Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ποιές ξένες γλώσσες γνωρίζουν οι Έλληνες Δημόσιοι Υπάλληλοι;

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Γλωσσομαθείς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μας όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Μονίμων και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Συγκεκριμένα υπάρχουν καταχωρημένα στοιχεία για 27 ξένες γλώσσες. Οι γνώστες της αγγλικής γλώσσας ανέρχονται σε 148.355 και της γαλλικής σε 31.148. Γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά ακολουθούν στις επόμενες θέσεις.

1.604 υπάλληλοι έχουν δηλώσει ότι γνωρίζουν ρώσικα, αριθμός που τα φέρνει στην 6η θέση ενώ ακολουθούν τα ρουμάνικα, σέρβικα, βουλγάρικα και την δεκάδα κλείνουν τα τούρκικα.

Μικρός αριθμός υπαλλήλων έχει δηλώσει ότι γνωρίζει γλώσσες όπως η νορβηγική, τα σλοβένικα, η σλοβάκικη κ.α.

Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία που αφορούν τη γνώση ξένων γλωσσών, όπως και τη γνώση Η/Υ και το επίπεδο εκπαίδευσης συμπληρώνονται προαιρετικά από τους υπαλλήλους κατά την απογραφή τους και δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο των γνώσεων και των δεξιοτήτων των υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερα ...

Μυστικά Επιτυχίας: Τι κάνουν, και τι αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία
Όταν περνάει κανείς πολύ χρόνο με υψηλά στελέχη επιχειρήσεων και επικεφαλής εταιρειών αρχίζει να παρατηρεί κάποιες συμπεριφορές που είναι κοινές στους επιτυχημένους ανθρώπους.

Βέβαια, όταν λέμε συμπεριφορές εννοούμε τον τρόπο που πουλάνε ένα προϊόν, το πώς διαπραγματεύονται, το πώς φέρονται στους υπαλλήλους, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν μία κρίση.

Ένα χαρακτηριστικό κοινό σε πετυχημένους είναι ότι δεν είναι αφελείς. Αμφισβητούν και αναρωτιούνται για τα πάντα. Ακούν τα πάντα και φυσικά ελέγχουν την πηγή.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, υπάρχουν πολλές στιγμές έντασης. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν πάνε όπως τα είχε κανείς υπολογίσει και συχνά πάνε πραγματικά χάλια. Αν δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί την αδρεναλίνη που εκκρίνει ο οργανισμός, να μετριάσει το άγχος και να ελέγξει την κατάσταση, δε θα γίνει ποτέ επιτυχημένος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ο φανατισμός. Το πάθος οδηγεί την επιτυχία, όμως όταν κανείς περνάει τη γραμμή που διαχωρίζει το πάθος από το φανατισμό, τότε υπερισχύει η κακή κρίση, με αποτέλεσμα να λαμβάνει λάθος αποφάσεις.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ένα ακόμη πράγμα. Ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι πάντα συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι είναι επίμονοι. Ο Στιβ Τζομπς έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τους πετυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους είναι η επιμονή τους. Πρέπει να αποφασίζεις τι θέλεις και να προσπαθείς ακούραστα και με πάθος.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε μεταδίδουν τα συναισθήματά τους, το να βγάζετε τη θλίψη, το θυμό, την αγανάκτησή στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε δε θα κάνει εσάς και τους γύρω σας δυστυχείς. Θα καταστρέψει και την καριέρα σας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο εγωισμός. Δεν πρέπει να φέρεστε σα να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από σας. Στην πραγματικότητα, όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από τη δουλειά.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δε ζουν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Ζούνε στο απλά στο τώρα.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι, επίσης, δε μένουν απαθείς και δεν είναι υπερευαίσθητοι. Αν η κριτική, η οποιαδήποτε κριτική σας τρελαίνει, τότε ο επιχειρηματικός κόσμος θα σας τρελάνει.

Τέλος, υπάρχει λόγος που οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνήθως έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι πιο ευχάριστοι και προσιτοί…
Διαβάστε περισσότερα ...

Πως να ξυπνάς το πρωί, εύκολα... και νωρίς!

  • Δημοσιεύτηκε στην Υγεία

Πολλοί από μας τρέμουν το πρωινό ξυπνητήρι. Και παρότι γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα απλά και μόνο αν καταφέρουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, συχνά αλλάζουμε πλευρό και μακαρίζουμε τους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι πρωινοί τύποι.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες επιστημονικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και τους πιο νυχτερινούς τύπους να σηκωθούν το πρωί ξεκούραστοι και με καλή διάθεση.

Το κλειδί είναι η αλλαγή κάποιων καθημερινών συνηθειών είτε πρωινών είτε βραδινών, οι οποίες θα διευκολύνουν το σώμα σας να κοιμηθεί βαθιά το βράδυ και να ξυπνήσει ανανεωμένο το πρωί.

- Διαβάστε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό
. Τα 30 λεπτά πριν από τον ύπνο πρέπει να είναι ευχάριστα και χαλαρωτικά.


- Μην πίνετε αλκοόλ και μην τρώτε ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο. Το φαγητό και το αλκοόλ μπορεί να σας δημιουργήσουν καούρες στο στομάχι που δυσκολεύουν τον ύπνο.

- Απομακρύνετε το κινητό και το τάμπλετ σας. Το φως της οθόνης μιμείται το φως του ήλιου που σας λέει να ξυπνήσετε.

- Φτιάξτε ένα ικανοποιητικό πρωινό που θα σας δώσει κίνητρο να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

- Κάντε γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να είναι επίπονη ούτε να κρατάει πολύ ώρα. Λίγα λεπτά άσκησης αρκούν να σας ξυπνήσουν.

- Πιείτε ένα ποτήρι νερό, θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

- Αν δε σηκώνεστε με τίποτα, τοποθετείστε το ξυπνητήρι στην άλλη άκρη του δωματίου.

-
Δείτε όσο περισσότερο ήλιο μπορείτε. Σας ξυπνάει ευχάριστα…

 

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Το Παρίσι, υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς του 2024.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος
Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στο Παρίσι, όπου και κρίθηκε να θέσει υποψηφιότητα η πόλη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η απόφαση προέκυψε με μεγάλη υποψηφία και μόνο οι «Πράσινοι» και οι Αριστεροί καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση. «Θα εμπλακούμε στην περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε η Αν Ινταλγκό, η οποία θα συνυπογράψει την επίσημη αίτηση με την Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CNOSF).

Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα συναντηθεί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στη Λωζάννη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελβετία, στις 15 και 16 Απριλίου.

Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Γαμπρός μαχαίρωσε τον πεθερό του στα Χανιά.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Παραλίγο μια οικογένεια να έχει δράματα στα Κεραμειά Χανίων την Κυριακή του Πάσχα. Την ώρα του πασχαλινού τραπεζιού, προέκυψε λογομαχία μεταξύ των μελών οικογένειας. Συγκεκριμένα ο καβγάς εκτυλίχθηκε μεταξύ ενός ζεύγους.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με αποτέλεσμα ο πατέρας της 23χρονης κοπέλας να μπει στη μέση, προσπαθώντας να παρέμβει.

Τότε ήταν που ο 32χρονος σύζυγός της, έβγαλε σουγιά και τραυμάτισε τον πεθερό του.

Ο γαμπρός του μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε, αργότερα όμως συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Ο πατέρας της κοπέλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, αλλά η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο 32χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Τρίχρονο αγοράκι σκότωσε με όπλο μωρό ενός έτους!

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Ένα αγοράκι μόλις 3 ετών σκότωσε το αδελφάκι του, ένα μωρό ενός έτους, πυροβολώντας το στο πρόσωπο με ένα πιστόλι που βρέθηκε αφύλαχτο στο σπίτι της οικογένειας, ανέφεραν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να καθορίσει ποιος ήταν αυτός που άφησε το όπλο, γεμάτο και κοντά στα παιδιά, στο σπίτι της οικογένειας στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρό.

«Είναι μια μαύρη μέρα για το Κλίβελαντ», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Κάλβιν Γουίλιαμ. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στη γοητεία που ασκούν τα όπλα, όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλη τη χώρα. Για άλλη μια φορά έχουμε ένα αθώο θύμα στην πόλη μας», πρόσθεσε.

Ο Γουίλιαμ τόνισε ότι αυτός που έφερε το όπλο στο σπίτι και το άφησε αφύλαχτο θα πρέπει να λογοδοτήσει στις αρχές. Όπως είπε, την ώρα της τραγωδίας μέσα στο σπίτι υπήρχε τουλάχιστον ένας ενήλικας.

newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed