Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΑΥΤΟ είναι το ΑΕΙ στο οποίο θέλουν να πάνε όλοι: «σάρωσε» στις αιτήσεις για μετεγγραφή!

Λιγότερες από το αναμενόμενο ήταν οι αιτήσεις για μετεγγραφές από τα περιφερειακά προς τα κεντρικά ΑΕΙ, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα Πληροφορικής να κρατούν τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των φοιτητών!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αιτήσεις κυμαίνονται σε περίπου 14.000 και δεν ξεπέρασαν το όριοτων 15.000 που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στη διαδικασία.

Το μεγαλύτερο «κύμα» για μετεγγραφή κατευθύνθηκε προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2.553 αιτήσεις), ενώ ακολούθησαν το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2.464 αιτήσεις) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο(755). Στα ΤΕΙ, οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν για το Αθηνών (828).

Τα τμήματα που έχουν την μεγαλύτερη πέραση είναι αυτά που σχετίζονται με την Πληροφορική, τόσο σε ΑΕΙ, όσο και σε ΤΕΙ, λόγω του μεγάλου αριθμού τους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μεγαλύτερη κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφής είναι τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που αποτελούν το 32% όσων υπέβαλαν αίτηση. Ακολουθούν, με ποσοστό 26%, εκείνοι που ζήτησαν μετεγγραφή επειδή η οικογένειά τους πληροί το οικονομικό κριτήριο (έως 9.000 ευρώ κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα για κάθε μέλος της, ενώ το 19% των αιτήσεων υπεβλήθη από πρωτοετείς με αδελφό ενεργό φοιτητή σε πόλη διαφορετική από τον τόπο κατοικίας και το 14% είναι οι πρωτοετείς από πολύτεκνη οικογένεια.

Τέλος, υπεβλήθησαν μόλις δύο αιτήσεις παιδιών θυμάτων τρομοκρατίας.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto