Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Έχετε Δάνειο ? Πως θα γλιτώσετε - Ώρα να το «Κουρέψετε» ! –“ΥΠΕΡΒΑΣΗ”: Κίνημα Δράσης, Πράξης και Αποτελέσματος ! Διαβάστε εδώ.

ypervashlogo28072014

Λίγο πριν διαβάσετε τι είναι η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», διαβάστε πρώτα λίγα χρήσιμα πράγματα σχετικά με βασικά θέματα συνταγματικού δικαίου.


1) Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΕΝΑΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΕΝΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟΝ
2) Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΩΝ. ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΦΕΡ' ΕΙΠΕΙΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΟΥΣ.
3) Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ 'ΚΡΑΤΟΣ'. ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΖΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ- ΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΩΡΕΥΜΕΝΑ.
3α) ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 2005, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
4) Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2001 ΕΝΩ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΕΝΕΤΟ ΤΟ 2005.
5) ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 2001? Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ΤΟ 2002) ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 'ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ' ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ"
6) ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.
Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΔΗΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΒΛΑΨΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 215 ΔΙΣ  (40 ΔΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ + 175 ΔΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤ).
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΕΠΕΛΕΓΗ ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΗ -ΠΡΟΦΑΝΩΣ (ή έστω ως δικαιολογία αλλά αυτό αποτελεί πολιτικό λόγο κι ο γράφων είμαι νομικός κι όχι πολιτικός) - ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΚΙ ΕΝΩ ΔΙΕΣΩΘΗ Η ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΟΙ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ [Ψ] ΣΥΝΑΨΗΣ ΜΙΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ [Α] ΗΤΑΝ [Χ] ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ [Β] ΗΤΑΝ [Ν].
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ [Α] ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ [Β] ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΕ [Χ]-λ ΚΑΙ ΣΕ [Ν]-λ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΙΝΑ [Χ]+γ ΚΑΙ [Ν]-(λ+λ+γ).
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΗΛΘΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ,ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΙΣΟΠΟΣΑ Η ΕΣΤΩ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΩΝ ΜΕΝ.

ΕΠΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
https://www.facebook.com/groups/ypervasi/206647376183616/
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
https://www.facebook.com/groups/ypervasi/206191962895824/
ΓΕΝΙΚΑ
Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» είναι το αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα των Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να περάσουμε εδώ και τώρα στην πράξη και να ενωθούμε στον αγώνα της δημιουργικής ανατροπής του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου της ασύδοτης τραπεζοκρατίας.
Στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» σεβόμαστε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστεύουμε στις αρχές της κινηματικής οργάνωσης και αλληλεγγύης, των δράσεων κοινωνικού, οικονομικού, τραπεζικού και καταναλωτικού ακτιβισμού, της διαφάνειας και της συλλογικής διεκδίκησης, διακυβέρνησης, διαχείρισης και ελέγχου.
Αγωνιζόμαστε για τη μαζική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κατά της ανισότητας, της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας και κατά της ασυδοσίας του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και του τραπεζικού συστήματος.
Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε κινηματικές και αταβιστικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογούμενων και Μικροφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δικαιούχων Ασφαλιστικών Παροχών και Αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ:
https://twitter.com/Kinima_Ypervasi/

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/

http://www.youtube.com/channel/UCV6j-hZeyTY4QSW1GC6ztDw

http://www.kinima-ypervasi.gr/gr/

https://www.facebook.com/groups/ypervasi/
https://www.facebook.com/Kinima.Ypervasi/

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΕΤΕ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΛΦΑ,), ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤτΕ ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΕΤΗ.
Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΑ, ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΑ, ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ:
http://www.scribd.com/doc/193167384/Κίνημα-ΥΠΕΡΒΑΣΗ-Σχέδιο-Ομαδικής-Αγωγής-κατά-Τραπεζών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:
Δρ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ :
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΔΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΛΙΤΣΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ.

Τελευταία τροποποίησηΤρίτη, 29 Ιουλίου 2014 22:43
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto