη αγωνιστική στην Λισαβόνα κόντρα στην Σπόρτιγκ, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στους 5 βαθμούς και να απομακρυνθούν κι άλλο από τους αποψινούς αντιπάλους τους. Από την άλλη οι Λονδρέζοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην Σλοβενία κόντρα στην αδύναμη Μάριμπορ γεγονός όμως που δεν τους εμπόδισε να κρατήσουν την πρώτη θέση και έχοντας 8 βαθμούς κατάφεραν μάλιστα να αυξήσουν την διαφορά τους από τον δεύτερο. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο Λονδίνο οι 2 ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, με τον Φάμπρεγας να ανοίγει το σκορ για τους Λονδρέζους στο 11’ και με τους Γερμανούς να φτάνουν στην ισοφάριση στο 62’ με τον Χούντελααρ. Τελευταία φορά που η Σάλκε φιλοξένησε την Τσέλσι ήταν στις 22.10.2013 για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του ChampionsLeague. Εκείνο το βράδυ οι ‘’μπλε’’ επικράτησαν εύκολα 0-3 με τα 2 γκολ του Τόρες στο 5’ και στο 69’ και αυτό του Αζάρ στο 87’. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:4.11 X:3.63 2:1.82)

Με τον ενθουσιασμό της προηγούμενης αγωνιστικής η Σπόρτιγκ υποδέχεται την Μάριμπορ ελπίζοντας σε ένα στραβοπάτημα της Σάλκε ώστε την τελευταία αγωνιστική να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Οι Πορτογάλοι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στην διοργάνωση κόντρα στην Σάλκε με 4-2 την προηγούμενη αγωνιστική και βρίσκονται 1 βαθμό πίσω από την πολυπόθητη 2η θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά η σκληροτράχηλη Μάριμπορ ήρθε για 3η φορά ισόπαλη φέτος στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει και πάλι με το ίδιο σκορ (1-1). Το παιχνίδι του 1ου γύρου στην Σλοβενία είχε λήξει ισόπαλο 1-1 με τον Νάνι να ανοίγει το σκορ στο 80’ για τους Πορτογάλους και τον Ζάχοβιτς να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους στο 90’+2’. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Πορτογαλία, και γενικώς πρώτη φορά η Σπόρτιγκ θα υποδεχθεί ομάδα από την Σλοβενία. Αντιθέτως η Μάριμπορ έχει ταξιδέψει παλαιότερα στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στις 03.11.2011 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του EuropaLeagueη Μάριμπορ αντιμετώπισε στην Πορτογαλία την Μπράγκα από την οποία και ηττήθηκε με 5-1. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.29 X:5.29 2:9.45)

ΟΜΙΛΟΣ Η’ (Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνεσκ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ)

Η ομάδα με την χειρότερη άμυνα στο φετινό ChampionsLeague, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (19 γκολ σε 4 παιχνίδια, 4,74 γκολ ανά παιχνίδι) υποδέχεται στην Λευκορωσία τους ‘’Δράκους’’ της Πορτογαλίας. Η ΜΠΑΤΕ δέχθηκε άλλη μια βαριά ήττα την περασμένη αγωνιστική από την Σαχτάρ στην Ουκρανία (5-0) γεγονός όμως που δεν την ‘’έριξε’’ από την 3η θέση που οδηγεί στο EuropaLeagueκαθώς κουβαλάει τους 3 βαθμούς της 2ης αγωνιστικής. Από την άλλη πλευρά η Πόρτο με την εκτός έδρας νίκη της με 0-2 στο Μπιλμπάο ‘’κλείδωσε’’ την πρόκριση στην φάση των ‘’16’’ του ChampionsLeague καθώς βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου με 10 βαθμούς. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο ‘’Ντραγκάο’’ η Πόρτο επιβλήθηκε με 6-0 της ΜΠΑΤΕ με τα τέρματα που πέτυχαν οι, Μπραχίμι (5’, 32’, 57’), Μαρτίνεθ (37’), Αντριάν (61’), Αμπουμπακάρ (76’). Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Λευκορωσία, και συγκεκριμένα θα είναι η πρώτη φορά που η Πόρτο θα ταξιδέψει στην συγκεκριμένη χώρα. Η ΜΠΑΤΕ βέβαια έχει υποδεχθεί στο παρελθόν ομάδες από την Πορτογαλία, πιο πρόσφατα την ομάδα της Μαρίτιμο στις 26.08.2010 για τα Play-Offsτου EuropaLeague, για την ιστορία οι Λευκορώσοι επικράτησαν με 3-0. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:6.12 X:3.91 2:1.54)

Στο τελευταίο παιχνίδι της αποψινής βραδιάς η Σαχτάρ υποδέχεται στο Κίεβο την Αθλέτικ Μπιλμπάο με στόχο να ‘’επικυρώσει’’ και αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Σαχτάρ αφού σκόρπισε στα τελευταία 2 παιχνίδια την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με συνολικό σκορ 12-0 αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου με 8 βαθμούς και θέλει να τελειώσει το θέμα πρόκριση απέναντι στην αποδυναμωμένη φέτος Αθλέτικ Μπιλμπάο. Από την άλλη οι Βάσκοι θέλουν να αποκομίσουν ότι το δυνατόν καλύτερο από αυτό το παιχνίδι, καθώς βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό, ώστε να πάνε στον τελικό κόντρα στην ΜΠΑΤΕ την τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο που οδηγεί στην φάση των ‘’32’’ του EuropaLeague. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο Μπιλμπάο οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0. Οι δυο σύλλογοι δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν στην Ουκρανία, όμως οι γηπεδούχοι έχουν υποδεχθεί αρκετές Ισπανικές ομάδες στο πέρασμα των χρόνων, πιο πρόσφατα στις 27.11.2013 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του ChampionsLeagueη Σαχτάρ επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 4-0. Αντίθετα είναι η πρώτη φορά που η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα βρεθεί στην Ουκρανία. Στοιχηματικά ο μέσος όρος που μπορείτε να βρείτε τα σημεία του παιχνιδιού είναι (1:1.61 X:3.80 2:5.52)

Τέλος ας δούμε αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:

OMΙΛΟΣ Ε’

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα

21:45 Μάντσετερ Σίτι-Μπάγιερν Μονάχου

ΟΜΙΛΟΣ ΣΤ’

21:45 ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα

21:45 Παρί Σεν Ζερμαίν-Άγιαξ

ΟΜΙΛΟΣ Ζ’

21:45 Σάλκε-Τσέλσι

21:45 Σπόρτιγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ

ΟΜΙΛΟΣ Η’

19:00 ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο

21:45 Σαχτάρ Ντόνεσκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Νάκης Κομνηνός

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto