Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η εφημερίδα της Καβάλας, που κλέβει κείμενα και τα πασάρει ως δικά της.

Καβάλα, 12 Ιουνίου 2014

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του dailynewsgr.com που αφορά εφημερίδα της Καβάλας, θα ήθελα να σας ενημερώσω περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας σε έντυπα και διαδίκτυο χωρίς να θέλω να κάνω την έξυπνη. Απλά αυτή είναι η δουλειά μου, και τα γνωρίζω, άσχετα αν κάποιοι νομίζουν πως είμαι στο έβδομο όνειρο.

Το διαδίκτυο θεωρείται ανεξέλεγκτο και σίγουρα θα έχετε δει το ίδιο κείμενο, χωρίς καμία αλλαγή, σε πολλά και διάφορα site και αναρωτιέστε ποιος κακομοίρης ξεστραβώθηκε και το έγραψε, και κάποιοι το έκλεψαν και το έβαλαν στη δική τους σελίδα με σκοπό τα παραπάνω κλικς και συνάμα το κέρδος. Σε αυτή την περίπτωση, ο μάγκας είναι αυτός που κλέβει το κείμενο και όχι αυτός που το έγραψε πρώτος, γιατί άντε να βρεις τον αρχικό συντάκτη μέσα στο χάος του ίντερνετ.

Η άλλη περίπτωση, είναι τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) που βάση νόμου και κανονισμού, απαγορεύεται να αναμεταδίδουν με τη μορφή «copy– paste» κείμενα, είτε από το ίντερνετ είτε από άλλα έντυπα. Μάλιστα, όλες οι εφημερίδες και τα περιοδικά, έχουν κάτω κάτω με ψιλά γράμματα τη φράση «απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση του κειμένου, μερική ή ολική…» κτλ. Πράγμα που σημαίνει, πως αν κάποιος «μάγκας» κλέψει κείμενο από έντυπο και το βάλει σε site… την «έκατσε τη βάρκα».

Πάμε τώρα στο θέμα μας, που έχει πολύ ενδιαφέρον!

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιουνίου, έπεσε ευτυχώς στα χέρια μου, η εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ (Αρ. Φύλλου 1083) σελίδα 9, με ημερομηνία έκδοσης Δευτέρα 2 Ιουνίου. Εκεί λοιπόν, εντόπισα κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση αν και το περίμενα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, καθώς αμέτρητες είναι οι φορές που έχω δει μέσα σε αυτή, κλεμμένα κείμενα από sites του internet που αφορούσαν την υγεία, το παιδί, το αυτοκίνητο κ.α που έτυχε να έχω διαβάσει μέρες πριν στο διαδίκτυο λόγω του ότι ασχολούμαι πολύ με αυτό, μα κυρίως με την ενημέρωση.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και προς στιγμήν έβγαλα καπνούς από τα αυτιά, (αλλά μετά μου πέρασε, γιατί κι εμείς κ. ΑΝΑΛΥΤΗ έχουμε δύναμη), ήταν ένα δικό μου κείμενο που έγραψα εγώ για πρώτη φορά στην Καβάλα, που αφορούσε το διάσημο πλέον ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ στο Φάληρο της Καβάλας. Το δικό μου ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαϊου 2014. Μάλιστα, ενημέρωσα και τον φιλοζωικό σύλλογο «ACTIONFILIA» για το παραπάνω, καθώς είχα προσθέσει δικές τους φωτογραφίες και τα παιδιά με ευχαρίστησαν αν και δεν χρειαζόταν. Η μόνη μου σκέψη για το θέμα, ήταν η ενημέρωση τον Καβαλιωτών και όχι το μέτρημα των κλικς, αλλά αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα αυτό, αγγίζει μέχρι τώρα, τα 6000 views (6000 προβολές) στο site dailynewsgr.com που σημαίνει ότι είχε ενδιαφέρον και φυσικά απήχηση.

Σήμερα λοιπόν, είδα αυτό το θέμα, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ θέμα, στην εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ της Καβάλας, χωρίς καμία αλλαγή στο κέιμενό ΜΟΥ, χωρίς καμία αλλαγή ούτε καν στον τίτλο, ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ… ΕΛΕΙΠΕ από μέσα και η πηγή του θέματος που είναι απαραίτητο όταν κάνεις copy paste ένα κείμενο (αν και στις εφημερίδες απαγορεύεται ΚΑΙ αυτό), αλλά έλειπε κυρίως το όνομά μου. Έγινα σαν τον παραπάνω κακομοίρη που ξεστραβώθηκε τσάμπα για να γράψει κάτι.

Αρχικά, ξεκινώντας να διαβάζω το κείμενό ΜΟΥ στην εν λόγο εφημερίδα, δεν κατάλαβα πως ήταν δικό μου… και το ψιλιάστηκα στη συνέχεια! Ξέρετε γιατί; Γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα, έχει γεμίσει με ανορθογραφίες… και λέω «Μωρέ μπράβο!! Επιτέλους ένα κείμενο χωρίς λάθη ορθογραφικά». Έλα όμως που ήταν δικό μου;!

Σας παραθέτω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ κείμενο μέσα από το dailynewsgr.com να το δείτε και να βρείτε τις διαφορές.

http://www.dailynewsgr.com/portal/ellada/item/550-dogpark29052014

Όσο για το κλεμμένο κείμενο της εφημερίδας ΑΝΑΛΥΤΗΣ, που δεν αναφέρει ούτε πηγή ούτε ονοματεπώνυμο συντάκτη είναι αυτό στη φωτογραφία. (Ίσως να μη φαίνεται καλά).

 

Λίγο πριν κλείσω αυτό το θέμα, κάποιος θα πει… «μα καλά, κάνει τόση φασαρία για ένα θεματάκι;». Η απάντησή μου είναι απλή. Δεν γεννήθηκα, και δεν σπούδασα, και δεν τρώω τη μέρα μου στους δρόμους και στους υπολογιστές για να κάνω μάγκες άλλους. Αυτό έμαθα να κάνω και αυτό θα κάνω για όσο με αξιώσει ο Θεός. Και όπως θα ένιωθα αν μου έκλεβαν το αυτοκίνητό μου, ή ακόμα και μια τσίχλα μέσα από την τσάντα μου, έτσι θα νιώθω και όταν μου κλέβουν το μυαλό, τον γραπτό μου λόγο και ότι άλλο, με σκοπό να κάνουν κάποιοι, χαλαρή και άνετη δουλειά, χωρίς κόπο αλλά με εισροή χρημάτων.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ. Είστε μάγκες με την εφημερίδα σας. Συνεχίστε έτσι να κοροϊδεύετε τον Καβαλιώτη με ΔΙΚΑ ΣΑΣ θέματα και να βάζετε διαφημίσεις στην εφημερίδα σας.

Να σας ενημερώσω και για κάτι ακόμα. Σύντομα θα γράψουμε για κάτι πολύ δυνατό και Αποκλειστικό. Να είστε σε εγρήγορση… για την αντιγραφή σας.

Τα σέβη μου.

Υ.Γ. Σε αντίθεση με εσάς, εγώ αναφέρω πηγές - ονόματα κτλ. χωρίς να με νοιάζει αν σας διαφημίζω.

Υ.Γ. 2. Επειδή είμαι μόλις 28 ετών και όχι τόσο "ψημένη" στη δουλειά αυτή, δε σημαίνει οτι φοβάμαι να μιλήσω και αντί αυτού να χωθώ στην τρύπα μου!

 

Σε περίπτωση παραπόνων, αυτό είναι το e-mail μου. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κική Βασιλειάδου

Ραδιοφωνική Παραγωγός – Δημοσιογράφος

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Τελευταία τροποποίησηΠέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 16:53
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto