Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

ΚΑΒΑΛΑ: ΖΕΦΥΡΟΣ - Θερινό cinema. Δείτε τις ταινίες για το 2014

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Καλοκαίρι στην Καβάλα θα γεμίσει ταινίες για όλα τα γούστα. Και χωρίς δεύτερη σκέψη, σαν το Θερινό Cinema δεν έχει...!

Φέτος λοιπόν, ο κινηματογράφος Ζέφυρος, θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του, την Τρίτη 1 Ιουλίου με πλούσιο θέαμα, μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, για στιγμές cinema στην Καλοκαιρινή Καβάλα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Τρίτη και Τετάρτη η τιμή θα είναι 4,5 Ευρώ γενική είσοδος, ενώ τις υπόλοιπες μέρες οι τιμές θα είναι 6 Ευρώ γενική και 4,5 Ευρώ για μαθητές – σπουδαστές.

Θα προβάλλεται μια ταινία κάθε εβδομάδα και ξεκινώντας από την 1 Ιουλίου, έχουμε τα εξής:

1 – 6 Ιουλίου «Το τέλειο χτύπημα» (La Migliore Offerta)
Ιταλική δραματική ταινία παραγωγής 2013 σε σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε με τους: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς. Διάρκεια: 131’

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.
Χρησιμοποιώντας μια σειρά από σεναριακά ευρήματα για να υπογραμμίσει τα λεπτά όρια ανάμεσα στο αυθεντικό και το πλαστό στην τέχνη και κατ’ επέκταση στη ζωή, ο Τορνατόρε θα χτίσει με δεξιοτεχνία το γεμάτο σασπένς σκηνικό του, με την πολύτιμη βοήθεια του εξαιρετικού Τζέφρι Ρας, του φωτογράφου Φάμπιο Ζαμαριόν και του αγέραστου «Maestro» Ένιο Μορικόνε.

 

8 – 13 Ιουλίου «Η γκαρσονιέρα» (The apartment)
Ασπρόμαυρη Αμερικανική κωμωδία παραγωγής 1960 του Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Φρεντ ΜακΜάρεϊ. Διάρκεια: 125’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο Μπαντ Μπάξτερ, υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του για τις «διακριτικές» ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν θα συναντήσει τη Φραν, την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού, την οποία ερωτεύεται.
Δέκα υποψηφιότητες και πέντε Όσκαρ, τρία (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου) για τον ίδιο τον Μπίλι Γουάιλντερ.

 

15 – 20 Ιουλίου «Το παρελθόν» (Le passe)
Γαλλοϊρανική δραματική ταινία, παραγωγής 2013, σε σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα. Διάρκεια: 130’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο Αχμάντ επιστρέφει στο Παρίσι από την Τεχεράνη για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διαζυγίου με τη σύζυγό του Μαρί. Κατά την παραμονή του θα ανακαλύψει την καινούρια σχέση της με έναν Άραβα, τις διαρκείς συγκρούσεις με την κόρη της και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν.
Βραβείο ερμηνείας στις Κάνες για μιαν αγνώριστη Μπερενίς Μπεζό («The Artist»).

 

22 – 27 Ιουλίου «Nebraska»
Αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 2013 του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν με τους: Μπρους Ντερν, Στέισι Κιτς, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ. Διάρκεια: 121’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Πιστεύοντας πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια από το τυχερό κουπόνι ενός περιοδικού, ένας πεισματάρης γέρος ξεκινά μαζί με τον γιο του ένα οδικό ταξίδι από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα για να εισπράξει τα χρήματα.
Βραβείο αντρικής ερμηνείας στις Κάνες, υποψήφιο για έξι Όσκαρ και πέντε Χρυσές Σφαίρες.

 

29/7 – 3/8 «Με κομμένη την ανάσα» (A Bout De Souffle)
Ασπρόμαυρη Γαλλική ταινία, παραγωγής 1960 σε σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Τζιν Σίμπεργκ. Διάρκεια: 89’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ένας κλέφτης αυτοκινήτων σκοτώνει έναν αστυνομικό και καταφεύγει στο Παρίσι, όπου έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση με μια Αμερικανίδα.
Ο Γκοντάρ μεταμορφώνει μια απλή σεναριακή ιδέα σε ταινία-σύμβολο της νουβέλ βαγκ, σε ένα ρομαντικό και αναρχικό κινηματογραφικό ποίημα, το τολμηρότερο (κι ίσως το μελωδικότερο) του 20ού αιώνα.

 

5 – 10 Αυγούστου «Η τέλεια ομορφιά» (La grande belezza)
Ιταλική δραματική ταινία, παραγωγής 2013, σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο με τους: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι. Διάρκεια: 142’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ένας κυνικός συγγραφέας που μόλις έχει κλείσει τα 65 του χρόνια, σύμβολο της ρωμαϊκής κοσμικής ζωής, περιπλανιέται στην αγαπημένη του ιταλική πρωτεύουσα αντιμέτωπος με το δικό του αλλά και το δικό της παρελθόν.

 

12 – 17 Αυγούστου «Δύο για το δρόμο» (Two for the road)
Αγγλική κομεντί του 1967, σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν με τους: Όντρεϊ Χέπμπορν, Άλμπερτ Φίνεϊ, Έλινορ Μπρον. Διάρκεια: 111’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο Μαρκ και η Τζοάνα διασχίζουν τη Νότια Γαλλία, στο παρόν και στο παρελθόν, καθώς από δύο ξένοιαστοι νέοι που γνωρίστηκαν στις διακοπές έχουν γίνει πια ένα ευκατάστατο, κουρασμένο από το γάμο του ζευγάρι. Υποψήφιο για Όσκαρ σεναρίου και δύο Χρυσές Σφαίρες (γυναικείου ρόλου και μουσικής).

 

19 – 24 Αυγούστου «Ραγισμένα όνειρα» (The broken circle breakdown)
Δραματική ταινία βελγικής παραγωγής 2012 σε σκηνοθεσία Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν με τους: Γιόχαν Έλντεμπεργκ, Νιλ Κάτρισε, Βέρλε Μπάτενς.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο Ντιντιέ και η Ελίζε είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, ερωτεύονται όμως παράφορα και ξεκινούν μια ευτυχισμένη κοινή ζωή. Όταν η μικρή τους κόρη αρρωστήσει σοβαρά, οι πεποιθήσεις και οι αντοχές τους θα δοκιμαστούν σκληρά.
Βραβευμένο στο Βερολίνο και στην Τραϊμπέκα, υποψήφιο για πέντε Ευρωπαϊκά Βραβεία.

 

26 – 30 Αυγούστου «Francis Ha»
Αμερικανική κομεντί του 2013 σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπαχ με τους: Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μίκι Σάμερ, Άνταμ Ντράιβερ.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Όταν η συγκάτοικος και καλύτερή της φίλη την εγκαταλείπει για ένα καλύτερο διαμέρισμα, η 27χρονη Φράνσις προσπαθεί να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη χωρίς σταθερή δουλειά, αλλά με πολλά όνειρα και μεγάλη αισιοδοξία.
Μια καθηλωτική Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία συνδυάζει στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς την αλαφροΐσκιωτη γοητεία μιας Αμερικανίδας Αμελί με την τραγικότητα ενός μοναχικού κλόουν.

 

2 – 6 Σεπτεμβρίου «Τα πουλιά» (The birds)
Διαχρονικό χιτσκοκικό θρίλερ του 1963 με τους Βερόνικα Κάρτραϊτ, Ροντ Τέιλορ, Τίπι Χέντρεν, Σούζαν Πλέσετ. Διάρκεια: 119’

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Σε ένα ψαροχώρι της Καλιφόρνια, ένας δικηγόρος φλερτάρει μια πλούσια κοσμική, όταν τα πουλιά της περιοχής αρχίζουν ανεξήγητα να επιτίθενται στους ανθρώπους.
Βασισμένη σε διήγημα της Δάφνης Ντι Μοριέ («Ρεβέκκα») και υποψήφια για Όσκαρ οπτικών εφέ, αποτελεί την τελευταία σπουδαία κινηματογραφική στιγμή στη φιλμογραφία του μετρ του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Τελευταία τροποποίησηΤετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 20:54
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto