Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Βρέθηκαν ζωντανές οι πέντε από τις επτά Γιαπωνέζες που είχαν χαθεί στο Μπαλί.

Οι πέντε από τις επτά Γιαπωνέζες που είχαν εξαφανιστεί την Παρασκευή στα ανοιχτά του Μπαλί ενώ έκαναν καταδύσεις βρέθηκαν σήμερα ζωντανές, γαντζωμένες σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο, ενώ στην περιοχή επικρατεί σφοδρή θαλασσοταραχή.

Ψαράδες εντόπισαν τις γυναίκες αλλά δεν μπορούσαν να τις πλησιάσουν λόγω των μεγάλων κυμάτων. Ο ύφαλος αυτός απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το σημείο όπου θα έπρεπε να αναδυθούν οι τουρίστριες το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την κατάδυσή τους, ανέφεραν οι αρχές της Ινδονησίας.


Ένα ελικόπτερο κατάφερε να παραλάβει τη μία από τις γυναίκες και έριξε τρόφιμα για τις υπόλοιπες τέσσερις οι οποίες αναμένεται να επιβιβαστούν σε μια σωστική λέμβο και να μεταφερθούν στο Σεμάβανγκ, στα νότια του Μπαλί. Στην περιοχή αυτή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 συγγενείς των γυναικών, δεκάδες ντόπιοι και τέσσερα ασθενοφόρα για να τις μεταφέρουν σε τοπικό νοσοκομείο.

«Τα κύματα και τα ρεύματα ήταν τόσο ισχυρά που οι ψαράδες που τις εντόπισαν δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στον ύφαλο», ανέφερε ο Ρούντι Τζάντι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Μπαλί.

Οι πέντε γυναίκες βρέθηκαν στο Ακρωτήριο Μάντα, στα ανοιχτά της δυτικής πλευράς του μικρού νησιού Νούσα Πενίντα, ανατολικά του Μπαλί. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη των δύο άλλων μελών της ομάδας.

Οι επτά Γιαπωνέζες —πέντε τουρίστριες και δύο εκπαιδεύτριες καταδύσεων— εξαφανίστηκαν μετά από κατάδυση στα ανοιχτά του νησιού Νούσα Λεμπόγκαν. Όλες τους ήταν έμπειρες και είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 50 καταδύσεις. Η περιοχή θεωρείται ιδανική για καταδύσεις, αλλά είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ρευμάτων. Ο καπετάνιος του σκάφους που τις συνόδευε είπε ότι τις ακολουθούσε από κοντά, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα λόγω μιας ξαφνικής νεροποντής. Οδήγησε το σκάφος του σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου θα αναδύονταν οι γυναίκες τη συμφωνημένη ώρα και όταν εκείνες δεν εμφανίστηκαν ειδοποίησε τις αρχές.

Τον Ιούνιο του 2008 πέντε Ευρωπαίοι που έκαναν κατάδυση στα δυτικά του νησιού Φλόρες, κοντά στο Μπαλί, παρασύρθηκαν επίσης από ρεύματα και βρέθηκαν δύο ημέρες αργότερα σώοι και αβλαβείς στο άνυδρο νησί Ρίνκα, ένα φυσικό δρυμό όπου ζουν οι δράκοι του Κόμοντο, οι μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο.
Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto