Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σοκαρισμένη η Νορβηγία λόγω του πρώτου παιδικού γάμου

Αναστάτωση και… ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στους Νορβηγούς μια είδηση που κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο. Ένα 12χρονο κορίτσι ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί έναν άνδρα 37 ετών.

Αναφέρεται ότι θα είναι ο πρώτος επίσημος παιδικός γάμος που θα γίνει στη χώρα, κάτι που έχει πέσει πολύ βαρύ στο… στομάχι των πολιτών της χώρας. «Γεια σας. Το όνομα μου είναι Thea και είμαι 12 ετών. Παντρεύομαι σε έναν μήνα!», έγραψε το κοριτσάκι στο blog του. Η τελετή αναμένεται να γίνει το προσεχές Σάββατο (11/10) με τον 37χρονο να στέκεται στο πλευρό της ως ο μέλλοντας γαμπρός. Η μικρή λέει την ιστορία μέσω του blog της.

Όσοι διάβασαν αυτά που γράφει και είδαν και τις φωτογραφίες της με τον άνδρα αντέδρασαν άμεσα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πρόνοια προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο γάμος. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε διαδικτυακά ντιμπέιτ στα social media. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να λάβει μέτρα άμεσα. Να σταματήσει την τελετή πριν η Thea πει το «δέχομαι» στον Geir και κάθε άλλη παρόμοια τελετή. Μάλιστα η ημερομηνία για την οποία αναγγέλθηκε ο γάμος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τα κορίτσια. Λόγω όλων αυτών, ζητείται από τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια που διοργανώνεται στην ιστοσελίδα stoppbryllupet.no δωρίζοντας τη φωνή του, αλλά και να ποστάρει κάτι στο Facebook ή στο twitter, το οποίο θα δημοσιευθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται κάθε μέρα κάποιοι «κλέβουν» την αθωότητα 39.000 κοριτσιών παγκοσμίως.

Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες, αλλά και τα γραφόμενα της μικρής Thea δείχνουν ότι σκοπός της δεν ήταν η ανακοίνωση του γάμου, αλλά να πετύχει να καταφέρει ο κόσμος να σταματήσει αυτό τον γάμο και άλλους... όμοιους του. Σίγουρα, μια ευτυχισμένη μέλλουσα νύφη δεν δείχνει όπως η 12χρονη και το ύφος της δεν οφείλεται στο λεγόμενο άγχος πριν από το γάμο.

Στο μεταξύ, ο Independent τονίζει ότι όλο αυτό είναι ένα... κόλπο. Με τίτλο «Η αλήθεια πίσω από τον πρώτο παιδικό γάμο στη Νορβηγία», το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος γάμος είναι μέρος μιας καμπάνιας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να πει όχι σε παρόμοια φαινόμενα εκμετάλλευσης κοριτσιών και γενικότερα παιδιών. Και απ' ότι φαίνεται από τις άμεσες αντιδράσεις, πέτυχε! Κι όλα αυτά επειδή ο κόσμος δεν ήξερε τίποτα περί ψέματος και δεν παρουσιάστηκε ως ψέμα.

«Η αλήθεια πίσω από τον πρώτο παιδικό γάμο στη Νορβηγία» «Η ιστορία της Thea σόκαρε πολλούς, αλλά δεν είναι αληθινή. Στην πραγματικότητα είναι μέρος μιας καμπάνιας από τη φιλανθρωπική οργάνωση Plan International -που ασχολείται με τα παιδιά- με στόχο να δείξει ότι 39.000 παιδιά καθημερινά εξαναγκάζονται να παντρευτούν», γράφει ο Independent.

Πηγή: newsbeast.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto