Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Test Drive: Hundai i30 1.4

Καίει ελαφρύτερο κλάσμα του αργού από το ντίζελ και είναι ελαφρύτερο τόσο σε κιλά όσο και σε τιμή.

Το 1.4 CRDi του Master Test δεν είναι το “entry level” i30. Υπάρχει και το βενζινοκίνητο 1.4 που κοστίζει €2.000 λιγότερο.

Ο 1.4 βενζίνης αποδίδει 10 PS παραπάνω από τον 1.4 ντίζελ, αλλά αναμενόμενα υστερεί σε ροπή. Tη διαφορά τη νιώθεις ολοκάθαρα στις χαμηλομεσαίες και μεσαίες στροφές. Σχεδόν παθαίνεις πολιτισμικό σοκ καθώς στις 2.000 rpm, όπου το ντίζελ τουρμπίζει και τραβάει δυνατά, το βενζινοκίνητο ανεβάζει στροφές πολύ αδύναμα και διστακτικά. Απαιτεί ένα διαφορετικό τρόπο οδήγησης, με αλλαγές πάνω από τις 3.500 rpm για να κινείσαι αξιοπρεπώς. Ευτυχώς, το κιβώτιο είναι πολύ ακριβές και εύχρηστο.

 

Τη διαφορά ροπής την έδειξαν γλαφυρά και τα μετρητικά όργανα. Στην επιτάχυνση από στάση, τα δύο αυτοκίνητα πάνε μαζί μέχρι τα 80 km/h και από εκεί και πάνω το βενζινοκίνητο ξεφεύγει ελαφρά. Στις ρεπρίζ όμως, στις μεσαίες στροφές, το ντίζελ είναι σε άλλη κλάση –π.χ. 80-110 με 4η σε 7,7” αντί 10,4”– παρόλο που έχει 110 παραπάνω κιλά και μακρύτερες σχέσεις. Τα 10 παραπάνω άλογα και η ευστροφία του βενζινοκίνητου φαίνονται στις ψηλές στροφές, π.χ. στο εικονικό μας προσπέρασμα των 80-110 με 3η: βενζινοκίνητο 6,9” αντί για τα 8,0” του ντίζελ.

 

Παρά τις στροφές και το γκάζι που απαιτεί το βενζινοκίνητο i30, δεν καίει πολύ παραπάνω από το ντίζελ: η διαφορά τους περιορίζεται στα 1,1 περίπου lt/100km, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη διαφορά στις τιμές των δύο καυσίμων, που θα αυξηθεί πολύ σύντομα. Με αυτό το σκεπτικό, η απόσβεση της διαφοράς κόστους των €2.000 θα γίνει μετά από κάπου 40.000 km – ή σε δυόμισι με τρία χρόνια.

Αν σας φαίνεται πολύ, σκεφτείτε ότι το ντίζελ είναι και αισθητά καλύτερο αυτοκίνητο.

 

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Ελλάδα

Κόσμος

Πολιτική

Αρθρογραφία

Ταξίδια - Αποδράσεις

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Life Style

Ζώδια