Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

festivalplhroforikhsi2fest2809201422
 
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 
5ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
(information industry festival ή i2fest 2014)

Αγαπητοί φίλοι,

Εμείς, η οργανωτική επιτροπή και οι 150 εθελοντές εκπαιδευτικοί και φοιτητές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουμε, σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, και φέτος το 5ο φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής και το αφιερώνουμε στην «καινοτομία και ».
Πριν από πέντε χρόνια όταν πρωτοδιοργανώσαμε το φεστιβάλ σε επίπεδο διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας ότι το 10ο Φεστιβάλ θα είναι ένα Ευρωπαϊκό γεγονός. Προς τα εκεί βαδίζουμε. Το δεύτερο φεστιβάλ που έγινε σε επίπεδο περιφέρειας ΑΜΘ σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το τρίτο φεστιβάλ μεγάλωσε τη διάρκειά του κατά μία ημέρα και έγινε Πανελλαδικό. Το τέταρτο μεγάλωσε κατά ακόμα μία μέρα. Το πέμπτο έχει διάρκεια μια εβδομάδα και ωρίμασε ακόμα περισσότερο. Οι οικονομικές δυσκολίες δεν μας πτοούν. Εμείς επιμένουμε. Θέλουμε να αναδείξουμε τη δύναμη της σπουδάζουσας νεολαίας μας και του εθελον-τισμού και το κάνουμε.

Δράσεις του Φεστιβάλ:
Οι χώροι του Φεστιβάλ θα είναι ανοικτοί στο κοινό καθημερινά από 09.00 έως 21.00 πλην Δευτέρας, Τρίτης και Πέμπτης που θα είναι ανοιχτοί μέχρι την 14:30. Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση και να ξεναγηθεί απ’ τους εθελοντές στις εργασίες εκθέματα.

Στην κατηγορία «Σχολείο–Μαθητές–Γονείς», οι άνθρωποι του φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές, ηλεκτρονικό διαδικτυακό διαγωνισμό και επίσκεψη στα περίπτερα στα οποία εκτίθενται εργασίες των φοιτητών.
Έτσι καθημερινά από Δευτέρα έως και Πρασκευή και από ώρα 09.00 έως 14.30 θα γίνουν επισκέψεις σχολείων.

Οι μαθητές συντεταγμένα υπό την αυστηρή επίβλεψη των ε-θελοντών θα μπουν στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ όπου θα τους παρουσιαστούν εκλαϊκευμένα τα θέματα «Εκπαιδευτική Ρομποτική: Μια καινοτόμα μαθησιακή μέθοδος», «Ο υπολογιστής Arduino».
Στη συνέχεια θα επισκεφτούν σε ομάδες των 10 ατόμων οργανωμένα κυκλικά τις εργασίες-εκθέματα των φοιτητών. Φέτος οι φοιτητές που εκθέτουν εργασίες προέρχονται απ’ το τμήμα μηχανικών πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ, το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΔΠΘ, το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Περαιά, το τμήμα μηχανικών πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, την Πύλη Ρομποτικής G-ROBOT, το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης και ανεξάρτητους εκθέτες.
Καθημερινά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, και Πέμπτη από 16.00 έως 19. θα γίνουν σεμινάρια με θέμα «Χτίζω το πρώτο μου Ρομπότ, Ο μικροελεγκτής Arduino».
Την Κυριακή 12-10-2014 το απόγευμα από 15.45 έως 21.00 θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ με την πρώτη ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» με ομιλητές ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και της επιστήμης Η ημερίδα θα κλείσει με ημίωρο μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχολείο Καβάλας.
Το Σάββατο 18-10-2014 το απόγευμα από 15.45 έως 21.00 θα γίνει η δεύτερη ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία και επιχει-ρηματικότητα» και ομιλητές ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και της επιστήμης.
Θα ακολουθήσει απολογισμός του Φεστιβάλ και ημερίδα θα κλείσει με βραβεύσεις εργασιών και ημίωρο μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχολείο Καβάλας.
Τι ζητάμε από σας. Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλή συμπαράσταση. Ενεργή παρουσία. Να αισθανθούμε ότι οι κόποι μας δεν πάνε χαμένοι. Να πάρουμε δύναμη για το επόμενο Φεστιβάλ.
Φέτος το φεστιβάλ θα γίνει από 12-18 Οκτωβρίου στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου «Απ. Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη.
Θα αποτελούσε μεγάλη μας ικανοποίηση να σας ξεναγήσουμε στα μικρά τεχνολογικά θαύματα εκθέματα (30 στον αριθμό), να παρακολουθήσετε μαζί μας τις δύο σημαντικότατες ημερίδες, να διασκεδάσουμε μαζί το Σάββατο το βράδυ σε ρυθμούς soul, rock και alternative. να απολαύσουμε μαζί τους δασκάλους και τους μαθητές του μουσικού σχολείου της Καβάλας και να βραβεύσουμε μαζί την αριστεία των φοιτητών μας.

 
Το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ θα διοργανώσουν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το πέμπτο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) από Κυριακή 12 έως και Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει και φέτος να αναδείξει τη δυνα-μική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.
Η προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πρέπει να διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να γειτνιάσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διάφορών ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και να αμβλύνει την τεχνοφοβία.
Το φεστιβάλ Βιομηχανικής της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους  και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
 
Οι δράσεις του φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες: 
α. Σχολείο–Μαθητές–Γονείς, 
β. Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις και 
γ. Πολιτισμός–Πολιτική. 
 
Πιστεύουμε ότι η Βιομηχανία της Πληροφορικής σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τις κατηγορίες αυτές και η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου εγχειρήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία.
Στην κατηγορία «Σχολείο–Μαθητές–Γονείς», οι άνθρωποι του φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δη-μιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές και επίσκεψη στα περίπτερα στα οποία εκτίθενται οι εργασίες των φοιτητών. 
Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις», δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπ-τυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, υπό μορφή ημερίδων. Το θέμα των συζητήσεων είναι κάθε χρόνο διαφορετικό. Στον εκθεσιακό χώρο μπορούν οι φοιτητές (από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας) να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Στο τέλος, ακολουθεί βράβευση των καλύτερων τεχνολογικών εργασιών.
Με την κατηγορία «Πολιτισμός–Πολιτική» ολοκληρώνεται η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθειάς. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας γίνονται συζητήσεις μεταξύ των φορέων παραγωγής και της πολιτείας σε σημαντικά θέματα που αποφασίζονται από πριν και είναι δια-φορετικά κάθε χρόνο. Παράλληλα, αναπτύσσονται καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις για να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκε-δαστική ατμόσφαιρα.
 
Με εκτίμηση,
Καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Ημερήσιο Πρόγραμμα
5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Κυριακή 12-10-2014

10.30 έως 21.00 Επισκέψεις φοιτητών-πολιτών.
17.45 έως 20.00 Εγκαίνια – 1η Ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα»
20.00 έως 20.30 Ημίωρο Μουσικό Πρόγραμμα.

Δευτέρα 13-10-2014
09.00 έως 14.30 Επισκέψεις σχολείων.
16.00 έως 21.00 Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΑΜΘ. Σεμινάριο: «Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές Arduino»

Τρίτη 14-10-2014
09.00 έως 14.30 Επισκέψεις σχολείων.
16.00 έως 21.00 Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΑΜΘ. Σεμινάριο: «Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές Arduino»

Τετάρτη 15-10-2014
09.00 έως 14.30 Επισκέψεις σχολείων.
14.30 έως 21.00 Επισκέψεις φοιτητών-πολιτών.

Πέμπτη 16-10-2013
09.00 έως 14.30 Επισκέψεις σχολείων.
16.00 έως 21.00 Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΑΜΘ. Σεμινάριο: «Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές Arduino»

Παρασκευή 17-10-2013
09.00 έως 14.30 Επισκέψεις σχολείων
14.30 έως 21.00 Επισκέψεις φοιτητών-πολιτών.

Σάββατο 18-10-2013
09.00 έως 21.00 Επισκέψεις φοιτητών-πολιτών.
17.45 έως 20.00 2η Ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα»
20.00 έως 20.10 Απολογισμός Φεστιβάλ, Βραβεύσεις εργασιών.
20.00 έως 20.40 Ημίωρο Μουσικό Πρόγραμμα.
20.40 Κλείσιμο Φεστιβάλ.

Video παρουσίασης Φεστιβάλ.

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 00:22
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto