Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς.

Φτηνότερα θα κοστίζουν τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς από το 2016 για όσους διανύουν μικρές αποστάσεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η ζωνική χρέωση, την οποία θα θεσμοθετήσει η αντικατάσταση του σημερινού χάρτινου εισιτηρίου από το ηλεκτρονικό, θα επιτρέψει αναλογικές χρεώσεις που θα καθορίζονται από τη διανυόμενη απόσταση.

Στους 64 σταθμούς μετρό και προαστιακού θα τοποθετηθούν μπάρες εισόδου και εξόδου, στις οποίες η διέλευση θα επιτρέπεται μόνο μέσω του εισιτηρίου. Επιπλέον, στην πρώτη φάση θα επεκταθεί σε 1.750 λεωφορεία, 250 τρόλεϊ και 70 συρμούς του τραμ η είσοδος από την μπροστινή πόρτα με την παράλληλη τοποθέτηση τουρνικέ, το οποίο θα ανοίγει με την επίδειξη του «έξυπνου» εισιτηρίου.

Με το νέο σύστημα συλλογής κομίστρου, το οποίο παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, η είσοδος των επιβατών σε όλα τα μέσα θα γίνεται μόνο με το εισιτήριο που θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα διατίθεται σε δύο τύπους:

- «Πολλαπλό»: Έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή μνήμης (χωρίς μικροεπεξεργαστή), στην οποία θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία, χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.

- «Κάρτα»: Έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα, προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας.
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto