Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Αστυνομικός «έφαγε» 300.000 ευρώ από το εστιατόριο της ΓΑΔΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, με τον αστυνομικό που κατηγορείται για υπεξαίρεση πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη-εστιατόριο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν τα αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σε χρόνους που δεν έχουν επακριβώς προσδιοριστεί, τουλάχιστον όμως από το έτος 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνδράμει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της προκληθείσας ζημιάς στη δημόσια περιουσία.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto