Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Το ρούχο που δε βρέχεται ποτέ! Απωθεί υγρά και βρωμιά!

Η εταιρεία Threadsmiths από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, δημιούργησε ένα επαναστατικό μπλουζάκι, το οποίο παραμένει αδιάβροχο όσο κι αν προσπαθεί κανείς να το «μουλιάσει».

Είναι φτιαγμένο 100% από βαμβάκι και με τη βοήθεια υδροφοβικής νανο-τεχνολογίας παραμένει αδιάβροχο από οποιοδήποτε υγρό ή βρωμιά.

Πρόκειται για μια πατενταρισμένη τεχνολογία, που σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές υγρών απώθησης, οι οποίες περιέχουν χημικά, -όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές της- «μιμείται τις φυσικές, υδρόφοβες ιδιότητες των φύλλων του λωτού».

Χάρη σε ένα φυσικό αυτοκαθαριστικό, καθώς κάθε υπόλειμμα που παραμένει επάνω στο ύφασμα μπορεί να αφαιρεθεί με ένα απαλό σκούπισμα ή ξέπλυμα με λίγο νερό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eftm.com.au, το ύφασμα μπορεί να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο, ενώ η αδιάβροχη δράση του μπορεί να κρατήσει μέχρι και μετά από 80 πλύσεις.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, το ύφασμα μπορεί να αποδειχτεί «επαναστατικό» για εστιατόρια και επιχειρήσεις εστίασης, όπου οι λεκέδες στα τραπεζομάντηλα και όχι μόνο, αποτελούν ένα μόνιμο «πονοκέφαλο» για τους ιδιοκτήτες.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΕΜΠΟΛΑ: Η πιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ασθένεια στον κόσμο. 1000 θύματα μέχρι τώρα. Ποια είναι τα συμπτώματα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρύξει τον πλανήτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Έχοντας αφήσει πίσω του σχεδόν 1.000 θύματα σε 4 χώρες της Αφρικής, οι διεθνείς υγειονομικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος από τη σοβαρότερη επιδημία από τον ιό, τα τελευταία 40 έτη.

«Δεν πρόκειται για μία μυστηριώδη ασθένεια. Πρόκειται για μία μολυσματική νόσο που μπορεί να συγκρατηθεί. Δεν πρόκειται για ιό που μεταδίδεται από τον αέρα», δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Πώς όμως μεταδίδεται ο θανατηφόρος ιός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ο Έμπολα εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1976 σε δύο ταυτόχρονα ξεσπάσματα, σε χωριό κοντά στον Ποταμό Έμπολα στο Κονγκό, καθώς και σε απομονωμένη περιοχή του Σουδάν.

Ο ιός Έμπολα, επίσημα γνωστός σαν αιμορραγικός πυρετός Έμπολα, είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή, συχνά θανατηφόρα ασθένεια, με το ποσοστό των θανάτων να αγγίζει το 90%. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν περιγράψει τον Έμπολα σαν «μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες».

Ο ιός προσβάλει ανθρώπους και μαϊμούδες, γορίλες και χιμπατζήδες.

Όταν κάποιος νοσήσει, πιθανότατα θα εμφανίσει απότομα πυρετό, έντονη αδυναμία, πόνο στους μύες, πονοκέφαλους καθώς και πονόλαιμο. Τα παραπάνω αποτελούν και τυπικά συμπτώματα του ιού. Κατόπιν, θα ακολουθήσει εμετός, διάρροια, εμφάνισης εξανθημάτων, μειωμένη νεφρική και ηπατική λειτουργία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις και σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι πιθανό να παρουσιαστεί εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Ας σημειωθεί ότι τα πρώτα συμπτώματα μπορεί λανθασμένα να ερμηνευτούν ως ενδείξεις μαλάριας, τυφοειδούς πυρετού, μηνιγγίτιδας ή ακόμη και πανούκλας.

Η περίοδος επώασης του ιού, δηλαδή του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εμφάνισης συμπτωμάτων, είναι από 2 έως 21 μέρες. Ο ιός θα ξεκινήσει να μεταδίδεται με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, καθώς δεν είναι μεταδοτικός κατά την περίοδο επώασης, όπως σημειώνεται στην επίσημη σελίδα ενημέρωσης του ΠΟΥ για τον Έμπολα.

Όσον αφορά τους τρόπους μετάδοσης του ιού, αξίζει αν σημειωθεί ότι κατά την επιδημία που λαμβάνει χώρα, η πλειοψηφία όσων προσεβλήθησαν, κόλλησαν τον ιό από επαφή με ασθενή.

Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από την απευθείας επαφή με αμυχές στο δέρμα, βλεννώδεις εκκρίσεις, το σπέρμα, το σάλιο, τον ιδρώτα, τον εμετό, το αίμα ή τα κόπρανα ενός ασθενούς.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι η μετάδοση μπορεί να γίνει, εάν τμήμα του δέρματος με αμυχή ή βλεννώδεις μεμβράνες ενός υγιούς ανθρώπου, έρθουν σε επαφή με περιβάλλοντα μολυσμένα από εκκρίσεις ενός ασθενή. Με άλλα λόγια, συστήνεται προσοχή ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με ρούχα, σεντόνια και βελόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί από ασθενείς.

Ενδεικτικό είναι ότι πάνω από 100 νοσηλευτές έχουν μολυνθεί, ενώ φρόντιζαν ασθενείς.

Αρχικά, ο ιός Έμπολα είχε προσβάλει ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με μολυσμένα ζώα, κάτι που ώθησε τον ΠΟΥ να συστήσει την αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων. Φυσικός φορέας του ιού θεωρείται από τον ΠΟΥ η καρποφάγος νυχτερίδα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για τον Έμπολα. Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι ασθενείς απομονώνονται και δέχονται υποστήριξη από νοσηλευτές. Η υποστήριξη σημαίνει την ενυδάτωση του ασθενούς, διατήρηση των επιπέδων οξυγόνου και την πίεσης και θεραπεία για τυχόν επιπλοκές.

Διαβάστε περισσότερα ...

Η Μαρία Ηλιάκη στο ΣΚΑΪ

  • Δημοσιεύτηκε στην Media

Νέα τηλεοπτική στέγη και καθημερινή εκπομπή για την παρουσιάστρια

Η Μαρία Ηλιάκη από σήμερα και επισήμως, ανήκει στο δυναμικό του ΣΚΑΪ.

Η παρουσιάστρια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού αναλαμβάνει την παρουσίαση ενός καθημερινού προγράμματος χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το περιεχόμενο της εκπομπής, που από Σεπτέμβριο, θα βλέπουμε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ του ΟΑΕΕ με τα μπλοκάκια. Τι ΠΡΕΠΕΙ να προσέχουν οι ασφαλισμένοι

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Εργάζεστε ως μισθωτοί και θεωρείστε «νέοι ασφαλισμένοι» επειδή ασφαλιστήκατε για πρώτη φορά μετά το 1993; Συμπληρώνετε το εισόδημά σας ασκώντας ταυτόχρονα και κάποιο ελεύθερο επάγγελμα ή κόβοντας κάποιο δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι);

Σύμφωνα με την 'Καθημερινή της Κυριακής" χρειάζεται προσοχή στον... Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ): αν εντοπίσει ότι σας λείπει έστω και ένα ένσημο του ΙΚΑ - και θα το εντοπίσει, καθώς ανά έξι μήνες θα σας καλεί για έλεγχο - όχι μόνο θα σας υποχρεώσει να ασφαλιστείτε στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων πληρώνοντας τουλάχιστον 230 ευρώ τον μήνα αλλά θα σας καταλογίσει αναδρομικά εισφορές για τουλάχιστον έξι μήνες. Στην παγίδα της αναδρομικής επιβάρυνσης είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος, καθώς για να του λείψει ένα ένσημο και να βρεθεί μπλεγμένος με το πρώην ΤΕΒΕ, αρκεί η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία ή ένα λάθος του εργοδότη.

Με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιδίωξε να κλείσει ένα «παράθυρο» νόμιμης εισφοροαποφυγής. Ο λεγόμενος νόμος «Σιούφα» υποχρέωνε τους νέους ασφαλισμένους να έχουν ένα ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή ή τον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ) σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης (δηλαδή ταυτόχρονη άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και μισθωτής εργασίας). Σχεδόν το σύνολό τους (περισσότεροι από 100.000 ασφαλισμένοι), επέλεγαν το ΙΚΑ, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αισθητά υψηλότερες από αυτές του ΙΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα ...

To ΤΑΙΠΕΔ διαφημίζει στην Ολλανδία, την παραλία στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής, που έχει βγάλει στο σφυρί.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Με μια κυνική φράση, «γιατί να πας μόνο διακοπές εκεί, όταν μπορείς να το αγοράσεις για πάντα;» η ελληνική κυβέρνηση, προωθεί στο ολλανδικό κοινό την πώληση των παραλιών της Ελλάδας μέσω διαφημιστικής καταχώρησης σε εφημερίδα της χώρας.

Προφανώς αυτό θα γίνεται και στον τύπο άλλο χωρών μέσω του οποίου και προσκαλούνται αγοραστές των παραλιών, των βουνών, των πεδιάδων, του ήλιου της πατρίδας μας.

Στην καταχώρηση της ολλανδικής εφημερίδας μπορεί να δει κανείς την υπέροχη παραλία στο Καλαμίτσι (Σιθωνία, Χαλκιδική) έκτασης 15 χιλιάδων τμ η οποία έχει ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Καταχώρηση του ΤΑΙΠΕΔ σε ολλανδική εφημερίδα, διαφημίζει την πώληση της παραλίας στο Καλαμίτσι της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Πηγή: agapo-thessaloniki.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Συνέλαβαν αστυνομικό φρουρό γνωστής δημοσιογράφου. Κατηγορείται για δωροληψία

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στα χέρια ανδρών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έπεσε αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, αποσπασμένος στη φρουρά γνωστής δημοσιογράφου για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας, ο οποίος το προσεχές διάστημα αναλάμβανε υπηρεσία προστατευτικής φρούρησης γνωστής δημοσιογράφου, απαίτησε από την ίδια, χρηματικό ποσό 100 έως 200 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος ψευδώς ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα και ότι η διαδικασία αυτή είναι υπηρεσιακώς προβλεπόμενη.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η ημεδαπή παρέδωσε στον Υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (09-08-2014), το πρωί. Ο Υπαρχιφύλακας συνελήφθη από αστυνομικούς, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την ανωτέρω Υπηρεσία διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε περισσότερα ...

Οι πρεσβείες φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στη μεγάλη λίστα των οργανισμών, όπως τα υπουργεία αλλά και άλλοι φορείς και επιχειρήσεις, που έχουν πάρει τον δρόμο της «εξόδου» από το κέντρο των Αθηνών, προς τα προάστια, προστίθενται τώρα και πολλές ξένες πρεσβείες.

Ετσι, μετά την πρεσβεία της Χιλής, που μετακόμισε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Κηφισιά, τον δρόμο προς τα βόρεια προάστια και ειδικότερα το Χαλάνδρι παίρνει και η καναδική πρεσβεία, ενώ οι σχετικές πληροφορίες θέλουν ανάλογες μετεγκαταστάσεις να εξετάζουν και άλλες πρεσβείες, όπως αυτές της Γερμανίας και της Ελβετίας.

Ως βασική αιτία, όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή της Κυριακής αναφέρεται η διαθεσιμότητα ελκυστικά αποτιμημένων –τόσο για ενοικίαση όσο και αγορά– σύγχρονων κτιρίων, υψηλής ποιότητας, εξαιτίας της κρίσης στα προάστια. Επιπροσθέτως αναφέρονται και λόγοι μεγαλύτερης ασφάλειας.

Ήδη, η καναδική πρεσβεία προσφέρει προς πώληση το εξαώροφο κτίριό της που βρίσκεται στη γωνία των οδών Υψηλάντου και Γενναδίου, στο Κολωνάκι, με τον διεθνή κτηματομεσιτικό οίκο Colliers να έχει αναλάβει τη διάθεση του 1.411 τετραγωνικών μέτρων κτίσματος, που οικοδομήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50, σε οικόπεδο 211 τετραγωνικών μέτρων. Η διπλωματική αποστολή του Καναδά θα μετακινηθεί μόλις είναι έτοιμο το νέο ιδιόκτητο κτίριό της, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, πλησίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη. Αριστα ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως οι επικρατούσες συνθήκες στην αγορά επέτρεψαν την κίνηση αυτή τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις που απαιτούνταν για το προηγούμενο κτίριο έχουν δυσανάλογα υψηλό κόστος. Αντίστοιχο σκεπτικό αναφέρεται πως έχει αναπτυχθεί και στην ελβετική διπλωματική αποστολή, που είναι εγκατεστημένη στην οδό Ιασίου στο Κολωνάκι.

Αλλες πηγές αναφέρουν πάντως ότι πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές στην Αθήνα μετακινούνται βορειότερα, έχοντας αρχίσει να προετοιμάζονται γι’ αυτό τους το βήμα ήδη από το 2010. Τότε, η μετεγκατάσταση είχε κριθεί απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, μετά τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και η δρομολόγηση αυτών των σχεδιασμών καρποφορεί τώρα, σε συνδυασμό με τις καλές τιμές που βρήκαν.

Αυτή η κινητικότητα πάντως, σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, έρχεται «σε αντίθεση με την προσπάθεια αναβάθμισης του κέντρου, που, πλην των πρεσβειών, έχει δει τα κενά κτίρια που αφήνουν πίσω τους δημόσιοι φορείς, τράπεζες, ξενοδόχοι και άλλοι να πολλαπλασιάζονται».

Σε πρόσφατη μελέτη του ερευνητικού τμήματος της NAI Hellas, το εν Ελλάδι γραφείο του διεθνούς κτηματομεσιτικού οίκου της NAI Global, που παρουσίασε πρόσφατα η «Κ», υπογραμμίζεται πως το τελευταίο δωδεκάμηνο καταγράφονται πολλές νέες μισθώσεις ή και αγορές σύγχρονων γραφειακών χώρων στα προάστια από μεγάλες κυρίως εταιρείες που μετακομίζουν από δευτερεύουσες θέσεις σε μεγαλύτερους και καλύτερους χώρους. Μισθωτές και αγοραστές με διαπραγματευτική ισχύ εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί για ποιοτικούς χώρους, αποκαλούμενους στην αγορά και «Grade A», συγκριτικά με τις αξίες του 2008-2009.

Πτώση αξιών

Σημειώνεται πως τα κτίρια γραφείων υψηλής ποιότητας παρουσίασαν την περίοδο 2009-2014 συνολική πτώση των εμπορικών τους αξιών της τάξεως του 36%. Σύμφωνα δε με στοιχεία της έρευνας, το συνολικό απόθεμα τέτοιων σύγχρονων κτιριακών χώρων είναι της τάξεως των 1,8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων και το 46% περίπου του συνολικού αποθέματος αυτού είναι συγκεντρωμένο στο βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενώ το 20% βρίσκεται στα νότια προάστια και μόλις το 17% εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Κάπως έτσι και ορισμένες πρεσβείες παίρνουν με τη σειρά τους τον δρόμο που οδηγεί μακριά από το κέντρο, εξηγούν στην «Κ» κορυφαίοι ξένοι διπλωματικοί κύκλοι.

Ο φόβος όμως που προκαλεί στους παράγοντες της ελληνικής αγοράς ακινήτων η τάση αυτή είναι πως το γηράσκον απόθεμα γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του σε συντήρηση, αλλά και τις φορολογικές υποχρεώσεις που πλέον το συνοδεύουν –στους μη έχοντες διπλωματική ιδιότητα ιδιοκτήτες– τείνει να μετατρέψει πλέον τις ιδιοκτησίες αυτές σε ξεκάθαρα παθητικό παρά ενεργητικό στοιχείο.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ: Κλειστός ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Όπως και το 2011 έτσι και φέτος ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα παραμείνει κλειστός κατά την βραδιά της Πανσελήνου, την προσεχή Κυριακή 10 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε εθελοντική προσφορά για εργασία από το φυλακτικό προσωπικό πέραν της 8ης απογευματινής, όπως ορίζει το πρόγραμμα λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τους θερινούς μήνες.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για την στάση της πολιτείας στα εργασιακά τους θέματα, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες. Έτσι αφού δεν θα υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμένει κλειστός. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2011, όπου δεν υπήρχε και προηγούμενη ενημέρωση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στο πανελλήνιο, από τις αντιδράσεις των πολιτών.

Έτσι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα είναι επισκέψιμος έως τις οκτώ το απόγευμα.

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του παλαιού μουσείου, μια συναυλία – αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση, από την ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Γκιντζίρη, σε μια συνδιοργάνωση της Ζ’ ΕΠΚΑ με το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης ανοικτό και επισκέψιμο για το κοινό θα είναι και το αρχαιολογικό μουσείο Πύργου από τις 8 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, της Κυριακής.

Πηγή: ilialive.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Στη βίλα του Μητροπάνου ο πρέσβης της Βενεζουέλας

  • Δημοσιεύτηκε στην Life Style

Το σπίτι του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου άλλαξε πλέον ιδιοκτήτες, αφού δεν κατοικούν από την πρώτη Ιουλίου εκεί οι κόρες του και η σύζυγός του.

Το ακίνητο σήμα-κατατεθέν που γνωρίζαμε, η κατακόκκινη μονοκατοικία όπου ζούσε στο Παλαιό Ψυχικό με την οικογένειά του ο αξέχαστος τραγουδιστής πλέον κατοικείται από το νέο πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ.

Από την 1η Ιουλίου αποτελεί την πρεσβευτική κατοικία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Έθνος.

Ο Ούγκο Τσάβες, ο Νίκολας Μαδούρο και ο Μπολιβάρ έχουν πλέον λάβει περίοπτη θέση μέσα στην οικία όπου άλλοτε ζούσε ο Δημήτρης Μητροπάνος με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες. «Όταν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε να νοικιάσουμε σπίτι για να μεταφέρουμε την πρεσβεία, δεν γνωρίζαμε πως αυτό ήταν το σπίτι του Μητροπάνου», δηλώνει ο Φαρίντ Φερνάντεζ και συνεχίζει: «Με ενημέρωσαν αμέσως πως πρόκειται για την παλαιά οικία ενός πολύ δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή... Αγαπώ τη μουσική γενικά και όταν έφτασα στην Ελλάδα θέλησα να γνωρίσω τη μουσική παράδοση. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως οι Έλληνες ξέρουν να εκτιμούν την παραδοσιακή τους μουσική περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς επηρεασμένους από την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση».

Διαβάστε περισσότερα ...

Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης στην ατζέντα της δολοφονημένης ιερόδουλης

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι και golden boys από την αφρόκρεμα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στο κόκκινο «παλμαρέ» της 34χρονης βουλγάρας που έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων πελάτη της και κατέληξε δολοφονημένη στις αρχές Ιανουαρίου.

Τα τρανταχτά ονόματα που έχουν σημειωθεί στο καρνέ της άτυχης ιερόδουλης που δολοφονήθηκε από τον 28χρονο Ουκρανό έχουν αφήσει άναυδους τους αστυνομικούς που ξεψαχνίζουν όλα τα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν, ώστε να διαπιστώσουν εάν θα βρεθούν μπροστά σε αξιόποινες πράξεις ή έχουν πέσει πάνω σε κύκλωμα μαστροπείας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ότι η εκδιδόμενη δεν ήταν θύμα κάποιου κυκλώματος αλλά δεχόταν μόνο «επιλεκτικά» πελάτες στο σπίτι της. Η άτυχη κοπέλα φέρεται να κρατούσε ενδελεχές αρχείο με όλα τα στοιχεία των πελατών της, με αποτέλεσμα ολόκληρη η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης που είχε τύχει να «γνωριστεί» μαζί της να τρέμει μη βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Η 34χρονη είχε αποκτήσει πολύ καλή φήμη στους κοσμικούς κύκλους της συμπρωτεύουσας και προσέφερε τις υπηρεσίες της στην… αλγολαγνεία έναντι αδράς αμοιβής. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες έφταναν να πληρώσουν ακόμα και 1.000 ευρώ για μία ώρα, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ακραίες φαντασιώσεις τους, που περιελάμβαναν δερμάτινα μαστίγια και άλλα ερωτικά βοηθήματα. Όπως φαίνεται ωστόσο, η άτυχη 34χρονη δεν πίστεψε τη «λέξη ασφαλείας» και νόμιζε ότι ο 28χρονος ήθελε να συνεχίσει, χωρίς να αντιληφθεί ότι η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο από ένα ερωτικό παιχνίδι…

«Όλη η καλή κοινωνία είχε περάσει από το δωμάτιο της 34χρονης» σημειώνει χαρακτηριστικά στο Έθνος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ που ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed