Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Spiegel: Η Γερμανία χρησιμοποιούσε πρόσφυγες ως πληροφοριοδότες.

Μια «συνεργασία» υποχρεωτικής μορφής που κράτησε περισσότερα από 10 χρόνια, ανάμεσα στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND και πρόσφυγες που ζητούσαν άσυλο στη Γερμανία αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η BND χρησιμοποιούσε επί 13 χρόνια, από το 2000 έως το 2013, πρόσφυγες αιτούντες άσυλο ως πληροφοριοδότες. Η παροχή αυτών των «υπηρεσιών» λάμβανε υποχρεωτική μορφή καθώς οι πρόσφυγες ενδεχομένως να έβλεπαν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου να απορρίπτονται, στην περίπτωση που δεν δέχονταν να συλλέξουν και να κοινοποιούν πληροφορίες στην γερμανική υπηρεσία.

Το περιοδικό επικαλείται έκθεση που παρουσιάστηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, έπειτα από επίσημο αίτημα του κόμματος Die Linke.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια αυτής της 13χρονης περιόδου, η BND πήρε καταθέσεις από συνολικά 850 αιτούντες άσυλο προς αναζήτηση πληροφοριών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία τμήμα σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η πρακτική συνεχίστηκε, μόνο όμως σε εθελοντική βάση.

«Όταν οι υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών συνεχίζουν να ασκούν πίεση στους πρόσφυγες δεν είναι μόνο ηθικά εσφαλμένο… Η αξιοπιστία των πληροφοριών που συνελέγησαν με αυτή την μέθοδο θα πρέπει να τεθούν σε αμφισβήτηση», δήλωσε η Μαρτίνα Ρένερ, μέλος του Die Linke.

Πηγή: newsbeast,gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto