Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ VIDEO - ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ 03/10/2014

lourakikynokomeio06102014 01

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, ο φακός του Κάρλ με το dailynewsgr.com εισχώρησε στο «παράνομο» κυνοκομείο της Καβάλας, όπου τα πλάνα που τραβήχτηκαν μας άφησαν άφωνους για το θέαμα που αντικρίσαμε, σε αντίθεση με τα όλα όσα ακούγονται χρόνια για αυτό.
Ένα Κυνοκομείο υπόδειγμα, το οποίο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Άψογες εγκαταστάσεις, καθαριότητα, ποιότητα ζωής των αδέσποτων και άλλα ποιοτικά στοιχεία μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Μάλιστα στα όσα ακούγονται για την παρανομία που έχει αυτός ο χώρος, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων μέσα εκεί, παρά μόνο στο ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια, διότι είναι χτισμένο σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη σαν «αισθητικό δάσος». Το κυνοκομείο χτίστηκε περίπου στις αρχές του '90, την εποχή που ήταν Δήμαρχος Καβάλας ο Λευτέρης Αθανασιάδης, που τότε θα μπορούσε είχε εκδοθεί άδεια, αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι λειτουργεί και μέχρι σήμερα με αυτό το καθεστώς, μη αδειοδοτημένο, έναν χαρακτηρισμό που το αδικεί, σε σύγκριση με την ποιότητα που προσφέρει με τις υπηρεσίες του.
Στο κυνοκομείο συναντήσαμε τον κ. Βιονίδη Παναγιώτη και την γυναίκα του κα. Βιονίδου Βικτωρία, κτηνίατροι στο επάγγελμα, όπου σχεδόν όλη την ημέρα ασχολούνται με την υγιεινή των αδέσποτων καθώς και με την καθαριότητα και την συντήρηση του κυνοκομείου. Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε πόσο καθαρό και περιποιημένο είναι καθώς αυτό μας δείχνει την αγάπη που έχει το ζευγάρι κτηνιάτρων για τα αδέσποτα.
Ο κ. Βιονίδης μας πληροφόρησε, ότι σήμερα το κυνοκομείο φυλοξενεί 76 σκυλια. Όσον αφορά τις υιοθεσίες, μας είπε πως το 2013 υιοθετήθηκαν 92 σκυλιά καθώς φέτος μέχρι και τώρα άλλα 51. Σχετικά με τις στειρώσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος, ο αριθμός ήταν 38 καθώς επίσης 10 έγιναν δωρεάν από αυτούς.
Σχετικά με το πώς μπορεί να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο από το κυνοκομείο, μας είπε πως ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να έρθει, να διαλέξει το ζώο που του αρέσει και εφόσον είναι 17 ετών και άνω, με την ταυτότητά του και υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση για την σωστή διαχείρισή του ζώου, μπορεί έτσι να το πάρει στον χώρο του.
Όσον αφορά δε την οικονομική κατάσταση του κυνοκομείου, ο κ. Βιονίδης μας ενημέρωσε πως φροντίζει να αγοράζει όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία του, από γραφική ύλη, φαγητά, φάρμακα, καθώς δε και να μεριμνεί για τις επισκευαστικές ανάγκες που προκύπτουν σε κάποια βλάβη ή ζημία. Επίσης ευχαρίστησε την διοίκηση του τέος Δημάρχου Καβάλας κ. Κωστή Σιμιτσή, για την χρηματοδότηση μέσω της Δημωφέλειας, για το ποσό των 2500 Ευρώ, που του χορηγούσανε κάθε έτος, για να καλύπτει όλες αυτές τις λειτουργικές ανάγκες.
Εμείς βρήκαμε ότι ο Δήμος Καβάλας στις 7/5/2014, του ενέκρινε το ποσό των 22.000 ευρώ, για τις απαραίτητες εργασίες κτηνιάτρου, που αναλυτικά είναι οι εξής:
Να καταγράφει τα εισερχόµενα και εξερχόµενα ζώα.
Να εξετάζει τα εισερχόµενα ζώα.
Να παρακολουθεί την υγιεινή κατάσταση των συντηρούµενων στο ενδιαίτηµα ζώων.
Να παρέχει κτηνιατρική περίθαλψη στα ζώα (όλοι οι απαραίτητοι εµβολιασµοί,
αποπαρασιτώσεις κτλ.)
Να φροντίζει για την καθαριότητα και την απολύµανση του χώρου.
Να φροντίζει για την απαραίτητη διατροφή των αδέσποτων ζώων.
Εδώ είναι αναρτημένη και η παραπάνω απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%99%CE%A6%CE%99%CE%A9%CE%956-77%CE%9B/document?inline=true
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ένα ακόμα που μας έκανε εντύπωση, είναι το πώς ο κ. Βιονίδης αγόρασε υλικά για να κατασκευάσει ειδικά κολάρα για τα αδέσποτα που στειρώνονται και αφήνονται πίσω ελεύθερα. Τα ειδικά αυτά κολάρα έχουν χρώμα πορτοκαλί και κίτρινο και έχουν ενσωματωμένη αδιάβροχη αναγραφόμενη ένδειξη στο εσωτερικό τους, για το ότι το ζώο είναι στειρωμένο και εμβολιασμένο και καθώς πότε έγινε η στείρωση.

lourakikynokomeio06102014Τέλος πρέπει να συγχαρούμε τις προσπάθειες που κάνουν για να διατηρήσουν την ποιότητα του κυνοκομείου, σε αυτόν τον υψηλό βαθμό. Οι ώρες εργασίας είναι πολλές και καλό θα ήταν ο Δήμος Καβάλας να μεριμνήσει για 1 ή 2 υπαλλήλους ακόμα, έτσι ώστε να μοιράζονται οι ώρες εργασίας καθώς και να παράγεται περισσότερο έργο σε ότι αφορά για την υγεία και την προστασία των αδέσποτων.

Τελευταία τροποποίησηΔευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 23:49
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto