Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Ξεκινά πρόγραμμα για τη στήριξη νέων αγροτών.

 
Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη 8.500 νέων αγροτών ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, όπως ενημέρωσε λεπτομερώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 140 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι πρόκειται να προσληφθούν 100 νέοι επιστήμονες-ερευνητές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξουν επιστημονικά τα ινστιτούτα του.

«Θέλησα να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την απασχόληση των νέων», είπε στον κ. Παπούλια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για τις δράσεις που αναλαμβάνει και με ενδιαφέρον άκουσε τον κ. Τσαυτάρη να του λέει ότι στη Γαλακτομική Σχολή των Ιωαννίνων οι νέοι σπουδαστές από 60 που ενδιαφέρονταν κάθε χρόνο το προηγούμενο διάστημα, φέτος εγγράφησαν 360.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ακόμη ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στη πρόσληψη 300 μεταπτυχιακών επιστημόνων σε τομείς της γεωργίας, γιατί, όπως είπε, «δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα φύγει στο εξωτερικό και δύσκολα θα γυρίσει».

«Συμφωνώ απόλυτα», απάντησε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε από τον κ. Τσαυτάρη να παραστούν μαζί σε εκδήλωση νέων αγροτών που θα διοργανώσει το υπουργείο.
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto