Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ραχήλ Μακρή: Κύριε Σταϊκούρα, θα τα δώσετε τα σπίτια των Ελλήνων στις τράπεζες !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

makrhraxil30072014

Δυστυχώς ελάχιστοι βουλευτές έχουν κατανοήσει τι πρόκειται να γίνει από το Σεπτέμβριο με τα κόκκινα δάνεια.
Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της Κυβέρνησης βαφτίζει ως λύση για τους δανειολήπτες την υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας τους και τη de facto μετατροπή τους, από ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές !!!

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ !!!

Σκληρή και οργισμένη συνάμα ήταν η δήλωση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, για την ανάγκη εξεύρεσης ουσιαστικής και βιώσιμης λύσης στα κόκκινα δάνεια, ρωτώντας η ίδια ρητορικά: «κύριε Σταικούρα θα τολμήσετε να ομολογήσετε στους Έλληνες πολίτες ότι ο σχεδιασμός της Συγκυβέρνησης σας προλαμβάνει την κλοπή της περιουσίας τους και την μετατροπή τους σε ενοικιαστές των σπιτιών τους;».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Ραχήλ Μακρή:
Η Συγκυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να δώσει μια βιώσιμη και οριστική λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων. Η ίδια κυβέρνηση που με αποφασιστικότητα ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες, παραχώρησε τον έλεγχο τους στους αποτυχημένους τραπεζίτες χαρίζοντας τους δισεκατομμύρια ευρώ και επιτρέποντας τους να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Η ίδια κυβέρνηση που επιτρέπει να εξετάζεται το δώρο εκατομμύριων ευρώ σε Μπόμπολα και Ψυχάρη μέσω κουρέματος των ύποπτων δανείων από τις κεφαλαιοποιημένες τράπεζες
Τα κόκκινα δάνεια δεν είναι αποτέλεσμα της πολυτελούς ζωής των Ελλήνων. Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας στην ακρόαση διορισμού του στην τράπεζα της Ελλάδος παραδέχθηκε ότι από τα 77 δισ. ευρώ του συνόλου, τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και μόλις τα 10 δισ. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.
Αποδεικνύεται ότι η ύφεση που πλήττει την αγορά ως αποτέλεσμα των άχρηστων πολιτικών λιτότητας δημιουργεί μόνο προβλήματα και καμία λύση. Αναίτια μέτρα όπως η εξίσωση προς τα πάνω του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, τα οποία ο πρώην υφυπουργός κ. Σκορδάς υπερασπίζονταν με επιχειρήματα «μείωσης της κατανάλωσης κατά 80%, με αύξηση των εσόδων από το συγκεκριμένο φόρο να υπερβαίνει το 60%» και προσωπικές επιθέσεις κατά εμού, που ως Βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας και όλων των Ελλήνων, του επισήμαινα την ανεδαφικότητα των ισχυρισμών του.
Η αλήθεια αποκαλύφθηκε με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τις θέσεις Σταϊκούρα για άτακτη υποχώρηση από την άτεγκτη «πεφωτισμένη» αυθεντία Κυβέρνησης και Τρόικας.
Η πραγματικότητα συνεχώς διαψεύδει τις Κυβερνητικές πρακτικές και δικαιώνει τις θέσεις που έχω εκφράσει ως αρμόδια τομεάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και δίνουν λύσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και σταδιακή αλλά σίγουρη σεισάχθεια των βαρών του Ελληνικού Λαού. Λύσεων εφικτών με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την παύση σπαταλών σε ανούσιες εκδηλώσεις και δώρα σε ΜΜΕ από υφυπουργούς της Κυβέρνησης, εξοικονόμηση των εκχωρούμενων χρηματικών πακτωλών σε οργανισμούς μηδενικής προστιθέμενης αξίας από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο και με ταυτόχρονη είσπραξη των ωφελουμένων από πραγματικούς ολιγάρχες με τους οποίους η παρούσα κυβέρνηση εναγκαλίζεστε.
Κ. Σταικούρα είναι καιρός να παραδεχτείτε ότι σχεδιάζεται να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων για να τα δωρίσετε στις τράπεζες.
Είναι καιρός να εγκαταλείψετε τις πολιτικές εμμονές και να υλοποιήσετε τις λύσεις που σας προτείνουμε, όπως κάναμε και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης όπου αναλύαμε ότι η εξίσωση προς τα κάτω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και το περιβάλλον ωφελεί με την αποφυγή της αιθαλομίχλης και τους πρατηριούχους, που κάθε μέρα βάζουν λουκέτα και τον τελικό καταναλωτή που το χειμώνα τον γυρίζετε στην εποχή των μαγκαλιών.

Διαβάστε περισσότερα ...

Σε κακούργημα μετατρέπεται η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ !!!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

kakourghma30000030072014
Παράλειψη ή ανακριβής υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.

Υπόχρεοι πλέον και αστυνομικοί, λιμενικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δασάρχες και δασονόμοι, πρόεδροι ΠΑΕ και ΚΑΕ και διαχειριστές ΜΚΟ.
Νέο αυστηρότατο πόθεν έσχες με δρακόντειες ποινές! Με νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπονται χρηματικές ποινές - «φωτιά» που φτάνουν μέχρι και το 1.000.000 ευρώ για όσους υποβάλλουν ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ενώ σε κακούργημα μετατρέπεται η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ημερησίας» αυστηρές κυρώσεις με φυλάκιση και χρηματική ποινή προβλέπονται και για όσους θεωρείται ότι συνέβαλαν στην αλλοίωση του «πόθεν έσχες» ή στην παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων του υπόχρεου προσώπου.
Πρόστιμα «φωτιά».
Παράλειψη ή ανακριβής υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση όπου ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του, το πρόστιμο ξεκινά από τα 10.000 και φτάνει τα 500.000 ευρώ. Αν μάλιστα η περιουσία που «εξαφανίστηκε» από το πόθεν έσχες ξεπερνά σε αξία τα 300.000 ευρώ, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως ένα εκατομμύριο. Χρηματικές ποινές και φυλάκιση προβλέπεται και για τρίτους οι οποίοι εν γνώσει τους συνέπραξαν στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
Οι νέες κατηγορίες υπαλλήλων που θα πρέπει να υποβάλουν πόθεν έσχες.
Την ίδια στιγμή στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως δήλωση «πόθεν έσχες» θα πρέπει να υποβάλουν από το 2015 και νέες κατηγορίες υπαλλήλων και δημοσίων λειτουργών που κατέχουν θέση ευθύνης και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.
Συγκεκριμένα:
-Αστυνομικοί
-Λιμενικοί
-Σωφρονιστικοί υπάλληλοι
-Δασάρχες και δασονόμοι
-Πρόεδροι και διαχειριστές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
-Ιδιοκτήτες, εταίροι και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις
-Το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
-Διαιτητές και η διοίκηση αθλητικών ομοσπονδιών ή Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών

Εκτός από τα πόθεν έσχες των βουλευτών, στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής θα αναρτώνται και οι δηλώσεις των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων.

Ειδική Ανεξάρτητη Επιτροπή θα κάνει τον έλεγχο.
Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα υποβάλλονται από το 2015 ηλεκτρονικά ενώ ο έλεγχος και η επεξεργασία τους ανατίθεται σε ειδική ανεξάρτητη Επιτροπή που αποτελείται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο έλεγχος δεν θα αφορά μόνο στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά θα επεκτείνεται και στη διακρίβωση αν η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφιστάμενων δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεων εσόδων, συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων σε δήλωση προσώπων.
Επίσης για πρώτη φορά θεσμοθετείται, η υποχρέωση υποβολής, παράλληλα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων που αφορά στον υπόχρεο και τη σύζυγο.
Συγκεκριμένα θα δηλώνονται:
-οι επαγγελματικές δραστηριότητες
-η συμμετοχή στη διοίκηση πάσης φύσεως νομικών προσώπων και εταιριών, ενώσεων προσώπων και μη κυβερνητικών οργανώσεων
-οι αμειβόμενες δραστηριότητες καθώς και οποιαδήποτε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που μπορεί να προκαλέσουν άμεση ή δυνητική σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με τα καθήκοντά των υπόχρεων προσώπων.
-πρόσωπα που υπηρετούν σε αιρετή δημόσια θέση θα πρέπει να δηλώνουν οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη άνω των 3.000 ευρώ με ένδειξη της ταυτότητας του «χορηγού».

Διαβάστε περισσότερα ...

Και ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ και ΔΑΣΚΑΛΟΣ ο 47χρονος ΚΟΥΛΑΞΙΖΗΣ Παναγιώτης !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

koulaxizispaiderastis30072014

ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ τα στοιχεία του ΔΑΣΚΑΛΟΥ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ.Α.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθη την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, το μεσημέρι, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 47χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για ΕΠΤΑ (7) περιπτώσεις ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ σε ανήλικους, που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως τον μήνα Απρίλιο του 2014.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14.07.2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.
Πρόκειται για τον ΚΟΥΛΑΞΙΖΗ Παναγιώτη του Χρήστου και της Μαρίκας, γεννηθέντα στο Μπρέττεν Γερμανίας το έτος 1967.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια της οποίας οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10 όχι όμως τα 15 έτη κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια (άρθρο 342 παρ. 3, 2γ Π.Κ.).
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.
Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ η κόρη του Μανώλη Καψή για ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

KAPSIS, NARKOTIKA, ΑΛΕΧΑΝΔΡΑ ΚΑΨΗ, ALEXANDRA KAPSI,

Σοκ και ερωτηματικά, έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης της κόρης του γνωστού δημοσιογράφου του Mega Μανώλη Καψή για κατοχή και χρήση ινδικής κάνναβης. Η 22 χρονών Αλεξάνδρα Καψή συνελήφθη την Τετάρτης κατά τις πρωινές ώρες, από άνδρες του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης και την Πέμπτη το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, μικρή Αλεξάνδρα έφθασε στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά προκειμένου, να επισκεφθεί το Art Beach Festival, λόγω του ότι σπουδάζει σε Σχολή Καλών Τεχνών.

Κατά την αποβίβασή της ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής του Λιμενικού μύρισε την κάνναβη που είχε επάνω της.

Οι λιμενικές αρχές την σταμάτησαν και στον σωματικό έλεγχο που της κάνανε, βρήκαν να έχει κρυμμένη μέσα στα ρούχα της μια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε ινδική κάνναβη (χασίς) βάρους 21,75 γραμμαρίων. Αμέσως οι αξιωματικοί του Λιμενικού πέρασαν χειροπέδες στην Αλεξάνδρα Καψή και την οδήγησαν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά προκειμένου να γίνει έρευνα και στο σπίτι όπου διαμένει η 22χρονη, στο κέντρο της Αθήνας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν τον 21χρονο φίλο και συγκάτοικο της νεαρής κοπέλας και τον συνέλαβαν, καθώς κατά την έρευνα στο σπίτι διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα δύο νεαρά παιδιά το είχαν μετατρέψει σε εργαστήριο εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης!

Τι βρήκε η Αστυνομία στο σπίτι της Αλεξάνδρας Καψή στην Αθήνα !

kapsi alexandra

1. Mία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 53,8 γραμμαρίων2
2. Mία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 9,9 γραμμαρίων
3. Mία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων
4. Ένα σπαστήρα-τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης
5. Μία γυάλινη πίπα καπνίσματος
6. Μία ζυγαριά ακριβείας.
Επιπλέον, σε διάφορους χώρους του σπιτιού εντοπίστηκαν:

7. Τρεις λάμπες πρόωρης ωρίμανσης κάνναβης
8. Ένα μπουκάλι υγρό λίπασμα πρόωρης ωρίμανσης
9. Ένα ψηφιακό θερμόμετρο χώρου
10. Έξι δεσμίδες με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού
11. Ένα μεταλλικό κυτίο γεμάτο με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού
12. Τρεις μηχανισμοί εξαερισμού υδροπονικής καλλιέργειας
13. Μία μεταλλική πίπα καπνίσματος κάνναβης.

Στην κατοικία της 22χρονης συνελήφθη και ο 21χρονος συγκάτοικός της, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Η Αλεξάνδρα Καψή, μετά την απολογία της αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ενώ ο φίλος της, φέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά, με την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στην οικία Αστυνομική Αρχή.

 

Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε πως αποκάλεσε ο Στέφανος Χίος τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο !

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

xiosprostriana30072014

Κατά την διάρκεια εξέλιξης του ρεπορτάζ του Στέφανου Χίου, σχετικά με τον θέμα της σύλληψης για κατοχή ναρκωτικών της κόρης του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος  στο zougla.gr, άσκησε κριτική κατά τα λεγόμενα του Σ. Χίου, και τον αποκάλεσε «Σαλτιμπάνγκο» της δημοσιογραφίας !

Παρακάτω παρακολουθήστε το σχετικό video για το τι απάντησε ο Σ. Χίος στο διαδικτυακό Μακελειό! (Δείτε από το 25ο λεπτό και μετά.) 
http://www.youtube.com/watch?v=JVgIboD7pxg

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed