Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Μήπως αυτή είναι η συνταγή; Σε θερμό κλίμα γεννιούνται κορίτσια, και σε ψυχρό, αγόρια!

Κάποιοι λένε ότι μπορούν να μαντέψουν το φύλο ενός εμβρύου από το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου. Άλλοι ότι αυτό εξαρτάται από τις… πρωινές ναυτίες που είχε η μέλλουσα μαμά, ή από τις τροφές που λαχταράει περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Μια ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία ισχυρίζεται τώρα, ότι οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να καταλάβουν τι φύλο είναι το μωρό που κυοφορούν… ρίχνοντας μια ματιά στις προγνώσεις για το παγκόσμιο κλίμα!

Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία επηρεάζουν το φύλο των εμβρύων.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία στη χώρα τους γεννιούνται περισσότερα κορίτσια, απ’ ό,τι αγόρια.

«Οι πρόσφατες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία της Ιαπωνίας φαίνεται να συνδέονται με μια μείωση στα ποσοστά γεννήσεων αγοριών, καθώς επίσης και με μια εν μέρει αύξηση των αρσενικών εμβρυϊκών θανάτων» λένε οι ερευνητές από το Ινστιτούτο &K Health Institute, την Κλινική Shimizu και το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

«Η σύλληψη αγοριών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, σε εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών αλλαγών» γράφουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι η αναλογία αρσενικών:θηλυκών γεννήσεων, επηρεαζόταν από παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

Ερευνητές βρήκαν πρόσφατα, ότι γεννιούνται περισσότερα κορίτσια στις τροπικές χώρες, όμως οι πιο θερμές περίοδοι στη Βόρεια Φινλανδία οδηγούσαν σε περισσότερα αγόρια, αναφέρει το Smithsonian.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι οι έρευνες αυτές πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη.

Για να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα, οι ερευνητές από την Ιαπωνία μελέτησαν αρχεία γεννήσεων και αποβολών στη χώρα τους από το 1968 μέχρι το 2012.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ανταλλάζει το νεοκλασικό του σπίτι με ένα... iPhone 6

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ακούγεται «παρανοϊκό» αλλά φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα πάντα μόνο και μόνο για να κρατήσουν στο χέρι τους ένα νέο iPhone 6. Είναι ικανοί ακόμη και να ανταλλάξουν το σπίτι τους για το καμάρι της Apple.

Σύμφωνα με αγγελία ενός μεσιτικού γραφείου στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών ένας ιδιοκτήτης σπιτιού προσφέρεται να ανταλλάξει ένα διώροφο αποικιακού τύπου σπίτι που είναι χτισμένο με τούβλα στην ανατολική πλευρά της άλλοτε πρωτεύουσας της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα iPhone 6 ή με ένα 32gb iPad.

Το διώροφο σπίτι που έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο λουτρό και ένα μικρότερο WC ένα ολοκληρωμένο υπόγειο και γκαράζ για δύο αυτοκίνητα. Στην αγγελία ανταλλαγής διαφημίζεται και ο ανεμιστήρας οροφής που θεωρείται από τα βασικά χαρακτηριστικά του οικήματος. Μια φωτογραφία του σπιτιού που αναμεταδόθηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνει πράγματι ένα σπίτι χτισμένο με τούβλα σε συνθήκες απόλυτης εγκατάλειψης χωρίς τη βασική εξωτερική πόρτα με σπασμένα παντζούρια και παράθυρα.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού αρχικά ζητούσε 5 χιλιάδες δολάρια για το σπίτι αλλά μετά από αρκετούς μήνες χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος πιθανός αγοραστής άρχισε να ρίχνει πολύ τον «πήχη της τιμής». Τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο η τιμή που ζητούσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έπεσε στα 1000 δολάρια αλλά και πάλι δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής. Πλέον ο ιδιοκτήτης θεωρεί καλή συμφωνία την ανταλλαγή του διώροφου με ένα iPhone.

Ουσιαστικά σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ζει μόνιμα στο εξωτερικό θέλει απλώς να το «ξεφορτωθεί» καθώς χρωστάει περισσότερα από 6.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας.

Το Ντιτρόιτ η πόλη που ταύτισε το όνομά της με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ήταν η έδρα των τριών μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων (Big Three) χρεοκόπησε το καλοκαίρι του 2013 έχοντας συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την οικονομική βύθιση στην άλλοτε κραταιά πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εγκαταλείφθηκαν περίπου 78.000 σπίτια και κτίρια Στην πόλη που στις αρχές του 1950 ζούσαν περίπου 2 εκατομμύρια ψυχές πλέον ζουν μόλις και μετά βίας 700.000 άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ; Ειδικός χώρος νοσηλείας για τον Έμπολα στην Ελλάδα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και της χώρας μας για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος του ιού Έμπολα εντός των συνόρων. Εκτός από τις συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αλλά και τις τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ήδη έτοιμος ο ειδικός χώρος στον οποίο θα νοσηλευθεί ενδεχόμενο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, έχει ορισθεί το εργαστήριο «αναφοράς» για τον ιό, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, απομονωμένο κτίριο σε χώρο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» έχει ήδη ετοιμαστεί ειδικά, προκειμένου να «φιλοξενήσει», εφόσον χρειαστεί, κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ελλάδα. Ήδη έχει τοποθετηθεί ο κατάλληλος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες αναλώσιμων υλικών ώστε ο χώρος αυτός να είναι απολύτως αυτόνομος σε ενδεχόμενη ενεργοποίησή του. Επιπλέον, έχει ορισθεί και η ομάδα υγειονομικού προσωπικού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κρούσμα του ιού Έμπολα στη χώρα μας.

Από το καλοκαίρι, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εκδώσει οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τον χειρισμό ύποπτου κρούσματος του ιού καθώς και για τα συμπτώματα και τα στοιχεία του ιστορικού ενός ασθενούς, που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον μηχανισμό. «Είμαστε σε ένα στάδιο που ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα», αναφέρει στην «Καθημερινή» η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, «θα κυλήσει ομαλά».

Προς το παρόν, συναγερμός για πιθανό ύποπτο κρούσμα του επικίνδυνου ιού έχει σημάνει μόλις μία φορά, τον περασμένο Αύγουστο, και αφορούσε αλλοδαπό ταξιδιώτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «Έμπολα» αποδείχθηκε ελονοσία. Έως και χθες και με βάση τα δεδομένα από την εξάπλωση του ιού αλλά και τις συνεχείς εκτιμήσεις κινδύνου των διεθνών οργανισμών υγείας, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται χώρα όπου η πιθανότητα να υπάρξει κρούσμα είναι πολύ μικρή, λόγω απόστασης αλλά και απουσίας απευθείας πτήσης από τις χώρες όπου ενδημεί η νόσος. Ωστόσο, η εμφάνιση του Έμπολα στην Ευρώπη αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα ...

Σοκαρισμένη η Νορβηγία λόγω του πρώτου παιδικού γάμου

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Αναστάτωση και… ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στους Νορβηγούς μια είδηση που κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο. Ένα 12χρονο κορίτσι ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί έναν άνδρα 37 ετών.

Αναφέρεται ότι θα είναι ο πρώτος επίσημος παιδικός γάμος που θα γίνει στη χώρα, κάτι που έχει πέσει πολύ βαρύ στο… στομάχι των πολιτών της χώρας. «Γεια σας. Το όνομα μου είναι Thea και είμαι 12 ετών. Παντρεύομαι σε έναν μήνα!», έγραψε το κοριτσάκι στο blog του. Η τελετή αναμένεται να γίνει το προσεχές Σάββατο (11/10) με τον 37χρονο να στέκεται στο πλευρό της ως ο μέλλοντας γαμπρός. Η μικρή λέει την ιστορία μέσω του blog της.

Όσοι διάβασαν αυτά που γράφει και είδαν και τις φωτογραφίες της με τον άνδρα αντέδρασαν άμεσα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πρόνοια προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο γάμος. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε διαδικτυακά ντιμπέιτ στα social media. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να λάβει μέτρα άμεσα. Να σταματήσει την τελετή πριν η Thea πει το «δέχομαι» στον Geir και κάθε άλλη παρόμοια τελετή. Μάλιστα η ημερομηνία για την οποία αναγγέλθηκε ο γάμος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα κορίτσια. Λόγω όλων αυτών, ζητείται από τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια που διοργανώνεται στην ιστοσελίδα stoppbryllupet.no δωρίζοντας τη φωνή του, αλλά και να ποστάρει κάτι στο Facebook ή στο twitter, το οποίο θα δημοσιευθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται κάθε μέρα κάποιοι «κλέβουν» την αθωότητα 39.000 κοριτσιών παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες, αλλά και τα γραφόμενα της μικρής Thea δείχνουν ότι σκοπός της δεν ήταν η ανακοίνωση του γάμου, αλλά να πετύχει να καταφέρει ο κόσμος να σταματήσει αυτό τον γάμο και άλλους... όμοιους του. Σίγουρα, μια ευτυχισμένη μέλλουσα νύφη δεν δείχνει όπως η 12χρονη και το ύφος της δεν οφείλεται στο λεγόμενο άγχος πριν από το γάμο.

Στο μεταξύ, ο Independent τονίζει ότι όλο αυτό είναι ένα... κόλπο. Με τίτλο «Η αλήθεια πίσω από τον πρώτο παιδικό γάμο στη Νορβηγία», το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος γάμος είναι μέρος μιας καμπάνιας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να πει όχι σε παρόμοια φαινόμενα εκμετάλλευσης κοριτσιών και γενικότερα παιδιών. Και απ' ότι φαίνεται από τις άμεσες αντιδράσεις, πέτυχε! Κι όλα αυτά επειδή ο κόσμος δεν ήξερε τίποτα περί ψέματος και δεν παρουσιάστηκε ως ψέμα.

«Η αλήθεια πίσω από τον πρώτο παιδικό γάμο στη Νορβηγία» «Η ιστορία της Thea σόκαρε πολλούς, αλλά δεν είναι αληθινή. Στην πραγματικότητα είναι μέρος μιας καμπάνιας από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International -που ασχολείται με τα παιδιά- με στόχο να δείξει ότι 39.000 παιδιά καθημερινά εξαναγκάζονται να παντρευτούν», γράφει ο Independent.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων την 1η Νοεμβρίου

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη συγκεντρώθηκαν σήμερα κτηνοτρόφοι από τους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για τον καταρροϊκό πυρετό που έχει πλήξει τα κοπάδια τους, διεκδικώντας αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο.

Οι συμμετέχοντες κτηνοτρόφοι που πρόσκεινται στην Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, τόνισαν πως «ο ΕΛΓΑ παρόλο που πληρώνεται από τους ίδιους αδρά, δεν τους αποζημιώνει», ενώ επέρριψαν ευθύνες στην περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί δεν τους δίνει τα χρήματα για τα φάρμακα που αγόρασαν, για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού και τους ζητείται συνταγή κτηνιάτρου.

Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την 1η Νοεμβρίου θα πάρουν μέρος σε πανελλαδική διαμαρτυρία που θα γίνει έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα, όπως λένε, μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση εναντίον του πρωτογενή τομέα.

Έπειτα από τη διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και επέδωσαν το ψήφισμά τους στους δημάρχους της Πελοποννήσου, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Βελγίδα στη Θεσπρωτία κάνει… εξαγωγές αδέσποτων

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μία εξαιρετικά προσοδοφόρα όσο και… παράνομη επιχείρηση έχει στήσει μία Βελγίδα σε χωριό της Θεσπρωτίας.

Λειτουργώντας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας epiruspost.gr , εντελώς παράνομα, σε συνεργασία με συγγενικά της πρόσωπα, αλλά και με κάλυψη ντόπιων κτηνιάτρων ή κτηνιάτρου, συγκεντρώνει αδέσποτα σκυλιά και τα εξάγει στο εξωτερικό!

Η εν λόγω γυναίκα έχει μετατρέψει σε ιδιωτικό κυνοκομείο έκταση στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Εκεί συγκεντρώνει αδέσποτα σκυλιά κι αφού καταφέρνει να τους εκδώσει διαβατήρια, τα εξάγει στο εξωτερικό.
Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκύλοι αυτοί πωλούνται στο Βέλγιο και τη Γερμανία έναντι πεντακοσίων ευρώ το καθένα.

Πριν από μερικούς μήνες η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συλληφθεί στο Βέλγιο όπου είχε μεταφέρει δεκάδες σκύλους ενώ στη συνέχεια έδωσε κατάθεση και στις τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας.

Πολύ πρόσφατα, εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μαζί με συγγενικό της πρόσωπο, μετέφεραν συνολικά προς τη Γερμανία δέκα σκύλους.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο και τα δέκα σκυλιά έφεραν διαβατήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί από κτηνίατρο.
Ο φάκελος για τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης Βελγίδας, ύστερα από την έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η νομοθεσία δίνει το περιθώριο η δραστηριότητα αυτή να γίνει νόμιμα και χωρίς προβλήματα, παρόλα αυτά και παρότι έχουν γίνει οι ανάλογες επισημάνσεις στη Βελγίδα εκείνη προτιμά να παρανομεί.

Διαβάστε περισσότερα ...

Όταν δεν ξέρεις πως να κάνεις επιτυχία... διασκευάζεις Ζιγκ Ζαγκ.

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Είναι πολλές οι φορές που ακούμε στα Ραδιόφωνα, τραγούδια διασκευασμένα ή σε μορφή επανεκτέλεσης. Άλλες φορές αυτό είναι επιτυχημένο... κι άλλες φορές όχι.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα μουσικό "σκάνδαλο", καθώς δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες, διασκεύασαν το ίδιο τραγούδι από το παρελθόν, με διαφορά μίας ημέρας. (To αν έδωσαν άδεια οι συντελεστές δεν είναι ακόμα διευκρινισμένο και ζητούμε συγνώμη).

Μιλάμε για το διαχρονικό και επιτυχημένο τραγούδι των Ζιγκ Ζαγκ, "Νάι Νάι", που ακόμα και σήμερα ακούγεται από επιλεγμένα Ραδιόφωνα στην Ελλάδα.

Ημέρα Τρίτη λοιπόν, 7/10, ο Αλέξανδρος Νότας (γνωστός από Talent Show μουσικής), επέλεξε με την ομάδα του να διασκευάσουν το συγκεκριμένο τραγούδι που ακόμα δεν καταλάβαμε ποιός ο λόγος διασκευής του...

Ένα τραγούδι επιτυχημένο... δεν μπορεί να γίνει κι άλλο επιτυχημένο, παρά μόνο από τον καλλιτέχνη που το είπε αρχικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Ζιγκ Ζαγκ. Εκτός κι αν ο σκοπός ήταν να γίνει ένα come back από τον παραπάνω καλλιτέχνη, με ένα ήδη επιτυχημένο τραγούδι ώστε να το παίξουν τα Ραδιόφωνα πιο εύκολα.

Ημέρα Τετάρτη 8/10, κυκλοφορεί ο ράπερ The Rook με έναν καλλιτέχνη ονόματι Χρήστο Αλεξάνδρου, το ίδιο τραγούδι με ραπ στοιχεία.

Λέτε να δούμε και αύριο Πέμπτη διασκευή του "Νάι Νάι" κι από άλλον;

Υ.Γ. Το άρθρο δεν έχει σκοπό τη διαφήμιση των 2 αυτών διασκευών... αλλά την υπενθύμιση οτι υπήρχαν και υπάρχουν οι Ζιγκ Ζαγκ... και το Νάι Νάι είναι καλύτερο από τις φωνές τους.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed