Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ !

polytexneio cema mythos epos diktaktoria 17 noemvri psema daily news gr 15 11 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ.

Εσύ που τότε ήσουν αγέννητος ή σε ηλικία που δεν μπορούσες να εκτίμησης τα γεγονότα, μάθε τα παρακάτω και σκέψου πάνω σ' αυτά. Σκέψου και συ που έζησες τα γεγονότα των ημερών εκείνων, ξέρεις την αλήθεια, αλλά τρέχεις τώρα με τα πάνω και τις ντουντούκες και δέχεσαι όλες τις ψευτιές και τα καραγκιοζιλίκια, για να μην πουν πως δεν είσαι «προοδευτικός» και «δημοκράτης».

Το Νοέμβριο του 1973, υπήρχε μια Κυβέρνηση που είχε πάρει την εξουσία πριν 61/2 χρόνια. ΤΩΡΑ, διάφοροι από εκείνους που έκαναν τότε «τούμπες» και την προσκύναγαν - για να πάρουν μια θεσούλα - λένε πως η Κυβέρνηση εκείνη «δεν ήταν νόμιμη».

Πώς δεν ήταν όμως, όταν, ΣΗΜΕΡΑ, εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι της και τηρούνται οι διεθνείς συνθήκες που είχε υπογράψει; Πήγαινε μια μέρα στην Βουλή και ρώτα όλους τους βουλευτές να σου πουν τι δουλειά έκαναν στο διάστημα '67-73, τι βαθμούς πήραν (αν ήταν υπάλληλοι, αξιωματικοί κ.λπ.), τι περιουσία απόκτησαν κ.λπ., κ.λπ. και μετά πήγαινε στην Εθνική Βιβλιοθήκη να διαβάσεις τις εφημερίδες (ΟΛΕΣ) της εποχής εκείνης. Θα διδαχτείς, πολλά και θα σιχαθής περισσότερα και πολλούς.

Οι κάπηλοι του «Πολυτεχνείου» λένε φοβερά και τρομερά πράγματα, αλλά δεν είναι αλήθεια πως όλος ο κόσμος ήταν εναντίον των Συνταγματαρχών, ούτε ότι η πλειοψηφία των φοιτητών είχε αναπτύξει αξιοσημείωτη αντιδικτατορική δράση, ούτε - πολύ περισσότερο - ότι οι πολίτες επαναστάτησαν! Αυτά όλα είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που πλάστηκαν μεταγενέστερα και, αν θες, ρώτα τους γονείς σου - αν δεν είναι φανατισμένοι κι αν δεν έχουν χάσει το λογικό τους - να σου πουν την αλήθεια. (Στα δάχτυλα του μισού χεριού μετριούνται εκείνοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντιστασιακοί χωρίς εισαγωγικά).

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ! ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ:


Το Νοέμβριο του 73, μπήκαν στο Πολυτεχνείο μερικοί αναρχικοί, όπως μπήκαν και τον Νοέμβριο του '85 και μπαίνουν κάθε Νοέμβριο - και καταστρέφουν κτίρια, λεηλατούν κ.λπ. - οι οποίοι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Η διαφορά μεταξύ 73 και τώρα είναι στο ότι, τότε, επειδή το καθεστώς ήταν Δικτατορικό, δείλιασε να τους διάλυση - για να μην το πουν δικτατορία! - ενώ μετέπειτα το Δημοκρατικό Καθεστώς τους διαλύει με βία ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.

Η αδεξιότητα και ο πολιτικάντικος ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ του τότε (1973) Πρωθυπουργού Μαρκεζίνη (που ήθελε να εκμεταλλευτή τα γεγονότα για να κερδίση τις εκλογές που θα έκανε) επέτρεψαν την συγκέντρωση στον χώρο των νέων που ακούγοντας τον ραδιοσταθμό του «Πολυτεχνείου» ενθουσιάζονταν από τα συνθήματα του, όπως ενθουσιάζονται πάντα οι νέοι. Και οι νέοι αυτοί - παρακινημένοι από τους αναρχικούς - άρχισαν να επιτίθενται σε υπουργεία, Δημόσιους Οργανισμούς, καταστήματα κ.λπ.

Το Στρατιωτικό Καθεστώς είχε επτά, κοντά, χρόνια στην Αρχή και ήταν ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την ασφάλεια του Έθνους και των πολιτών. Επειδή, τελικά, μαζεύτηκαν μερικές χιλιάδες οικοδόμοι, γεωργοί, εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές κ.λπ. (άλλο αν τώρα μιλάνε μόνο για φοιτητές, για να έχει ρομαντική χροιά το παραμύθι), θα έπρεπε να εγκαταλείψει την εξουσία;

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !


Κάθε χρόνο μιλάνε για νεκρούς, με ψεύτικους αριθμούς και ψεύτικα ονόματα.

Υπάρχουν, βέβαια, νεκροί των ημερών εκείνων, αλλά δεν σου λέει τίποτα το ότι οι περισσότεροι χτυπήθηκαν σε επιθέσεις που έγιναν για να καταληφθούν το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και ο ΟΤΕ, ενώ οι υπόλοιποι χτυπήθηκαν από «αδέσποτες» στα σπίτια τους ή σε περιοχές άσχετες με το Πολυτεχνείο; Κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο.

Λένε πολλοί: «Δεν έχει σημασία, νεκροί είναι». Νεκροί, αλλά το ίδιο είναι να ακούς πως «πάτησαν τα τανκς τους φοιτητές μέσα στο Πολυτεχνείο» - όπως λένε οι παραμυθάδες - και το ίδιο να σκοτώνονται ΜΗ φοιτητές - μέχρι και δύο αλλοδαποί! - σε επιθέσεις εναντίον Κρατικών Υπηρεσιών ή να τραυματίζονται άλλοι την ώρα που σπάνε βιτρίνες και κλέβουν ρούχα, τηλεοράσεις κ.λπ., από το κατάστημα του πατέρα σου ή του οποιουδήποτε πολίτη; Ξέρεις πόσοι φοράνε ακόμα από εκείνα τα κλεψιμέικα και πόσοι βλέπουν σε τότε αρπαγμένες τηλεοράσεις, τα τωρινά πανηγύρια και γελάνε;

Είναι λίγος ο χώρος για πλήρη εξιστόρηση, αλλά σου υπενθυμίζουμε πως το «Πολυτεχνείο» δημιουργήθηκε όταν η Δικτατορία παρέδωσε σε πολιτικούς (Μαρκεζίνη) την εξουσία και ότι μετά τις τραγικές εκείνες ημέρες (17 Νοεμβρίου) δεν ήρθε η Δημοκρατία - όπως λένε στα παιδάκια μας οι παραμυθάδες - αλλά ο σκληρός δικτάτορας Ιωαννίδης (25 Νοεμβρίου), ο οποίος έμεινε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΙΧ, μέχρι τον Ιούλιο του 1974 που τον «έφαγε» η προδοσία Καραμανλή - Μακάριου στην Κύπρο.

Τούτο το βιβλίο είναι ένα μικρό «αφιέρωμα» στην αλήθεια, με επίσημα στοιχεία, μήπως και καταλάβης κάτι. Πριν τρέξεις δε - με τις ντουντούκες και τα πάνω «για τα κακόμοιρα τα παιδάκια που τα πάτησαν τα τανκς» -, διάβασε το καλά, ρώτα ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ να σου πουν την αλήθεια και ρίξε μια ματιά στις εφημερίδες της εποχής.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΗΡΩΙΔΑ ΗΛΕΝΙΑ

polytexneio cema mythos epos diktaktoria 17 noemvri psema daily news gr 15 11 2015 3

Με τα τόσα ψέματα που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν γύρω από το «Πολυτεχνείο», κοντεύει να χάσει την αίγλη της η Ηλένια Ασημακοπούλου, το «ωραιότερο» ψέμα της περιπτώσεως.

Η «θλιβερή» ιστορία της Ηλένιας - για όσους δεν την ξέρουν ή δεν τη θυμούνται - έχει έτσι: Την πρώτη επέτειο του «Πολυτεχνείου», το 1974, ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων «νεκρών» (σύγχρονων και παλαιότερων, μια και είχαν βάλει φωτογραφίες σκοτωμένων του 1944, του 1950 κ.λπ.) που γέμισαν το πολύπαθες κτίριο, τις μάντρες, τις αυλές και τα κάγκελα του, ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλλας. Δίπλα του, στο ίδιο κάγκελο - που έμεινε στην «ιστορία» σαν «Της Ηλένιας το κάγκελο» - υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα:

«Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

Το «δράμα» το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές, δε - η «Αυγή» - έγραψε, κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε», λέει:

«Το σκίτσο της μικρής κοπέλλας με το τραγικό ερώτημα κρεμόταν από τα κλαδιά της ελίτσας που φυτεύθηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αργότερα τοποθετήθηκε κι αλλού, κι αλλού, ανάμεσα στα λουλούδια. Με το ίδιο πάντα ερώτημα: «Τι απόγινε;».

Αυτό είναι το σκίτσο που «ράγισε καρδιές» και έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις στο Πολυτεχνείο. Το παραμύθι του Παραμυθιού.
(Η φωτογραφία από την οποία έγινε η αντιγραφή, δημοσιεύεται στο εξώφυλλο του βιβλίου)

Ολότελα τυχαία χθες βρεθήκαμε δίπλα σε ένα αγόρι κι από εκεί ξεκινάει μια ακόμα τραγωδία όπως την αφηγείται το ίδιο:

- Είμασταν μαζί με την Ηλένια μέσα στο Πολυτεχνείο. Μετά την εισβολή, βγήκαμε δίπλα - δίπλα από την έξοδο της Στουρνάρα. Ένας οπλισμένος τη σημάδεψε εν ψυχρώ και οι σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ακούμπησε πάνω μου βγάζοντας αίμα από το στόμα και έπειτα έπεσε. Με συλλάβανε και στην Ασφάλεια μου πήραν το πουλόβερ μου που ήταν κόκκινο από το αίμα της. Δεν τους μίλησα καθόλου για την Ηλένια, για να την προφυλάξω, αν ζούσε...

Όταν με άφησαν, το Φλεβάρη του '74, πήγα στο Χαλάνδρι όπου έμενε με την οικογένεια της. Μα οι γονείς της με το μικρότερο αδελφό της είχαν εξαφανιστεί και στο σπίτι έμεναν άγνωστοι. Όσο κι αν ρώτησα δεν ήξεραν τίποτα. Ούτε κι από το σχολείο της, το Κολέγγιο Αγ. Παρασκευής, έβγαλα άκρη.

Ίσως οι γονείς της φοβήθηκαν για το δεύτερο παιδί τους κι εξαφανίστηκαν.

Όλα αυτά δεν τα κατέθεσα στον κ. Τσεβά, γιατί φοβόμουν.

Ο νεαρός σπουδαστής εγκατέλειψε όλες αυτές τις μέρες τα μαθήματα του, τοποθέτησε, όπου νόμιζε καλύτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου ένα σκίτσο της φτιαγμένο πριν από τα γεγονότα, προσθέτοντας την αγωνία του: «Τι απόγινε;».

Το όνομα του νέου είναι Γιάννης Ηλιόπουλος της Ηλεκτρονικής Σχολής».

Σε λίγο όμως αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της «δολοφονημένης» Ηλένιας - στο οποίο τόσοι φοιτητές και τόσες φοιτήτριες γονυπέτησαν δακρυσμένοι - ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας «ΜΠΡΕΚ» και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου «Βογκ» (το σκίτσο της διαφημίσεως - είναι «παστέλ» - το φιλοτέχνησε ο Άγγλος ζωγράφος Νικόλας Ήγκον και ως μοντέλο ποζάρησε η Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίντλαντ, γνωστό και πανάκριβο φωτομοντέλο, που από ηλικίας 4 χρονών ζει στο Λονδίνο).

Μετά τη διαπίστωση της απάτης, πανικόβλητοι οι διοργανωτές του πανηγυριού έσπευσαν να παραπέμψουν σε δίκη τον Ηλιόπουλο - από το όνομα του φαίνεται «γέννησε» την Ηλένια - ο οποίος καταδικάστηκε (άρον - άρον, στις 18 / 2 / 75) σε φυλάκιση οκτώ μηνών.

Πάντως, μπορεί να καταδικάστηκε και όλοι οι κουλτουριαραίοι να έριξαν σ' αυτόν όλες τις κατάρες «του απάνω κόσμου», αλλά εκείνος είχε «κερδίσει»: Το όνομα της Ηλένιας εκφωνήθηκε πρώτο στον πίνακα των νεκρών και σε αυτήν κατατέθηκαν τα περισσότερα στεφάνια, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Ιωάννας Τσάτσου - συζύγου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας - η οποία μάλιστα, γονάτισε μπροστά στο σκίτσο και δάκρυσε. Ο πανίσχυρος, δε, τότε Καραμανλής, ζήτησε φωτογραφία του σκίτσου.

Η περίπτωση, όμως, έχει και ένα δίδαγμα: Και στο θέμα αυτό την «πλήρωσε» ένα απλό ανθρωπάκι, ενώ δώδεκα ολόκληρα χρόνια τώρα οι βιαστές της μνήμης του Έθνους - με τους ψιθύρους και τις «διαβεβαιώσεις» τους για «εκατόμβες» κ.λπ. - κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Λαού στη Δικαιοσύνη και με τα ολέθρια ψέματα τους, αναμοχλεύουν πάθη και μίση, χωρίς να πάθουν τίποτα.

Οι ίδιοι, μάλιστα, κάθε φορά «παράγοντες» με υποκρισία - αφού ξέρουν ποια είναι η αλήθεια! - μετέχουν στις παραπλανητικές τελετές, θεατρινίζουν και κάνουν το κάθε τι για «να τους πιάσει ο φακός» και να φιγουράρουν «θλιμμένοι προσκυνητές» στις εφημερίδες και την τηλεόραση. Και φτάσαμε σε σημείο να πάει «εν σώματι» η Βουλή πριν από λίγα χρόνια εκεί και να αφιερώσει ο αλήστου μνήμης Παπαοπύρου τη συνεδρίαση «σε εκείνους που θυσίασαν ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ τη ζωή τους», χωρίς να τον «τσιμπήσει» ο Εισαγγελέας για τη βάναυση προσβολή της Δικαιοσύνης που διέπραττε, αφού εκείνος - καθώς και οι άλλοι που τον συνόδευαν - γνώριζε ότι το δικαστήριο είχε δεχτεί πως κανένας δεν είχε σκοτωθεί στο Πολυτεχνείο.

ΕΙΔΕ ME ΤΑ ΜΑΤΙΑ TOY ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Πέντε ολόκληρες ώρες κατέθετε στον ανακριτή Τσεβά ο «δημοσιογράφος και Σαμαρείτης του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών» Γρηγόρης Παπαδάτος κι αφού εξήντλησε τα παραμύθια του - κόντεψε να βγάλη τους μισούς Αθηναίους σκοτωμένους «μπροστά στα μάτια του» - είπε πως στο Νεκροταφείο Ζωγράφου έχουν θάψει τις χιλιάδες των νεκρών και έβαλε τον τότε Δήμαρχο Μπέη να σκάβη για να τους βρη. Ο ίδιος ο Παπαδάτος ήταν από εκείνους τους τρεις που έκαναν την μήνυση για το «Πολυτεχνείο». ('Αλλος μηνυτής ήταν ο γραφικός Κυρ. Σπυριούνης που έφτασε να γίνη και βουλευτής).

Για ένα μικρό διάστημα, χάθηκαν τα ίχνη του και στη συνέχεια βρέθηκε Μοναχός στο Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, κατόπιν, δε, επισκέφθηκε (με μια φίλη του Αεροσυνοδό) τον τότε Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνό, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα (Δ' Κατηγορίας) και τον τοποθέτησε στην Αγ. Παρασκευή Λαμίας, αναγνωρίζοντας του και δέκα χρόνια υπηρεσίας (αυτά, προφανώς, που είχε ως «Δημοσιογράφος και ως Σαμαρείτης»).

Από τη Λαμία γλύστρησε στο διαλυμένο τότε (και ακόμα να συνέλθη) Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και διορίστηκε εφημέριος στο Σουέζ, απ' όπου ήρθε στην Ελλάδα - με το όνομα Ιάκωβος - για να παραοτή στον γάμο ηθοποιού που φιλοξενήθηκε γυμνή στο «Πλαίη Μπόυ», έδωσε, δε, («την τελευταία στιγμή») ένα κομμάτι μαύρο μετάξι από το ράσο του, για να το κάνη «φουλάρι» ο γαμπρός!

Στη συνέχεια πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ, για να τον δούμε σε λίγο να φιγουράρη - πάλι εδώ, στην Ελλάδα - ασπροντυμένος, με τον υπουργό Γιωργάκη Παπανδρέου, σε φωτογραφία κάτω από την οποία γραφόταν πως είναι «Πρωθιερέας της Ελληνικής Εκκλησίας της Ν. Αφρικής», από την οποία έφυγε (και ξαναγύρισε στο Σουέζ), απ' όπου, τελικά, διώχτηκε «κλωτσηδόν» ύστερα από τα τόσα και τόσα που έκανε.

Τώρα, κάποιοι λένε πως αυτοκτόνησε, άλλοι πως είναι φυλακή.

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
polytexneio cema mythos epos diktaktoria 17 noemvri psema daily news gr 15 11 2015 2

Για τους περιβόητους «νεκρούς», το Κόμμα που κυβερνούσε τότε το 1996, είχε ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ κορυφαίου λειτουργού (από εκείνους, μάλιστα, οι οποίοι «επανήλθαν» στην υπηρεσία τους σαν «αντιστασιακοί»!) που λέει ξεκάθαρα ότι «ουδείς εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου».

Το έγγραφο που ο «Στόχος» τόφερε στο φως το 1984 - συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 1982, ύστερα από εντολή του τότε υπουργού Δημοσίας τάξεως Σκουλαρίκη, που ζητούσε να μάθη ποιους νεκρούς «έφαγαν» οι προηγούμενοι.

Συντάκτης του εγγράφου - που έχει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 1982 - είναι ο «επανελθών» «αντιστασιακός» υπαρχηγός (τότε) της Αστυνομίας Πόλεων Γεώργιος Σαμπάνης, ο οποίος «επισύναψε» σ' αυτό την κατάσταση «φονευθέντων εις τους πέριξ του Πολυτεχνείου χώρους, κατά τα γεγονότα της 17-11-1973» περιλαμβάνοντας ΔΩΔΕΚΑ νεκρούς.

Στο έγγραφο, συγκεκριμένα σημειώνεται κατά λέξη πως «ουδείς εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Εις τους πέριξ, όμως, του Πολυτεχνείου χώρους, φέρονται ότι εφονεύθησαν δώδεκα άτομα».

Οι σκοτωμένοι - όπως τους παρουσιάζει ο Σαμπάνης - είναι:
1) Engeiand Toril Margete, 22 χρονών,
2) Δημ. Θεοδώρου, 51 χρονών,
3) Alex Karakas Basri, 42 χρονών,
4) Μάρκος, Καραμάνης, 23 χρονών,
5) Διομ. Κομνηνός, 17 χρονών,
6) Νικ. Μαρκούλης, 24 χρονών,
7) Βασιλική Μπεκιάρη, 17 χρονών,
8) Μιχ. Μαυρογιάννης, 19 χρονών,
9) Γεώργ. Σαμούρης, 23 χρονών,
10) 'Αλεξ. Σπαρτίδης, 16 χρονών,
11) Βασ. Φαμέλιος 26 χρονών,
12) Γεώργ. Γεριτσίδης, 48 χρονών.

Ο πίνακας με τους νεκρούς που συνέταξε το 1982 ο «αντιστασιακός» υπαρχηγός της Αστυνομίας, Σαμπάνης, κατόπιν εντολής του «αντιστασιακού» υπουργού Σκουλαρίκη ο οποίος πίστευε πως η προηγούμενη κυβέρνηση «είχε φάει» τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Από τους παραπάνω, οι Ενζελάνυ Τόρικ, Άλεξ Καράκας, Μάρκος Καραμάνης, 'Αλεξ. Σπαρτίδης και Βασ. Φαμέλος σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που έγιναν για να καταληφθούν το κτίριο του ΟΤΕ (Πατησίων) και το υπουργείο Δημ. Τάξεως.

Στο υπουργείο Δημ. Τάξεως μάλιστα - όπως έχει γράψει πολλές φορές ο «Στόχος» - σκοτώθηκε και ο Διομ. Κομνηνός, κάτι που το επιβεβαίωσε και ο δύστυχος πατέρας του, ο οποίος, σε γράμμα που έστειλε στην «Εστία» στις 18/11/85, σημείωνε τα εξής:

«Ο Διομήδης Κομνηνός, πυροβολήθηκε εκ προθέσεως από άνδρα της μικτής φρουράς του υπουργείου Δημ. Τάξεως, με ευθεία βολή στην καρδιά εξ αποστάσεως 6 - 8 μ.».

Χτυπήθηκε, δηλαδή στην είσοδο του Υπουργείου, το οποίο φυσικά, δεν είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και το οποίο, φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να «παραδίδεται» σε όποιον ήθελε να το κυριεύσει!

Από τους υπόλοιπους οι Δημ. Θεοδώρου (Ανακρέοντος 2 Ζωγράφου) και Βασ. Μπεκιάρης (Μεταγένους 8 - Ν. Κόσμος), σκοτώθηκαν από «αδέσποτες» σφαίρες στις ταράτσες των σπιτιών τους, που ανέβηκαν «για να δουν τα τανκς», ενώ ο Γεώργ. Γεριτσίδης σκοτώθηκε στα Ν. Λιόσια κι αυτός από «αδέσποτη», που τον βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο του.

Από «αδέσποτες» έχασαν ακόμα, τη ζωή τους, οι Νικ. Μαρκούλης (Πλ. Βάθης), Γεώργ. Σακούρης (Εξάρχεια) και Μιχ. Μαυρογιάννης τρεις μέρες μετά τα γεγονότα (στις 21-11-73 δηλαδή), και κανένας δεν ξέρει αν η δολοφονία του έχει σχέση με το Πολυτεχνείο, μια και τα επεισόδια είχαν σταματήσει. Το κατηγορητήριο που παρέπεμψε για τον τελευταίο - που χτυπήθηκε από σφαίρα - τους «υπεύθυνους» να δικαστούν, γράφει πως σκοτώθηκε στην οδό Καλλιδρομίου και ο Σαμπάνης γράφει ότι σκοτώθηκε στην οδό Καρνεάδου αλλά κανένας δεν είπε για το Πολυτεχνείο!

Το πλέον σημαντικό της «Εκθέσεως Σαμπάνη είναι ότι αποκαθιστά την ιστορία στις πραγματικές της διαστάσεις, γιατί το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση και η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου βγήκαν το 1975 - και στηρίχθηκαν σε «στοιχεία» μιας εποχής κατά την οποία ο κάθε παραμυθάς ή κομπιναδόρος «αντιστασιακός» έλεγε ό,τι ήθελε για «να φανή» - ενώ η έκθεση του «αντιστασιακού» (και έχει σημασία αυτό). Υπαρχηγού γράφτηκε το 1982 μετά από έλεγχο χρόνων και χρόνων και ύστερα από το ξεκαθάρισμα καταστάσεων.

Έτσι, ο «αντιστασιακός» κατεβάζει σε δώδεκα μόνο τους 23 νεκρούς που «έβγαλαν» φοβισμένοι από τον όχλο δικαστές, οι οποίοι δέχτηκαν σαν «θύματα» δύο νεαρούς, π.χ. που, όπως ειπώθηκε, βρέθηκαν νεκροί στο Μοναστηράκι και την Λεωφ. Αλεξάνδρας, χωρίς να ξέρει κανείς τα ονόματα τους - σαν να μην είχαν γονείς και συγγενείς να τους αναζητήσουν τόσα χρόνια τώρα.

Για τους Δικαστές όμως που τους κατεξευτέλισε, ο χρόνος ο οποίος απέδειξε πως οι νεκροί δεν ήσαν τόσοι όσοι αυτοί δέχτηκαν - «μιλάει» το «πόρισμα Τσεβά» το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο σε άλλες σελίδες.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟ ΤΑΝΚ

Ο Λαλιώτης ήταν εκείνος που με την «ντουντούκα», ζήτησε να απομακρυνθούν από την Πύλη του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές, την ώρα που θα 'μπαίνε το τανκ, κάτι που είχε αποφασιστεί να γίνει ύστερα από διαπραγματεύσεις Στρατού - Καταληψιών.

Στην «Πύλη» φυσικά, δεν υπήρξε κανένας νεκρός ή τραυματίας - όπως και σε ολόκληρο το Πολυτεχνείο - πέραν του τραυματισμού κάποιας Ρηγόπουλου, τραυματισμός όμως, που έγινε εξ αμελείας και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθή: Η Ρηγόπουλου χτυπήθηκε, από «σιδεριά» που εκτινάχτηκε από την Πύλη, σε απόσταση 15 μέτρων.

Αυτά - τα πασίγνωστα - τα είπε και σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του πληρώματος του περιβόητου άρματος, που γκρέμισε την Πύλη, και αυτή είναι η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για το Πολυτεχνείο, το παραμύθι του οποίου έφτασε, πλέον, σε όρια εθνικά απαράδεκτα.

Τη συνέντευξη που λέμε, την πήρε το 1984 από τον Υπίλαρχο (του 73) Μιχ. Γουνελά η ΕΡΤ, η οποία όμως ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ, γιατί φυσικά θα έχυνε το ψέμα που κόμπο - κόμπο, μάζευαν μήνες και μήνες οι κουλτουριάρηδες για να ποτίσουν τον άμοιρο λαό και να τον δηλητηριάσουν όπως κάνουν κάθε χρόνο από το 1974, κι εδώ, πότε για να εξυπηρετήσουν τους «μπλε» και πότε τους «πράσινους».

Η πλήρης συνέντευξη του Γουνελά - του είχαν πάρει και άλλη την οποία, επίσης, δεν μετέδωσαν! - είναι η παρακάτω.

Ο ΥΠΙΛΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΟΥΝΕΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΨΕΜΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ".
VIDEO:



ΕΡ.: Πέρασαν δέκα χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είσασταν ο αξιωματικός που οδήγησε το άρμα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Τι έχετε να πείτε σήμερα;

ΑΠ.: Ομολογώ πως ήθελα να μιλήσω, γιατί επί 10 χρόνια τώρα, ακούγεται πάντα η άλλη πλευρά. Και θα ήθελα να μιλήσω για 2 λόγους: Και προσωπικά, επειδή πρέπει να διασαφηνίσω ορισμένα σημεία σχετικά με το ρόλο μου σε όλη αυτή την υπόθεση, που λέγεται Πολυτεχνείο, αλλά και εκ μέρους των συναδέλφων εκείνων που βρέθηκαν εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα σε εκείνο το συγκεκριμένο χώρο, χωρίς βέβαια να τους εκπροσωπώ. Πιστεύω να μην έχουν αντίρρηση. Όσα έχουν λεχθεί μας αδικούν. Μας παρουσιάζουν σαν εγκληματίες, σαν ανθρώπους που δεν έχουν ηθικές αναστολές. Σαν τέλος πάντων, ανθρώπους που μόλις τους βγάλεις από τα στρατόπεδα πρέπει να τους κρατάς για να μην σκοτώνουν, κακοποιήσουν ή δεν ξέρων και γω τι άλλο να κάνουν.

ΕΡ.: Ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος, λοιπόν;

Μια επαναλαμβανόμενη απάτη είναι αυτή που γίνεται με το «τανκ».
Οι παρουσιαστές του σχετικού φιλμ, δείχνουν εικόνες με άτομα πίσω από την «πύλη», ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΝΚ φτάσει σ' αυτήν.
Όταν το άρμα «σπάει» την «πύλη» δεν υπάρχει ούτε ένας πίσω από αυτήν.
Είχαν απομακρυνθή όλοι μετά την ειδοποίηση του Λαλιώτη.

ΑΠ.: Όπως ξέρετε, τ' όνομα μου σχετίζεται με την κατάρριψη της πύλης του Πολυτεχνείου. Και η Πύλη είναι ένα από τα σημεία εκείνα που έχει συμπυκνωθεί όλη η εκμετάλλευση. Διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιοτεύη ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε όλη αυτή την υπόθεση. Η πύλη προσφέρεται για να γίνη σύμβολο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ' όλα τα χαρακτηριστικά ενός συμβόλου. Παρ' όλα ταύτα, όμως, εις την πύλη δεν υπήρξε ουδείς νεκρός όπως και σε ολόκληρο το χώρο του Πολυτεχνείο, πέραν του τραυματισμού της Ρηγόπουλου ο οποίος είναι και γνωστός. Ο τραυματισμός αυτός έγινε εξ αμελείας και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθή. Η Ρηγόπουλου έπεσε σε μια απόσταση γύρω στα 15 μετρά.

ΕΡ.: Ανεξάρτητα από αυτό, ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος;

ΑΠ.: Ο ρόλος ο δικός μας, ήταν ρόλος διαιτητού. Εμείς κατεβήκαμε - και αυτό είχε γίνει συνείδηση απ' όλους τους συναδέλφους που ήταν διοικητές τμημάτων - στο χώρο, για να παρέχουμε εγγυήσεις, σχετικά με την ζωή και την ασφάλεια, μεταξύ των φοιτητών και της Αστυνομίας.

ΕΡ.: Αυτό, ποιος το είχε ζητήσει;

ΑΠ.: Δεν ξέρω. Νομίζω οι φοιτητές. Ζητάγανε ορισμένες εγγυήσεις. Σχετικά με την ανάγκη να εκκενωθή το Πολυτεχνείο δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση. Και η μια πλευρά και η άλλη, το ήθελε. Με τη διαφορά ότι οι φοιτητές είχαν ζητήσει να αποχωρήσουν το πρωί. Όμως, εγώ πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα ήταν ήδη φορτισμένη και έπρεπε κάτι να γίνη.

ΕΡ.: Ποιες ήταν οι δικές σας εντολές και πόσο κατοχυρωμένος ήσασταν συνταγματικά;

ΑΠ.: Συνταγματικά πιστεύω ότι ήμασταν κατοχυρωμένοι, αλλά ανεξάρτητα από αυτό εγώ, δεν στέκομαι εδώ. Μπήκα στο Πολυτεχνείο, γιατί πίστευα ότι ο Πολυτεχνείο έπρεπε να εκκενωθή σύντομα. Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό, οι καταστάσεις που θα επακολουθούσαν θα ήταν χειρότερες και οι νεκροί (Σημ.: «Στόχου»: Οι εκτός Πολυτεχνείου, φυσικά) πολύ περισσότεροι.

ΕΡ.: Κύριε Γουνελά, δώστε μας μία εικόνα εκείνης της νύχτας μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, όπως την είδατε εσείς.

ΑΠ.: Οι φοιτητές μιλούσαν και διαπραγματευόντουσαν ελεύθερα με τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρχη κανένας ψυχολογικός καταναγκασμός.

ΕΡ.: Το ότι βρίσκονταν πίσω από το άρμα δεν νομίζετε ότι ήταν αρκετό;

ΑΠ.: Δεν το νομίζω. Διότι εκείνη τη στιγμή το άρμα δεν ήταν ακριβώς στην πύλη.

ΕΡ.: Πότε φέρατε το άρμα στην πύλη;

Απ.: Όταν απεφασίσθη ότι η διάνοιξη θα γινόταν με το άρμα, εγώ μεν έφερα το άρμα στην πύλη και ο Λαλιώτης ή ο Σταμέλος (σημ.: «Στόχου»: Άλλες πηγές βεβαιώνουν πως ήταν ο Λαλιώτης), ειδοποιούσαν με τον τηλεβόα, να απομακρυνθούν από την πύλη διότι η πύλη θα έπεφτε.

ΕΡ.: Τα συνθήματα που φώναζαν εκείνη τη στιγμή, είχαν ανταπόκριση σε σας;

ΑΠ.: Θα είχαν αν είχαμε κάποια ανθρωποκτόνο πρόθεση.

ΕΡ.: Αφού μπήκατε, πώς σας υποδέχτηκαν οι φοιτητές που ήταν μέσα;

ΑΠ.: Όχι άσχημα! Είχαν βέβαια κάποια ανησυχία. Όταν όμως τους διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να κακοποιηθούν ηρέμησαν.

ΕΡ.: Όταν φτάσατε στην πύλη, τα παιδιά πίστευαν και το έλεγαν ότι θα σμίγατε μαζί τους και δεν θα μπαίνατε;

ΑΠ.: Δεν το θυμάμαι. Πάντως, να ξέρετε ότι όσο μίσος κι αν αισθανόμασταν, αν πιστεύαμε ότι κάποιος θα σκοτωνόταν, όσο σκληρός και να 'σαι, αυτό δεν μπορείς να το κάνης. Πρέπει να σημειωθή, πως η «πύλη» συμφωνήθηκε μεταξύ Στρατού και «Επιτροπής», να γκρεμιστή με το τανκ, γιατί αλλοιώς δεν μπορούσε να ανοίξη αμέσως: Πίσω της είχαν τοποθετηθεί σιδηροδοκοί, ξύλα κ.λπ. - καθώς και δύο αυτοκίνητα - για να μην την «παραβιάσουν» οι αστυνομικοί, κι όλα αυτά τα υλικά ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Η αποκάλυψη από το «Στόχο» - με τη δημοσίευση της καταχωνιασμένης συνεντεύξεως - του ρόλου των Λαλιώτηδων και της αλήθειας για την «Πύλη» κ.λπ. «ενόχλησε» πάρα πολλούς γιατί τους χαλάει το παραμύθι και ξυπνάει τον «κυρίαρχο» λαό.

Μια έρπουσα - παρ' όλο που έχει «μέχρι αηδίας» την υποστήριξη της κυβερνήσεως - κυκλοφοριακά εφημερίδα, έγραψε τα εξής εμμετικά κάτω από τον τίτλο «επαίσχυντα χυδαιογραφήματα»:

«Πλησιάζει πάλι η επέτειος του Πολυτεχνείου και οι Έλληνες θα κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των ηρωικών νεκρών του μεγαλύτερου έπους της νεότερης ιστορίας μας. Παράλληλα άρχισαν πάλι να κάνουν την εμφάνιση τους στις φασιστοφυλλάδες τα γνωστά εκείνα χυδαιογραφήματα που προσπαθούν να αμαυρώσουν το πραγματικό νόημα της εξεγέρσεως. Ήδη, χθες, κυκλοφόρησε μια εβδομαδιαία φασιστοφυλλάδα που γράφει στην πρώτη της σελίδα ότι, τάχα, ο Λαλιώτης κάλεσε με την ντουντούκα τους φοιτητές να φύγουν από τα κάγκελα, όταν έμπαινε το τανκ. Η ίδια φασιστοφυλλάδα που κυκλοφορεί χάρις στη μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας, δημοσιεύει και μια συνέντευξη που πήρε τάχατες η ΕΡΤ από τον Γουνελά, τον οδηγό του τανκ. Το επαίσχυντο κείμενο φανερώνει, για μια ακόμη φορά πόσο μισητός είναι ο φασισμός και οι εκπρόσωποι' του...».

Φυσικά και το ότι ο Λαλιώτης «διευκόλυνε» - το τανκ - που γράφαμε εμείς - είναι αλήθεια όπως αλήθεια είναι και το πώς η ΕΡΤ πήρε συνέντευξη από τον Γουνελά (και δεν είναι «τάχατες» ως ο εμπαθής συντάκτης της εφημερίδας που λέμε, έγραψε). 'Αλλωστε αν ήταν διαφορετικά η εφημερίδα εκείνη είχε τον τρόπο να προκαλέση διάψευση του Λαλιώτη ή της ΕΡΤ. Δεν το έκανε, όμως αλλά με τα τετριμμένα κραυγαλέα «η φασιστοφυλλάδα», κ.λπ. προσπάθησε να μείωση τη σημασία του δημοσιεύματος γιατί δεν είχε τι άλλο να παρουσίαση!

Οι δυστυχείς ξέχασαν πως κανένα ψέμμα δεν αντέχει στον χρόνο και στο χρήμα, και πελάγωσαν!

ΕΠΕΙΔΗ, ΠΛΕΟΝ, «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ» ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ «ΤΡΟΜΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ»

Ξεπερνώντας και τους πιθήκους σε θράσος, οκτώ βουλευτές των «μπλε», του κόμματος, δηλαδή, που καθιέρωσε το «γιορτασμό» του Πολυτεχνείου» - υπέβαλαν το 1984 στη Βουλή, ερώτηση, ζητώντας από τους «πράσινους» να τους πουν «πόσοι και ποιοι είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου». Φυσικά, η κυβέρνηση δεν απάντησε και το θέμα «πνίγηκε», γιατί «δεξιοί και αριστεροί» κατάλαβαν πως η αλήθεια πάνω σ' αυτό θα τους έκαιγε όλους, μια και θα γκρέμιζε το μύθο που τόσο τους εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια. Την «ερώτηση» την κατέθεσαν οι Ν. Κλείτος, Α. Κονταξής, Γ. Μάνικας, Α. Μπάλκος, Γ. Ζούρλας, Δ. Φράγκου, Δ. Χατζηδημητρίου και Π. Χατζηνικολάου και πήραν την «πληρωμένη» απάντηση από τον τότε υπουργό Σκουλαρίκη, που τους είπε: «Τιμούμε αυτούς που τιμούσε το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση!».

Όπως πολλές φορές έχει γράψει ο «Στόχος» - που νοιάζεται μόνο για το Εθνος και την Αλήθεια και δεν τον ενδιαφέρουν οι Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Παπαδόπουλοι, Μητσοτάκηδες, Φλωράκηδες, Ιωαννίδηδες και όποιοι άλλοι - το «παραμύθι» το στερέωσε ο Καραμανλής και, με κατεύθυνση δική του, οι φιλικές του εφημερίδες. Στόχος τους ήταν να αποπροσανατολίσουν τον «κυρίαρχο» Λαό από τα καυτά του προβλήματα και να σέρνουν τα παιδάκια μας, σαν αγέλη βοδιών, να «προσκυνήσουν» την «πύλη», όπως τα καλούσαν κάθε χρόνο να κάνουν οι κραυγαλέοι τίτλοι των εφημερίδων που συναγωνίζονταν η μία την άλλη στα ψέματα.

Όλοι οι βουλευτές - με επικεφαλής τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της Βουλής - πήγαν «εν Σώματι» στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν «εκείνους που σκοτώθηκαν ΜΕΣΑ σ' αυτό».
Οι εθνοπατέρες είχαν λόγους - τότε - να επιβάλουν το ψέμμα.

Στα πλαίσια αυτά, όλοι οι Καραμανλικοί - υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κ.λπ. κ.λπ. - το θεωρούσαν «υποχρέωση» τους να «περάσουν να καταθέσουν ένα λουλούδι στους νεκρούς» με την ελπίδα, βέβαια, πως κάποια τηλεόραση «θα τους πιάσει» και κάποια εφημερίδα θα βάλει τη φωτογραφία τους. (Την πρώτη εκπομπή για το «Πολυτεχνείο» μάλιστα, - στις 17 /11 / 74 - την παρουσίασε ο τότε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ Στεφανάκης, ο οποίος «πλαστογράφησε» τα πάντα για να δημιουργήσει το κλίμα που τώρα καταδικάζει η παράταξη του).

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο φαύλος Καραμανλής - θέλοντας να φανεί «εθνικός ηγέτης» για να περάσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας - έκανε κάτι θλιβερό και πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά: Έβαλε τον τότε Πρόεδρο της Βουλής Παπασπύρου (τον περιβόητο Παλάντζα) να οδηγήσει το Σώμα των βουλευτών στον «ηρωικό τόπο», όπου και «έλυσε τη συνεδρίαση της Βουλής»!

Σε εφημερίδα της εποχής, διαβάζουμε τα εξής σχετικά:

«Μετά τις ομιλίες (στη Βουλή) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως ύστερα, ώρα μία το μεσημέρι, σχηματίστηκε η πορεία με επικεφαλής το Προεδρείο. Δια των οδών Αμαλίας - Πανεπιστημίου και Πατησίων έφθασαν στο Πολυτεχνείο, όπου χιλιάδες λαού υποδέχθηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα τους αντιπροσώπους του Έθνους.

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Παπασπύρου και ο αντιπρόεδρος κ. Μπουρνιάς. Πήραν μέρος οι βουλευτές όλων των κομμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα την ώρα που αποφασίστηκε. Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Παν. Κανελλόπουλος και βουλευτές της Ν.Δ. Ι. Αλευράς, Ι. Χαραλαμπόπουλος (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ) και πολλοί βουλευτές του κόμματος, ο αρχηγός της ΕΔΗΚ κ. Ι. Ζίγδης και βουλευτές του κόμματος, οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Κάππος, Βασάλος, Δαμανάκη, ο κ. Κύρκος του ΚΚΕ εσ. και οι ανεξάρτητοι κ.κ. Αλαβάνος, Τσουδερού. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Παπασπύρου, καταθέτοντας στεφάνι είπε και τα εξής:

«Το Νοέμβρη του 1973 γράφτηκε το έπος του Πολυτεχνείου που έχει καταγραφεί στις ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Και τη νύχτα της τελευταίας ημέρας, είχαμε τις ώρες της ντροπής και της καταισχύνης, όταν Έλληνες με στρατιωτικές στολές επάνω στα τανκς παρεβίαζαν το Πανεπιστημιακό άσυλο σπέρνοντας ταυτόχρονα το θάνατο σε πολλούς αγωνιστές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να εκδηλώσουν την αγάπη και την αφοσίωση τους προς την Ελευθερία και τη Δημοκρατία». Και αυτή η καταισχνύνη που γράφηκε το βράδυ εκείνο από την απαράδεκτη επιδρομή που έγινε στο Ανώτατο αυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα...».

Και όλα τα παραπάνω για αγωνιστές που τους σκότωσαν τα τανκς κ.λπ. κ.λπ. - την ώρα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ που ήταν μέσα δηλώνουν πως το τανκ (ένα ήταν) μπήκε κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ αυτών και Στρατού! Ο πολιτικαντισμός - που δεν νοιάζεται για το τι μπορεί να ανατινάξει στον αέρα - σε όλο το μεγαλείο του.

Η Μαργαρίτα με ro Προεδρείο της αλήστου μνήμης οργανώσεως «ΕΓΕΣ», σε πορεία ενισχύσεως του ψέμματος.
Όταν έπαψαν να κυνηγάνε ψήφους, τα ξέχασαν όλα. Η απάτη άλλωστε είχε εδραιωθή

Δείγμα ισχυρό του χλευασμού των πάντων, από τους πρασινοκοκκινομπλέ, είναι η επιστολή που έστειλε το 1987 στον Τύπο ο Ισαάκ Λαυρεντίδης - ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής. Στην επιστολή έλεγε:

«Η κομματική καπηλεία επροκάλεσε σύγχυσιν και σκοπίμως εκαλλιέργησε τον μύθον περί πολλών θυμάτων εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, ενώ όπως απεδείχθη από υπευθύνους πηγάς και επίσημα στοιχεία, ουδέν θύμα υπήρξεν.

Και συγκεκριμένως, αψευδείς πηγαί της αλήθειας, οι οποίοι καταρρίπτουν τας ψευδολογίας του ερυθρού χαλκείου, περί λουτρού αίματος εντός του Πολυτεχνείου, είναι:

α) Η αναφορά της Συγκλήτου του ΕΜΠ υπ' αριθμ. 33437 /11-10-74 προς τον επιληφθέντα, τότε, της σχετικής Δικαστικής ερεύνης Εισαγγελέα κ. Τσεβάν, δι' ης αναφοράς βεβαιούται ότι ούτε ένας νεκρός και μάλιστα σπουδαστής, υπήρξεν εις το χώρον του Πολυτεχνείου.

β) Η αναφορά υπό ημερομηνία 22.10.1974 του Εισαγγελέως κ. Τσεβά προς τον τότε Προϊστάμενον της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Κ. Φαφούτην, δια της οποίας βεβαιούται ότι εκ της διενεργηθείσης ενδελεχούς ερεύνης, ουδέν προέκυψεν πέραν της ως ανωτέρω αναφοράς της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, το περιεχόμενο της οποίας και επιβεβαιούται ότι, δηλαδή, ουδέ εις νεκρός υπήρξεν και, μάλιστα σπουδαστής, εντός του χώρου του Πολυτεχνείου και

γ) Εκ του Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, κατόπιν παραπομπής πάντων των σχετικών στοιχείων, που αποφαίνεται ομοφώνως ότι ουδείς εφονεύθη εις το χώρον του Πολυτεχνείου.

Επιτέλους, είναι καιρός, πλέον, να σταματήσει η διαστρέβλωση της αλήθειας και η δηλητηρίασης της κοινής γνώμης. Ιδία, δε, της σπουδαζούσης και μαθητιώσης νεολαίας με το ψευδός των δήθεν θυμάτων σπουδαστών εντός του χώρου του Πολυτεχνείου και ας γίνει συνείδησις εις τους αρμοδίους του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι με ασύστολα ψεύδη δεν στηρίζονται ιδανικά».

Ποιο «ερυθρό χαλκείο» - θα μας βγάλουν και «κομμουνιστές» στο τέλος με αυτά που λέμε! - αφού εσύ και οι όμοιοι σου (που έτρεχαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο) δημιουργήσατε όλο το παραμύθι; Ξεχνάς πως ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ πήρες μέρος στα καραγκιοζιλίκια του Παλάντζα τότε που η υπόθεση «έφερνε ψήφους»;

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ «ΑΝΑΓΚΗΣ»

Επειδή όλο το «παραμύθι» στηρίζεται «στα κακόμοιρα τα παιδάκια που τα πάτησε το τανκ» και επειδή δεν βρέθηκαν φοιτητές νεκροί - παρ' όλο που ο φαιδρός Γ. Μαγκάκης είχε εξαγγείλει (ως Υπουργός Δημ. Έργων) και ειδικές συντάξεις για τους γονείς των σκοτωμένων αλλά δεν ανακαλύφθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να την πάρη - οι πρασινοκοκκινομπλέ διαστρεβλωτές της ιστορίας, εφεύραν τους ετεροχρονισμένους νεκρούς!

Έτσι το 1984 ύψωσαν στο χώρο του Πολυτεχνείου μια «στήλη», στην οποία έγραψαν πώς είναι αφιερωμένη στους «φοιτητές του Ε.Μ. Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944» χωρίς, να λένε, όμως, ΠΟΤΕ «έδωσαν τη ζωή τους» κάτι που, σκόπιμα αφήνεται κενό, για να φαίνεται πως αυτοί «έπεσαν» το Νοέμβριο του 1973).

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης - απάτη τα έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και αυτό δείχνει την «ηθική» και το «ποιόν» όλων εκείνων που γκρεμίζουν τα πάντα, προκειμένου να συντηρήσουν ένα ψέμα που τους βοηθάει στο να κρατάνε κοιμισμένο τον ειρωνικά αποκαλούμενο «κυρίαρχο» Λαό, ο οποίος «δεν καταλαβαίνει πού πάνε τα τέσσερα»!

Αφού δεν υπήρχαν νεκροί φοιτητές του Πολυτεχνείου το 1973, έφτιαξαν ένα ηρώο
- το απεκάλυψε ο τότε Πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου -
που μπερδεύει όποιον το δει και κάνει να φαίνονται ετεροχρονισμένα σαν τωρινοί οι νεκροί παρελθόντων ετών.
Όσοι περάσετε από το Πολυτεχνείο προσέξτε τι γράφει η πλάκα.
Μην πέφτετε θύμα της απάτης που πάνε να διαιωνίσουν

Η έλλειψη πτωμάτων, όμως, έχει ανησυχήσει και πολλούς άλλους, που, τρομοκρατημένοι, δεν ξέρουν πώς να καλύψουν το «μικρό» αυτό κενό. Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Στόχου» κατά καιρούς ενόχλησαν πολλούς και διαφόρους, οι οποίοι αντέδρασαν ποικιλοτρόπως και τον κατηγόρησαν πώς λέει ψέματα, για το ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Μια από τις εφημερίδες, όμως, που έγραψαν κατά του «Στόχου», την άλλη κιόλας, μέρα της επιθέσεως, κάτω από τον ολοσέλιδο τίτλο: «Δώδεκα χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου», είχε θέμα με τίτλο: «Έτσι σκότωσαν το παιδί μου», στο οποίο αναφέρονταν περιπτώσεις θανάτων - κυρίως αυτοκτονιών ή ατυχημάτων - που συνέβησαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος το Πάσχα του 73 τον Μάρτιο του 73, τον Οκτώβριο του 74 (!) και το 1965 (!!) ούτε έναν του «Πολυτεχνείου» δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν.

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

Το μεγαλύτερο μπαλόνι της υφηλίου και της Ιστορίας, πρέπει νάναι το Πολυτεχνείο. Αλλοιώς δεν εξηγείται το πώς «χώρεσαν» σ' αυτό οι μυριάδες εκείνων που παρουσιάζονται τώρα και λένε πώς ήταν «μέσα» την «μοιραία βραδυά».

Ενώ, δε, έχουμε όλες αυτές τις στρατιές - που, αν συγκεντρωθούν σε πυκνότατη φάλαγγα, γεμίζουν την Αττική, τη Βοιωτία, την Κορινθία και μέρος των διπλανών νομών - υπάρχουν και μερικές ακόμα χιλιάδες άλλων «αγωνιστών» που «μετείχαν» της... «Δεκατετραμελούς Συντονιστικής Επιτροπής» (που δεν άλλαξε καθόλου σύνθεση) καθώς και αρκετές εκατονταχιλιαριές που - όπως λένε - «κρύβονταν» γιατί τους κυνήγαγε η «χούντα» μετά το «Πολυτεχνείο».

Για τα «γεγονότα της Νομικής» π.χ. - που προηγήθηκαν του «Πολυτεχνείου» - μερικές χιλιάδες που φοιτούσαν τότε στη Νομική λένε πως ήσαν «οργανωτές» τους κ.λπ., ενώ, βάσει εγγράφου του τότε Υπουργού Παιδείας Νικ. Γκαντώνα, εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση ήσαν οι παρακάτω εικοσιτέσσερις, από τους οποίους μόνον δώδεκα ήσαν της Νομικής.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Γκαντώνα περιλαμβάνονται οι:

1) Δάφνης Ευγένιος Κωνσταντίνου, φοιτητής Ιατρικής,

2) Γρηγοριάδου Ελένη, Στυλιανού, φοιτήτρια Φιλοσοφικής,

3) Καμάρας Κωνσταντίνος, Πέτρου, φοιτητής Φυσικομαθηματικής,

4) Ζαφειράκης Μιχαήλ, Ιωάννου, φοιτητής Φυσικομαθηματικής,

5) Καλπίδου Αντιγόνη, Φωτίου, φοιτήτρια Νομικής,

6) Σπύρου Αθηνά, Ετεοκλή, φοιτήτρια Νομικής,

7) Φθενάκης Βασίλειος, Μενελάου, φοιτητής Χημείας,

8) Αβραάμ Ιωάννης, Δημητρίου, φοιτητής Νομικής,

9) Ψιλοπούλου Αλκμήνη, Ελευθερίου, φοιτήτρια Φιλοσοφικής,

10) Μαντζουράνης Ιωάννης, Κωνσταντίνου, φοιτητής Νομικής,

11) Μπίστης Νικόλαος, Μιχαήλ, φοιτητής Νομικής,

12) Τζουμάκας Στέφανος, Αθανασίου, φοιτητής Νομικής,

13) Βερνίκος Γεώργιος, Αλεξάνδρου, φοιτητής Νομικής,

14) Τσιβαρτάρα Μαρία, Ευαγγέλου, φοιτήτρια Χημείας,

15) Τρέμη Όλγα, Γεωργίου, φοιτήτρια Νομικής,

16) Σαπουνάκης Αναστάσιος, Γεωργίου, φοιτητής Νομικής,

17) Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος, Ιωάννου, φοιτητής Νομικής,

18) Παπαπέτρος Γεώργιος, Επαμεινώνδα, φοιτητής Νομικής,

19) Σιδεράς Χαντάτ Γεώργιος, Ηλία, φοιτητής Ιατρικής,

20) Μαυρογένης Διονύσιος, Ιωάννου, φοιτητής Φαρμακευτικής,

21) Τσαφαράκης ή Τσάφαρης Μανούσος - Πολύβιος, Στυλιανού, φοιτητής,

22) Αλαβάνου Αριάδνη - Μαρία, Ελευθερίου, φοιτήτρια Φιλοσοφικής,

23) Καλιβρετάκης Λεωνίδας, Φωτίου, φοιτητής Φιλοσοφικής,

24) Καρυστιάνη Ιωάννα, Χρήστου, φοιτήτρια Νομικής.

Ένας άλλος πίνακας «αντιθέτων» προς το καθεστώς φοιτητών της Νομικής περιλαμβάνεται σε «απόρρητο» έγγραφο της ΕΣΑ προς τη Νομική Σχολή, και αναφέρει είκοσι επτά φοιτητές, μεταξύ των οποίων και οκτώ του παραπάνω καταλόγου.

Αναλυτικά, οι περιλαμβανόμενοι στο έγγραφο είναι οι:

1. Αλεξανδρόπουλος Στυλιανός του Ελευθερίου και της Παυλίνας, γεννηθείς το 1951 εις Αθήνας, κάτοικος Σκοπέλου 4.

2. Αλαβάνος Αλέξανδρος του Νικολάου και της Λουκίας, γεννηθείς τω 1950 εν Αθήναις, κάτοικος Αθηνών, Αμπατιέλου 2.

3. Βερνίκος Γεώργιος του Αλεξάνδρου και της Μαρίνας, γεννηθείς τω 1950 εις Αθήνας, κάτοικος Αθηνών, Ησιόδου 26, Παγκράτι.

4. Δρόσος Ιωάννης του Ζαχαρία και της Λουκίας, γεννηθείς το 1951 εις Καισαριανήν, κάτοικος Πύργου 9 (Ηλιούπολις).

5. Καλούδης Σπυρίδων του Γερασίμου και της Πηνελόπης, γεννηθείς το 1938 εις Αργυράδες Κερκύρας, κάτοικος Αθηνών, Ευρυτανίας 66.

6. Καρυστιάνη Ιωάννα του Χρήστου και της Χριστίνας, γεννηθείσα το 1952, εις Χανιά Κρήτης, κάτοικος Αθηνών, Μιχαλακοπούλου 39.

7. Κούρκουλος Αλκιβιάδης του Κωνσταντίνου, γεννηθείς το 1952 εις Αθήνας, κάτοικος Χαλανδρίου (Ύδρας 26).

8. Κοσσυβάκης Γρηγόριος του Νικηφόρου και της Μαρίας, γεννηθείς το 1947 εις Αθήνας, κάτοικος Κόνωνος 50 (Παγκράτι).

9. Λάζος Χρήστος του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθείς το 1949 εις Βέλλος Κορινθίας, κάτοικος Αθηνών, Αγίου Παύλου 14.

10. Λαζαρίδης Χρύσανθος του Αλεξάνδρου και της Σεβαστής - Συλβίας, γεννηθείς το 1954 εις Ν. Υόρκην Η ΠΑ, κάτοικος Αθηνών (Ίριδος 20-24).

11. Λιοναράκης Νικήτας του Εμμανουήλ και της Κατερίνης, γεννηθείς το 1950 εν Αθήναις, κάτοικος οικισμού Παπάγου, Ξανθίππου 140.

12. Μαντζουράνης Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Κασσιανής, γεννηθείς το 1952 εις Αθήνας, κάτοικος Αθηνών (Φυλής).

13. Μεγγρέλης Νικόλαος του Μιχαήλ και της Ελένης, γεννηθείς το 1950 εις Αθήνας, κάτοικος Αθηνών (Ομήρου 57).

14. Μπολωμενάκης Αντώνιος του Δημητρίου, γεννηθείς το 1954 εις Χανιά Κρήτης, κάτοικος Αθηνών, Μακεδονίας 34.

15. Μπίστης Νικόλαος του Μιχαήλ και της Χριστίνας, γεννηθείς το 1951 εις Π. Φάληρον, κάτοικος Αθηνών, Δράμας 10α.

16. Παπαπέτρου Γεώργιος του Επαμεινώνδα, γεννηθείς το 1948 εις Αθήνας, κάτοικος Λήμνου 15.

17. Παριανός Γεώργιος του Ελισσαίου και της Τασίας, γεννηθείς το 1949 εις Κρανίδιον, κάτοικος Αθηνών Γλαύκωνος 18 (Αγ. Αρτέμιος).

18. Σταματάκης Γεώργιος του Λεωνίδα και της Αγγελικής, γεννηθείς το 1952 εις Αθήνας, κάτοικος Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 45.

19. Σεφερτζής Γεώργιος του Δημητρίου και της Αικατερίνης, γεννηθείς το 1953 εις Αθήνας, κάτοικος Επτανήσου 29.

20. Σαπουνάκης Αναστάσιος του Γεωργίου και της Σοφίας - Μαρίας, γεννηθείς το 1951 εις Αθήνας, κάτοικος Πατησίων 154.

21. Σερεμέτης Δημήτριος του Βασιλείου και της Νίκης, γεννηθείς το 1953 εις Κόρινθον, κάτοικος Αθηνών, Αγαθουπόλεως 29, Κυψέλη.

22. Σακελλαρόπουλος Θεόδωρος του Διονυσίου και της Πασχαλιάς, γεννηθείς το 1952 εις Καλαμάταν, κάτοικος Αθηνών, Δευκαλίωνος 19 (πλατεία Κολιάτσου). 23. Τζήμας Παύλος του Αγγέλου και της Μαίρης, γεννηθείς το 1953 εις Αθήνας, κάτοικος Πατησίων 184.

24. Τσακιράκης Σταύρος του Ιγνατίου και της Ηρούς, γεννηθείς το 1951 εις Νήσυμνα Λέσβου, κάτοικος Αθηνών, Ιθάκης 30.

Τελευταία τροποποίησηΚυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 21:39
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto