Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Αυτή ειναι η μπάλα του Μουντιάλ, με την όμορφη ιστορία της!


O σχεδιασμός της brazuca είναι εμπνευσμένος από τα έντονα χρώματα, το πάθος και την παράδοση της Βραζιλίας.

Η adidas αποκάλυψε την brazuca, την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 της FIFA, με μια εντυπωσιακή 3D προβολή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό πάρκο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Parque Lage.

Η brazuca πήρε το όνομά της τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο fans του ποδοσφαίρου. Η λέξη “brazuca” στην τοπική ορολογία σημαίνει «βραζιλιάνικος» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει το βραζιλιάνικο τρόπο ζωής.

Τα χρώματα της μπάλας και ο σχεδιασμός με τις «κορδέλες» συμβολίζουν τα παραδοσιακά πολύχρωμα βραχιόλια ευχών της χώρας (fita do Senhor do Bonfim da Bahia) και αντικατοπτρίζουν το γεμάτο ζωντάνια και χαρούμενο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο οι Βραζιλιάνοι.

Για 2,5 χρόνια η brazuca δοκιμάστηκε από 600 κορυφαίους παίκτες και 30 ομάδες σε 10 χώρες από 3 ηπείρους, γεγονός που την αναδεικνύει ως την πιο δοκιμασμένη μπάλα της adidas και επιβεβαιώνει την καταλληλότητα της σε όλες τις συνθήκες.

Ομάδες όπως η AC Milan, Bayern Munich, Palmeiras και Fluminese, καθώς και παίκτες όπως οι Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger και Zinedine Zidane, συμμετείχαν στις δοκιμές της μπάλας. Η μπάλα έχει ήδη δοκιμαστεί με διαφορετικό σχέδιο σε επίσημους αγώνες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 της FIFA, καθώς και στο φιλικό αγώνα μεταξύ Σουηδίας και Αργεντινής, τον Φεβρουάριο του 2013.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto