Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΒΟΜΒΑ: Τρέμουν οι καναλάρχες - Το κόλπο με τη DIGEA και η παράνομη εκπομπή!

Είναι ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία, πλην όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τα ιδιωτικά κανάλια εξέπεμπαν παράνομα από το 2010 μέχρι το 2014 με προσωρινές άδειες - Το Newsbomb ανοίγει το δεύτερο κεφάλαιο του πιο σαθρού και αμαρτωλού τριγώνου στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδα. Του τριγώνου: Μέσα Ενημέρωσης – Τράπεζες – Πολιτικοί.

Σε συνέχεια του χθεσινού (20/05/2015) αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του Newsbomb με τίτλο: Φάκελος: «Έλληνες Καναλάρχες... η ώρα της κρίσης!», ανοίγουμε σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας αποκαλύπτοντας πως λειτουργούσαν παράνομα τα κανάλια με την ανοχή της πολιτείας και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η μετάβαση στην ψηφιακή ευρυεκπομπή νομιμοποίησε εκ των υστέρων το παράνομο καθεστώς εκπομπής των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία λειτουργούσαν με προσωρινές άδειες του ΕΣΡ, που όμως κρίθηκαν παράνομες από Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση ολομέλειας ΣτΕ 3578) του 2010. Δηλαδή από το 2010 μέχρι το 2014 τα κανάλια εξέπεμπαν παράνομα, με την ανοχή της πολιτείας!!!

Ο αρχικός σχεδιασμός για την ψηφιακή μετάβαση, προέβλεπε δύο άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και περισσότερες περιφερειακές. Η μια άδεια εξ' ορισμού θα δίνονταν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, δηλ. την ΕΡΤ. Η δεύτερη φάνηκε από νωρίς ότι είχε έναν μόνο «μνηστήρα», την DIGEA που είναι η κοινοπραξία των 6 μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με ίσα μερίδια: ΜEGA , ANT1 και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, STAR , ΣΚΑΪ ALPHA.

Τα κανάλια πλήρωναν τέλη χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και τέλη αδειοδότησης, που όμως «συμψηφίζονταν» με κομματικές διαφημίσεις κατά τις προεκλογικές περιόδους.

Σύμφωνα με τον Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82 Α') Η ΕΕΤΤ έχει την αρμοδιότητα χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής. Η ΕΕΤΤ είχε την ευθύνη διενέργειας Δημόσιας Διαβούλευσης αφενός για τον καθορισμό (περιορισμό) του αριθμού των δικαιωμάτων χρήσης (αδειών), τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησής τους ή την παράταση της διάρκειας υφιστάμενων δικαιωμάτων.

Η διαδικασία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή συνέπεσε με την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση (Ν.4046/2012) και οι προθεσμίες μετάβασης μετατέθηκαν νωρίτερα, προκειμένου τα έσοδα από το ψηφιακό μέρισμα* να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας. (Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ)

Συγκεκριμένα, ως υποχρεωτική ημερομηνία διακοπής της αναλογικής μετάδοσης ορίστηκε η 30η Ιουνίου 2013, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει όχι μόνο να έχει οριστεί ο φορέας ψηφιακής εκπομπής, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του απαραίτητου δικτύου και συστήματος μετάδοσης σε πανελλήνια εμβέλεια.

Ιδού οι άνθρωποι – «κλειδιά»

ΥΜΕ: Υπουργοί περιόδου 2010 – 2014

Γεν. Γραμματέας Μενέλαος Δασκαλάκης

Δρ. Νίκος Παπαουλάκης, αρχικά ως σύμβουλος Υπουργείου και μέλος ομάδων εργασίας μελετών κλπ

-Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ Αύγουστος 2010-2013. Χειρίστηκε όλον τον σχεδιασμό, προσδιορισμού τιμήματος, διαδικασίας και τεύχους προκήρυξης, αλλά δεν προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

-Κων/νος Δεληκωστόπουλος ως Αντιπρόεδρος Τηλεπικοινωνιών μέχρι τον Αύγουστο του 2013 [τοποθετημένος στην ΕΕΤΤ επί Υπουργίας Μ. Βορίδη] και μετέπειτα ως Αντιπρόεδρος Ταχυδρομείων. Στην 701/1 (Απόφαση Προκήρυξης Διαγωνισμού) ψηφίζει λευκό.

-Ν. Παπαουλάκης αρχικά ως μέλος της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ (2010-2013) και μετέπειτα ως Αντιπρόεδρος από τον Δεκέμβριο 2013.

-Κων/νος Λουρόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΤΤ Δεκέμβριος 2013- Ιανουάριος 2014. Με το που τοποθετήθηκε προκήρυξε τον διαγωνισμό για την DIGEA και εν συνεχεία διενήργησε την δημοπρασία για το Ψηφιακό Μέρισμα, αποδίδοντας 280 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2014. Παραιτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015, 2 ημέρες προ των εκλογών.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/588699/fakelos-kanalarxes-to-kolpo-me-ti-digea-kai-i-paranomi-ekpompi

 

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto