Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Οι 5 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο μας.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να βάλουν άμεσα κάθε τροφή που βγάζουν από τη συσκευασία της στο ψυγείο, υπό τον φόβο ότι θα χαλάσει αν δεν το κάνουν.

Άλλωστε η ένδειξη ότι κάποια τροφή πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να το κάνουν με όλες τις τροφές.

Υπάρχουν όμως μερικές τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί η συσκευασία τους.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Τομάτες

Οι τομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους. Οι τομάτες που είναι φρέσκες θα χάσουν μέρος της γεύσης τους, αν τοποθετηθούν αμέσως στο ψυγείο λόγω αλλαγών στη χημική τους δομή από την μειωμένη θερμοκρασία. Μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Chemistry έδειξε, ότι όταν μια τομάτα μπαίνει στο ψυγείο επηρεάζεται η μυρωδιά και η υφή της , ενώ και η σάρκα της γεμίζει με "κόκκους".

Αβοκάντο

Τις περισσότερες φορές όταν αγοράζουμε αβοκάντο, είναι σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να ωριμάσει σωστά και να αναπτύξει μια πλούσια γεύση. Αν βάλετε το αβοκάντο στο ψυγείο θα σταματήσει η ωρίμανση. Γενικά, τα άγουρα, σκληρά, πράσινα φρούτα μπορεί να χρειαστούν 4-5 ημέρες για να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ πρέπει να και μην έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

Τα ώριμα αβοκάντο πρέπει να τα "πασπαλίζετε" με λίγο χυμό λεμονιού, ή κάποιο άλλο όξινο παράγοντα. Στη συνέχεια θα πρέπει να διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο, ή να είναι σφιχτά καλυμμένα με ένα διαφανές πλαστικό περιτύλιγμα. Ο καρπός του αβοκάντο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ημέρα.

Φρέσκα βότανα

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο τα φρέσκα βότανα, εκτός αν τα τυλίγετε σφιχτά, ή τα έχετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Όπως και ο καφές, τα φρέσκα βότανα απορροφούν τις μυρωδιές από γύρω τους, πράγμα που καθιστά απίθανο να έχουν την γεύση που πρέπει όταν έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Ειδικά αν τα βότανα τα έχετε αγοράσει από την λαϊκή αγορά και δεν έχουν μπει καθόλου σε ψυγείο μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν τα βάλετε στο ψυγείο θα υποστούν "σοκ". Τα φρεσκοκομμένα βότανα θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ποτήρι με νερό. Αυτό επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καυτερή σάλτσα

Οι καυτερές σάλτσες είναι πολύ όξινες επειδή περιέχουν αρκετό ξύδι, το οποίο όμως λειτουργεί και ως συντηρητικό. Η καυτερή σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι ακόμα και για 3 χρόνια, εφόσον είναι αεροστεγώς κλεισμένη σε γυάλινο δοχείο.

Πεπόνι

Από τη στιγμή που θα κοπεί, φυσικά και πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο. Αλλά μέχρι τότε, είναι καλύτερα να το αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα βοηθήσετε να κρατήσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών του ανέπαφα. Τα ελαφρώς ανώριμα πεπόνια πρέπει να αποθηκεύονται σε μία διάτρητη χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ημέρες.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 25χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μετά τον θάνατο του 28χρονου ποδοσφαιριστή Γιάννη Συκιώτη ο οποίος σκοτώθηκε από κεραυνό, άλλη μια τραγωδία συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό, με έναν ακόμα νεκρό ποδοσφαιριστή.

Για τον 25χρονο Ηρακλή Φραγκιαδάκη (ποδοσφαιριστή του Πύργου Καλού Χωριού στο Λασίθι) ο λόγος, ο οποίος  στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε μόνος του, στον Οίστρο Καλού Χωριού Λασιθίου.

Τον νεαρό ποδοσφαιριστή βρήκε νεκρό φιλικό του πρόσωπο, το οποίο κάλεσε ασθενοφόρο και αστυνομία.

Ο άτυχος 25χρονος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ αλλά ήταν ήδη αργά.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Ηρακλής Φραγκιαδάκης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πάτρα: Ταξιτζής ήθελε να βγάλει μαύρο χρήμα... αλλά την πάτησε.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Εφιαλτικές στιγμές ζει τις τελευταίες ημέρες ένας ταξιτζής από την Πάτρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει εύκολο και “μαύρο” μεροκάματο, κατέληξε στο τμήμα, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Όλα ξεκίνησαν για τον οδηγό ταξί, όταν πριν λίγα 24ωρα τον πλησίασαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μόλις είχαν φτάσει στην Πάτρα με υπεραστικό λεωφορείο, και του ζήτησαν να τους μεταφέρει σε περιοχή της Μεσσηνίας.

Ο αυτοκινητιστής όχι μόνο δέχτηκε, αλλά πρότεινε στους πελάτες του να τους μεταφέρει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, ώστε να τους έρθει πιο φτηνά η κούρσα, πράγμα που δέχτηκαν οι αλλοδαποί, πληρώνοντας 15 ευρώ. 

Ωστόσο, σε μπλόκο της αστυνομίας λίγο πριν την Κυπαρισσία, ο ταξιτζής συνειδητοποίησε ότι έμπλεξε άσχημα...

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στις αποσκευές των αλλοδαπών, εντόπισαν ποσότητα ναρκωτικών.

Εκτός από τους αλλοδαπούς, συνέλαβαν και τον επαγγελματία οδηγό, ο οποίος αρχικά είπε στους αστυνομικούς ότι μετέφερε φίλους του, προκειμένου να μην βρει τον “μπελά” του για την πειρατική κούρσα.

Στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του, ήταν όμως αργά, αφού συνελήφθη και ο ίδιος κατηγορούμενος για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών. 

Τώρα, καλείται να αποδείξει στη Δικαιοσύνη πως δεν έχει καμία σχέση με τους τρεις αλλοδαπούς τους οποίους μετέφερε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Δράμα: Ο τσιλιαδόρος χτύπησε στο πόδι αστυνομικό

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας να ελέγξει ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνδρες, που αποδείχτηκαν ληστές, στη Δράμα. Ο οδηγός του οχήματος, που αποδείχτηκε πως ήταν ο τσιλιαδόρος της συμμορίας, ανέπτυξε ταχύτητα, χτύπησε τον έναν αστυνομικό στο πόδι και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, εγκαταλείποντας τους “συντρόφους” του.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Πετρούσας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ύποπτο όχημα μετά από καταδίωξη, και εντόπισαν τους τρεις από τους επιβάτες, ηλικίας 25, 31 και 33 ετών, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε, προηγουμένως είχαν διαπράξει διαρρήξεις.

Ο οδηγός, ωστόσο, που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου, χτύπησε τον έναν αστυνομικό και κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαρρήξει νωρίτερα και τρίτο σπίτι στην Αγγίστα Σερρών, απ' όπου έκλεψαν 15 κυνηγετικά φυσίγγια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. του ιδιοκτήτη τις οποίες τοποθέτησαν στο δικό τους. 

Τα περισσότερα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση του συνεργού τους που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές Δράμας και Σερρών ερευνούν αν οι τέσσερις κακοποιοί έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΣΟΚ: Ξέθαψε το σύζυγό της γιατί το νεκροταφείο ήταν…μακριά!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος


Μία 60χρονη γυναίκα οδήγησε 400 χιλιόμετρα από το σπίτι της στην πόλη Ντομπόι στη Βοσνία, προκειμένου να πάει στο Μαυροβούνιο όπου είχε ταφεί ο πρώην σύζυγός της.

Δεν πήγε όμως για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, πήγε στο νεκροταφείο και άρχισε να σκάβει τον τάφο του συζύγου της. Έβγαλε το φέρετρο, το άνοιξε και κατόπιν έβαλε το σώμα του νεκρού συζύγου της μέσα στο αμάξι.

Η αστυνομία θεωρεί ότι δε διατηρούσε καλές σχέσεις με την οικογένεια του πρώην άντρα της η οποία επέλεξε να τον θάψει στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να βρίσκεται... μακριά από τη γυναίκα του.

Η θλιμμένη χήρα κατάφερε τελικά να βάλει το σώμα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και πέταξε το... φέρετρο στην άκρη του δρόμου.

Κάποιοι αυτοκινητιστές όμως την αντιλήφθηκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία την παρακολουθούσε μέχρι που έφτασε στα... σύνορα!

Οι αρχές άρχισαν να ελέγχουν το αυτοκίνητο και όταν είδαν το πτώμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η γυναίκα είπε ότι ο σύζυγος της απλά... κοιμάται!

Όπως ήταν φυσικό, η γυναίκα... συνελήφθη.

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτοί είναι οι διαιτητές της Super League, που 'κόπηκαν' στο σημερινό τεστ. Μένουν εκτός πινάκων.


Εκτός πινάκων έμειναν επτά διαιτητές της Σούπερ Λίγκας, καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης και ως εκ τούτου «κόπηκαν» προσωρινά από τους ορισμούς της ΚΕΔ.

Εκείνο, όμως, που προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι έγιναν υπό την επίβλεψη μεγάλης αστυνομικής δύναμης, προφανώς μετά την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο Χριστόφορος Ζωγράφος και έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΠΟ.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τεστ δεν έχουν μπει και οι απαιτήσεις της UEFA, με τους διαιτητές να υποστηρίζουν πως ειδοποιήθηκαν πριν ένα μήνα και υποστήριξαν ότι για να τα φέρεις εις πέρας χρειάζεσαι δύο μήνες προετοιμασίας.

Οι «κομμένοι» διαιτητές είναι οι: Στυλιαράς, Ιωαννίδης, Κάμπαξης, Δασκαλόπουλος, Τοπούζης, Κάμπαξης, Μήτσιος.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Συνελήφθη «μάγος» στην Κρήτη που ζητούσε 3.000 ευρώ για τις «υπηρεσίες» του

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Ένας 33χρονος στη Κρήτη το έπαιζε μάγος, αλλά δεν ήταν κι ο… Χουντίνι καθώς δεν μπόρεσε να «εξαφανιστεί» όταν έφτασαν στον προσωπικό του χώρο οι αστυνομικοί.

Ο 33χρονος από την Γκάμπια τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στα Χανιά και επικαλούμενος τις... μαγικές του ιδιότητες υποσχόταν στους ανθρώπους ότι μπορούσε να λύσει τα προβλήματά τους. Για να μπορέσει όμως να επικοινωνήσει με τα ανάλογα πνεύματα αλλά και να χρησιμοποιήσει τα μαγικά του υλικά ζητούσε 3.000 ευρώ!

Δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα του υποτιθέμενου μάγου μέχρι που οι άνδρες της αστυνομίας έβαλαν τέλος στη δράση του, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Ο 33χρονος παρουσιαζόταν σε έναν κλειστό κύκλο ως μάγος με πλούσιες μαγικές ιδιότητες και επαφές με πνεύματα. Όμως όπως φαίνεται χθες, η επαφή του με τον κόσμο των πνευμάτων προφανώς είχε… παράσιτα γιατί δεν κατάλαβε ότι οι άνδρες που χτύπησαν την πόρτα του ήταν αστυνομικοί.

Οι ίδιοι εμφανίστηκαν μπροστά του, προσποιούμενοι ότι είχαν πολλά προσωπικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να λύσουν μόνοι τους.

Ο 33χρονος μετά που τους άκουσε προσεχτικά τους ανέφερε ότι μπορούσε να τους βοηθήσει ωστόσο θα χρειαζόταν να του δώσουν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συμφώνησαν και του έδωσαν μπροστά μία προκαταβολή με χαρτονομίσματα τα οποία και ήταν προσημειωμένα.

Αυτή ήταν και η… λάθος κίνηση του 33χρονου μάγου με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν.

Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια που εξαπατούσε τους πελάτες του, φωτογραφίες πελατών-θυμάτων καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια με αναγραφόμενη την «ιδιότητά» του.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Στα δικαστήρια ο Πλούταρχος με την «Espresso»

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Στα δικαστήρια ετοιμάζεται να προσφύγει ο Πλούταρχος για δημοσίευμα της «Espresso» που θέλει το γνωστό τραγουδιστή να ζητά 1 εκατ. ευρώ από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προβάλει τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Πλούταρχος επισκέφτηκε τη Ρένα Δούρου μαζί με την παρουσιάστρια Ρούλα Χάμου.

«Οι δυο επισκέπτες, ύστερα από τις πρώτες φιλοφρονήσεις και τις ευχές, της ανέπτυξαν το σχέδιό τους για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προβάλει τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών. Στο ντοκιμαντέρ θα εκτελούσε χρέη παρουσιαστή ο δημοφιλής τραγουδιστής, ενώ η Ρούλα Χάμου θα αναλάμβανε τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής, καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον τομέα αυτό», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Η ιδέα ακούστηκε κατ' αρχήν πολύ καλή αλλά όταν η συζήτηση έφτασε στο "δια ταύτα" η Περιφερειάρχης έμεινε... άφωνη. Ο προϋπολογισμός για μία τέτοια παραγωγή θα έφτανε ούτε λίγο ούτε πολύ στο εξωφρενικό ποσό του 1.000.000 ευρώ! Αφού συνήλθε από την πρώτη έκπληξη, εξήγησε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει από τα κονδύλιά της ένα τέτοιο ποσό, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπως η σημερινή και απέρριψε ευγενικά το αίτημά τους», καταλήγει η «Espresso».

Ωστόσο, ο γνωστός τραγουδιστής προχώρησε άμεσα στη διάψευση του δημοσιεύματος και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Πλούταρχου:

«Η ρυπαρότητα της εφημερίδος “ESPRESSO” ξεπέρασε κάθε όριο στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15 - 16.11.2014.

Αντιπαρέρχομαι στο πρωτοσέλιδο ψευδέστατο δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι, δήθεν, απαίτησα ποσό 1.000.000 ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για δήθεν, παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προέβαλλε τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Διαψεύδω κατηγορηματικά το ανωτέρω συκοφαντικό και απαξιωτικό για το πρόσωπό μου δημοσίευμα που ανηπαρήχθη από μέρος του ηλεκτρονικού τύπου, δεδομένου του ότι ουδέποτε πραγματοποίησα συνάντηση με την νεοκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και ουδεμία πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ έκαμα, καθώς καμία σχέση δεν έχω επιχειρηματικά με παραγωγή των ντοκιμαντέρ.

Για το αληθές αυτό γεγονός μπορεί να ερωτηθεί και το γραφείο της ίδιας της Περιφερειάρχου Αττικής ή η ίδια η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου για να διαψεύσουν το κατάπτυστο δημοσίευμα.

Το λόγο κατά των συκοφαντών μου θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπω άλλο τη στοχοποίησή μου με ανυπόστατα και άθλια δημοσιεύματα».

Διαβάστε περισσότερα ...

Αυτή είναι η νέα παρουσία στα Κλεμμένα Όνειρα που άλλαξε όνομα και επίθετο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Την Άννα Στίλβη, τη γνωρίσαμε στο "Άγγιγμα Ψυχής"  το 1998, όταν και έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση.

Στη συνέχεια όμως, άλλαξε το όνομα και το επίθετό της, σε Αννίτα Κούλη.

Έκτοτε, συμμετείχε σε πάρα πολλές παραγωγές, και το αποκορύφωμα ήταν το "Νησί" στο mega, το 2010.

Φέτος θα την βλέπουμε στα Κλεμμένα Όνειρα σε ρόλο έκπληξη, τα οποία ξεκινούν επίσημα, 1 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο κύκλο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε το σκίτσο που απεικονίζει το νεκρό της Αμφίπολης

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Πριν τις γενετικές αναλύσεις αλλά και την απόπειρα ανάπλασης του προσώπου του ένοικου του τάφου, υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν χαρακτηριστικά της όψης του

Τι «λέει» ο τάφος

Άνδρας, με ύψος περίπου 1,65 μ., ανοιχτόχρωμο δέρμα και καστανά μαλλιά. Αυτό είναι το πιο πιθανό "προφίλ" του νεκρού του τάφου της Αμφίπολης, ο σκελετός του οποίου ήρθε στο φως μετά τις τελευταίες ανασκαφές στο ταφικό μνημείο του λόφου Καστά.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Μανώλης Παπαγρηγοράκης στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάποια χαρακτηριστικά του σκελετού μαρτυρούν τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Ωστόσο, οι πιο έγκυρες και βέβαιες αποκαλύψεις θα γίνουν μετά τη γενετική ανάλυση.

Ακόμη, ο κ. Παπαγρηγοράκης, καθηγητής Οδοντριατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρει ότι εάν η καταγωγή του νεκρού ήταν από τη Θράκη είναι πιθανόν να είχε και καστανοκόκκινα μαλλιά.

Από τα κτερίσματα που βρέθηκαν κοντά στο νεκρό δεν προκύπτει για την ώρα κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για την ταυτότητα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκελετός βρέθηκε κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου σε βάθος 1,6 μέτρων από το δάπεδο.
Ο σκελετός ανήκει σε άνθρωπο μετρίου αναστήματος για τα σημερινά δεδομένα.

«Μελετώντας τα οστά και ανάλογα με το πόσο πλήρης είναι η διατήρηση του σκελετού, μπορεί κανείς να προσδιορίσει πολλά στοιχεία για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του όσο ήταν εν ζωή, όπως και για τη διατροφή του» εξηγεί στα Νέα η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Τούμπινγκεν, παλαιοανθρωπολόγος, Κατερίνα Χαρβάτη.

Παρ' ότι ο τάφος έχει συληθεί, οι ασύλητοι μακεδονικοί τάφοι στις Αιγές της Βεργίνας και ο τάφος του βασιλέα Φιλίππου δίνουν αρκετά ασφαλείς πληροφορίες για το τι θα μπορούσε να βρεθεί από τους αρχαιολόγους στην Αμφίπολη εάν δεν τους είχαν προλάβει οι τυμβωρύχοι: οπλισμός, σκεύη συμποσίου από ασήμι και χαλκό, στεφάνια κ.ά.

Οι εκτιμήσεις των αρχαιολόγων είναι (αν και όχι ομόφωνα) ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιο επιφανές πρόσωπο της εποχής και άρα θα είχε πολλά κτερίσματα γιατί αυτό ανακλούσε τότε το κοινωνικό στάτους του εκλιπόντος.

Τοσκίτσο επιμελήθηκε για τα Νέα ο Δημήτρης Αγγελούσης

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed