Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Εντοπίστηκαν εμπρηστές στη Ζάκυνθο - Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Εντοπίστηκαν εμπρηστές στη Ζάκυνθο - Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική το μεσημέρι της Κυριακής (27/8/2017), όταν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής εντόπισε κοντά στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου δύο άτομα τα οποία επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τους επίδοξους εμπρηστές.

Οι επίδοξοι εμπρηστές επέβαιναν σε μηχανάκι και μόλις κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτιμάται οτι σύντομα θα συλληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες δύο ημέρες πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Αναφωνήτρια, τα της οποίας μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί.

Δραματικές προσπάθειες να οριοθετηθεί η πύρινη λαίλαπα.

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο νησί της Ζακύνθου.

«Είναι καλύτερη πλέον η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο. Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την οριοθέτησή της», τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, επιχειρούν αυτή την ώρα 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η βελτίωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς οφείλεται τόσο στις ενισχύσεις που αφίχθησαν στο νησί αλλά και η συνδρομή των εναέριων μέσων που ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/8), στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Από τις φλόγες κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό σπίτι, όπου διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μία ταβέρνα.

Πηγή: newsbomb.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto