Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 - DAILY NEWS GR - dailynewsgr.com

Ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και η στάση της αντιπολίτευσης.

Ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα λαμβάνει ως δεδομένο τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ που προκύπτει από τη συμφωνία με τους θεσμούς αλλά θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία στα υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ανέφερε σήμερα ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νίκος Ματζάκος μιλώντας στο Πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Ματζάκος αναφέρθηκε ακόμη στη ρύθμιση που έγινε πρόσφατα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη μείωση των αντικειμενικών τιμών στην πλειονότητα των περιοχών ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει φοροκαταιγίδα.

Στο ίδιο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 % και για σταθερό φόρο μεταβίβασης 3 % για 15 χρόνια, για τα οποία όπως είπε έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος "Το Ποτάμι" κ. Χάρης Θεοχάρης ενώ η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής κα Βασιλική Λάσκαρη ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα προκηρυχθεί πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει να συνεισφέρουν όλοι στο φόρο ακινήτων και ιδιαίτερα όσοι μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε και στην περίπτωση που καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων να καταργηθεί επίσης ο ΕΝΦΙΑ. Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την πρόταση για θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου στο ασφαλιστικό που θα οδηγήσει όπως είπε σε περικοπή των συντάξεων όσων έχουν κάποιο πρόσθετο εισόδημα, κυρίως από εκμίσθωση ακινήτων.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στην ΕΕ να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες, από τους οποίους 20.000 θα στεγαστούν σε ιδιωτικές κατοικίες και χαρακτήρισε το σχετικό πρόγραμμα ως ευκαιρία να αναζωογονηθεί η αγορά ακινήτων. Τόνισε πάντως ότι πρέπει να υπάρξει διασπορά σε όλη την Αττική ώστε να μη δημιουργηθούν "γκέτο". 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα ...

Πρώην αστυνομικός φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τους παράνομους μετανάστες στο Ιόνιο!

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Σε συλλήψεις τριών προσώπων προχώρησαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα και τη Πρέβεζα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ακυβέρνητου ταχύπλοου, που εντοπίστηκε με 35 μετανάστες, 40 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών προχθές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν οι μετανάστες, ανήκει έναν 60χρονο πρώην αστυνομικό που ασχολείται με επιχειρήσεις στα Ιωάννινα!

Κατά την εξέλιξη του συμβάντος και της διάσωσης, ο πρώην αστυνομικός εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας και δήλωσε την απώλεια του σκάφους του, το οποίο όπως είπε είχε αγκυροβολημένο στην Πλαταριά. Οι λιμενικοί στην συνέχεια τον συνέλαβαν για πιθανή εμπλοκή στην υπόθεση...

Οι μετανάστες, αναγνώρισαν από φωτογραφίες, δύο νεαρούς από την Λυγία της Πρέβεζας, ως τους ανθρώπους οι οποίοι τους φρόντιζαν, όταν έφτασαν από την Αθήνα στην περιοχή, για τρεις ημέρες, σε μία καλύβα σε ένα ορεινό χωριό. Οι 3 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας που έχει την προανάκριση για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διαβάστε περισσότερα ...

Δύο Πακιστανοί θα περνούσαν 40 μετανάστες και πρόσφυγες από τον Έβρο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Στα χέρια των αρχών έπεσαν δύο άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 21 και 28 ετών, οι οποίοι θα διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα περίπου σαράντα προσφύγων και μεταναστών.

Τους έπιασαν αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν τη στιγμή που εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα την οποία είχαν προσδέσει σε σταθερό σημείο με σχοινί μήκους 40 μέτρων, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στην τούρκικη όχθη και να παραλάβουν την 40μελη ομάδα προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Πάνω από 300 τόνοι τσίπουρου κατασχέθηκαν στον Τύρναβο.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην αποθήκη της επιχείρησης 16 δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 2.250 κιλά, που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν εννέα δεξαμενές χωρητικότητας από 5.000 έως 25.000 κιλά, οποίες περιείχαν συνολικά 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Επιπλέον, στο αποστακτήριο βρέθηκαν τέσσερις λέβητες απόσταξης (διήμεροι αποσταγματοποιοί) και σε παρακείμενη αποθήκη 48 δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 10.000 κιλά, οι οποίες περιείχαν συνολικά 219.323 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Από το Τελωνείο Λάρισας δεσμεύτηκαν συνολικά 304.483 κιλά τσίπουρο καθώς επίσης και τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ σχετικά δείγματα απεστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Συναγερμός για τη σύλληψη δύο υπόπτων τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη.

  • Δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ΕΥΠ και Ελληνική Αστυνομία ασχολούνται με την υπόθεση σύλληψης δύο υπόπτων για τζιχαντ στην Αλεξανδρούπολη, δύο ανδρών από τη Βοσνία και την Υεμένη που ταξίδευαν με σουηδικά διαβατήρια. Πρόκειται για έναν 29χρονο από τη Βοσνία ο οποίος το 2005 είχε συλληφθεί καθώς σε έλεγχο στο σπίτι του είχαν βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο με τρομοκρατικές απειλές κατά του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου.

Ο νεαρός είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε 14ετή φυλάκιση και αφότου εξέτισε μέρος της ποινής του αφέθηκε ελεύθερος και πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας 20χρονος άνδρας από την Υεμένη, ο οποίος επίσης είχε σουηδικό διαβατήριο.

Οι δύο άνδρες ελέγχθησαν από τις ελληνικές Αρχές και πάνω τους βρέθηκε ένα μαχαίρι- χατζάρα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε πως οι σουηδικές αρχές είχαν δώσει εντολή για διακριτική παρακολούθησή τους και πως έχουν ασχοληθεί μαζί τους, ειδικά με τον πρώτο, οι Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες.

Οι δύο άνδρες κρατούνται για να παραπεμφθούν στον ανακριτή την Τρίτη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου βρίσκονται μέχρι στιγμής, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στόχος τους ήταν να περάσουν από τον Έβρο στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Γαλλία: Κρατούμενοι υπέγραψαν έγγραφο με το οποίο αποδέχονταν να κοιμηθούν στο πάτωμα.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Αντιμέτωπη με τον υπερπληθυσμό της φυλακής, η διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος της Ναντέρ (δυτικό Παρίσι) διένειμε τον τελευταίο μήνα στους κρατούμενους ένα έγγραφο το οποίο έπρεπε να υπογράψουν και με το οποίο «αποδέχονταν» να κοιμούνται στο πάτωμα, σε στρώματα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné ήταν η πρώτη που αποκάλυψε το θέμα αυτό την Τετάρτη και την ύπαρξη αυτού του εγγράφου που συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έχω ενημερωθεί σχετικά με τον υπερπληθυσμό στην φυλακή» και «αποδέχομαι να κοιμηθώ σε ένα στρώμα στο πάτωμα στο πλαίσιο της κράτησής μου σε αυτό το κτίριο A/B".

Όπως επισήμανε η εφημερίδα, η διεύθυνση των φυλακών επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να «αποφύγει τυχόν αγωγές» με την κατηγορία των «απάνθρωπων και επιδεινούμενων συνθηκών κράτησης».

Σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής της φυλακής, Ζιμί Ντελίστ επιβεβαίωσε ότι αυτό το έγγραφο πράγματι διανεμήθηκε τον Ιανουάριο, όμως σύμφωνα με τον ίδιο «σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η πρόθεση να προστατευτεί η διοίκηση από οποιαδήποτε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς αυτό το έγγραφο δεν έχει καμία νομική αξία».

Όπως επισήμανε ο διευθυντής, αυτή η πρωτοβουλία λήφθηκε από ένα στέλεχος των φυλακών το οποίο ήθελε «με κάθε καλή πρόθεση» να «ενημερώσει» τους κρατουμένους σχετικά με το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου βρίσκονται 1.050 κρατούμενοι για 592 θέσεις.

Σε περίπτωση που οι κρατούμενοι εξέφραζαν την δυσφορία τους, η ιδέα ήταν να είχε ήδη κρατηθεί ενός είδους ιστορικού ότι «τους είχαμε προειδοποιήσει, θα μπορούσαμε κάλλιστα να το κάνουμε και προφορικά» προσπάθησε ο διευθυντής να δικαιολογηθεί αναγνωρίζοντας το «διοικητικό σφάλμα». Το εν λόγω έγγραφο αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι σωφρονιστικές υπηρεσίες, 1200 στρώματα εδάφους καταμετρήθηκαν στις γαλλικές φυλακές την 1η Ιανουαρίου. Την ίδια περίοδο η Γαλλία μετρούσε 66.678 κρατουμένους.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Spiegel: Η Γερμανία χρησιμοποιούσε πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες.

  • Δημοσιεύτηκε στην Κόσμος

Μια «συνεργασία» υποχρεωτικής μορφής που κράτησε περισσότερα από 10 χρόνια, ανάμεσα στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND και πρόσφυγες που ζητούσαν άσυλο στη Γερμανία αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η BND χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια, από το 2000 έως το 2013, πρόσφυγες αιτούντες άσυλο ως πληροφοριοδότες. Η παροχή αυτών των «υπηρεσιών» λάμβανε υποχρεωτική μορφή καθώς οι πρόσφυγες ενδεχομένως να έβλεπαν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου να απορρίπτονται, στην περίπτωση που δεν δέχονταν να συλλέξουν και να κοινοποιούν πληροφορίες στην γερμανική υπηρεσία.

Το περιοδικό επικαλείται έκθεση που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, έπειτα από επίσημο αίτημα του κόμματος Die Linke.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια αυτής της 13χρονης περιόδου, η BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία τμήμα σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η πρακτική συνεχίστηκε, μόνο όμως σε εθελοντική βάση.

«Όταν οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πρόσφυγες δεν είναι μόνο ηθικά εσφαλμένο… Η αξιοπιστία των πληροφοριών που συνελέγησαν με αυτή την μέθοδο θα πρέπει να τεθούν σε αμφισβήτηση», δήλωσε η Μαρτίνα Ρένερ, μέλος του Die Linke.

Πηγή: newsbeast,gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Συνεχίζει το σερί της η ΑΕΚ.

Το σερί της ΑΕΚ συνεχίζεται μετά το 3-0 επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ, για την 20η αγωνιστική της Super League. Ο Βάργκας στο 38΄, ο Αραβίδης στο 55΄ και ο Μάνταλος στο 89΄ πέτυχαν τα γκολ για την Ενωση που για πρώτη φορά στην ιστορία της κλείνει έναν ημερολογιακό μήνα με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στο διάστημα αυτό έχει συντελεστή τερμάτων 18-2!

Νίκη και για Αστέρα Τρίπολης  

Πιο ουσιαστικός από τον Λεβαδειακό, που έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 των Βοιωτών και παραμένει σε «τροχιά Ευρώπης». Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής για την Super League και τα τέρματα των νικητών, πέτυχαν ο Μπερτόλιο στο 61ο λεπτό και ο Μάσα στο 83ο με εκτέλεση φάουλ, ενώ αυτός που κράτησε το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους, ήταν ο τερματοφύλακας Μπαντής με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων. Στο 87ο λεπτό ο Μαχαίρας είδε για δεύτερη φορά (σ.σ. για αντικανονικό μαρκάρισμα) την κίτρινη κάρτα του Καραντώνη, αφήνοντας τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Αποφασίζουν τώρα για Τούντορ στον ΠΑΟΚ.

Η χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα προκάλεσαν την έκτακτη σύσκεψη κορυφής στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, η οποία και θα κρίνει το μέλλον του Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο της ομάδας.

Το κλίμα για τον Κροάτη προπονητή είναι βαρύ, αφού είναι αρκετά τα θέματα για τα οποία είναι «κατηγορούμενος», όπως η εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, η διαχείριση του Μπερμπάτοφ και οι συχνοί τραυματισμοί άλλων παικτών.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα: οι κ.κ. Άρνεσεν, Αγγελίδης, Βεζυρτζής, Μίχελ και Κούδας.

Την τελική απόφαση όμως θα λάβει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος περιμένει να ακούσει όλα όσα εκείνα θα του μεταφέρουν οι στενοί του συνεργάτες.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα ...
Εγγράψου σε αυτό το RSS feed