Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Δρακόντειος νόμος κατά των καπνιστών στην Ιταλία.

Υψηλά πρόστιμα αντιμετωπίζουν από σήμερα στην Ιταλία οι... θεριακλήδες που θα παραβούν τη νέα αντικαπνιστική νομοθεσία με την οποία καθίσταται παράνομο το κάπνισμα μέσα σε ιδιωτικά αυτοκίνητα όταν σε αυτά επιβαίνουν μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες.

Ο νόμος που τέθηκε σήμερα σε ισχύ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τα πακέτα των τσιγάρων θα φέρουν σκληρές φωτογραφίες καπνιστών, όπως μιας γυναίκας που κάνει αιμόπτυση και ενός άνδρα, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή, μέσα σ' έναν σάκο για τη μεταφορά πτωμάτων.

Όσοι εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα σε υπαίθριους χώρους κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία. Οι καπνοπώλες που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανήλικους θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 3.000 ευρώ και θα κινδυνεύουν να χάσουν την άδειά τους.

Όποιος πετάξει αποτσίγαρο στο πεζοδρόμιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε το 2015, μετά την οδηγία των Βρυξελλών που ζήτησαν από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Οι υπηρεσίες υγείας και οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το κάπνισμα προκαλεί 80.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ιταλία.

Πηγή: newsbeast.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto