Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Υπό συζήτηση το θέμα του ωραρίου των «καταστημάτων ευκολίας».

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα
Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μικρών σημείων πώλησης λιανεμπορικών επιχειρήσεων αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες, έχουν ανοίξει μικρά καταστήματα, «της γειτονιάς», και οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν θέσει το θέμα του ωραρίου λειτουργίας τους υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς σήμερα, όπως έχει παρατηρηθεί, υπάρχει ένα γκρίζο τοπίο το οποίο δεν καλύπτει νομικά την διεύρυνση του ωραρίου της λειτουργίας των καταστημάτων και ο νόμος να καταστρατηγείται από κάποια μικρά καταστήματα.

 
Μεγάλες αλυσίδες που έχουν αναπτύξει σε διάφορες γειτονιές της Αττικής μικρά σημεία πώλησης στην λογική των «καταστημάτων ευκολίας» (convenience stores) λειτουργούν σύννομα δηλαδή από τις από τις 8 το πρωί έως τις 9 βράδυ αλλά ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν έως τις 11 το βράδυ καθώς και τις Κυριακές.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και δεν συζητήθηκε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου εντούτοις έγινε αναφορά στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας έχει προτείνει άνοιγμα των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ δηλώνουν κάθετα αντίθετοι διότι θεωρούν ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο κόστος χωρίς όφελος.

Όμως η τάση των καταναλωτών, να πραγματοποιούν τις αγορές τους από τα καταστήματα της γειτονιάς κάνει και τους μεγάλους του λιανεμπορίου να θέλουν να μην χάσουν μερίδιο της αγοράς.

Με βάση έρευνες του κλάδου, το 30% του εβδομαδιαίου τζίρου αυτών των «καταστημάτων ευκολίας» προέρχεται από τις πωλήσεις της Κυριακής, το 20% από τη λειτουργία τους το Σάββατο και το διάστημα μεταξύ 21: 00 και 23: 00 και το υπόλοιπο 50% από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.
Πηγή: newsbeast.gr
 
Διαβάστε περισσότερα ...

ΜΑΤατζής χρησιμοποίησε κοπέλα για ανθρώπινη ασπίδα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σάλο έχει προκαλέσει μια φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ.

Η φωτογραφία δείχνει άντρες των ΜΑΤ να οπισθοχωρούν σε ένα στενό και ένας εξ αυτών να κρατάει ως ανθρώπινη ασπίδα μία κοπέλα.

«Για τις φωτογραφίες αυτές θα γίνει έρευνα» είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας.

Στο μεταξύ σοκάρει η καταγγελία Ελλήνων διαδηλωτών, ότι αστυνομικοί τους βασάνισαν και τους απείλησαν ότι θα δώσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή, στη βρετανική εφημερίδα Guardian...

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στις 30 Σεπτεμβρίου για τα δικαιώματα των μεταναστών, αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) όπου και τους βασάνισαν.

«Τους ξυλοκόπησαν, έσβηναν τσιγάρα πάνω τους ενώ τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να δώσουν τα στοιχεία τους στην Χρυσή Αυγή», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας υποστήριξε στην εφημερίδα πως δεν ασκήθηκε κανενός είδους βία ενώ σημείωσε πως αν υπάρχουν τέτοια επεισόδια αυτά θα διερευνηθούν.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Πρόστιμα σε ανασφάλιστους οδηγούς ταξί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στα 10.000 ευρώ η «καμπάνα» που έφαγαν συνολικά

Ελέγχους σε οδηγούς ταξί στο χώρο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Τροχαίας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 53 ταξί και διαπιστώθηκαν 20 παραβάσεις σχετικά με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών ταξί για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ.
 
Διαβάστε περισσότερα ...

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης: Βουτιά 50% στις παραγγελίες.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του αναμένεται να φτάσει στα ύψη, αφού θα είναι 40% ακριβότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα. Σύμφωνα με tovima.gr η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της εξίσωσης με των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης. Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση που θα φτάνει ακόμα και το 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι, στα 330 ευρώ, ενώ στο ντίζελ κίνησης θα μειωθεί αντίστοιχα από 412 σε 330 ευρώ, ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ, με αποκλίσεις προς τα πάνω Ηδη πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης όπως τζάκια, κλιματιστικά και ξυλόσομπες. Από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, εκτιμούν πως η εξίσωση των φόρων θα φέρει μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής, ενώ θα δώσει πάτημα και στους επιτήδειους που... διακινούν πετρέλαιο λαθραία.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Πέτρος Φιλιππίδης: Είχε ατύχημα με τη μηχανή.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Ιδιαίτερα επιρρεπής στα ατυχήματα έχει αποδειχθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, αλλά εξίσου τυχερός αφού κάθε φορά καταφέρνει να βγει σχεδόν αλώβητος. Αυτή τη φορά, ενώ επέβαινε στη μηχανή του, την οποία οδηγούσε ο συνεργάτης του, είδαν ξαφνικά μπροστά τους έναν ηλικιωμένο να παραβιάζει το stop και να έρχεται προς το μέρος τους. Η μηχανή έπεσε και ο ηθοποιός, μαζί με τον συνεργάτη του, βρέθηκαν ξαπλωμένοι στον δρόμο. Ευτυχώς όμως τη γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα και αμυχές. Το περιστατικό, ευτυχώς, δεν επηρέασε καθόλου τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος συνέχισε κανονικά τις επαγγελτικές του υποχρεώσεις. 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Ελένη Μενεγάκη δηλώνει ότι της αρέσουν οι τριχωτοί άνδρες.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Στο γνώριμο ύφος της επέστρεψε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η εκπομπή "Ελένη". Η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της είχαν ετοιμάσει για την έναρξη της εκπομπής "πικάντικα" θέματα που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και γέλια!

Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με το μακιγιάζ των αντρών και οι γυναίκες στο πάνελ κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους για το αν θα τους άρεσε ή όχι σε έναν άντρα. Η κουβέντα πέρασε στα φρύδια και την αποτρίχωση της πλάτης και του στέρνου, με την Ελένη Μενεγάκη να δηλώνει ότι της αρέσουν οι τριχωτοί άντρες, αλλά αν ο σύντροφός της είχε τρίχες στην πλάτη, θα του έλεγε να κάνει αποτρίχωση!

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Γιώργος Μπόγρης: «Μου αρέσει η αρνητική διαφήμιση. Μου αρέσει να με ζηλεύουν»

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Σε συνέντευξή του στο ένθετο Big Fish του Πρώτου Θέματος, ο Γιώργος Μπόγρης αναφέρθηκε στις “επιθέσεις” που δέχτηκε από ανθρώπους του μπάσκετ, με αφορμή τη δημοσιοποίσηση της προσωπικής του ζωής και τη σχέση του με την Έλλη Κοκκίνου.

"“Το γεγονός πως η προσωπική μου ζωή μπήκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ, ούτε με μπλόκαρε ούτε με πήγε πίσω. Το αντίθετο. Υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριζαν πως δεν έπαιζα καλά λόγω της σχέσης μου. Έγραφαν και έλεγαν διάφορα στα sites. Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να ασχοληθώ. Όταν άρχισα να δείχνω τι μπορώ να καταφέρω και πως όλα αυτά που υποστήριζαν δεν έχουν να κάνουν με την προσωπική μου ζωή, άλλαξαν κάπως τη στάση τους. Είμαι όμως και άνθρωπος που δεν ξεχνάω εύκολα. Είμαι από αυτούς που προτιμούν να απαντούν μέσα στο γήπεδο και όχι έξω απ’ αυτό. Αλλά να σου πω και κάτι; Εμένα μου αρέσει η αρνητική διαφήμιση. Μου αρέσει να με ζηλεύουν. Το να σε αγαπήσουν, λένε, είναι θέμα τύχης, για να σε μισήσουν, όμως, θα πρέπει να έχεις προσωπικότητα” εξήγησε ο νεαρός μπασκετμπολίστας.

 

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει στη ζωή του μετά το μπάσκετ, ο Γιώργος Μπόγρης δήλωσε: “Προς το παρόν, δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω όταν σταματήσω να παίζω. Είμαι φοιτητής στη Νομική Αθηνών, έχω περάσει κάποια μαθήματα αλλά -πού ξέρεις;- μπορεί και να πάω να δουλέψω και στους αλευρόμυλους του πατέρα μου!».

 

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Ελλάδα μέχρι το 2016 μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στη μεγαλύτερη χώρα – παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη θα μπορούσε να αναδειχθεί η Ελλάδα έως το 2016, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, παραπέμποντας στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, τα projects τους θα αυξήσουν κατά 425.000 ουγγιές την παραγωγή χρυσού έως το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (με βάση την τιμή του χρυσού στις 5 Οκτωβρίου του 2012), έναντι συνολικής παραγωγής 16.000 ουγγιών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα το 2011.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, αν και κατά το παρελθόν η χώρα εμφάνιζε μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης, μετά την οικονομική κατάρρευση των τελευταίων ετών, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και επιταχυνθεί μέσω του fast track.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το άρθρο στο παράδειγμα της European Goldfields. Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Steve Sharpe, για τρία συναπτά έτη η European Goldfields ανέμενε από την ελληνική κυβέρνηση την έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού, με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο που επρόκειτο τελικά να εκδοθεί, η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε σημαντικά προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. «Σε καμία περίπτωση δεν θα γύρναγα πίσω στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sharpe.

Καθυστερήσεις σαν κι αυτές, υπογραμμίζει το πρακτορείο, είναι πλέον πιο σπάνιες στην Ελλάδα μετά την ύφεση των τελευταίων ετών και την επιτακτική ανάγκη των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Η εξόρυξη χρυσού συγκεντρώνει momentum ειδικά μετά την έγκριση των λεγόμενων «fast track” έργων.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed