Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Υποχρεωτική η ψήφος για τις εκλογές του Μαΐου

Το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της ψήφου και των κυρώσεων που συνεπάγεται η μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έρχεται στο προσκήνιο εν όψει των διπλών εκλογών. Την ίδια ώρα που τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν την επιρροή τους στους ψηφοφόρους, δεν παύουν να διερευνούν τη διάσταση που θα έχει το ποσοστό αποχής.

Πάντως, κυρώσεις προβλέπονται για όσους αδικαιολόγητα δεν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η ψήφος είναι υποχρεωτική για την ανάδειξη τόσο των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 18ης Μαΐου 2014 και της 25ης Μαΐου 2014 (επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειασθεί) όσο και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο εκλογέας που αδικαιολόγητα δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα μέχρι ένα έτος. Γι” αυτό όσοι δεν μπορέσουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να έχουν στην κατοχή τους σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία να δικαιολογούν την παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Το έγγραφο για τις εξαιρέσεις και τις απαραίτητες βεβαιώσεις

Σε έγγραφο με την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» που εστάλη σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών προς τις περιφέρειες της χώρας, ορίζεται ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και παράλληλα τι είδους βεβαιώσεις θα πρέπει να προσκομίσουν όσοι για διάφορους λόγους δεν μπορέσουν να το ασκήσουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εξαιρούνται:

- όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό,
- όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και
- όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.

Οι οδηγίες του ΥΠΕΣ

Έτσι, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει τις εξής οδηγίες:

  •  οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κτλ.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό.
  •  οι εκλογείς άνω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια
  •  οι εκλογείς που δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οφείλουν, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στο δήμο του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση. Οι δημοτικές αρχές θα εφοδιαστούν με τις σχετικές βεβαιώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να τις χορηγήσουν στους ενδιαφερόμενους εκλογείς για τις προσεχείς εκλογές.

Τι γίνεται όμως με τους εκλογείς οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν για άλλους σοβαρούς λόγους; Οι εκλογείς αυτοί, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, είτε λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών είτε για λόγους υγείας, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να έχουν στην κατοχή τους σχετικά έγγραφα ή στοιχεία, με τα οποία να δικαιολογούν την παράλειψη άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:

  1.  Δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί. Επισημαίνεται ότι για τους στρατιωτικούς δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας (ψηφοφορία στον τόπο που υπηρετούν βάσει ειδικών εκλογικών καταλόγων) κατά τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.
  2.  Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας κτλ., στους οποίους, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν είναι δυνατή η χορήγηση άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
  3.  Εκλογείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

Οι αντιπεριφερειάρχες καλούνται να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών στους δήμους της περιφερειακής ενότητας αρμοδιότητάς τους, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και στους οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της περιφέρειάς τους.

Πηγή: TO BHMA

Διαβάστε περισσότερα ...

Ρεκόρ στη χρήση ίντερνετ μέσω κινητού το Πάσχα

Αύξηση-ρεκόρ, κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σημειώθηκε στη χρήση δεδομένων στο δίκτυο της COSMOTE την περίοδο των εορτών του Πάσχα, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του ίντερνετ στο κινητό για την επικοινωνία.

Αναλυτικότερα, το τετραήμερο του Πάσχα (Μ. Παρασκευή - Δευτέρα του Πάσχα):

- Το κινητό ευρυζωνικό δίκτυο της COSMOTE, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, διαχειρίστηκε όγκο δεδομένων που ξεπέρασε τα 150 TeraBytes, αυξημένο κατά 78% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

- Η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου 4G αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500%, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, αλλά και τη συνεχή, ταχύτατη επέκταση του δικτύου 4ης γενιάς της COSMOTE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών. Ενδεικτικά, η χρήση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι στην πόλη της Θεσσαλονίκης (+137%), στο Ηράκλειο Κρήτης (+133%), στο Ρέθυμνο (+126%), στην Ορεινή Αρκαδία (+118%) και τη Φλώρινα (+117%), αλλά και στη Λέσβο (+106%) και την Κέρκυρα (+103%).

Τεράστια ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο 4G στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά Άνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος, η Ορεινή Κορινθία, η Μεσσηνία και το Ναύπλιο.

Και την περίοδο του Πάσχα, οι καταναλωτές επέλεξαν να επικοινωνήσουν με:

- Το δίκτυο που παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες για mobile internet, σύμφωνα με μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.

- Το δίκτυο με τη μεγαλύτερη κάλυψη. Η πληθυσμιακή κάλυψη 2G και 3G της COSMOTE ξεπερνάει πανελλαδικά το 99,8% και 98% αντίστοιχα, ενώ η κάλυψη 4G της COSMOTE αγγίζει το 60%, τουλάχιστον υπερδιπλάσια από τον ανταγωνισμό.

- Το μόνο δίκτυο κινητής με φωνή υψηλής ευκρίνειας HD Voice χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

- Την εταιρεία με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα σε δίκτυο και υποδομές κινητής, που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα ...

«Απαντάει» με μεταγραφές ο Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να βάλει «άλλο λάδι στη φωτιά» μετά τη μεσημεριάτικη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Βρέντζου για τα όσα έγιναν στην Τούμπα.

Οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν τέλος σε αυτή την ιστορία που μόνο κακό κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν με στόχο την δημιουργία πιο ανταγωνιστικής ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την βοήθεια του Μίτσελ, σκοπεύει να επενδύσει στη φετινή επιτυχημένη χρονιά της ομάδας, προχωρώντας στην απόκτηση ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και παικτών μεγάλης αξίας από το εξωτερικό.

Ένας από τους παίκτες που φέρονται να εξετάζουν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από τη Μαρσέιγ και το όνομά του είχε ακουστεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον «Γαύρο», οι ιθύνοντες του συλλόγου ασχολούνται με την περίπτωση του 29χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Νιούκαστλ.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία αναφέρουν ότι η προοπτική του Ολυμπιακού μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον Μίρκο Βούτσινιτς, ο οποίος το καλοκαίρι θα φύγει από τη Γιουβέντους, αν και το συμβόλαιό του λήγει το 2015. «Στην Ελλάδα μπορεί να βρει τη διάκριση στο Champions League και να πάρει ένα καλό πολυετές συμβόλαιο», αναφέρουν οι Ιταλοί.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Έτσι θα είναι η νέα ΑΕΚ

Άλλη ομάδα από αυτή που εξασφάλισε (και μαθηματικά εφόσον δεν χάσει την Κυριακή από την Κηφισιά στη Ριζούπολη) εύκολα μεν, πλην όμως όχι τόσο εντυπωσιακά την άνοδό της στη Football League θα είναι η ΑΕΚ της επόμενης περιόδου.

Στο υπάρχον ρόστερ θα υπάρχουν πολλές αλλαγές και αυτοί που θα «επιβιώσουν» για τη δεύτερη κατηγορία θα είναι λίγοι. Σίγουροι για την επόμενη σεζόν θα πρέπει να θεωρούνται οι Γεωργέας, Πεταυράκης, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Τσεβάς και Μπρέσεβιτς. Από τους γκολκίπερ Καραγκιολίδη και Βούρα αναμένεται να μείνει ένας, ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθούν δανεικοί οι Τσουμάγκας (για να βρει αγωνιστικό ρυθμό), Τζανετόπουλος, Τσούπρος, Αργυρίου, Καζβιρόπουλος και Γροντής. Ερωτηματικά υπάρχουν για τους Τσιρίλο, Ρόβα, Ράμα και Ντακόλ, ενώ φαίνεται πως δύσκολα θα συνεχίσουν οι Σταθάκης, Τσουκαλάς, Μούργκα και Πόποβιτς.

Η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει σε έντεκα μεταγραφές. Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Ντούνης, Ζόριτς, Σαρρής, Μάνταλος, Φαγέ, Σβάρνας, Κολοβέτσιος και Μπακάκης έχουν ήδη αποκτηθεί και θα ακολουθήσουν άλλες τουλάχιστον 5-6 προσθήκες. Η «Ένωση» αναζητεί έναν αριστερό μπακ, τουλάχιστον έναν στόπερ, έναν μεσοαμυντικό, τουλάχιστον έναν ακραίο και τουλάχιστον έναν σέντερ φορ.

Μία πρώτη εικόνα του «σίγουρου» ρόστερ της νέας ΑΕΚ ανά θέση είναι η εξής:

Τερματοφύλακας: Ανέστης, Βούρας ή Καραγκιολίδης.

Αμυντικοί: Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Κολοβέτσιος, Σβάρνας.

Δεξιά μπακ: Μπακάκης, Γεωργέας.

Αριστερά μπακ: Πεταυράκης.

Κεντρικά χαφ: Κορδέρο, Φαγέ.

Εξτρέμ: Πλατέλλας, Ντούνης.

Μεσοεπιθετικοί: Ανάκογλου, Μάνταλος, Ζόριτς.

Επιθετικοί: Μπρέσεβιτς, Αραβίδης, Τσεβάς.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι… οριστικά. Οι αποφάσεις θα παρθούν για όλους στο τέλος της σεζόν, όταν και θα υπάρξει απόφαση για τον προπονητή που δύσκολα θα είναι ο Τραϊανός Δέλλας.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου

Η διάθεση των εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου αρχίζει σήμερα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αναμένεται να τα εξαντλήσουν ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Τα «μαγικά χαρτάκια» θα τεθούν προς πώληση από τις 10:00 το πρωί από τη θύρα 4 του γηπέδου της Λεωφόρου μόνο για τα μέλη της Συμμαχίας. Αν μέχρι την Πέμπτη στις 13:00 έχουν μείνει εισιτήρια, τότε θα διατεθούν και στα μη μέλη της Συμμαχίας.

Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ από τις 10:00 έως τις 19:00 σήμερα τα μέλη της Συμμαχίας με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Συμμαχίας δικαιούνται να αγοράζουν έως δύο εισιτήρια.

Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας στις θύρες 13, 14, 7 θα εξυπηρετηθούν αποκλειστικά από τους συνδέσμους, στους οποίους ανήκουν και όχι από τη θύρα 4.

Αναλυτικά οι τιμές είναι: θύρες 1 και 35 (10 ευρώ), θύρες 2, 3, 4, 32, 34 (τιμή 15 ευρώ), θύρες 5, 6 (25 ευρώ), θύρες 7Α και 30 (30 ευρώ).

Οι οργανωμένοι μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια από την ΠΑΛΕΦΙΠ (θύρα 32) και από τη «Θύρα 13» (θύρες 1, 3, 35, 2). Κάθε κάτοχος συνδεσμιακού διαρκείας δικαιούται ένα εισιτήριο.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

«Οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορεί να στήσουν ενέδρες», λένε στη ΓΑΔΑ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε γνώση αρμοδίων αξιωματικών έχουν περιέλθει πληροφορίες ότι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού σχεδιάζουν αντίποινα σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον αγώνα του Σαββάτου. Αιτία είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν στον πρόσφατο ημιτελικό της Τούμπας (μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού) οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες δίωρη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ νέα σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα. «Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν εκφράσει την πρόθεση να στήσουν ενέδρες και να επιτεθούν σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον τελικό», δήλωσε στην Καθημερινή ανώτατος αξιωματικός.

Ανέφερε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού και εξονυχιστικό έλεγχο των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ μέσω της εθνικής, της Αττικής Οδού και της Λ. Κηφισίας. Αντίθετα, η πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γινει κυρίως μέσω του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη».

Διαβάστε περισσότερα ...

Το ξέσπασμα της Ευρυδίκης για τους τραγουδιστές του «The Voice»

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Η γνωστή τραγουδίστρια σχολίασε στο προφίλ της στο facebook τους Κύπριους τραγουδιστές του μουσικού διαγωνισμού του ΑΝΤ1.

Και έγραψε χαρακτηριστικά: «Σαφέστατα ο Άλεξ αξίζει την ψήφο του κοινού! Υπέροχος τραγουδιστής και μουσικός. Μην ξεχνάτε, ένα παιχνίδι είναι...ας χαλαρώσουν κάποιοι και ας ΜΗΝ τα βάζουν με τους Κύπριους που ψηφίζουν. Στην τελική δεν ψηφίζουν άσχετους, αλλά παιδιά που αντικειμενικά είναι όλα καλά.

Το να γίνονται κάποιοι ρατσιστές και να βρίζουν τα παιδιά εξαιτίας ενός παιχνιδιού, είναι παρατραβηγμένο. Έχουμε δει σε όλα τα παιχνίδια τους Θεσσαλονικείς να στηρίζουν Θεσσαλονικείς, Κρητικούς να ψηφίζουν Κρητικούς κλπ κλπ... Στη eurovision αντίστοιχα ο καθένας ψηφίζει τον φίλο, αδερφό ή γείτονα του. Αν τόσο τους ενδιαφέρει ας σηκώσουν κι αυτοί το τηλεφωνάκι τους και ας ψηφίσουν. Την Τζωρτζίνα παρεμπιπτόντως την έβγαλε από το παιχνίδι ο Ρέμος και τον Μαγαλιό η Δέσποινα, όχι η Κύπρος. Δεν θα έλεγα κάτι, αλλά με ενοχλεί που τη γνώμη τους κάποιοι την εκφράζουν βρίζοντας έναν λαό. Και με ενόχλησε επίσης και αυτό το "ΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ"».

Διαβάστε περισσότερα ...

«Στην υγειά μας» και του χρόνου στον Alpha

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Για ακόμη μια χρονιά θα ανανεωθεί η συνεργασία του Alpha με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την εκπομπή «Στην υγειά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Realnews η τελική συμφωνία για τον νέο κύκλο επεισοδίων, που θα προβληθούν την επόμενη σεζόν στον Alpha, αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες. Η εκπομπή θα επιστρέψει στον αέρα του καναλιού της Κάντζας στα μέσα Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Χατζηνικολάου εξήγησε γιατί ακυρώθηκε η εκπομπή με τον Θεοδωράκη

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί την επόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στην οποία θα απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και του κοινού.

Για το θέμα ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Σε ερώτηση που του έκανε η Μάρα Ζαχαρέα, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Ακυρώθηκε η πρόσκληση. Τους όρους σε μια εκπομπή τους βάζει ο προσκαλών, δεν τους βάζει ο προσκαλούμενος. Εγώ εξαρχής είχα ζητήσει από τον πρόεδρο του “Ποταμιού” να έρθει στην εκπομπή και να είναι απέναντι σε τρεις ή τέσσερις δημοσιογράφους και στο κοινό της εκπομπής και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Με τον ίδιο τρόπο είχα κάνει την προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, είχε δεσμευτεί απέναντί μου ο πρόεδρος του “Ποταμιού” ότι μια βδομάδα ή δέκα μέρες πριν βγει στην εκπομπή μου, δε θα πραγματοποιήσει άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί πραγματοποίησε άλλη τηλεοπτική εμφάνιση στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο συνάδελφος καλά έκανε και τον κάλεσε. Έκανε τη δουλειά του. Εκείνος όμως όφειλε να μη δεχθεί γιατί αυτή ήταν η συμφωνία μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) που τηλεφωνήσαμε για να οριστικοποιήσουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που θα ήταν στην εκπομπή, μας ανακοινώθηκε ότι δε θέλει δημοσιογράφους απέναντι. Δημοσιογράφους δε θέλει, να σταματήσει να μιλάει τρεις ή τέσσερις μέρες πριν ώστε να έχουμε κάτι να πούμε, δε θέλει, άρα η πρόσκληση δεν ισχύει».

Διαβάστε περισσότερα ...

Η αστυνομία τον πέρασε για έμπορο ναρκωτικών και τον σκότωσε

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον ξυλοδαρμό, μέχρι θανάτου, ενός χορευτή από αστυνομικούς.

Οι κεντρικότεροι δρόμοι στην τουριστική περιοχή της Κόπα Καμπάνα έκλεισαν καθώς οργισμένοι διαδηλωτές από γειτονική φαβέλα πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν κατασκευάσει από ελαστικά αυτοκινήτων.

Οι ταραχές που ξέσπασαν ύστερα από τον ξυλοδαρμό του χορευτή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον πέρασαν για έμπορο ναρκωτικών, σημειώνονται σχεδόν δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή από την Βραζιλία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι ένας άνδρας έχασε χθες τη ζωή του στα επεισόδια βίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, ενώ ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και πυροβολισμοί ακούστηκαν από την φαβέλα Παβάο-Παβαοτζίνο.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 26χρονου επαγγελματία χορευτή, του Ντάγκλας Ραφαέλ ντα Σίλβα. Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι ο Ντάγκλας έφερε στο σώμα του εμφανή σημάδια κακοποίησης και κατηγορεί την τοπική αστυνομία ότι τον χτύπησε μέχρι θανάτου επειδή τον πέρασε για ένα μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι τα τραύματα στο σώμα του χορευτή παραπέμπουν σε θάνατο που προκλήθηκε από πτώση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, ο Γουάιρ Ντέιβις, πλήθος κατοίκων συγκεντρώθηκε κοντά στην είσοδο της φαβέλας, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις πιο διάσημες παραλίες και τα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίο, ζητώντας εξηγήσεις για τον θάνατο του νεαρού.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Βραζιλία εξαιτίας της αστυνομικής βίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στο Σάο Πάολο στις 12 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στο διάσημο στάδιο Μαρακανά του Ρίο στις 13 Ιουλίου.

 

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed