Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !

pos ftasame sto xreos aities panos leliatsos daily news gr 05 02 2016
Σήμερα που ο Ελληνικός λαός καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τέτοιο το οποίο δεν υπήρξε ποτέ ξανά στην ιστορία και την οικονομική θεωρία αυτού του πλανήτη πρέπει πρώτα από όλα να φωτίσουμε πλήρως την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Ένα ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι μας ως κοινωνία είναι στο κατά πόσο χρωστάμε ως κράτος που χρωστάμε πως προήλθε αυτό το χρέος και πόσο πραγματικά οφείλουμε να αποπληρώσουμε. Είναι τραγικό για μια κοινωνία που καλείται να εφαρμόσει μια πολιτική εξόντωσης της να μην γνωρίζει η τουλάχιστον να μην την αποκαλύπτουν την βασική και θεμελιώδη λειτουργία του χρήματος.

Η έννοια του δημοσίου χρέους την οποία όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ως οφειλή προς τρίτους είναι μια ψευδαίσθηση της πραγματικότητας και εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας και μόνο των οικονομιών και της ευημερίας των λαών. Δυστυχώς όμως σήμερα αυτό έγινε εργαλείο επιβολής και κυριαρχίας επάνω στους λαούς μέσω της συγκάλυψης της αλήθειας και τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών.
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός και να γίνει ξεκάθαρο και σαφέστατο έναντι αυτού από τους διαχειριστές της εξουσίας και τους δημιουργούς του χρήματος είναι η έννοια του λειτουργικού χρέους. Η δημιουργία του χρήματος και η διάθεση αυτού μέσα στην κοινωνία και την οικονομία γίνεται μόνον μέσω δανείων είτε ιδιωτικών είτε κρατικών αυτό το εργαλείο δημιουργίας χρήματος το κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες και κατ` ουσίαν τα υποκαταστήματα αυτής που είναι οι εμπορικές τράπεζες.
Το εκδοτικό προνόμιο δημιουργίας χρήματος παραδόθηκε από τις κυβερνήσεις στους τραπεζίτες ως γνώστες και ειδικοί επί του ελέγχου και της ορθής λειτουργίας του. Ήτοι σημαίνει πως θα πρέπει να διαχωρίσουμε το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας σε δυο βασικές κατηγορίες στα διακρατικά δάνεια τα οποία προήλθαν από διακρατικές συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδος από τρίτες χώρες και στο λειτουργικό χρέος το οποίο προήλθε από την παραχώρηση του προνομίου δημιουργίας χρήματος από το κράτος στις τράπεζες.

Στην πρώτη περίπτωση η οποιαδήποτε οφειλή του Ελληνικού δημοσίου έναντι τρίτων χωρών πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι τελευταίου ευρώ. Στην δεύτερη περίπτωση στην οποία το δημόσιο χρέος προήλθε από την παραχώρηση του εκδοτικού προνομίου στις τράπεζες δεν πρέπει να αποπληρωθεί δια τον λόγο πως είναι μια φυσική λειτουργία που το ίδιο το κράτος το παραχώρησε στις τράπεζες και σήμερα αυτές το απαιτούν. Άλλωστε οι διεθνείς συμβάσεις και κανόνες που ορίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών του ΔΝΤ αλλά και η παγκόσμια τράπεζα κάνει διακριτή την διαφορά έναντι αυτών των δυο κατηγοριών.

Τα πολιτικά κόμματα που διαχειριστήκανε την εξουσία τα τελευταία 5 έτη υποχρεούταν να κάνουν τον λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους έτσι ώστε να γίνει σαφέστατος ο διαχωρισμός των δυο κατηγοριών, να αποκαλύψει σε όλο τον πλανήτη αλλά κυρίως τον Ελληνικό λαό τις παραμέτρους του χρέους, να διαχωρίσει το πραγματικό από το λειτουργικό, να υπολογίσει με ακρίβεια το μέρος που ήταν πραγματικά δάνεια και των τόκων αυτών και να διαγράψει εκείνο το μέρος το οποίο ήταν επαχθές και επονείδιστο επί των συγκεκριμένων ποσών. Να διερευνήσει με ακρίβεια για το κάθε πραγματικό δάνειο ξεχωριστά την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του και στην περίπτωση μη ορθής χρήσης να αποδώσει πλήρως τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε αυτούς που τα υπογράψανε και τέλος να αποδοθεί η συνυπευθυνότητα των δανειστών σε αυτό το ποσό.

Αναλύοντας τον παρακάτω πίνακα ο οποίος προήλθε μέσα από έρευνα και μελέτη της διαχρονικής πορείας δανεισμού της χώρας κάνει διακριτό το πραγματικό από το λειτουργικό χρέος, δείχνει την διαχρονική πορεία και αύξηση αυτού, αποτυπώνει πλήρως τις αποπληρωμές των τόκων και χρεολυσίων έναντι των δανειστών και ορίζει σαφέστατα το πραγματικό χρέος της χώρας που υπήρχε το 2010. Τα μεγέθη τα οποία παρουσιάζουμε και είναι απολύτως επιβεβαιωμένα αποτυπώνουν πως το πραγματικό χρέος της χώρας το 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 110 δις ευρώ και αυτά οφείλαμε να αποπληρώσουμε.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου αποκάλυψε προσφάτως της μυστικές συναντήσεις του ΔΝΤ με τον κύριο Παπανδρέου και στον οποίο προτείνανε ως το ευνόητο και λογικό πρόσταγμα της πληρωμής του πραγματικού χρέους της χώρας που ήταν 110 δις ευρώ.
Ο Ελληνικός λαός πέντε χρόνια μνημονίων με τις καταστροφικές πολιτικές που κάποιοι εφάρμοσαν εξυπηρετώντας τραπεζικά συμφέροντα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών αλλά και του οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους αποπλήρωσε περί των 50 δις ευρώ ήτοι σημαίνει πως οφείλουμε έναντι των δανειστών το ποσό των 60 δις ευρώ.
Η οποιαδήποτε πληρωμή έναντι αυτού του ποσού καθιστά το πολιτικό προσωπικό της χώρας έκθετο έναντι του διεθνούς δικαίου και των κανόνων λειτουργίας που οι ίδιες κεντρικές τράπεζες όρισαν και για να γίνω πιο σαφής επί του συγκεκριμένου σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας μιλάνε για την επιτακτική ανάγκη εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά ξεχνάνε πως οι κεντρικές τράπεζες οφείλουν να παίξουν τον ρόλο του ταμείου του κράτους όπως ορίζει το καταστατικό τους και διαθέτουν χρήμα μόνο στις πτωχυμένες Ελληνικές τράπεζες μέσω των μηχανισμών με επιτόκια πλησίον του 0% και την ίδια ώρα το Ελληνικό δημόσιο εκδίδει ομόλογα και έντοκα γραμμάτια Ελληνικού δημοσίου περί του 3%, ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς ποιος πληρώνει τους τόκους σε ποιων τις τσέπες πηγαίνουν από ένα δικαίωμα που εμείς τους παραχωρήσαμε.
Δείτε τον Πίνακα (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)
pos ftasame sto xreos aities panos leliatsos daily news gr 05 02 2016 dhmosio xreos 2010 823x1024

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Τελευταία τροποποίησηΠαρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 21:05
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto