Menu

daily news gr facebook icon daily news gr twitter icon daily news gr youtube icon daily news gr scribd icon

A+ A A-

Ακόμα και τον Μπέκαμ επιστρατεύουν οι Βρετανοί για να πουν οι Σκωτσέζοι ΟΧΙ

Μέχρι και τον πλέον “εξαγώγιμο” ποδοσφαιριστή τους, τον Nτέιβιντ Μπέκαμ, επιστρατεύουν οι Βρετανοί για να πείσουν τους Σκωτσέζους να μην ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης της Σκωτίας.

Ο πρώην άσος της εθνικής ομάδας κι ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σε όλο τον κόσμο δημοσίευσε δημόσια επιστολή, μέσω της οποίας ζητάει από τους ψηφοφόρους : «Ελάτε να μείνουμε μαζί! Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Για να τους πείσει, χρησιμοποιεί μια γλώσσα που παραπέμπει ευθέως στο πατριωτικό συναίσθημα και στο πώς εκείνος το ένιωσε αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η απόφαση είναι δική σας, δεν θα σας πω εγώ τι να κάνετε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η απόφασή σας θα επηρεάσει όλους μας στη Μ. Βρετανία. Υπάρχει ένας κοινός δεσμός ανάμεσά μας και το είδα όταν αγωνιζόμουν, σε πάρα πολλούς Σκωτσέζους συμπαίκτες μου, αλλά και σε Σκωτσέζους οπαδούς. Ήταν το ίδιος πάθος και η υπερηφάνεια που κυριαρχούσε σε όλους μας», γράφει στην επιστολή του.

Το θέμα είναι ότι επιστολή του Μπέκαμ μπορεί να έχει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς οι Σκοτσέζοι δεν φημίζονται για τη συμπάθεια που τρέφουν στους Αγγλους ποδοσφαιριστές. Σε ένα από τους γνωστούς ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ Αγγλίας-Σκωτίας, το 1977, οι οπαδοί της Σκωτίας εισέβαλαν στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Πάντως, η επιστράτευση του Mπέκαμ από το στρατόπεδο του “όχι” σηματοδοτεί μία αλλαγή στην πολιτική της, η οποία μέχρι τώρα είχε επικεντρωθεί στην οικονομική αβεβαιότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκωτίας.


Πηγή: newmoney.gr

Login to post comments
επιστροφή στην κορυφή

Μόδα

Δεν υπάρχουν άρθρα.

Γυναίκα

Σεξ και σχέσεις

Υγεία

Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο

Παράξενα

Άντρας

Auto Moto