Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους !

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.

Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.: 724

Δελτίο Τύπου
Παγωτά:

Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους !

pagotakepka15052014

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει λίπος, πρωτεΐνες, ζάχαρη. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις. Όλα, όμως, τα παγωτά περιέχουν πρόσθετα, δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.

Το παγωτό είναι επιδόρπιο, όχι γεύμα. Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα, που αποτελείται από φυσικές τροφές, όπως φρέσκο γάλα, φρούτα ή λαχανικά.

Τα παγωτά διατηρούνται στην κατάψυξη. Η κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος συντήρησης τροφίμων, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει την τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και λειτουργίας των μηχανημάτων διατήρησής τους.

Τα παγωτά διακρίνονται σε τυποποιημένα και χύμα:
Τυποποιημένα Παγωτά
Πωλούνται από supermarket, περίπτερα, ψιλικατζίδικα κλπ. Φυλάσσονται, σε ειδικούς καταψύκτες. Αυτοί δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γεμάτοι και δεν πρέπει να περιέχουν άλλα προϊόντα, εκτός από παγωτά. Πρέπει να είναι σχολαστικά καθαροί και να έχουν θερμοκρασία, κάτω από -18οC.
Δεν πρέπει να αγοράζουμε τα τυποποιημένα παγωτά, όταν:
Δεν έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα, ή παρατηρούμε κάποια προβλήματα στη λειτουργία του καταψύκτη.
• Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό, ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό, που φαίνεται, στα διάφορα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας. Συνήθως, στους καταψύκτες επάνω, υπάρχει η σχετική αφίσα.
• Αυτά, που είναι συσκευασμένα, σε κύπελλα, παρουσιάζουν υπερχύλιση, στο καπάκι.
• Είναι μαλακά, υδαρή, η υφή τους μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.
• Εμφανίζουν ίζημα ή θρυμματίζονται, σε μικρά κομματάκια, ή περιέχουν μικροκρυστάλλους (μικρά παγάκια), ή έχουν σχήμα παραμορφωμένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το παγωτό, κάποια στιγμή, αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε.
• Έχουν γεύση πικρή, ξινή, ή αλμυρή.
• Η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.

Άλλες πληροφορίες:
• Το χρώμα στα παγωτά είναι συνήθως αποτέλεσμα χρωστικών ουσιών. Προσοχή λοιπόν, στα έντονα χρώματα, γιατί οι χρωστικές ουσίες είναι χημικά.
• Σύμφωνα με το νόμο, η αναγραφή των ημερομηνιών παραγωγής και κατανάλωσης είναι υποχρεωτική, μόνο για τις συσκευασίες οικογενειακού τύπου και όχι για τις ατομικές συσκευασίες. Βέβαια, κάποιες βιομηχανίες αναγράφουν αυτές τις ημερομηνίες, ακόμα και στις ατομικές συσκευασίες. Πάντα ελέγχουμε τη συσκευασία και σε περίπτωση, που αναγράφεται η ημερομηνία λήξης, διαλέγουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.
• Αν μεταφέρουμε τα παγωτά, που αγοράσαμε, στο σπίτι τα βάζουμε, αμέσως, στον καταψύκτη. Η μεταφορά, σε μεγάλες αποστάσεις, πρέπει να γίνεται, σε ισοθερμικές συσκευασίες.

Παγωτά χύμα
Πωλούνται, από ζαχαροπλαστεία - εργαστήρια παρασκευής παγωτών. Αν αγοράζουμε παγωτό χύμα, πρέπει να γνωρίζουμε, καλά, το εργαστήριο, που το παρασκευάζει. Οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας πρέπει να τηρούνται, αυστηρά. Το προσωπικό, τα σκεύη και τα μηχανήματα, που έρχονται, σε επαφή με παγωτό, πρέπει να είναι, σχολαστικά, καθαρά.

Το παγωτό χύμα φυλάσσεται, σε ειδικές βιτρίνες. Αυτές πρέπει να είναι καθαρές, δηλαδή να μην υπάρχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος, στα τοιχώματά τους. Η θερμοκρασία τους πρέπει να είναι κάτω από τους -10οC. Η διαφορά των 8οC στη θερμοκρασία, ανάμεσα σε αυτή των καταψυκτών, για τα τυποποιημένα παγωτά και σε αυτή των ειδικών βιτρινών, οφείλεται στο γεγονός ότι το χύμα παγωτό, στους -18οC, είναι ιδιαίτερα σκληρό και δεν μπορεί να σερβιριστεί. Οι ειδικές βιτρίνες πρέπει να είναι τοποθετημένες, σε απόσταση ενός μέτρου, από την είσοδο του καταστήματος, ώστε να αποφεύγονται σκόνη και καυσαέρια. Επίσης, δεν πρέπει να τις ''χτυπάει'' ο ήλιος.

Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού χύμα πρέπει να βρίσκεται, μέσα σε διαφανές δοχείο, με νερό συνεχούς ροής. Αν το νερό δεν είναι συνεχούς ροής, τότε πρέπει να αλλάζεται, κάθε μία ώρα, για να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων, που μπορεί να προκαλέσει βλάβες, στην υγεία των Καταναλωτών. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το νερό αλλάζεται κάθε ώρα, απαιτούμε να πλυθεί το ειδικό κουτάλι, παρουσία μας, για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα γάλακτος.

Τα σκεύη, όπου φυλάσσεται το χύμα παγωτό, δεν πρέπει να έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος, στα τοιχώματά τους, λίγο πάνω από την επιφάνεια του παγωτού. Αυτό δείχνει ότι το παγωτό έλιωσε και ξαναπάγωσε.

Προσοχή!!!
Τα παγωτά που έχουν λιώσει και ξαναπαγώσει δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται, γιατί είναι πιθανόν αλλοιωμένα.
• Προσοχή στην παχυσαρκία, γιατί ένα κανονικό παγωτό δίνει περίπου 300 θερμίδες, στον οργανισμό μας.
• Τα παγωτά "light", που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν, στον οργανισμό μας, μέχρι και 200 θερμίδες, γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Αν έχουν επικάλυψη, οι θερμίδες αυξάνονται, γιατί περιέχουν και λιπαρά.
• Η δροσιά ενός παγωτού είναι μόνο στιγμιαία. Οι πολλές θερμίδες, που μας δίνει, όταν "καίγονται", στον οργανισμό μας, αυξάνουν το αίσθημα της θερμότητας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε και ότι διψάμε περισσότερο από ότι πριν την κατανάλωση του παγωτού.


Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Διαβάστε περισσότερα ...

Σε πλήρη ετοιμότητα το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Καβάλας για την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών και των Ευρωεκλογών.

Σε πλήρη ετοιμότητα το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Καβάλας για την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών και των Ευρωεκλογών.

granastmhmaplhstayroi15052014


Όπως και σε προηγούμενες Εκλογικές αναμετρήσεις το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Καβάλας (και παλαιότερα του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Καβάλας), είναι έτοιμο για την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, τόσο των Αυτοδιοικητικών όσο και των Ευρωεκλογών συμπεριλαμβανομένης της σταυροδοσίας. Τα αποτελέσματα των καταχωρήσεων θα αναρτώνται αυτόματα στο διαδίκτυο ανά 5΄ για όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου θα μπορεί με επιλογή του να βλέπει όποιο δήμο επιθυμεί, ή αποτελέσματα Περιφερειακών (Καβάλας και συγκεντρωτικά) ή στην επόμενη Κυριακή και αυτά των Ευρωεκλογών.

Στο χώρο της Π.Ε. Καβάλας θα υπάρχει όπως και στο παρελθόν προβολή με αποτελέσματα (αυτά του διαδικτύου).

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας της Περιφ. Ενότητας Καβάλας είναι η: http://www.pekavalas.eu/
Η ιστοσελίδα για τα αποτελέσματα στην Περιφ. Ενότητα Καβάλας είναι η: http://www.pekavalas.eu/images/eklo/index.htm
Η ιστοσελίδα για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Περιφέρειας είναι η: http://www.ekloges-pamth.gr/

Το Τμήμα Πληροφορικής επί πλέον θα διαθέτει ασύρματη ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όσους παρευρίσκονται στο Διοικητήριο.

Να ληφθεί υπ’ όψη ότι τα αποτελέσματα που καταμετρώνται από τις Περιφ. Ενότητες είναι ενδεικτικά και όχι επίσημα. Επίσημα βγάζει μόνο το Πρωτοδικείο.

Διαβάστε περισσότερα ...

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ»

Γιώργος Παπανδρέου:

«Δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση 

στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ»

papandreougiorgossimitsisaokparousiash15052014


Την πρόταση του συνδυασμού «Καβάλα – Φίλιπποι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» για τη βιωσιμότητα της τοπικής ομάδας μας, του ΑΟΚ παρουσίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ, προπονητής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο λόγος για τον οποίο δέχθηκα να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, «στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, «είναι γιατί δεν με τιμάει καθόλου και δεν ανέχομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο ΑΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που με απασχολεί το μέλλον αυτή της ομάδας, όμως αυτή είναι καθοριστική. Σε αυτό που βλέπετε, κι ακούτε σήμερα, στον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου, το ποδόσφαιρο και ειδικότερα ο ΑΟΚ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο. Ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, ένα αίσθημα ευθύνης κι ένα ένστικτο επιβίωσης, διότι ο χώρος αυτός είναι ο χώρος στον οποίο εργάζομαι και δημιουργώ με ωθούν ώστε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία που μπορεί να είναι και η τελευταία».

«Κι αν κάποιοι βλέπουν στον υποβιβασμό αυτής την ομάδας την καταστροφή, εγώ βλέπω την αναγέννηση, αν κάποιοι κόπτονται να την κρατήσουν στο κώμα της Β' Εθνικής δεν το κάνουν για το καλό της, αλλά για να συνεχίσουν να ξεσκίζουν τις σάρκες της», σημείωσε με νόημα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε με έμφαση ότι μένοντας η ομάδα υποχρεωτικοί δια νόμου τρία χρόνια στην Γ' Εθνική έχει την τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν, και να χτίσει ξανά με όραμα, πρόγραμμα και υγεία έναν ελκυστικό σύλλογο για τον οποίο θα ξαναρχίσουν οι Καβαλιώτες να αισθάνονται υπερήφανοι.

«Η φαρσοκωμωδία του διοικητικού, ιδιοκτησιακού και μετοχικού καθεστώτος», συνέχισε, «θα δώσει τη θέση της σε ένα συμβούλιο από ανθρώπους, που θα προέρχονται από τον ερασιτέχνη, από την λέσχη φιλάθλων, από τον ΣΦΑΟΚ και τέλος από την ζωντανή ιστορία του ΑΟΚ, τους παλαιμάχους. Αυτή η διοίκηση κάτω από την επίβλεψη και με την εγγύηση της δημοτικής αρχής θα ξαναδώσει ζωή στις μνήμες των φιλάθλων, θα ξαναδώσει νόημα στις Κυριακές μας. Οι οικονομικοί πόροι που θα στηρίξουν αυτή τη νέα αρχή υπάρχουν, αρκεί η διαχείρισή τους να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση όλων των Καβαλιωτών. Η εμπιστοσύνη θα αποκατάσταση και μαζί μ' αυτή η οικονομική συνδρομή από την πλευρά του κόσμου, όταν η διοίκηση κάθε τέλος του μηνός μ' ένα δελτίο τύπου ενημερώνει τον κάθε φίλαθλο για τον προορισμό που έχει και το τελευταίο ευρώ που απλόχερα θα του προσφέρει».

«Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, «η επιλογή των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα, θα γίνει από μια ομάδα ειδικών προπονησιολόγων, εργοφυσιολόγων και προπονητών, η οποία θα δοκιμάσει παιδιά μόνο από τον νομό Καβάλας. Η επιλογή θα γίνεται με βάση ενός πρωτοκόλλου και με διαδικασίες ανοιχτές σε όλους. Η εποχή που ο μπαμπάς πλήρωνε τον εκάστοτε παράγοντα για να πάρει το παιδί του στον ΑΟΚ θα περάσει ανεπιστρεπτί. Ο προπονητής θα είναι κομμάτι της ιστορίας του ΑΟΚ και αφού επιλεγεί προσεκτικά θα έχει τρία χρόνια να δουλέψει απρόσκοπτα προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του. Τα μέλη της διοίκησης θα έχουν διακριτούς ρόλους και καθένας θα είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας. Η εικόνα που θέλουμε είναι μιας ορχήστρας κι όχι ενός λαϊκού πανηγυριού όπου όλοι έχουν γνώμη και γνώση για όλα. Οι ήδη καλά οργανωμένες υποδομές του ΑΟΚ θα εκσυγχρονιστούν και θα είναι η επένδυσή μας για το μέλλον αυτής της ομάδας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε την παρουσίαση της πρότασης του συνδυασμού λέγοντας, «για να γίνουν όμως όλα αυτά χρειάζεται κάτι πολύ βασικό, που ενώ όλοι οι προηγούμενοι διοικούντες το έκαναν σήμα τους, κανείς φυσικά δεν το υλοποίησε. Ένα σύγχρονο, πολυδύναμο, προπονητικό κέντρο, στο οποίο όλα τα παραπάνω θα μπορούν να έχουν βάση. Ο δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει στη νέα αυτή διοικητική πραγματικότητα δημοτικό χώρο και ταυτόχρονα θα κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου αυτό το έργο μέσω του ΕΣΠΑ να ξεπηδήσει από τα λόγια και τις λέξεις στο χαρτί κι επιτέλους να γίνει πραγματικότητα. Σε μία πόλη που και ο πιο αδαής θα έβλεπε την τεράστια τουριστική προοπτική της με ένα τέτοιο έργο, θα είχαμε άλλον έναν τομέα τουριστικής αξιοποίησης. Τον αθλητικό τουρισμό, τον οποίον τα οφέλη γεύονται ήδη πολλές ελληνικές πόλεις χωρίς να έχουν την ομορφιά και τις τεράστιες δυνατότητες της Καβάλας. Ένα απλό παράδειγμα είναι το Chalet της Ξάνθης που έγινε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τη λειτουργία της ομάδας, αλλά έφτασε να είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα ...

Η κ. Τσανάκα επέλεξε την καρέκλα του τηλεθεατή, αντί να είναι παρούσα στη χθεσινή τηλεμαχία

Κωστής Σιμιτσής: Η κ. Τσανάκα επέλεξε την καρέκλα του τηλεθεατή,
αντί να είναι παρούσα στη χθεσινή τηλεμαχία !

tsanakadebateapousa14052014

«Χθες (Τετάρτη 14 Μαΐου 2014), η κ. Τσανάκα έλαμψε δια της απουσίας της από τη δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας στο κανάλι Center. Προτίμησε να την παρακολουθήσει από την τηλεόραση, στο εκλογικό της κέντρο, αντί να είναι παρούσα και να ενημερώσει τους Καβαλιώτες για το τι θα έκανε για την πόλη μας αν εκλέγονταν δήμαρχος.
Διάλεξε τη θέση του τηλεθεατή, από την θέση όπου όφειλε να είναι. Όπως απουσίαζε από τα Δημοτικά Συμβούλια, έτσι έλειπε και χθες. ΟΙ υπεκφυγές περί βεβαρυμμένου προγράμματος δεν πείθουν ούτε την ίδια.

Μήπως ήταν απούσα λόγω της τόσο κακής επίδοσής της στη πρώτη τηλεμαχία; Που την ανάγκασε να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για όσα δήλωσε δημόσια; Μήπως γιατί δεν μπορεί ούτε η ίδια να υπερασπιστεί το διάτρητο «πρόγραμμά» της; Που είναι γεμάτο από ασάφειες, από «προτάσεις» που μας παρουσιάζει σαν νέες ενώ ήδη υλοποιούνται από το Δήμο μας; Που προτείνει δράσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να παρανομήσει ο Δήμος;
Aν η κ. Τσανάκα δεν μπορεί να οργανώσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, πώς θα οργανώσει ολόκληρο το Δήμο;».

Διαβάστε περισσότερα ...

ΣΟΚ: Ήθελαν να κλείσουν τα ΑΤΜ και να μας δίνουν μόνο 50 ευρώ τη βδομάδα

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Εβδομαδιαίο όριο ανάληψης 50-100 ευρώ για κάθε Έλληνα προέβλεπε το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των FT για την κρίσιμη συνάντηση στις Κάννες, το δημοψήφισμα Παπανδρέου και τα σενάρια για Grexit.

Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας στον Alpha, επιβεβαίωσε τα όσα γράφουν οι FT και ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τ.Γκάιτνερ στο βιβλίο του "Stress Test" για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν οι αγανακτισμένοι πλημμύριζαν το Σύνταγμα, η τρόικα "τα είχε σπάσει" με τον τότε ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλο και ο Α.Σαμαράς ήταν συνεχώς απέναντι στην κυβέρνηση. Κάτω από ένα τέτοιο σκηνικό, ο κ.Σόιμπλε είχε προτείνει στον κ. Βενιζέλο την μετατροπή του ελληνικού προγράμματος σε ένα πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial times, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο υπέρμαχος του Grexit με τη μεγαλύτερη επιρροή ενώ  ο επικεφαλής της ΕΚΤ μέχρι το 2011 Ζαν-Κλοντ Τρισέ είχε απαγορεύσει τις όποιες δημόσιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για να μην λειτουργήσει ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Oι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ είχαν προετοιμάσει απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για την Ελλάδα .Το σχέδιο περιλάμβανε λεπτομερείς κινήσεις για το πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό σύστημα από το μηδέν. Τα δραστικά μέτρα, περιλάμβαναν κλείσιμο των ΑΤΜ αλλά και την επαναφορά συνοριακών ελέγχων για την πρόληψη της μαζικής φυγής κεφαλαίων

Το σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς στο προεκλογικό σποτ του κόμματος του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επιμένει πως η έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν μια μπλόφα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και την πρόταση για Grexit ακολούθησαν δραματικές ώρες για την Ελλάδα, όπως αποκάλυψαν και οι Financial Times με τα κλάματα της Μέρκελ, το παρασκήνιο με τον Μπαρόζο, τις φωνές και τις απειλές του Σαρκοζί.

Τελικά σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος απέρριψε το «Grexit» επειδή οι οικονομικοί της σύμβουλοι δεν μπορούσαν να διατυπώσουν με σαφήνεια πρόβλεψη για το τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση και η καγκελάριος δεν ήθελε να λειτουργήσει με βάση την αβεβαιότητα

Διαβάστε περισσότερα ...

Δήμητρα Τσανάκα: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!

Δήμητρα Τσανάκα: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

tsanakadengnorize15052014

Η κ. Τσανάκα με όση δόση ειλικρίνειας της απέμεινε παραδέχθηκε χθες (Κυριακή 12 Μαΐου 2014) δημοσία ότι η ίδια δε γνώριζε τι περιείχε το προεκλογικό πρόγραμμά της όσον αφορά την υλοποίηση έργων.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη δημιουργία ταμείου τραπεζικών εγγυήσεων από το Δήμο με το οποίο θα χρηματοδοτούνται οι τοπικές επιχειρήσεις παραδέχθηκε πως είναι παράνομο και ότι μπορεί να καταστρέψει οικονομικά το Δήμο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πήδηξε από τη θέση της όταν διαπίστωσε τι είχε γραφεί παραδεχόμενη ότι πρόκειται για μια πρόταση την οποία απλά συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της.

Σχετικά με την δήλωση της κας Τσανάκα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής είπε:
Η κ. Τσανάκα δεν έλαβε καμία απολύτως δέσμευση για τα ίδια της τα έργα. Επιμένουμε ότι το πρόγραμμά της χαρακτηρίζεται μόνο από αοριστολογίες για έργα που θα γίνουν στο μέλλον χωρίς να αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο.
Όσον αφορά εμάς τόσο το 2010 όσο και σήμερα προτείνουμε συγκεκριμένα έργα, κοστολογώντας τα ακριβώς και αναφέροντας την πηγή χρηματοδότησης αλλά και την ωφελιμότητα του κάθε έργου.
Είναι λογικό εφόσον άλλαξαν δραματικά οι οικονομικές συνθήκες, κάποια από τα έργα που είχαμε προγραμματίσει να αναβληθούν κρίνοντας τα ασύμφορα όπως το υπόγειο πάρκινγκ στη Ροδόπη. Επίσης, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών κάποια έργα καθυστέρησαν να υλοποιηθούν όπως η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη για την οποία ολοκληρώθηκε η μελέτη και το έργο είναι καθόλα έτοιμο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Ο συνδυασμός μας υλοποιεί σήμερα το 80% των έργων για τα όποια δεσμεύτηκε και μόνο ένα μικρό ποσοστό έργων παρουσιάζει μικρές καθυστερήσεις.
Άρα η κ. Τσανάκα καλό θα είναι πρώτα να μιλήσει επί συγκεκριμένων δικών της έργων και ύστερα ν’ αρχίσει τις ειρωνείες για τα δικά μας έργα.

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed