Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

ΕΜΠΛΟΚΗ με τον Μπουτάρη: Δεν μπορεί να κατέβει για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ξαφνική εμπλοκή με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Νόμος του “Καλλικράτη θέτει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικά συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο, ο κ.Μπουτάρης ήταν πρόεδρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μία θέση που εγκατέλειψε (σ.σ. παραιτήθηκε) στις 20 Νοεμβρίου του 2013. Μόνο που ο σχετικός νόμος αναφέρει ρητά ότι για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ένας δήμαρχος, θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί από θέση προέδρου σε ΝΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ ή δημόσιες επιχειρήσεις 18 μήνες πριν τις εκλογές. Αντίθετα, ο κ.Μπουτάρης θα έχει μόλις 6 μήνες που παραιτήθηκε όταν διεξαχθούν οι εκλογές!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς «εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου» .

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το θέμα πρέπει να διευθετηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών... Ήδη πάντως ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος έσπευσε στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου Μιχελάκη για τις εκλογές, προκειμένου να εισηγηθεί τροπολογία σύμφωνα με την οποία, θα εξαιρούνται του κωλύματος στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου, όπως δηλ. ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα ...

10 χρόνια φυλακή στον Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση απ΄τα ταμεία της ΑΕΚ

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Μετά από 10 χρόνια και αναβολές επί αναβολών, η ώρα της δικαίωσης για τους ανθρώπους της ΑΕΚ έφτασε. Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων στο διάστημα της διοίκησης του στους “κιτρινόμαυρους” και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη.

Συνολικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση επιβλήθηκαν 27 χρόνια φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές, εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, καταδίκασαν τον Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Γεωργίου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου σε ποινές φυλάκισης 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα, με αναστολή και εξαγοράσιμη, καθώς και στους δυο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, ο Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διέφευγε της σύλληψης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια χωρίς αναστολή.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αλλά το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Παναγιώτη.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ο Καμμένος ψάχνει ευρωβουλευτές με αγγελία στο facebook: Πληρώνει και τα έξοδα

Πρωτοτυπεί ο Πάνος Καμμένος και στην επιλογή των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του δείχνοντας ότι δεν αποποιείται τον όρο κόμμα του facebook. Με αγγελία του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητα. Και μια λεπτομέρεια: Όλα τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας είναι πληρωμένα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Αναλυτικά, στην αγγελία σημειώνονται τα εξής:

Σε λίγες μέρες κλείνουμε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γεννηθήκαμε ΕΔΩ.

Υποψήφιοι μας είναι ήδη σημαντικοί ΕΛΛΗΝΕΣ από όλους τους χώρους και όλους τους τόπους της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

ΖΗΤΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ......

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα ...

Τεστ αίματος εντοπίζει τον καρκίνο

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Με ένα απλό δείγμα αίματος θα μπορούν οι γιατροί να διαγνώσουν μερικές μορφές καρκίνου ή να παρακολουθήσουν την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία που του χορηγείται, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητών στις ΗΠΑ.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ανέπτυξαν εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίσει διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, με μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Medicine», στις δοκιμές της εξέτασης η ασθένεια εντοπίστηκε με ακρίβεια στο 50% των περιπτώσεων ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που βρισκόταν στο πρώτο στάδιο, αλλά και σε όλους τους ασθενείς στους οποίους ήταν πιο προχωρημένος.

«Θέλαμε να αναπτύξουμε μια μέθοδο που να ξεπερνά δύο βασικά εμπόδια τα οποία έχουν να κάνουν με το DNA των όγκων» ανέφερε ο δρ Maxilillian Diehn, επίκουρος καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης. «Πρώτον, η μέθοδος πρέπει να έχει μεγάλη ευαισθησία ώστε να εντοπίζει την παραμικρή ποσότητα του DNA των όγκων στο αίμα. Δεύτερον, για να είναι κλινικά χρήσιμη, είναι απαραίτητο να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για την πλειοψηφία των ασθενών που πάσχουν από μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου».

Κι αυτό γιατί ακόμη και όταν δεν υπάρχει καρκίνος, τα καρκινικά κύτταρα συνεχώς διαιρούνται και πεθαίνουν, αφήνοντας τμήμα από το DNA τους στο αίμα, σαν να αφήνουν μικροσκοπικά... μηνύματα σε ένα μπουκάλι!

Οσο οι επιστήμονες μαθαίνουν να «διαβάζουν» αυτά τα μηνύματα και να εντοπίζουν το ένα ανάμεσα σε 1.000 ή σε 10.000 που προέρχεται από κάποιο καρκινικό κύτταρο τόσο θα μπορούν να ελέγχουν πιο γρήγορα το μέγεθος του όγκου, τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός ανταποκρίνεται στη θεραπεία, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι μεταλλάξεις των όγκων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ευκολότερα θα εντοπίζονται οι καρκίνοι του αίματος, όπως οι διάφορες μορφές λευχαιμίας.

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι τρελές απαιτήσεις της Gaga για να έρθει στην Ελλάδα!

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Είναι γεγονός! Η Lady Gaga έρχεται στη χώρα μας και στις 19 Σεπτεμβρίου θα τραγουδήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ).

Όπως καταλαβαίνετε μια σταρ τους βεληνεκούς της, δε θα μπορούσε να μην έχει απαιτήσεις. Μέχρι το Ηρώδειο και το μουσείο της Ακρόπολης … ιδιωτικά θέλει να επισκεφτεί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εκκεντρική τραγουδίστρια ζήτησε να την περιμένει κατά την άφιξή της στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» μία vintage Rolls Royce λιμουζίνα, κόκκινου χρώματος, ένα συνοδευτικό SUV Mercedes Benz GL450 για την προσωπική της ασφάλεια και ένα βανάκι για τους στενούς συνεργάτες της, τον προσωπικό της γυμναστή, τους δύο στυλίστες και τη γραμματέα της. Ταυτόχρονα, η 28χρονη Gaga δεν θέλει να την περιμένουν δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει έχει κλείσει την προεδρική σουίτα για τον εαυτό της και άλλες δύο premium σουίτες, στις οποίες έχει ζητήσει να επικρατεί το λευκό χρώμα στα έπιπλα. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, ζήτησε πολλά λευκά υφάσματα να καλύψουν τα έντονα χρώματα του χώρου.

Ακόμη, δεν θέλει παντζούρια στα παράθυρα, αλλά κουρτίνες διπλής στρώσεις από γκρι βαρύ ύφασμα, ενώ ζητά να υπάρχουν στο δωμάτιο μηχανήματα αερόβιας γυμναστικής και τηλεοράσεις με δορυφορική λήψη. Οι απαιτήσεις της, όμως, δεν σταματούν εκεί με δεδομένο ότι θέλει σταθερή θερμοκρασία 23 βαθμών στους εσωτερικούς χώρους και μόνιμη προστασία με αντιηλιακές ομπρέλες ή λευκές μεμβράνες κατά τη διάρκεια της παραμονής της σε εξωτερικούς χώρους.

Οι απαιτήσεις φυσικά επεκτείνονται και στη διατροφή της, με την 28χρονη να «απαγορεύει» τα οστρακοειδή λόγω αλλεργίας, ενώ έχει ζητήσει και μία συγκεκριμένη ποικιλία ελληνικού κρασιού, που δοκίμασε στην Κρήτη το 2011.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed