Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Γάμος ομοφυλοφίλων, μία τεράστια μπίζνα

Τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν σημαντικά οι γάμοι ομοφυλοφίλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όλο και περισσότεροι Ομοσπονδιακοί δικαστές απορρίπτουν τις απαγορεύσεις των τοπικών δικαστηρίων, της κάθε Πολιτείας δηλαδή, για την ένωση ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν για τις Πολιτείες του Κάνσας, Μιζούρι, Οχάιο και Τενεσί και όλες βασίστηκαν στο ερώτημα της νομιμότητας για το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.

Όμως, έξω από τις δικαστικές αίθουσες, μία σημαντική παράμετρος του γάμου των ομοφυλοφίλων είναι οι επιπτώσεις που έχει στις τοπικές οικονομίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία της βιομηχανίας των γάμων στις Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζεται σε περίπου 51 δισεκατομμύρια δολάρια και απασχολεί τουλάχιστον 800.000 ανθρώπους.

Έρευνα έδειξε ότι αν ο γάμος των ομοφυλοφίλων επιτρεπόταν και στις 50 αμερικανικές Πολιτείες, τότε ο ετήσιος τζίρος του θα ξεπερνούσε τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα διοχετεύονταν άμεσα στην τοπική οικονομία.
Μόνο για την Καλιφόρνια, την πολυπληθέστερη Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, τα κέρδη υπολογίζονται σε 414.343.588 δολάρια, σχεδόν τα διπλάσια από τα κέρδη που αναμένεται να έχει το Τέξας, η δεύτερη πιο πολυπληθής Πολιτεία των ΗΠΑ.

Στην ανάλυση της NerdWallet δεν έχουν υπολογιστεί τα έσοδα από τη φορολογία.

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto