Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Η Εφορία βγάζει το Καστρί στο σφυρί

Μπορεί οι Έλληνες να στενάζουν με τα υπέρογκα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και το μνημόνιο που τους φόρτωσε ο αδελφός της και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, όμως η κυρία Σοφία Παπανδρέου, από τον Καναδά όπου ζει, δείχνει ασυνεπής στην πληρωμή των φόρων της, με αποτέλεσμα από το 2009 και μετά οι οφειλές στην Εφορία να έχουν φτάσει το ιλλιγγιώδες ποσό των 500.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 300.000 ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα και προστίθενται στα 65 και πλέον δισ. των ληξιπρόθεσμων που χρωστούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» οι οφειλές της κυρίας Παπανδρέου προέρχονται από απλήρωτους φόρους εισοδήματος και κυρίως φόρους ακινήτων για τη βίλα στο Καστρί και τις υπερπολυτελείς μεζονέτες που έχει χτίσει εκεί και τις οποίες νοικιάζει, μεταξύ άλλων και στον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, πρίγκιπα Νικόλαο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως τα ακίνητα. Από αυτά πληρώθηκαν ή μπήκαν σε ρύθμιση περί τα 200.000 ευρώ ενώ σε άλλα τόσα εκκρεμούν προς πληρωμή χωρίς όμως να έχουν ακόμα καταστεί, επίσης, ληξιπρόθεσμα.

Για τα χρέη αυτά η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει κατασχέσεις εος χειρας τρίτων και έμπειροι ελεγκτές θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει ήδη κατασχέσεις των ακινήτων στο Καστρί για να διασφαλιστεί το Δημόσιο ή τουλάχιστον οι κατασχέσεις των ενοικίων που πληρώνουν στην ιδιοκτήτρια ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.

Πηγή: newsbeast.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto