Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Κωστής Σιμιτσής: «Η κ. Τσανάκα κλέβει ιδέες που ήδη υλοποιούνται»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Κωστής Σιμιτσής: «Η κ. Τσανάκα κλέβει ιδέες που ήδη υλοποιούνται»
tsanaka2


«Η κ. Δήμητρα Τσανάκα είναι υποψήφια δήμαρχος. Συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος μας στον κοινωνικό τομέα εδώ και αρκετό καιρό. Και δεν θα έπρεπε να τις αναφέρει ως κάτι που θα κάνει στο μέλλον, αν τυχόν εκλεγεί δήμαρχος. Όχι μόνο κλέβει ιδέες που ήδη υλοποιούνται αλλά αποδεικνύει μειωμένη ευαισθησία και ανύπαρκτο ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στην κοινωνία μας, στον Καβαλιώτικο λαό στον Δήμο μας.

Επισημαίνουμε χαρακτηριστικά:

- Δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων με φορείς και συλλόγους άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
ΥΠΑΡΧΕΙ. Το ξεκινήσαμε και το υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ».

- Ψηφιοποίηση των υπηρεσιών πρόνοιας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
ΥΠΑΡΧΕΙ. Έχει ήδη συνταχθεί στο ΕΣΠΑ.

- Γραφείο κοινωνικής πληροφόρησης για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. ΥΠΑΡΧΕΙ. Λειτουργεί στο πλαίσιο του «ΣΤΗΡΙΖΩ».

- Καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου στη ΔΕΥΑΚ.
ΥΠΑΡΧΕΙ. Ωφελούνται πάνω από 1.000 οικογένειες με εκπτώσεις που φτάνουν και το 90%.

- Επαναλειτουργία της σίτισης κατ΄ οίκον στο πλαίσιο του Βοήθεια στο Σπίτι.
Γιατί άραγε; Πότε διακόπηκε;

Και μια σειρά από γενικολογίες και αοριστίες όπως «αναβάθμιση ποιοτική και λειτουργική» των παιδικών σταθμών. Ίσως η κ. Τσανάκα να ήταν πιο προσεκτική στο πρόγραμμά της, αν ήταν περισσότερο επιμελής στις παρουσίες της στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Διαβάστε περισσότερα ...

Κωστής Σιμιτσής: «Η κ. Τσανάκα δεν δεσμεύεται ούτε για τα ίδια της τα έργα»

Κωστής Σιμιτσής: «Η κ. Τσανάκα δεν δεσμεύεται
ούτε για τα ίδια της τα έργα»
TSANAKA


Η κ. Τσανάκα με όση δόση ειλικρίνειας της απέμεινε παραδέχθηκε χθες δημοσία ότι η ίδια δε γνώριζε τι περιείχε το προεκλογικό πρόγραμμά της όσον αφορά την υλοποίηση έργων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη δημιουργία ταμείου τραπεζικών εγγυήσεων από το Δήμο με το οποίο θα χρηματοδοτούνται οι τοπικές επιχειρήσεις παραδέχθηκε πως είναι παράνομο και ότι μπορεί να καταστρέψει οικονομικά το Δήμο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πήδηξε από τη θέση της όταν διαπίστωσε τι είχε γραφεί παραδεχόμενη ότι πρόκειται για μια πρόταση την οποία απλά συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της.

Η κ. Τσανάκα δεν έλαβε καμία απολύτως δέσμευση για τα ίδια της τα έργα. Επιμένουμε ότι το πρόγραμμά της χαρακτηρίζεται μόνο από αοριστολογίες για έργα που θα γίνουν στο μέλλον χωρίς να αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο.

Όσον αφορά εμάς τόσο το 2010 όσο και σήμερα προτείνουμε συγκεκριμένα έργα, κοστολογώντας τα ακριβώς και αναφέροντας την πηγή χρηματοδότησης αλλά και την ωφελιμότητα του κάθε έργου.

Είναι λογικό εφόσον άλλαξαν δραματικά οι οικονομικές συνθήκες, κάποια από τα έργα που είχαμε προγραμματίσει να αναβληθούν κρίνοντας τα ασύμφορα όπως το υπόγειο παρκινγκ στη Ροδόπη. Επίσης, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών κάποια έργα καθυστέρησαν να υλοποιηθούν όπως η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη για την οποία ολοκληρώθηκε η μελέτη και το έργο είναι καθόλα έτοιμο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο συνδυασμός μας υλοποιεί σήμερα το 80% των έργων για τα όποια δεσμεύτηκε και μόνο ένα μικρό ποσοστό έργων παρουσιάζει μικρές καθυστερήσεις.

Άρα η κ. Τσανάκα καλό θα είναι πρώτα να μιλήσει επί συγκεκριμένων δικών της έργων και ύστερα ν’ αρχίσει τις ειρωνείες για τα δικά μας έργα.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΗΟ

Κωστής Σιμιτσής: «Η αποτελεσματικότητα της πρώτης μας θητείας
στον μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας
και η τήρηση των δεσμεύσεών μας,
εγγυάται την υλοποίηση του νέου προγράμματος έργων»


Φιλική κουβέντα με τους κατοίκους του Παληού είχε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» Κωστής Σιμιτσής όπου είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει το έργο της διοίκησης του Δήμου αλλά και ν’ ακούσει τους ίδιους τους κατοίκους.

Ο Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών στο οικισμό του Παληού καθώς όπως σημείωσε υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις και δικαιολογημένα παράπονα.

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν», σημείωσε ο δήμαρχος, στόχευαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους οποίους συνεχάρη για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον τους, υπογραμμίζοντας ότι κάθε δημοτική αρχή επιδιώκει την καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κρητική από τους δημότες σε μια προσπάθεια να διορθώσει λάθη και παραλείψει του παρελθόντος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις διανοίξεις και αναπλάσεις δρόμων που έγιναν στον Παληό όπως οι οδοί Στογιαννίδη και Καζαντζάκη , στην ανάπλαση του πάρκου στην περιοχή Κοράλλι, όπως επίσης στις δεκάδες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του οικισμού. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που υπήρχαν την προηγούμενη τετραετία λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των περιορισμένων δημοτικών εσόδων εξαιτίας και της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων.

Τέλος, παρουσίασε τον προγραμματισμό των έργων του συνδυασμού ενόψει της νέας πενταετίας 2014 -2019. «Η αποτελεσματικότητα της πρώτης μας θητείας στον νέο μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Καβάλας και η τήρηση των δεσμεύσεών μας», σημείωσε ο δήμαρχος, «εγγυάται την υλοποίηση του νέου προγράμματος έργων. Σήμερα, κάνοντας τον απολογισμό μας μπορούμε να δηλώσουμε με περηφάνια ότι, σε τόσο δύσκολους καιρούς και με τους πόρους που μας δίνονται για έργα τόσο μειωμένους, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ένα μεγάλο αριθμό έργων. Δηλαδή το 80%, αρκετούς μήνες πριν το 2015, δηλαδή πριν από την καταληκτική ημερομηνία που είχαμε βάλει».

simitsispalho13052014

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed