Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !

pinakides eforia telh kykloforias geormpalidhs andreas daily news gr 26 12 2015
Κατά χιλιάδες παραδίδουν στις Εφορίες οι πολίτες, πινακίδες κυκλοφορίας για να γλυτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας !

Δυστυχώς δεν θα μείνουν οχήματα για μετακίνηση σε λίγο καιρό, καθώς η κρίση και η ανυποχώρητη στάση της Τρόικας οδηγούν το υπουργείο σε μια αποδεδειγμένα λαθεμένη αντιμετώπιση του Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου οικονομικών 1.200.000 κάτοχοι ΙΧ παρέδωσαν τις πινακίδες και κρατούν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα τους λόγω της οικονομικής κρίσης κατά την τελευταία εξαετία ενώ 60.000 κατέθεσαν τις πινακίδες μόνο φέτος! Αριθμός που αναμένεται να εκτιναχθεί τις επόμενες ημέρες. Υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια διαβίωσης, υψηλοί φόροι πολυτελούς διαβίωσης οδηγούν τους ιδιοκτήτες στην κατάθεση πινακίδων καθώς και λόγω της εισοδηματικής αφαίμαξης που έχουν ήδη υποστεί τα τελευταία 6 χρόνια να μην μπορούν να αποπληρώσουν!

Oι φόροι στα καύσιμα αγγίζουν τα 2/3
Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τιμής των καυσίμων που αγγίζει ακόμα και τα 2/3 αυτής είναι φόροι. Για παράδειγμα, από το 1,50 ευρώ που πληρώνουμε σήμερα για να αγοράσουμε ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, το 0,97€ – 1,00 € περίπου πάει σε… φόρους. Επομένως όταν έχουν βγει από την κατανάλωση 1.200.000 οχήματα την στιγμή που με μέτριους υπολογισμούς το κάθε ένα καταναλώνει 200 ευρώ τον μήνα σε καύσιμα, την στιγμή που στα έξι χρόνια της κρίσης έχει χαθεί κατανάλωση 14 δις και όταν περίπου τα 9 δις θα ήταν ζεστό χρήμα στα ταμεία , γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν υπάρχει νοήμων που να υποστηρίζει αυτή την πολιτική. Φανταστείτε πόσες πιέσεις δέχεται το υπουργείο οικονομικών για να συνεχίζει μια πολιτική στο Ι.Χ. την οποία εκτιμούμε πως δεν πιστεύει.

Με την ισχύουσα νομοθεσία, για την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2015 προβλέπεται:

1) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2016, τα οποία για όσα Ι.Χ. κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010 κυμαίνονται από 22 έως 320 ευρώ.

2) Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2016, τα οποία κυμαίνονται από 630 έως 1.380 ευρώ. Επιπλέον, όσοι εξ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ελλάδα από την 1η-1-2007 και μετά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας για το έτος 2016. Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.

3) Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κυβισμού θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2016. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2017 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να παραδώσουν τις πινακίδες τους

Ο φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να υποβάλει δήλωση «ακινησίας» και να καταθέσει τις πινακίδες του Ι.Χ. αυτοκινήτου του στη ΔΟΥ οφείλει να προσκομίσει:

α) Την άδεια κυκλοφορίας.

β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

γ) Φωτοτυπία του Ε1 και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.

στ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Πηγή: http://www.taxleader.gr/

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto